MOMENTS OF MY LIFE

TERVEISIÄ SAARIMÖKILTÄ


Hei kaikille pitkästä aikaa! 

Ja terveisiä saarimökiltä. En ole hävinnyt minnekään. Saarimökin remontti ja tämä kuumuus on tainnut viedä mehut minulta, siksi tämä radiohiljaisuus. Mutta voiton puolella ollaan sekä mökkiremontin että sään suhteen. 

Tätä saarimökkiä on remontoitu kolmena kesänä "palasissa". 
Kolme vuotta sitten uusittiin mökin katto. Viime kesänä koki keittiö ison muutoksen - jopa sisustuksellisesti. Ja saunaa uusittiin osittain. 

Tänä kesänä on sekä olohuonetta että makuuhuonetta rempattu. Sisustukselliseen puoleen ei näissä huoneissa olla koskettu juuri lainkaan, vaan aikamoista peruskorjausremonttia on tehty. 


Alla keittiön uusi ilme.Olohuoneen ja makuuhuoneen lattiat kaivettiin auki kallio- ja kivisorapintaan asti. Poistettiin vanhat villat ja kuskattiin ne veneellä pois saaresta. Saarielämän logistiikaan kuuluu: vie mennessä ja tuo tullessa. Ja purkamisen jälkeen lattiat ensin verkotettiin ja eristeeksi laitettiin polyuretaanieristeet. Toivotaan, että tuo verkottaminen ja polyuretaani estävät oravien ja hiirien kulkemiset. Villat poistettiin juurikin oravien ja hiirien jätöksien takia. Talvella kun ei saarimökillä olla, niin noillä pikkujyrsijöillä on vapaat oltavat täällä mökissä ja saarella. 

Myös elektroniset hiirenkarkottimet on hankittu mökille. Niistä saimme jo viime talvesta hyviä tuloksia. Keväällä ekaa kertaa mökille tultaessa täällä ei ollut hiirenpipanoita. Ja ei pelkästään lattioita korjattu, myös seinistä poistettiin villat ja tilalle tulivat  polyuretaanieristeet. 


Mutta nyt ollaan voiton puolella. Enää ei tarvitse purkaa, nyt saa jo rakentaa uutta. Hankalaksi korjausrakentamisen tekee se, kun noita levyjä ei voi käyttää määrämittaisina, jokainen levy sahataan erikseen sopivaksi. Se niistä standardimitoista täällä mökillä. Ja tuo tämän kesän tarpeellisin kapine, ilmalämpöpumppu, on myös hankittu saarimökille. Aluksi olin vähän kauhuissani, että miten se sopii mökille. Mutta se on nykyaikaa ja on todella osoittanut hyödyllisyytensä näissä "trooppisissa" olosuhteissa. Ja kun jossakin vaiheessa saadaan simppelit, vaaleat rullaverhot vielä ikkunoihin, niin luulenpa että tuo istuu sisustukseen ihan mainiosti. 


Laitan tähän vielä kuvan vanhasta lattiasta. Se oli näin kaunis, sitä oli sääli purkaa, mutta pakko kuitenkin.  


Tällaista tänne! Mitä sinun kesääsi kuuluu? 

Kaunista elokuuta! 

- Tuula 

44 kommenttia

 1. Huh. Onpas teillä ollut iso urakka! Valmiin saaminen varmasti palkitsee tekijää. Kivan näköistä saitte aikaa. Oikein tunnelmallinen mökki. ☀️ -Katta /Arki(paska)ruokaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, urakka on ollut aikamoinen. Olen välillä huokaissut, että kyllä uuden rakentaminen olisi ollut helpompaa. Mutta näillä mennään. Ja onneksi nyt jo ollaan voiton puolella.
   Kiitos kivasta kommentistasi!
   Ihanaa viikonloppua!

   Poista
 2. Melkoinen urakka, kiva varmasti hieman henkäistä ja nauttia työnsä tuloksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ne pahimmat jutut takana. Ja seiniä myöten kaikki rakennuspölytkin pesty, joten hyvässä vaiheessa ollaan. Nyt on mukavaa jo nauttia työn tuloksista.
   Kiitos Mira ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 3. Ohhoh, te olette olleet reippaita! Iso remppa. Oman haasteen remppaan varmasti tuo sijainti. Veneellä kuskaaminen eessuntaas on oma hommansa.
  Meille kuuluu kiitos hyvää, meriarkea elellään. Minä ja karvalapset laskemme aamuja, että saamme rakkaan kotiin ja starttaamme loman <3
  Kaunista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merikapteenin vaimo siellä tajuaa tämän sijainnin haasteellisuuden :) Monta kertaa olen toivonut, että olisipa hieno juttu, jos täällä olisi jätelava ja sen veisi auto pois. Mutta ei - rakennusjätteett pakataan isoihin muovipusseihin ja viedään veneellä satamaan, jossa ne taas rahdataan peräkärrylle ja sieltä kaatopaikalle. Ja tullessa tuodaan taas venelasti uutta rakennustavaraa. Mutta voiton puolella ollaan.
   En ole oikein kenenkään blogeissa ehtinyt vierailla ja se on harmittanutkin. Te myö siellä meriarkea elätte. Ja pian tulee kapteenikin kotiin ja loma voi alkaa. Palaan :)
   Kiitos Nina ja kaunista viikonloppua myös sinne <3

   Poista
 4. Onpas upeita kuvia!
  Kyllä mökki on aina mökki ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ida <3
   Ensin ajattelin, että laitanko lainkaan näitä remonttikuvia vaiko vasta sitten, kun kaikki alkaa olla kunnossa. Mutta tällaista remppa on.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 5. Teillä on ollut kyllä aika urakka. Remontti jo sinänsä on vaativa projekti, mutta että sen toteuttaa saaressa on lukunsa aivan erikseen. Hyvä te! Toivottavasti hiiret yms pysyvät nyt poissa. Ja, mukavalta teidän mökki näyttää.
  Ihania ja aurinkoisia elokuun päiviä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontti on todella aikamoinen urakka - aina. Saarimökin remontoimisessa on tosiaan nuo kuljetukselliset vaikeusasteensa vielä lisäksi. Mutta nyt ollaan voiton puolella. Tuo pohjan verkottaminen oli aikamoinen haaste myös ja sitä tosiaan toivoo, että siitä eivät nuo jyrsijät enää läpi pääse. Ja tuohon polyuretaaninkaan ei pysty rakentamaan sellaisia polkuja kuin villaan. Joten kaksinkertainen este jyrsijöille.
   Kiitos Kaisa sinulle kivasta kommentistasi ja ihania ja aurinkoisia päiviä myös sinne <3

   Poista
 6. Melkoinen urakka kaikkine kuskaamisineen veneellä ja kummassakin päässä. Mutta hyvältä näyttää ja toivottavasti tosiaan ne ötökätkin pysyvät nyt poissa.
  Ihanan näköistä teidän mökillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kuskaamiseen olin välillä kyllästyä. Ensin pakataan peräkärryyn ja sitten ajetaan satamaan ja puretaan lasti ja pakataan se veneeseen. Ja venekuljetus mökkilaiturille, jossa uusi purku ja kuljetus mökille. Toivon tosiaan, että nyt ollaan tehty jyrsijät pois pitävä pohjaratkaisu. Kauan sitä kippari mietti. Tuo verkottaminenkin oli kyllä aikamoinen haaste.
   Sisustukseen ei olla ehditty puuttua, ehkä ensi kesänä sitten. Ja uusitusta keittiöstä tykkään.
   Kiitos sinulle Tuula kommentistasi ja ihanaa viikonloppua!

   Poista
 7. Haasteellinen ja varmasti näillä helteillä myös hikinen urakka, huh! Olette kyllä olleet tosi reippaita. Kärsivällisyyttäkin tuollaisen urakan toteuttaminen vaatii, mutta nyt viimeinkin on palkinnon paikka :)
  Ihanalta näyttää ♥ Ja nyt saatte rauhassa nauttia olostanne siellä saarimökillä ilman ylimääräisiä "vieraita" ;)
  Lämpöisiä ja lempeitä elokuun päiviä teille sinne saaristoon ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo tosiaan ollut hikinen urakka näillä keleillä. Onneksi on laituri ja meri lähellä.
   Kyllä tuo remontti vaatii kärsivällisyyttä ja sitä kipparilla on. Ja mielestäni myös kekseliäisyyttä, tuo pohjan verkottaminen oli hyvä ratkaisu.
   Nyt nautitaan, kiitos! Ja ilmatkin vielä suosivat. Meriveden lämpötila oli tänään +25 astetta.
   Kiitos paljon Ansku kommentistasi. Lämpimiä elokuun päiviä myös sinne ja kivoja veneretkiä!

   Poista
 8. Ompa teillä ollut melkoinen urakka ja haasteensa tuo olosuhteet kun saarella ootte.
  Mutta kertakaikkisen ihana lopputulos, kyllä kelpaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saarirakentaminen ja remppaaminen tuo omat vaikeusasteensa. Mutta nyt on jo hyvä tilanne.
   Kiitos kivasta kommentistasi. Kyllä täällä nyt jo kelpaa. Ja keittiö on kiva ja toimiva.
   Ihanaa viikonloppua sinulle Maiccu <3

   Poista
 9. Perusteellinen remontti! Kaunis keittiö ja kaunista on siellä muuallakin. Ilmalämpöpumppu on tarpeellinen, mikäli kesät ovat jatkossa helteisiä.
  Kiitos, tänne kuuluu hyvää. Toinen mökkiviikko on alkamassa mökissä, jossa on kaikki mukavuudet ja ilmalämpöpumppu. Olemme kesän aikana tavanneet sekä läheisiä että ystäviä. Tyttären perhe tulee huomenna.
  Kaunista elokuuta sinulle ja kipparille ja malja remontin päättymiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ollut aika perusteellinen remontti. Kippari kun tekee, niin tekee kunnolla. Minä ajattelin jossakin vaiheessa, että seiniä pitää maalata valkoisiksi, mutta sitten katsoin dokumentin Ingmar Bergmanista ja hänellä oli komea huvila Farön saarella Gotlannin pohjoispuolella. Ja siellä oli sisustuksessa paljon mäntyä. Ja se sopi sinne saaren tunnelmaan hyvin. Silloin ajattelin, että kaikilla on valkoista ja myös tämän mökin tunnelmaan sopii mänty hyvin. Joten miksi kauniita pintoja muuttamaan. Nykyään Bergmanin talo toimii taidekeskuksena ja sinne myönnetään oleskelustipendejä. Rauhoittava ympäristö, jota ei olla menty muuttamaan.
   Teillä on ollut kiva kesä. Ystävien ja läheisten tapaaminen kuuluu kesään. Mukavaa aikaa tyttären perheen kanssa, toivottelen.
   Kaunista elokuuta myös sinne ja malja kanssanne <3

   Poista
 10. No huh huh, iso kuin mikä on remonttinne ollut. Ja vielä saaressa, arvostan ja kumarran.
  Kaunishan se teidän mökki on ollut ja kaunis edelleen, juuri sen näköinen kuin saarimökin pitää ollakin. Jopas jotakin teillä on sähkötkin!
  BTW ilmalämpöpumppa ei kannata käyttää sillä viilennyksellä, vaan kuivatuksella, säästää sähkölaskuissa mukavasti (mies noita asentelee).
  Ihanaista elokuun ensimmäistä viikonloppua Tuula <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ollut aikamoinen remontti ja vienyt mehut :)
   Ajattele, että mietin mökin sisustamista valkoiseksi. Mutta nyt olen tullut toisiin aatoksiin, kun katsoin dokumentin Ingmar Bergmanista. Ja ihailin hänen Fårön tammista huvilaansa. Kyllä saarimökkiin sopii tammi. Tälle saarelle on vedetty sähköt joskus 70 -luvun lopussa. Ja täällä toimii täydellinen nettikin. Tuo varustelu sopii minulle :)
   Nyt on ilmalämpöpumppua kokeiltu sekä viilennyksellä että kuivatuksella. Kiitos hyvästä vinkistä. Sinun miehelläsi on varmasti ollut kiireinen kesä tänä vuonna. On ollut ilmalämpöpumppujen kesä. Tänne mökille hankittiin sellainen ilmalämpöpumppu, jossa on wifi valmiina. Teleoperaattorilta vain simkortti ja yhteys, niin ilmalmpöpumppua saa säätää vaikka kotoa.
   Kiitos paljon Sari ja ihanaista elokuuta myös sinne <3

   Poista
 11. Iso on ollut urakka! Tiedän 5vuoden remppakokemuksella :)
  Te vielä jouduitte kuljettaman vesitse kaiken,huh. Lopputulos on hieno ja varmasti hiirulaisetkin joutuvat etsimään jonkun muun asuinsijan.
  Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ollut! Sinulla viiden vuoden remppakokemus, sinä tiedät, mitä se on. En tiedä vielä, mikä tässä on lopputulema, paljon on vielä pientä ja näkymätöntä tekemistä.
   Tuota samaa toivon ja uskon. Eivät ne hiirulaiset oikein millään enää talon alle pääse.
   Kiitos paljon Hanne ja mukavaa elokuuta sinne <3

   Poista
 12. Valtava urakka teillä on ollut ja vielä näillä helteillä! Sääli kun jouduitte noin hienon lattian purkamaan. Toivottavasti hiiret nyt pysyvät poissa.
  Ilmalämpöpumppu on ihan ehdoton, niin talvella kuin kesälläkin. Meilläkin on tänä kesänä käytetty sitä viilentämiseen ja ihanasti viilentyivät tilat ja nukkuminen helpottui.
  Ollaan tehty matka pohjoiseen ja autettu tytärtä muutossa. Nyt asuvat meidän naapurissa!
  Oikein hienoa elokuuta ja nauttikaa nyt työnne tuloksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesien kesä on mennyt remontissa :) Minulla kyllä sydämestä sattui, kun alettiin purkaa tuota lattiaa. Se oli hieno. Ja toivottavasti hiiret nyt saivat kyytiä ja pysyvät poissa.
   Ilmalämpöpumppu on osoittanut tarpeellisuutensa. Loistava vekotin.
   Te olette saaneet tyttären melkein naapuriin. Kuulostaa mukavalta. Ja muutoissakin on isot hommansa.
   Kiitos kivasta kommentistasi Krisse ja ihanaa elokuuta isolle saarelle <3

   Poista
 13. Huh minkä homman olette tehneet ja nyt on sitten aika nauttia tuloksista. Olen ollut nyt viikon töissä ja arkeen paluu on kerrankin ollut aika kivaa :)
  Ihanaa viikonloppua Tuija <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen remotti on takana. Vielä on sellaista pientä säätämistä, mutta nyt jo voi taas yöpyä mökissä, kun on lattiat paikallaan :)
   Onpa kiva kuulla, että työhönpaluusi sujui kivasti. Se on tärkeää.
   Ihanaa elokuun alkua sinulle Outi <3

   Poista
 14. Kova homma, mutta varmasti hyödyllinen. Tuleekin mieleen, että villaa on minunkin mökin seinissä ja lattioissa. Kääk! Keinutuolien ystävänä huomioni kiinnittyy tuohon kauniiseen huonekaluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt mökki on todella raikas, joten remppa oli hyödyllinen. Meillä nyt villat saivat kyytiä. Mutta riippuu vähän paikasta, jossa noita pikkujyrsijöitä on. Toivottavasti ei teillä päin.
   Perintökeinutuoli. On vaan niin iso, muta onneksi mökin olohuoneessa on sille tilaa.
   Kiitos Ansu ja mukavaa elokuuta sinulle <3

   Poista
 15. Iso homma. Ihana mökki :) On ollut kyllä niin kuuma ja todella ihana kesä. Itsekkin olen tämän viikon levännyt vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso homma ja niin oikeassa olet. Saarimökki ja nyt olen vihdoinkin alkanut pitää tammipinnastakin.
   Tämä on ollut pitkä kuuma kesä. Historiallinen, ainakin ilman puolesta. Nyt sitä ymmärtää paremmin senkin, miksi lämpimissä maissa vietetään siestaa :)
   Kiitos Melissa ja kaunista elokuuta!

   Poista
 16. Ihanan näköistä, kaunista ja siistiä. Hienompaa kuin meidän "kaupunkikodissa" 😀 Tykkään tuosta teidän liesituulettimesta. Ilmalämpöpumpun ilmastointiominaisuus onkin ollut tarpeen tänä paahtavana kesänä. Me hankimme sellaisen puolitoista vuotta sitten. Kyllä olojaan kannattaa kohennella.

  Hyvä periaate tuo "vie mennessäsi, tuo tullessasi". Kiva törmätä saaripostaukseesi kun olen juuri lukenut hyvän romaanin jossa ollaan saaressa. 💙 (Bloggaus tulossa ensi viikolla.)

  Mukavaa kesän jatkoa 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on kaunista ja siistiä ja raikasta, kun on saatu vielä paikatkin pestyksi siivotuksi kaikesta rakennuspölystä. Tuo liesituuletin on kiva myös. Mietin sellaista. kun noita keittiön kaapistoja rakennettiin, että mitä taustaksi. Mutta sitten tuli ajatus, että ei mitään. Ja tykkään nyt tuosta keittiökaappien välillä näkyvästä puusta.
   Mielenkiintoista! Minullakin on ollut iltalukemisena romaani, jossa ollaan saaressa. Tulen innoissani kurkkaamaan saaribloggaustasi. Ollaankohan luettu samaa kirjaa?
   Tuo vie "mennessäsi ja tuo tullessasi", oli jo äitini oppeja. Se sopii hyvin tänne saarelle jos ja kun joka paikkaan.
   Lämmin kiitos Rita ja mukavaa kesän jatkoa myös sinne <3   Poista
 17. Onpas teillä riittänyt urakkaa moneksi kesäksi, mutta kyllähän sitä noin ihanan paikan eteen jaksaa pakertaa.

  Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin ja hankalin urakka on nyt takana. Toki pikkutekemistä riittää, mutta sitä on jo kiva tehdä mökissä oleilun lomassa. Ajattelehan Kepponen, että suunnitelin mökin sisustamista valkoiseksi, mutta onneksi satuin katsomaan dokumentin Ingmar Bergmanista ja hänen saarihuvilastaan; se pyörsi ajatukeni ja mökki säilyy puunvärisenä.
   Kiitos sinulle ja mukavaa elokuuta <3

   Poista
 18. iso urakka teillä on ollut! Hyvältää näyttää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso urakka, mutta pahin on takana. Nyt jo mökissä voi taas yöpyä, kun on lattiat paikallaan.
   Kiitos paljon ja mukavaa elokuuta!

   Poista
 19. Onpa ollut melkoinen remontti. Mutta ihanalta näyttää, viihtyisää, kotoisaa ja raikasta tunnelmaa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Remontti kyllä kysyi välillä voimia ja hermojakin :) Nyt on tosiaan raikasta ja kivaa olla mökillä. Ja tuosta tunnelmasta vielä. Meillä paistaa aurinko neljästä suunnasta (ikkunoita löytyy) ja se ihanasti värjää tuota mökkiä lämpimillä sävyillään. En enää valkoiseksi mökkiä halua.
   Kiitos paljon Päivi ja mukavaa elokuun alkua sinulle <3

   Poista
 20. Iso remppa vaan on ihanaa kun paikat on kunnossa. Kiva keittiö on .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on parasta, kun lopussa kiitos seisoo :) Nyt alkaa olla isommat jutut tehtyinä, monta pientä askaretta kuitenkin vielä löytyy. Pohdin tuota keittiötäkin aika kauan. Kun mökki on vanha, niin miten sinne istuu uusi keittiö. Mutta yllättävän hyvin se istuu.
   Kiitos Sirkkis ja mukavaa elokuun alkua sinne <3

   Poista
 21. "Vie mennessäs, tuo tullessas" on äitini hokema, jota myös viljelen nykyään ;)

  Kivalta näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne äidin hokemat tarttuvat tyttärille. Tuo on kyllä käyttökelpoinen hokema, sen olen useasti huomannut.
   Kiitos Reetta! Ja mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista
 22. Äitini lisäsi vielä jotain lapsena oppimaansa "Vie mennessäs, tuo tullessas ja anna lehmille ollessas" ;)
  Kunnioitettavan perusteellista remppaa saaressa - peukut sille!
  Nauttikaahan nyt upeasta lopputuloksesta!
  Leppoisaa kesän jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä ohje tähänkin päivään. Lehmien syöttäminen voi tarkoittaa muutakin tekemistä.
   Kiitos peukuista, ne tuntuvat mukaville. Tuo kippari on luonteeltaan perusteellinen. Oli välillä poikki kuumasta, mutta ei antanut periksi.
   Nyt on jo tosiaan kiva olla mökillä. Vielä kun riittäisi puhtia mökin pihapiirin laittoon, mutta jos ei... niin onhan kesä ensi vuonnakin.
   Kiitos paljon Celia ja leppoisaa kesän jatkoa myös sinne <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig