MOMENTS OF MY LIFE

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERIN NÄYTÄNTÖVUOSI JA TEATTERIMEKKO


Sain kutsun Helsingin Kaupunginteatterin näytäntövuoden 2018-2019 avajaisiin. Ja tämä teatterifani lähti innoissaan alkuviikolla katsomaan teatteritarjontaa Helsingissä.

Tilaisuus oli kivasti järjestetty. Ensin oli ohjelmassa avoin yleisötilaisuus, jossa esitettiin katkelmia esityksistä sekä kerrottiin syyskauden ensi-illoista. Ohjelmistoesittelyn jälkeen jatkui medialle tarkoitettu tilaisuus parvekelämpiössä ja siellä oli medialla mahdollisuus taiteilijoiden haastatteluihin ja kuvauksiin.Minua kiinnostaa erityisesti musikaali Kinky Boots. Sen ensi-ilta on 30.8. suurella näyttämöllä. Ja se mitä nyt koin ja näin, lisäsi vielä enemmän kiinnostustani. Musikaali on saanut parhaana musikaalina Tony-, Grammy- ja Olivier -palkinnot maailmalla. Ja kohta se nähdään Helsingissä! Cindy Lauper on säveltänyt siihen loistavan musiikin, josta saimme maistella jo etukäteen herkullisia pikkupaloja. Käsikirjoituksen on tehnyt Harvey Fierstein.


Lola keskellä (Lauri Mikkola)
Musikaalissa lähdetään huonosti menestyvästä kenkätehtaasta vauhdikkaasti muotimaailman huipulle. Ja matkalla huipulle on auttamassa ihana drag queen Lola. Lolaa esittää Lauri Mikkola. On hienoa nähdä Lauri Mikkola musikaalissa ja missä roolissa! Drag queen'in roolissa. Laurilla on muuten 46 numeroinen jalka. Minulle Lauri jäi mieleen Voice of Finlandista vuodelta 2011. Upeaääninen laulaja ja erinomainen tanssija.

Ja musikaalin rooleissa on myös ihastuttava Anna Victoria Eriksson. Hän on ollut mukana mm. Turun hienossa Stingin musikaalissa Viimeinen laiva. Lämpiössä juttelin Anna Victorian kanssa. Ihana, nuori nainen, joka osaa näytellä, laulaa ja tanssia. Hänen menestystään on kiva seurata. Ja minä innostuksissani unohdin ottaa valokuvan Anna Victoriasta. Tässä Helsingin Kaupunginteatterin kuva hänestä. No... Anna on nykyään vaaleatukkainen.


Näin tässä kävi, että olen nähnyt vasta makupaloja Kinky Bootseista ja jo nyt olen täpinöissäni musikaalista...Tässä Helsingin Kaupunginteatterin muut tämän vuoden ensi-illat. Näitä käytiin läpi ohjelmistoesittelyssä. Mielenkiintoinen ohjelmapaletti, jokaiselle löytyy jotakin.

Pienen näyttämön Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu kiinnostaa myös tätä Kekkosen aikalaista kovasti. Siinä Tuntemattoman sotilaan Rokka eli Eero Aho astuu Urho Kekkosen suuriin kenkiin. Näytelmän on kirjoittanut taitava Kari Heiskanen, joten odotettavissa on mielenkiintoinen puhenäytelmä. Näytelmä vie meidät vuoteen 1961, jolloin Urho Kekkonen on ollut voimansa tunnossa. Ja silloin oli myös noottikriisi. Uskon, että saamme nähdä mielenkiintoisen poliittisen tanssikoulun. Eero Aho sanoo, että historialliset roolit ovat haastavia ja kiinnostavia. Jännittäviä aikoja elettiin. 

"Kekkonen ei olisi Kekkonen elleivät näytelmässä olisi mukana myös Kekkosen naiset".Tällaisen kuvan otin esittelytilaisuudessa. Kekkonen tanssii siinä todennäköisesti rakastajattarensa Anita Hallaman kanssa. Rakastajattarista huolimatta Kekkosen tärkein nainen oli Sylvi Kekkonen. Sylvi oli puoliso, ystävä ja hyvä keskustelukumppani. Kekkonen kuunteli tarkalla korvalla puolisonsa mielipiteitä.

Ja kolmanneksi poimin tarjonnasta komedian naisten ystävyydestä: Pullo Cavaa ja aurinkoa. Näytelmä kertoo neljästä ystävästä, jotka haaveilevat yhteisestä, boheemista vanhainkodista. He löytävät Portugalista unelmiensa talon. Miten sitten käykään? Rooleissa ovat upeat naiset: Heidi Herala, Sanna-June Hyde, Jaana Saarinen ja Aino Seppo.

Helsingin kaupunginteatterin ohjelmisto löytyy TÄÄLTÄ


Ja koska minulla ei ole näistä "Portugalin naisista" kuvaa, niin rohkenen laittaa tähän teatterimekkoni, joka ei rypistynyt matkalla Turusta Helsinkiin. Tämän selfien otin teatterin aulassa ja kumma kyllä kuvaan ei eksynyt muita - väenpaljoudesta huolimatta. Punainen farkkutakki on yli kymmenen vuotta vanha, mutta otin sen uudelleen käyttöön, kun löysin tämän kukkamekon verkkokauppa Cellbesiltä. Kiitos vinkeistä Tiia ja Tuulanneli !   
Ps. Kun kävelee pitkiä matkoja, niin silloin pitää olla lenkkarit jalassa. 
Tämä kesämekko on myyty loppuun Cellbesillä, mutta tässä linkki verkkokaupan muihin mekkoihin:  Cellbes  täältä (klik)* 


Kivaa viikkoa kaikille! 
- Tuula 

*adlink

Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta36 kommenttia

 1. Kivoja tuollaiset esittelytilaisuudet! Tuo mekko on kaunis ja niin on mallikin♥ Mukavaa viikon jatkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä. Saa mukavasti pienet "maistiaiset" teatteriesityksestä. Ja siinä samalla muodostuu mielipide, että tuon haluan ehdottomasti nähdä.
   Kiitos sinulle kauniista sanoistasi, Päivikki. Kerrankin selfie onnistui, vaikka todella kiireellä otin sitä, kun yritin huomioida, etteivät muut tule kuvaan. Kaksi otosta ehdin ottaa ja toinen pääsi tänne.
   Mukavaa viikon jatkoa myös sinulle <3

   Poista
 2. Ihana tuulahdus Helsingin syksystä! Ja ihana Tuula mekossaan. Näytät todella freesiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn mielelläni myös Helsingissä. Se on ihana kaupunki. Ja pidän Helsingin kulttuuritarjonnasta :)
   Punainen on pirteä väri. Minulla on aika vähän punaista. Mutta tuo takki oli vielä tallella ja siihen löytyi kiva mekkokin. Kiitos kauniista sanoistasi Leena ja ihanaa elokuuta missä sitten lienetkin, Amsterdamissa tai muualla <3

   Poista
 3. Mielenkiintoisen tuntuinen ohjelmisto tulossa. Tyylikäs lady mekossaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin samaa mieltä, hienon ohjelmiston ovat valinneet. Monta mielenkiintoista esitystä.
   Lady oli - ihme ja kumma punaisessa asussa. Oli kyllä pirteä olo.
   Kiitos Tuuli ja ihanaa elokuuta sinulle <3

   Poista
 4. Mielenkiintoiselta vaikuttaa Kaupunginteatterin ohjelmisto. Olen täältä Oulusta tulossa isolle kirkolle syyskuun alussa ja lippu on ostettu Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu-näytelmään. Eikä vähiten Eero Ahon vuoksi. Toki aihekin kiinnostaa. Kekkonen oli minun lapsuuden ajan presidentti. Mukavaa viikon jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupunginteatteri on kyllä paneutunut ohjelmistoon. Hienoja esityksiä on tulossa.
   Ja sinä olet tulossa katsomaan Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu -näytelmää. Tuossa tilaisuudessa Eero Aho kertoi itsestään ja suhteestaan Kekkoseen ja myös avasi vähän näytelmän sisältöä. Todella kiinnostava näytelmä. Ja lopuksi Kekkonen tanssi tyylikkään naisen kanssa, jonka minä ajattelin olevan Anita Hallama.
   Toivotan sinulle syyskuussa kivaa iltaa Kekkosen kanssa :) Toivottavasti kirjoitat näytelmästä blogissasi. Kiitos Päivi kivasta kommentistasi ja mukavaa viikon jatkoa myös Ouluun <3

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Nina! Kaksi selfietä ehdin napata, ohi kulki niin paljon ihmisiä. Mutta toinen kuitenkin onnistui ja päätyi jopa blogiin.
   Kiitos paljon Nina ja ihanaa viikkoa <3

   Poista
 6. Minä niin tykkään musikaaleista.
  Mekko on aivan ihana sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen myös musikaalien suuri ystävä! Ne ovat viihdyttäviä. Ja tämä Kinky Boots tulee tarjoamaan hienoja hetkiä. Esittelyssä kuultiin peräti kolme laulua musikaalista. Ja Lauri Mikkolaa en voi olla tässäkään kehumatta. Upea tyyppi!
   Ja mekosta. Minä olen laiska käyttämään mekkoa, Mutta tämän kanssa voi yhdistää valkoiset farkut, niin jopa on kiva käyttää.
   Kiitos kauniista sanoistasi Outi ja ihanaa viikkoa Espooseen <3

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit. Helsingin Kaupunginteatteri tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa.
   Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 8. Kaksitoista lahjaa joulupukille olisi varmasti lapsista ihana! Itse olen käynyt kerran Helsingin kaupunginteatterissa, olin silloin 4-vuotias ja kävimme katsomassa äidin ja kummitädin kanssa Kolme iloista rosvoa. Ps. Ihanan pirteä selfie sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksitoista lahjaa joulupukille :) Mauri Kunnas osaa tuon lastenkirjojen tekemisen. Ja lapsille näytelmien tekemisen. Taitava on. Sinä olet neljävuotiaana nähnyt Kolme iloista rosvoa. Se muuten on ollut myös ensimmäinen teatterikokemukseni minulla. Tosin näin sen Turussa. Olin myös 4-5 vuotias.

   Nopsaan otin selfien ja ihmeekseni se onnistui.
   Kiitos kivasta kommentistasi Mini ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 9. Jo noiden karismaattisten näyttelijöiden vuoksi on kyllä päästävä käymään teatterissa tänä syksynä. Punainen pukee sinua loistavasti, upea kokonaisuus ja huulipunakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin Kaupunginteatterissa on karismaattisia näyttelijöitä. Olisi siellä lämpiössä pitänyt ottaa enemmän kuvia tutuista teatterilaisista. Mutta vähän ujostelin siellä julkkisten keskellä.
   Harvoin käytän punaista. Pitäisi varmaan käyttää useammin. Punainen on energinen väri.
   Kiitos Heli kivasta kommentistasi ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 10. Kunnaksen 12 lahjaa joulupukille olisi ihana nähdä lasten kanssa. Vähän vaan turhan pitkä matka. 😊 Mukavaa viikkoa sinullekin! -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnaksen 12 lahjaa joulupukille on varmasti kiehtova esitys. Kunnas osaa tehdä lapsille mainioita tarinoita. Välimatkat tosiaan haittaavat usein teatterissakäyntejä toisilla paikkakunnilla.
   Kiitos Katta ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 11. Voi hitsin pimpulat! Oltiin samassa tilaisuudessa törmäämättä toisiimme. Itse en ole ehtinyt vielä iltapäivästä postata, mutta viikonloppuna ehkä ehdin, kun ei ole työt esteenä. Oli kiva tilaisuus ja nyt pitäisi alkaa miettiä, mitä haluaa nähdä tulevana syksynä.

  Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi! Olisipa ollut kivat treffata sinut livenä Virpi! Mutta siellä oli aika paljon väkeä meidän lisäksemme... Toivottavasti ehdit viikonloppuna postata, olisi kiva lukea sinun tunnelmiasi.
   Tilaisuus oli todella kiva ja hyvin järjestetty. Siihen oli kovasti satsattu. Mielenkiintoinen näytäntövuosi tulossa.
   Kiitos Virpi ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 12. Oi kun olet ollut upeana ja punainen ja vaaleat värit toimii sulla ihanasti. Punainen ja valkoinen ovat lempivärejä sinisen kanssa täällä, kas kas se merellisyys siinäkin.

  Ihanaa viikonloppua Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia kauniista sanoistasi. Minulla on tosi vähän punaista väriä asuissani. Tuon farkkutakin olen ostanut kymmenisen vuotta sitten ja pitänyt sitä tosi vähän. Näin tuon mekon Tuulannelilla ja siitä tulikin idea, että farkkutakki voisi saada uuden elämän :) Sinistä väriä olen jossakin vaiheessa käyttänyt paljon, mutta viime vuosina minusta on tullut mustavalkoinen - siis väreissä :)
   Sinulle sopivat nuo sini-puna-valkoiset sävyt. Teillä on kotikin niin kauniisti sisustettu noilla väreillä. Vielä kerran kiitokseni Tiia ja ihanaa viikonloppua <3

   Poista
 13. Ihana mekko tosiaan! Kaunis tuo kuosi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mere <3 Tuo kuosi juuri kiehtoi minua. Ja mallikin sattui olemaan itselleni sopiva. Oli onnistunut verkkokaupan ostos.
   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 14. Kaunis mekko ja kaunis malli! Ihanaa kun pääset esittelytilaisuuksiin💕Pitäisi käydä teatterissa enemmänkin...Mukavaa elokuuta💛🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekko on kaunis ja ehkä tuosta selfiestä näkee, että viihdyn teatterissa :) Nämä esittelytilaisuudet ovat mielenkiintoisia, on helppoa valita, mitä jatkossa haluaa katsoa. Teatteri rules aina.
   Anteeksi myöhäinen vastaus. Tässä jo saa toivottaa mukavaa syyskuuta. Kiitos Kristiina <3

   Poista
 15. Ihan pakko kyllä jostain aidata aikaa myös teatterille. Tuli oikein ikävä. Harmi, kun työ haittaa harrastuksia oikein pahemman kerran.
  Ihanan raikas kukkamekko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ehdit aidata teatterille aikaa. Teatterissa on kiva käydä. Työ haittaa harrastuksia, mutta on aina se number one.
   Ja myöhään vastaan anteeksi. Mutta parempi myöhään.
   Kiitos Minna ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 16. Nyt iski sellainen teatterikuume, joka täytyy hoitaa, kun tulen lokakuussa Helsinkiin :)

  Kiva postaus ja ihana sinä siellä selfiessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterikuumeeseen on hyvä lääke. Teatterissakäynti :) Kiitos kivoista sanoistasi ja anteeksi myös tämä myöhäinen vastaus. Mukavaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 17. Sinä olet Tuula niin upea, ja mekko myös <3 Ihana lukea näistä sinun teatterielämyksistä.
  Kaunista viikonloppua <3

  VastaaPoista
 18. Kiitos ihana Pauliina <3
  Minä olen varsinainen teatterifriikki :)
  Hyvää viikkoa sinne ja anteeksi myöhästynyt vastaus.

  VastaaPoista
 19. Minä olen jo pitkään ajatellut, että pitäisi lähteä teatteriin, mutta aina se vain on jäänyt! Siitä onkin kauheasti aikaa kun on ollut viimeksi teatterissa.. Yksi tuttu oli jokusen vuoden kiinnitettynä Helsingin Kaupunginteatteriin näyttelijöihin joten siellä tuli pariinkin kertaan käymässä katsomassa esityksiä joissa hän oli mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterissa on kiva käydä. Nyt on menossa Helsingin Kaupunginteatterissa monta mielenkiintoista näytelmää. Kun on ystävä teatterissa, niin sitä varmasti menee mielellään katsomaan esityksiä, joissa ystävä esiintyy. Se tuo vielä esitykseen oman kivan lisänsä ja jännityksensä.
   Kiitos Marihantee kivasta kommentistasi ja toivottavasti löydät aikaa teatterille. Kaunista syysviikkoa sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig