MOMENTS OF MY LIFE

Yllätyksiä Pekingissä

 

Miten niin yllätyksiä Pekingissä? Suomenhan tiedetään olevan hyvä. 

Kyllä nämä kisat ovat minulle työstä käyneet tai oikeammin jännittäminen. Paljon olen katsonut, mutta en ihan kolmelta ole aamuisin herännyt. Olen aina ollut innokas penkkiurheilija ja talviurheilu on lähellä sydäntäni. Olen sitä ikäluokkaa, kun ruutupaperi ja kynä kädessä olen pikkutyttönä merkannut väliaikoja television äärellä erilaisista hiihtokilpailuista. Nyt digitekniikka hoitaa homman puolestani. 

Ja sitten yllätysmomenttiin. 

Naisten perinteinen kymppi: Therese Johaug voitti, Kerttu Niskanen otti hopeaa ja Krista Pärmäkoski pronssia. Upeasti hiihtivät naiset. Onnea! 

Harmikseni minulla ei ollut kännykkää kädessäni, kun naisille ojennettiin mitalit. Suomen naisille mitalit ojensi Sari Essayah, joka on Kansainvälisen olympiakomitean jäsen. 

Se oli sykähdyttävä yllätys, sillä Sari on ollut työkaverini joskus aikoja sitten Auriassa, myöhemmin Soneralla. Hän oli jo silloin saavuttanut maailmanmestaruuden kävelyssä. Todellinen huippu-urheilija on siis ollut Sarikin. Mukava, osaava ja ammattitaitoinen, ovat adjektiiveja,  jotka liitän Sariin. 

Sari lähti sitten politiikkaan mukaan ja on kerännyt politiikankin parissa paljon meriittejä. Hän  on ollut mm. ääniharava Turussa. On osallistunut presidenttikisaan. Ja nyt Sari on kutsuttuna Pekingissä.

Miesten 15 km perinteisen kisan voittaja, niinkuin kaikki tiedämme, oli uskomaton Iivo Niskanen. Kun mitalit jaettiin, niin minulla oli jo kännykkä kädessä. 

Oli upeaa katsella, kun Sari antoi Iivolle kultamitalin. Minulla silmäkulma kostui. Ja minusta oli myös liikuttavaa katsoa, kun Iivo lauloi Maamme -laulua. Lämpimät onnittelut Iivo! 

Nyt on meille tarjoiltu talviurheilun juhlaa mielin määrin. Ja juhlat jatkuvat. 

Onko siellä teidän kotisohvilla jännitetty olympialaisia? 


/ Tuula


Ps. Ei tämä ihan blogini normaaliaiheistakaan poikennut. Kuvissa on myös suomalaista olympiamuotia, joka kuitenkaan ei ole ykkösasia näissä kisoissa. 


13 kommenttia

 1. Olen sen verran seurannut, että mitalit eivät ole jääneet huomaamatta. Mikäköhän siinä onkin, että tuo maamme laulun kuuleminen kisoissa usein saa herkistymään?
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, niin pitääkin. Mitaleita on jo neljä. Maamme -laulu ja meidän voittajamme korkeimmalla korokkeella. Se todella herkistää. Ja saakin herkistää. Ovat hienoja hetkiä.
   Kiitos ja ihanaa ystävänpäivää sinulle Outi <3

   Poista
 2. Meidän telkkari päätti alkaa asentamaan kanavia uudestaan, kun mies yritti katsoa Iivon hiihtoa, no nähtiin sitten hidastukset maaliin tulosta, kun vihdoin kuva tuli näkyviin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa teillä huono tuuri, kun telkkari teki omia kuvioita juuri Iivon hiihdon aikaan. Mutta hidastukset ja uusinnatkin korvaavat tuon. Oli se hieno hiihto Iivolta.
   Kiitos Petra ja hyvää ystävänpäivää <3

   Poista
 3. Mä olen aina sattunut töihin niinä hetkinä, kun olisi näin suomalaisesta näkökulmasta ollut jännitettävää. Kunpa ei ihan kaikki menisi ohi! Meidän suvussa on aina hiihdetty - tätini edusti Suomea -80 -luvulla olympialaisissakin Lake Placidissa - ja lapsuudesta on jäänyt tavaksi katsella talviurheilulajeja, vaikka en itse niistä kovin perustakaan.

  Mutta onhan nämä huimia saavutuksia ja mielettömän suuren työn tulos! Uskomattomia hetkiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kaikki huippuhetket eivät mene ohi ja että niitä on vielä. Tätisi on edustan Lake Placidissa, kuulut hiihtäjien sukuun. Talviurheilulajit ovat mielenkiintoista katsottavaa.
   Ja niinkuin sanot niin Suomen naiset kuin Iivokin ovat saavuttaneet suuria, niihin on tarvittu todella valtava työ.
   Kiitos Asta ja hyvää ystävänpäivää <3

   Poista
 4. Noloa, mutta totta: En edes tiennyt olympialaisten olevan meneillään... Kiitos kirjoituksesi, nyt tiedän =) Hyvä Suomi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä on erilaisia kiinnostuksen kohteita, näin se on. Mutta hyvä, että sain sinut mukaan olympiahuumaan... No, jos en ihan huumaan, niin tietoiseksi ainakin.
   Ja Hyvä Suomi! on kyllä niin ansaittu.

   Poista
 5. Olen seurannut kisoja ja Iivo taitaa olla monen hiihtoa harrastavan idoli,samoin siskonsa Kerttu sekä Krista.Menneinä vuosina meillä lapset hiihtivät kilpaa paikallisessa urheiluseurassa ja monet hiihtoreissut tehtiin iltaisin ja viikonloppuisin,niistä paljon muistoja.
  Kukaan lapsista ei enää kilpaile,mutta harrastuksena hiihto on vieläkin mukana.Käymme joka talvi mieheni kanssa Lapissa hiihtoreissuilla.Hiihto on niin kivaa pohjoisen hangilla.
  Nämä loskakelit eivät oikein innosta ulkoiluun,mutta kevättä odotellessa toivotan hyvää talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niskasen sisarukset ovat loistavia idoleita nuorille. Sinun perheelläsi on kivoja muistoja hiihämisesta - paikallisen seuran kilpailut ja yhteiset hiihtoreissut. Ja teillä ovat jatkuneet miehen kanssa yhteiset hiihtoreissut Lapissa. Hienoa!
   Tuntuu, että nykyään hiihtoharrastus on taas kovasti noussut. Ja mikäs sen hienompi trendi onkaan. Nämä loskakelit täällä etelässä vähän haittaavat, mutta onneksi on tullut välillä luntakin.
   Kiitos kivasta kommentistasi, Tuovi. Ja mukavaa helmikuun loppua!

   Poista
 6. En ole seurannut ollenkaan. Vain tuon Kamila Valijevan tapausta seuraan. Surullinen tapaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kamila Valijevan tapaus oli niin surullinen. Mahtoikohan taitavan jääprinsessan luistelukilpailut päättyä näihin kilpailuihin? Muilta osin kisat ovat menneetkin loistavasti. Ja koronakin saatiin pysymään poissa.

   Poista
 7. Siellä on myös Pekingin hiihtokilpailuja seurannut. Kiva kuulla.
  Ja tänään toi Kerttu Niskanen pronssia ja Suomen Leijonat kultaa. Kyllä meitä urheilufaneja hellitään :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig