MOMENTS OF MY LIFE

RISTEILY UUDISTUNEELLA BALTIC PRINCESS -LAIVALLA



Olin viikonloppuna risteilyllä "testaamassa" uudistunutta Silja Linen Baltic Princess -laivaa. Laiva kulkee Turku-Tukholma-reittiä. Teistä lukijoistani varmaan joku muistaakin, että olin saattamassa samaista laivaa Gdanskin telakalle tämän vuoden alussa, siellä laiva oli telakalla mittavassa kymmenvuotishuollossa peräti kahdeksan viikkoa. Se oli erilainen ja muistorikas laivamatka. Baltic Princessin telakkamatkasta voi lukea täältä -  linkki


*Yhteistyössä Silja Line 

Uudistunut Baltic Princess on saanut tyylikkään sisustuksen, uusia ravintoloita, lapsille isomman Silja Land -leikkimaailman, jossa tuo ikuinen suosikki pallomeri on säilynyt, tottakai! Sekä isommat ostosalueet. Sisätilojen uudistuksista on vastannut sisustusarkkitehti Heikki Mattila suunnittelutoimistonsa Aprocosin kanssa. 

Meitä oli iloinen joukko vaikuttajia mukana Itämeren risteilyllä: toimittajia, bloggaajia ja tubettajia. Toimitus huom. meitä bloggaajia ja tubettajia kutsutaan nykyään myös vaikuttajiksi :) Ilolla otan tuon kunnian vastaan. 

Ilta alkoi kohottamalla malja matkalle. Sen jälkeen suunnistimmie seitemännelle kannelle Grande Buffet -ravintolaan. Se on yksi laivan suosituimmista tiloista.







On siellä herkkua monenlaista ja jokaiseen makuun. Myös Grande Buffet oli saanut uudet konseptin mukaiset värit vaaleaa puuta, beigeä ja tiukkaa oranssia. En heti alussa huomannut ottaa kuvia tilasta ja sitten buffet jo täyttyi ruokailijoista... Näissä kauniissa tiloissa kyllä maistuvat nämä suussasulavat ruuat.

Ilta jatkui kauniisti sisustetussa Piano Bar'issa pianomusiikin ja seurustelun merkeissä.


Minnan luvalla esitän tässä yhden illan kaunottarista Piano Bar'issa Kristallikimara -blogin Minna poseraa itsetehdyssä upeassa juhlamekossa. Piano Barissa on tunnelmaa. Ja kun upeaääninen laulaja vielä esitti yhden suosikkikappaleistani Stingin Shape of my heart, niin iltahan oli täydellinen... Eikä se huikea ilta vielä tuohon päättynyt... illan päätteeksi kävimme vielä yökerhossa ihastelemassa Scandinavian Hunks -showta.   


Aamu valkeni ja me aloitimme päivän brunssilla Happy Lobsterissa. Oli ihanaa nukkua pitkään ja saapua klo 10.30 brunssille. Happy Lobster tarjoaa muina aikoina mereneläviä, mutta aamupäivisin se tarjoilee herkullista brunssia. Sieltä saa tuorepuuroja, smoothieita, vastapaistettua leipää ja croissantteja. Leikkeletarjottimet tuodaan pöytään. Saa vain istua ja nauttia. Skumppalasia kilistellen toivoteltiin hyvät päivät!





Minä valitsin lämpimäksi ruuaksi sitruunarisoton. Oih, oli maittavaa.



Ja suloisia herkkuja jälkiruuaksi. Nuo suklaakirsikat veivät lopullisesti kielen mennessään.

Seuraavaksi komentosillalle:


Komentosilta on kapteenin valtakuntaa. Sinne ei pääse turvallisuussyistä nykyään enää vierailemaan. Laivan kapteeni tekee suurimman osan tehtävistään työhuoneessaan ja laivaa ohjaa kaksi perämiestä, heitä on aina kaksi ohjaamassa. Puoli tuntia ennen satamaan tuloa astuu kapteeni puikkoihin. Kapteeni on laivan päällikkö. Hänen vastuullaan on meidän turvallisuutemme laivalla.

Viestintäjohtaja Marika Nöjd mahdollisti meille tämän mielenkiintoisen käynnin komentosillalla. Miehistöä emme saaneet häiritä, mutta kapteeni Juha Rossi kertoi kiinnostavia asioita laivasta ja merenkulusta kuin myös tuosta laivan huollosta Gdanskin telakalla. 





Kun laivalla ollaan niin shoppailu kuuluu asiaan. Fashion streetiltä löytyy upeita vaatteita niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Sieltä löytyy mm.  Tommy Hilfigerin "shop in ship" -merihenkisiä vaatteita ja asusteita. Unohtaa ei sovi myöskään kauneustuotteita, tuoksuja ja alkoholeja.



Nämä laivan käytävät ovat upeita. Telakalla Gdanskissa uudistettiin satoja metrejä kokolattiamattoja. Värimaailma on merellisen kaunis.

Ennen laivan Turun satamaan tuloa kävimme vielä syömässä italialaistyyppisessä Tavolata -ravintolassa. Pizzan sijaan otin häränfilettä. Harvoin syön lihaa, mutta nyt otin liha-annoksen ja se kannatti. Häränliha oli mureaa ja kastike maukasta. Joskus on kiva herkutella liha-aterialla.



Pieni yhteenveto vielä:
  • Grande Buffet löytyy kannelta seitsemän. Sieltä löytyy jokaiselle herkkusuulle jotakin. Niin puna- kuin valkoviini ja olut kuuluvat kattaukseen. 
  • Grill House - liharuuan ystäville. Pihvit ja hampurilaiset löytyvät tuolta. 
  • Tavolata - ravintola italialaisen ruuan ystäville
  • Happy Lobster:  kala- ja äyriäisruokaa. Ja ihana brunssi! 
  • Fastline kannella kuusi, sieltä löytyy kahvilatuotteita ja lämmintä ruokaa.
  • Lasten maailma: Silja Land on seitsemännessä kerroksessa. Sieltä löytyy ihana klassikko, pallomeri. Kiipeilypaikka, liukumäki, esiintymislava ja PlayStationeita. Sekä mainio uutuus iWall-peliseinä, jossa pääsee digitaalisesti mukaan peliin - juoksemaan ja hyppimään. 
  • Ja aikuisille viihtyisiä tiloja: Sea pub, Piano Bar, Starlight palace -yökerho, Iskelmäbaari ja disco Klubi
  • Saunaosasto on kakkoskannella. Siellä on kaksi tilaussaunaa. Yleiset saunat niin miehille kuin naisille sekä uima-altaat lapsille ja aikuisille. 
Oli hienoa nähdä laiva uudistettuna. Uudistunut Baltic Princess on tyylikäs laiva. Laivalla viihtyy. 

Varaukset voi tehdä osoitteesta:  www.tallinksilja.fi 

Meille esiintyivät huipputanssijat, Scandinavian Hunksit. Loppukeväänä ja kesän aikana laivalla nähdään muitakin huippuesiintyjiä mm. Haloo Helsinki, Pikku G, Suurlähettiläät... Kesällä on Meritango-risteily, Lasten festarit ja Summer center lapsille.


Esiintyjät löydät viihdekalenterista: TÄÄLTÄ .

Lämpimät kiitokset Marikalle ja Nooralle hienosti järjestetystä risteilystä. Ja kiitos myös muulle vaikuttajaväelle, kanssanne oli hauskaa.

- Tuula



Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 

40 kommenttia

  1. Ai ai mitä herkkuja tuolla. Ja ihana risteily teillä. Nuo risteilyt Suomesta ei minnekään tai lähimaihin ovat sellainen juttu mitä kaipaan Suomesta. Ennen tulikin mentyä usein Siljan laivoilla:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Baltic Princessin herkut ovat vertaansa vailla. Raikkaita ja herkullisia antimia. Minä olen löytänyt risteilyt viime vuosina uudestaan. Nautin suunnattomasti laivalla olosta. Ja saaristohan on niin upea! Risteilykaipuu sinulla, ymmärrän hyvin.
      Kiitos Jael ja kaunista helatorstaita!

      Poista
  2. Se Baltic Princessin brunssi <3 Kivoja kuvia reissulta ja iloisia ihmisiä. <3 Kivaa viikonloppua Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baltic Princessin brunssi on ihan uskomaton. Sinullakin on tuosta brunssista makoisia muistoja :) Suosittelen tuota brunssia kyllä kaikille. Meillä oli kiva reissu ja ihmiset iloisia ja nauravaisia. Kyllä viihdyttiin.
      Kiitos Tiia ja kaunista helatorstaita!

      Poista
  3. Ihana reissu teillä on ollut ja ihan mahtavalla porukalla. Minnan mekko on upea luomus <3
    Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risteily Tukholmaan oli mahtava paketti kaikkinensa. Ihanat ruuat, upea keli ja mahtava porukka. Tuo Minnan mekko oli kuin muotitalon luomus! Ja olihan se, Minnan oman muotitalon luomus.
      Kiitos Outi ja aurinkoista helatorstaita <3

      Poista
  4. Mahtava reissu teillä on ollut. Ja nuo ihanat kuvat herkuista. Kyllä maistuisi. En kestä tällaista, kun kotoa ei juuri nyt löydy juurikaan mitään hyvää.

    Kivaa helatorstaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mahtava reissu. Kun ajattelenkin tuota reissua, niin suupielet nousevat ylöspäin. Ja ihania herkuista notkuvia pöytiä! Meillä löytyy kanakeitto jääkaapista ja kun niin mielelläni lautaselle asettelisin erilaisia herkkuja. Mutta ehkä tuo kanakeitto on kyytiä noille matkan aikana kertyneille kaloreille. Mutta silti!
      Kiitos Mannilainen ja kivaa helatorstaita <3

      Poista
  5. Upea laiva ja mahtavia herkkuja! Eikä matkaseurassakaan varmaan valittamista ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baltic Princess on kuin uusi laiva. Ehkä Itämeren komein laiva (omia mietteitä). Ja nuo herkut olivat kyllä suussasulavia. Söisin kyllä tänäänkin jos olisi mahdollisuus. Matkaseura oli hauskaa. Ja oli kiva tutustua uusiin kivoihin ihmisiin.
      Kiitos Kristiina ja hyvää helatorstaita!

      Poista
  6. Meillä oli kyllä hulppea reissu ja uusittu laiva ihan uudenveroinen! Kun noita ruokakuvia katselee, tulee vieläkin vesi kielelle ja kyllä tämän matkan herkutteluissa ei kaloreita laskettu;)
    Oli kivaa myös nähdä tuttuja ja tulla tutuiksi uusien "vaikuttajien" kanssa - ja Marika ja Noora sekä koko laivan henkilökunta pitivät meistä todella hyvää huolta. Kyllä tuollainen irtiotto arjesta piristää kummasti!
    Hyviä pyhäpäiviä, Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana reissu! Ja tällaisen matkan isoja ansioita on se, että ohjelman lomassa ehtii myös tutustua muihin seuralaisiin. Nuo Baltic Princessin ruuat ovat uskomattoman herkullisia. Eipä laskettu kaloreita, ei. Meistä todella pidettiin hyvää huolta. Marika ja Noora olivat vallan ihania. Ja koko laivan henkilökunta oli uskomattoman ystävällistä. Laivalla jos missä pääsee hienosti irti arjesta.
      Kiitos Arja ja kaunista helatorstaita <3

      Poista
  7. Oli taas niin kiva risteily, ruoat herkullisia ja Turku-Tukholma -reitin saaristomaisemat kauniita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kiva, kun sinäkin lähdit sieltä Helsingistä mukaan. Turku-Tukholma -reitti on kaunis. Siinä näkee saaristoa parhaimmillaan. Ja nuo ruuat! Kohta olen kaikki sanani käyttänyt, mutta ne vain olivat niin hyviä!
      Kiitos Tuuli ja kaunista helatorstaita!

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Noissa ruokakuvissa ei voi epäonnistua. Ja mitä makuja :)
      Kaunista toukokuuta!

      Poista
  9. Upea reissu teillä <3 ja aiai mitkä herkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli upea reissu! Olisipa ollut kiva nähdä sinut siellä mukana. Ja nuo herkut. Jo mennessä päätin, että kaloreita en laske. Enkä laskenut! Nautin kaikesta hyvällä ruokahalulla :)
      Kaunista helatorstaita!

      Poista
  10. Vaikuttajien vaikuttava matka 😊. Niin herkullisia kuvia, että huh huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se vaikuttava matka! Opin paljon uutta ruuasta, mutta oppia tuli niin kosmetiikasta kuin viineistäkin. Sekä laivan tekniikasta. Viihtyisä ja herkullinen matka :)
      Kiitos Ansu ja kaunista helatorstaita!

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Älä muuta sano :) Tänäänkin söisin jos voisin. Mutta kotona on vain kanakeittoa. No aina voi katsella näitä kuvia :)
      Kiitos Jonna ja kaunista helatorstaita!

      Poista
  12. Upeita herkkuja ja laiva näyttää todella viihtyisältä. :) Alkoikin mieli päästä jälleen laivalle postauksesi luettuani. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon telakallaolon ja uudistumisen jälkeen laiva on kuin uusi. Taitaa olla tyylikkäimpiä Itämerellä purjehtivia laivoja (huom. oma mielipiteeni) Ruoka oli maittavaa ja kaikki kattaukset niin upeita. Laivalla on viihtyisää matkustaa. Nautin siitä kiireettömyydestä.
      Kiitos paljon Nicola ja kaunista helatorstaita!

      Poista
  13. Upeat puitteet ja nuo ruokapöydät herkkuineen..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baltic Princess on nyt entistä ehompi. Kaunis laiva ja kaunis sisustus. Upeat puitteet viihtymiseen... ja ruokailemiseen. On kyllä herkkua, mistä valita.
      Kiitos Mira ja kaunista helatorstaita!

      Poista
  14. Kiitos postauksen tuomasta risteilytuulahduksesta! Tosin harmittaa nyt uudelleen, että jouduin viime tingassa perumaan osallistumiseni. Mutta en olisi pärjännyt kyllä muiden mukana kremppani takia. Ehkä joskus on uusia mahdollisuuksia...
    Aurinkoista viikonloppua toivotellen, C

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että postaus toi risteilytuulahduksen. Minä niin odotin näkeväni sinut laivalla. Mutta arvasin sitten, että esteitä oli tullut. Krempat eivät ole kivoja. Mutta uusia mahdollisuuksia tulee ihan varmasti ja kyllä me taas tavataan.
      Kiitos Celia ja pikaista paranemista! Kaunista viikonloppua myös sinne!

      Poista
  15. No nam mitä ruokia! Mä en oikein viihdy laivoilla mutta buffet kelpaa kyllä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ruuat kyllä kruunaavat laivamatkan. Ihana tuo buffet! Minullakin oli aika, kun en viihtynyt laivoilla, mutta nykyään viihdyn. Laivan sisusts on kaunis ja ympärillä ihana saaristo. Siellä saavuttaa sellaisen kiireettömyyden tilan, joka on nykyään harvinaista :)
      Kiitos Anniina ja kaunista helatorstaita <3

      Poista
  16. Mitkä herkut ja hienot kuvat niistä. Pienikin risteilymatka piristää kummasti mieltä.

    Hyvää Helatorstain päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marja! Noista herkuista oli helppo ottaa kuvia ja vielä helpompi syödä :) Kyllä maistuivat. Totta sanot, pienikin risteilymatka piristää. Ja risteilyllä saavuttaa sellaisen kiirettömyyden tilan, josta nauttii. Nykyään kun tuppaa olemaan aina kiire.
      Aurinkoista loppuviikkoa <3

      Poista
  17. Aww, teillä on ollut mukava reissu :)
    Ihanan lämmintä torstai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli mukava reissu. Kaikki palaset loksahtivat hienosti paikalleen. Kelit, herkut, ihmiset, ohjelmat... ja Itämeren aallot.
      Kiitos Nina ja aurinkoista loppuviikkoa!

      Poista
  18. Tykkään kyllä itse eniten Siljan laivoista, mutta Grande Buffetin valikoimaan olen hieman pettynyt. En laadussa, enkä valikoiman laajuudessa, vaan siinä, että vaihtoehdot ovat kerrasta toiseen samanlaisia. Enkä edes kovin usein risteile.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen saanut matkata myös uudella Megastarilla ja nyt uudistetulla Baltic Princessillä - molemmat todella upeita laivoja. Minulle nuo Grande Buffetin valikoimat maistuvat aina. Ja kyllä siellä valikoimaan muutoksia tehdään koko ajan. Siljan väki kuuntelee herkällä korvalla asiakkaitaan ja huomio heidän toiveensa. Joten käänny vain rohkeasti Siljan puoleen toiveinesi.
      Kiitos hyvästä kommentistasi Annukka ja aurinkoista loppuviikkoa!

      Poista
  19. Vastaukset
    1. Kyllä vain, ihanaa gourmeeta. Ja tuo laiva on kiva ja upea. Siellä viihtyy.
      Kiitos Maiccu ja aurinkoista viikonloppua <3

      Poista
  20. Kiva tunnelma ja vau mitä herkkuja brunssilla! Ihanaa viikonloppua Tuula!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Baltic Princessillä oli tunnelmaa. Viihtyisää ja mukavia ihmisiä liikkeellä. Tuo brunssi on kerrassaan herkullinen. Se on valintani myös seuraavalle reissulle.
      Kiitos Karoliina ja ihanaa viikonloppua myös sinne!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig