MOMENTS OF MY LIFE

Puerto de la Cruz III - Loro Parque eläinpuisto


Puerto de la Cruzin aurinko ja lämpimät päivät ovat jääneet taa. Siellä oli lämpimämmät ilmat moniin vuosiin tähän aikaan. Noin 23-26 astetta marras- ja joulukuussa. Aurinko paistoi kevyen pilviverhon takaa, joten ilma tuntui pehmeältä ja lempeältä. 

Vielä jonkin aikaa haluan viipyillä siellä ja muistella kaupungin ja saaren värejä ja tunnelmia.

Ensimmäistä kertaa käytiin nyt Puerto de la Cruzin ihastuttavassa eläinpuistossa - Loro Parkissa. Se on rankattu Euroopan parhaaksi eläintarhaksi ja koko maailmassakin kakkokseksi, käyttääkseni urheilutermiä.  Eläinpuisto on perustettu 1972 ja aluksi siellä oli vain papukaijoja. Edelleenkin niitä siellä on siellä paljon, en edes tiennyt, että papukaijalajeja on yli 1500 maailmassa. Myös muitten eläinten osalta puisto on kasvanut valtavaksi eläinpuistoksi. Puistolla on kokoakin peräti 13,5 hehtaaria. Puisto on jo itsessään hyvin kaunis  ja siisti. Roskia ei näkynyt missään, vaikka siellä paljon ihmisiä käykin. Ja minusta vaikutti, että eläimillä oli siellä mukavat oltavat.

Puistossa päivä kului rattoisasti, siellä oli myös useita kahviloita ja ravintoloita, joista sai energiaa puiston kiertämiseen.

Ja nyt eläinkierrokselle...  komeilla papukaijoilla aloitetaan. 
Puistossa on Euroopan suurin delfiiniallas, siellä voi nähdä ihastuttavia delfiiniesityksiä.


Tämä pikkuinen tyttö yleisön joukosta pääsi delfiinin vetämään kumiveneeseen. Tyttö oli iloinen ja hämmästyttävän rohkea, ja lopuksi vielä taputteli kavereita.
 Nuo delfiinit kyllä veivät minunkin sydämeni, jo kuvasaldo kertoo sen.


Pingviinilajejakin on useita. Minulle tutuin on tuo kuningaspingviini, joilla on keltaista korvan ja rinnan alueella - kotoa löytyy taulukin noista komeista frakkiherroista.Ja siellä oli lunnejakin. Olen nähnyt lunneja luonnossa Irlannin Cliffs of Moherin rantakallioilla. Muistini mukaan niillä oli siellä värikkäämmät nokat. Voin muistaa väärinkin, täytyy jossakin vaiheessa tarkistaa.Tähän "töyhtöhyyppään" lopetan ensimmäisen kierroksen Loro Parkissa. Tämä kaunotar kuljeskeli vapaana yleisön joukossa ja mielellään itseään kuvautti. Oli se aikamoinen linssilude hattuineen.
Jos joku tietää linnun nimen, niin kiva olisi kuulla, se kun jäi selvittämättä. 

Seuraavassa jaksossa kerron tarinan "sukulaislinnustani". Olethan kuulolla :)

Hyvää joulukuun alkua kaikille!  

** Tuula

12 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Tuo paikka oli tällaiselle lintujen ystävälle ihan paratiisi. Kuin myös muutenkin.

   Poista
 2. Linssiludelintu näyttää ihan siltä, että olis justiin tullut kampaajalta ja haluais esitellä uutta melko rokahtavaa olemustaan kaikille :D.

  Pingviinit on hauskoja. Aina kun niitä jossain ohjelmassa katselee, tulee mietittyä, että minkähänlaista niiden elämä oikeastaan on. Aika tapahtumaköyhältä vaikuttaa noin niinkuin äkkiseltään katsottuna, mutta toisaalta, eipä se ole tämä omakaan elämä aina niin värikästä. Töihin - kotiin - harrastuksiin - kotiin - töihin - kotiin ja sitä rataa :). Sama se olis käppäillä frakissa pitkin jäätiköitä.

  Ihanaa nähdä aurinkoa edes kuvissa. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linssiludelinnulla oli tosiaan rokahtava kampaus. Se oli kuin hiusmalli tepastellessaan väen joukossa. Herätti hymyjä.
   Pingviinit ovat mainioita. Nuo isommat harvemmin kävivät uimassa, pikkuisemmat kylläkin. Kuppikuntia perustivat ja luullakseni juttu luisti. Yhteisöllisiä ovat.
   Kiva vertaus tuo arjen "oravanpyörä". Samanlaista lienee pingviineillä omien rientojensa kanssa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Kameralla oli töitä. Niin paljon oli kivoja kohteita. Ihania eläimiä.

   Poista
 4. Ihan mahtavia kuvia. Ihanan värikkäitä lintuja ja sitten nuo delfiinit...aivan ihania <3
  Kyllä sitä alkaa mieli halajamaan jonnekin lämpimämpään.
  Mukavaa keskiviikkoa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Linnut ovat suuri rakkauteni. Ja delfiinit olivat hämmästyttäviä. Niillä on niin hymyilevät kasvotkin (onko delfiineillä kasvot?) Tuntui, että ne nauttivat show'sta. Kun show oli ohi, tuli yksi delfiini vielä hyppelemään omiaan.
   Kivaa keskiviikkoa myös Outille!

   Poista
 5. Hienot kuvat! Loro parque on aivan ihana;olen käynyt siellä 2 kertaa kun poikani oli vielä lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Sinä tiedät paikan hyvin. Ihastuimme. Sinne haluan vielä joskus uudelleen. Ja se mitä etukäteen eniten odotin, toteutui, pääsin jännittävään haitunneliin :)

   Poista
 6. Onpas kivan oloinen paikka. Minusta nuo pingviinit ovat niin symppiksiä, tiedä mistä johtuu, mutta niissä vaan on sitä jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kuullut eläinpuistosta kehuja. Mutta kyllä paikka yllätti, se oli vielä kuultuja ihastuttavampi. Pingviinit ovat hauskoja, jo niitten käveleminen on niin hellyttävää. Ja sitten tuo kaveeraminen, tulevat niin hyvin toimeen keskenään, vaikka yhdyskunnassa on niin monta lintua.
   Kiitos Anu! Pingviineissä on sitä jotakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig