MOMENTS OF MY LIFE

Vuoden viimeinen venematkaKun saapuu syys, niin vuoden viimeinen venematka koittaa, se on matka venetelakalle. Alkusyksy on kaunista aikaa, mutta se on myös haikeaa aikaa. Tässä vuoden viimeisen venematkan maisemia ja tunnelmia. Syyskuussa jo pikkuhiljaa varaudutaan talven tuloon täällä saaristossa. Viimeisenä  reissuna tänäkin vuonna ajettiin s/y Tuulialla Rymättylästä telakalle Turkuun. Siellä nostettiin purjevene ylös viime viikolla.

Sää oli kaunis, mutta vielä oli veneessä kaikenlaista pikkutekemistä. Jonkun kuvan ehdin kuitenkin ottaa reittimme varrelta. Ja muistojakin menneiltä ajoilta tuli mieleen. 

Tämä on Loistokari. Pieni kallioinen luoto, jossa on loisto. Loisto on yleisnimitys valolaittein varustetulle merenkulun suunnistus- ja paikannuslaitteelle. Nykyään loiston merkitys on suurelta osin symbolinen, mutta aikoinaan loistot ovat olleet tärkeitä navigoinnissa merellä.  

Loistokari sijaitsee Turun saaristossa Airiston selän pohjoispäässä. Tämä luoto tunnetaan myös nimellä Kauppakari. Loistokari toi minulle muistoja mieleen ajoista ennen kännyköitä.  

Höyrylaiva S/S Ukkopekka Loistokarin laiturissa. Kuva netistä.  

Meillä oli joskus kauan sitten työpaikkani tiimijuhlat tällä luodolla. Höyrylaiva S/S Ukkopekalla matkattiin Loistokarin laiturille. Kallioille oli katettu pöytiä ja tuoleja ja meille tarjoiltiin vastapyydettyä kalaa grillattuna... ahvenia, lahnaa, haukea, lohta. Ja vielä ennen kotiinlähtöä tanssittiin haitarimusiikin tahdissa Loistokarin laiturilla. Kotimatkalla nautittiin kahvit, konjakit ja jälkiruuat Ukkopekan salongissa. 


Ruissalon rannoilla on suloisia saunoja, ne kuuluvat Ruissalon kuuluisiin pitsihuviloihin. Hirvensalon rantoja huviloineen. 

Turun linnaa mereltä käsin. Kävinkin pari viikkoa sitten Turun linnassa. Siellä on mielenkiintoinen näyttely Carin Bryggmanista, suomalaisesta sisustusarkkitehdista, joka ensimmäisenä naisena perusti sisustusarkkitehtitoimiston Suomessa. Löydät blogipostauksen täältä.

Ja niin  ollaan jo Hirvensalon satamassa. Veneennostossa on ruljanssia kerrakseen, on maston irrottamista ja purjeitten poistoa, mutta näissä kuvissa jo nostetaan s/y Tuulia trailerille ja  viedään venehalliin. Neito pääsee talviunille. Nyt saa syksy tulla. 


Kauniita syyskuun viimeisiä päiviä! 

- Tuula


Tuula's life blogia voi seurata 

16 kommenttia

 1. Teidän vene on jo turvallisesti sisätiloissa. Meidän on vielä mökkirannassa, mutta kohta sekin jo vedetään trailerilla talvipaikalleen mökin seinustan viereen.
  Ihania kuvia Ruissalosta ja Hirvensalosta. Noita aina katsellaan kun tullaan Turkuun hiukan isommalla laivalla :) Mukavaa syksyä sinulle Tuula<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on hyvä mieli. Ja tänään kaunis ilma, mutta niitä syysmyrskyjäkin voi tulla, joten Tuulian on turvallisempi olla hallissa kuin laiturissa. Meillä on vielä yhteysvene Sea Star ylhäällä, sillä kuljemme venematkat saareen.
   Menimme samaa reittiä kuin isot laivat. Hieno reitti.
   Kiitos Kristiina ja mukavaa syksyä Ahvenanmaalle 🍂

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Merellä sielu lepää ja murheet unohtuvat. Nyt on ollut niin lämmin syksy, että eilenkin bongasin monia veneilemässä joko huvin vuoksi tai myös samasta syystä kuin te, ajo talviteloille.
  Vanhemmillani oli puuputputtaja, joten koko Turun alueen saaristo on tullut aikanaan tutuksi. Ehkä joskus tulee itsekin vielä hankittua vene, mutta minulla on (harha?)käsitys, että purjehtiminen olisi aika vaikeaa. Täytyt tässä kohtaa tyytyä kaarnaveneisiin :D Tunnelmallista syksyä teille!

  VastaaPoista
 3. Ihania merikuvia! Teillä on ihana kesä Tuulian kanssa takana joten nyt hän menee "talviunille" odottamaan ensi kesää.

  Tämä syyskuu on ollut minusta ilmojen suhteen todella ihana vaikka välillä muutamana päivänä satanutkin. Nyt täällä pääkaupunkiseudulla kolmatta päivää lämpötilat +18-20C - en valita! Merellä muuten näkyy vielä Helsingin edustalla aika paljon purjeveneitä. Kun viime viikolla kävin Kahvila Kampelassa, jonka edessä on satama niin veneitä näytti olevan vielä paljon laiturissa. Mutta kyllähän syksyyn myös kuuluu niitä myrskyjä, tuulta ja vesisadettakin.

  Hyvää sunnuntaita Tuula :)

  VastaaPoista
 4. Kaikessa viimeisessä on aina tietynlaista haikeutta, se haikeus näkyy jopa noista kuvista. Upeita, mutta haikeita kuvia kesän vikalta venematkalta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Jo sana viimeinen on haikea. Kesän loppuminen on haikeaa, vaikka ympärillä nyt on kaunis ja värikäs luonto.
   Kiitos Jonna! Vielä hetki syyskuuta ja sitten koittaa lokakuu.

   Poista
 5. Syksyssä on tosiaan sitä kesän menetyksen kaipuuta, vaikka kaunista toki on edelleen. Ihania merikuvia ja aivan ihania nuo huvilat <3
  Kaunista sunnuntaita sinulle Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän menetyksen kaipuu... hienosti sanottu. Onneksi vielä on ympärillä upea ruska. Ruissaloa olisi pitänyt ehtiä kuvata enemmänkin, mutta jotain venelautasia pakkasin. Sellaista se on, viimeinen venematka.
   Kiitos Outi ja mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 6. Hieno kertomus veneen matkasta talviteloille.
  Mutta, kohtahan on taaas kevät ja kaikki alkaa uudelleen... ⛵🌞

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Unknown!
   Olisi pitänyt enemmän kuvata, mutta venelautasia pakkasin. Viimeinen venematka tarjoaa sellaistakin.
   Vaan kohta on taas kevät. Äkkiä se talvi menee :)
   Kiitos ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 7. Ihana tarina, hyvää talviunta veneelle. Siellä se sitten iloisena odottaa teitä keväällä. Erittäin tuttuja maisemia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä se Tuulia iloisena odottaa kevättä, pääsee pois hallista. Ja tuttujen maisemien ohi mentiin,kiva kuulla.
   Kiitos DML ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 8. Ihana tuo ensimmäinen sumuinen kuva :) Turun saaristo on kyllä mahtava paikka vierailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ensimmäinen kuva on saarimökin laituria. Tuulian kotisatama.
   Saaristo vie sydämen, kun siellä vierailee.
   Kiitos Melissa ja mukavaa viikkoa!

   Poista
 9. Erilainen kesä 2020 on nyt muistojen joukossa. Ja niinkuin sanot, nopsaan se hurahti.
  Kiitos ja hyvää lokakuuta Mira 🧡

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig