MOMENTS OF MY LIFE

Vihreä pasta

 

Tein pitkästä aikaa vanhaa ikisuosikkiani pastaa, jolle olen antanut nimen 'vihreä pasta'. Julkaisin kuvan instassa ja pastasta toivottiin kunnon ohjetta blogiin, joten tässä sitä kirjoittelen. Tässä pastassa vihreyden tuovat vihreät yrtit ja kasvikset. 

Olen miettinyt, miten tämän vuoden 2022 avaisin blogirintamalla syksyn pienen tauon jälkeen, joten tämä  toiveresepti tuli kuin tilattuna. Kiitos instan lukijoille. 






VIHREÄ PASTA

  • 400 g spagettia
  • 100 g pekonia kuutioituna
  • 450 g kananpojan (broilerin) marinoituja fileesuikaleita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipunlinkynttä
  • 2 dl herneitä (tuoreita tai pakasteherneitä)
  • ripaus mustapippuria
  • 2 keltuaista
  • 2,5 dl ruokakermaa (sitruuna ja pippuri)
  • 3 kevätsipulin vartta pilkottuna 
  • 1 dl parmesania raastettuna 
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa 
  • tarvittaessa ripaus suolaa
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Ruskista pekonikuutiot oliiviöljyssä. Lisää joukkoon fileesuikaleet ja hienonnettu valkosipuli. Paista miedolla lämmöllä, kunnes liha on kypsää.

Lisää joukkoon herneet ja valutettu pasta. Mausta mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita keltuaiset ja ruokakerma. Lisää seos pastan sekaan. Kuumenna miedolla lämmöllä. Viimeistele pasta vihreällä eli kevätsipulilla ja basilikalla. Lisää tarvittaessa suolaa. 














Hyvää ruokahalua! 


Tähän loppuun sopii hyvin tammikuun ensimmäisen päivän ajatus instassani:

Tänään on ensimmäinen tyhjä lehti uudessa 365 sivun kirjassa. Täyttyköön kirja teillä kaikilla hyvillä asioilla. 


Valoisaa ja turvallista vuotta 2022!

- Tuula 


Seuraa blogia myös Instagramissa: tuulaslife 


11 kommenttia

  1. Oi että mikä pasta! Herneitä en olekaan kokeillut koskaan, lähes kaikkea muuta on pastoissa ollutkin. Se antaa vähän makeutta, mikä sopii hyvin pekonin suolaisuuden taittamiseen. Voisin kokeilla jopa ilman kermaa ja munia, kun on noita kiloja ilmaantunut parin vuoden aikana.
    Onnenkantamoisia vuoden jokaiselle päivälle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herneet käyvät tähän pastaan hyvin. Minäkin ajattelin jättää seuraavalla kerralla kerman ja munat pois. Täällä sama, kiloja on kertynyt. On kova homma saada niitä pois.
      Kiitos ihanainen Maarit, onnenkantamoisia myös sinun päiviisi vuonna 2022!

      Poista
  2. Onpa ihanan näköistä pastaa! Minä tein tänään simpukkapastaa ja kanaa currykastikkeella. Pasta ruoat on kivan simppeleitä ja niihin voi kivasti lisätä kaikkea mistä tykkää.
    Herkullista loppuviikkoa sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastaruuat ovat tosiaan kivoja ja simppeleitä. Ensi kerralla lisään ananaspaloja kastikkeeseen. Ja kerman vaihdan 10% ruokakermaksi.
      Kiitos Outi ja herkullista viikkoa myös sinne <3

      Poista
  3. Nam nam herkullista:) Olen tehnyt vähän samantapaista, eli herneillä, juustolla mutta kevyemmän version. Oikein kaunista vuoden alkua sinulle Tuula:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi vanha ohje. Ohjeessa puhuttiin kermasta ja munista. Herkullinen ohje, mutta pakkohan tuo on päivittää vähän kevyemmäksi. Pohdin jättää kerman pois tai vaihtaa sen 10% ruokakermaksi.
      Kiitos Jael ja hyvää vuoden alkua sinne Israeliin. Seuraan tarkasti elämää siellä.

      Poista
  4. Tuota pastaa täytyy testata. Jotenkin alkoi heti tehdä mieli pastaa, vaikka ajattelin vain appelsiin kuoria näin iltatuimaan.

    Ihanaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi. Tämä kannattaa testata. Herkullinen ohje. Tässä olen miettinyt, että tämä pitäisi päivittää kevyempään. Ainakin 10% ruokakerma on vähän kevyempää :)
      Ihanaa uutta vuotta myös sinulle <3

      Poista
  5. Kiitos Sussi! Tämä on herkullista. Täytynee kuitenkin jossakin vaiheessa päivittää kevyempään ohjeeseen, tämä kun on varmasti 30 v vanha.
    Hyvää uutta vuotta Sussi <3

    VastaaPoista
  6. The goal is to get the debt decreased by 50% and in some instances which may happen. However, after fees and late payments, 온라인카지노 the result more typically is a 25% discount. Debt Management Program – This could possibly be} one of the debt-relief choices that fits your scenario. A debt management program will scale back the interest rate on credit card debt to someplace around 8% so that you free up money that can scale back your debt. You typically owe a number of} individuals or creditors money plain and simple. Once the habit has been treated, it’s time to cope with the money owed that resulted.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig