MOMENTS OF MY LIFE

VIIKON VARRELTA - ÅBLOGIT, KIRPPISLÖYTÖ JA TUNTEMATON SOTILAS

Åblogien palaveri graniittilinnassa 


Viikko alkoi todella inspiroivasti. Meillä oli Åblogien syyskokous heti maanantaina. Ja kivassa paikassa olikin, Aurajoen rannassa graniittilinnassa, Grundlagen upeissa kokoustiloissa. Melkein parisenkymmentä åbloggaajaa pääsi paikalle. Oli kiva tavata blogikollegoita ja kuulla, mitä heille kuuluu niin bloggaamisen saralla kuin muutenkin. Vertaisiloa ja vertaistukea, sitä me bloggaajat välillä tarvitsemme, sillä kirjoittaminen on aika yksinäistä puuhaa. Ja vertaisiloa oli nyt tarjolla. Loistava ilta.
Lounasravintola Eliksiiri tarjosi meille maukkaat kasvis- sekä broilerijuustopiiraat, laktoosittomat ja gluteenittomat. Kyllä maistuivat. Ja Martinex  lahjoitti bloggaajille vielä tuotekassit. Oli hyvä kokous ja teimme hyviä päätöksiä. Kuvassa Titta Oli aika -blogi :sta  ja Hanna Villapuomi -blogista.


Kuin Roomassa ikään... Turussakin naiset ajavat skoottereilla. Näin reippaasti huristeli Pikkutalon Sanna palaveristamme kotiin. Sanna kirjoittaa blogia Pikkutalo


Kirppislöytö vai onko löytö lainkaan ?


Nyt ovat tekoturkit kovasti muodissa, niinkuin varmasti tiedättekin. Minä löysin tällaisen tekoturkin kirppikseltä. Harvoin käyn kirppiksillä ja minulla ei oikein ole sellaista harjaantunutta silmää löytää tavarapaljoudesta itselleni sopivia juttuja. Mutta tämän löysin. Olen nähnyt upeita värjättyjä tekoturkkeja esim. tummanvihreän "minkkiturkin". Ja jotain sellaista kuvittelin tämänkin olevan. Tämä näyttää aidolta krimiturkilta, onko se sitten hyvä tai huono pointti? Aitoon turkkiin verrattuna tämä on kuitenkin kevyt kuin kevyttoppis. Ja mustasta väristä tykkään. Ja hinta oli 30 € ! 
Nyt on pakko kysyä. Näyttääkö tämä vanhan tädin krimiturkilta? 
Oliko löytö vai ei? Saa vastata rehellisesti :) 

Uusi Tuntematon Valokuva on Tuntemattoman Sotilaan omia lehdistökuvia. 

Vasemmalla Antero Rokka / Eero Aho ja oikealla Ville Koskela /Jussi Vatanen. 


Ja viikkon mahtui myös elokuva, joka on nyt kaikkien huulilla. Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on suurenmoinen elokuva. Kuvallinen kerronta on hienoa. Ja taistelun näyttämöt on tallennettu komeasti. Ja henkilöt! He nousevat hienosti esiin tarinasta. Eero Ahoa Rokkana on jo suitsutettu ja lisää suitsutan vielä minäkin. Mikä rohkeus ja mikä pelisilmä rankoissa tilanteissa hänellä onkaan. Ja kestävyyttä ja armottomuutta, kun tilanne niin vaati. Ja vielä se lämpö, jota hän osoittaa läheisilleen ja kavereilleen. Ja taitaa Aho hienosti karjalanmurteenkin. Kerrassaan upea roolisuoritus. Jussin arvoinen suoritus? 

Toisena henkilönä haluan tässä mainita Ville Koskelan (Vilho). Häntä näyttelee Jussi Vatanen. Kansanomainen luutnantti, joka on miehistön mieleen. Rohkea mies, johon alaiset luottavat. Jussi Vatanen onnistuu kerrassaan hyvin roolissaan. Täällä pohjan tähden alla -romaanin tai -elokuvan lukeneet muistanevat, että Ville Koskela oli  Elina ja Akseli Koskelan vanhin poika. Ville Koskelan kaksi nuorempaa veljeä (Eero ja Voitto) olivat kaatuneet jo talvisodassa. Ville kaatuu jatkosodan loppupuolella. Elokuvan lopussa näytetään, kun Elina-äiti katselee valokuvia senkin päällä, siinä ovat hänen sodassa kuolleet kolme poikaansa Eero, Voitto ja Ville - sankariristit on kiinnitetty kehyksiin. Silloin minun oli taas tartuttava nenäliinaani. Se on niin sydäntä riipaiseva kohtaus. 

Suosittelen kolmatta Tuntematonta ihan kaikille. Elokuva on hienosti päivitetty tähän päivään. Se on väkevä ja uskottava. Kolmas elokuva kannatti tehdä. 


Näin sitä mentiin viikkoa tunnelmasta toiseen. Ja sen päätti vielä isänpäivä. Meillä juhlittiin pappaa :) 


Hyvää viikkoa kaikille! 


- Tuula

Tuula's life -blogia voit seurata myös  Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta.  

44 kommenttia

 1. auniit on ollut puitteet kokoukselle!
  Itse emmin kirpparilla viime talvena yhden 'turkin' kohdalla, ostanko vai en. Olisi ollut kerrankin tarpeeksi pitkä minulle, siis nilkkaan asti, mutta jätin kun epäilin näyttäväni hieman mummomaiselta....himpun nyt harmittaa, kun en napannut mukaani...
  Aika kivaltahan tuo näyttää farkkujen ja tennareiden kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain. Tuo on joenrannan kauneimpia rakennuksia ja kokoustilakin oli niin viihtyisä.
   Tuo on jännä juttu, kun tulee tuo mummomaisuus ajatuksiin. Luulenpa, että tuo pohtimasi "turkki" olisi ollut ihan hyvä. Kiitos kommentistasi ja hyvää alkanutta viikkoa, Satu <3

   Poista
 2. Krimiturkki on kaunis, hyvä löytö! :)
  Ihanaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Nina <3 Viikonloppuna oli yllä.
   Ihanaa uutta viikoa myös sinulle!

   Poista
 3. Turkit ovat nyt oikein in, joten hyvä hankinta ja lämmin talven kylmiin keleihin! Hyvää isänpäivän myöhäisiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tuota "turkkien" suosiota ajattelin, kun tämän hankin. Tyytyväinen olen. Viikonlopulla on tullut käytettyä.
   Kiitos Aikku ja hyvää alkanutta viikkoa <3

   Poista
 4. Kyllä kuulostaa kivalta nuo teidän yhteiset tapaamiset. Täällä muilla mailla on niin yksinäistä bloggailla. Kasvokkain ei näe ketään ja minulla ainakin olisi miljoona asiaa kysyttävänä teiltä kokeneemmilta bloggareilta. Mutta minkäs teet :(

  Turkki näyttää hyvältä. Sopii todella mainiosti selkeään ja vähän sellaiseen graafiseen tyyliisi. Minä tykkään. Mummolta et kyllä näytä yhtään noin niinkuin perinteisessä mielessä, vaikka ei mummoissakaan mitään vikaa ole...

  Iloa päiviisi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo bloggaajatapaamiset ovat todella kivoja. Saa keskustella muitten kanssa teknisistä jutuista, bloggaamisen sisällöistä... kaikesta. Ne ovat oikeita inspiroitumisen lähteitä.
   Leena, jos sinulla on kysyttävää blogiasioissa, niin kysy vaikka minulta. Yrtän auttaa, jos suinkin voin. Amsterdam on kaukana.
   Olipa kiva arvoselu turkista. Tykkään selkeästä tyylistä, se on totta ja ei tässä takissa ole mitään ylimääräistä. Mummoissa ei ole mitään vikaa, ovat ihania. Ja onko enää edes olemssa sellaista mummotyyliä :) Aira Samulinkin on ylämummo :)
   Iloa päiviisi myös Leena <3

   Poista
 5. Sanna ja skootteri <3 Nyt täytyy kyllä sanoa, että aivan hitsin hienon löydön olet kirpparilta tehnyt. Malli on klassinen ja sopii monen asun kanssa. Eikä ollut edes hinnalla pilattu. Tuo tuntematon sotilas pitää kyllä ehdottomasti nähdä.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna ja skootteri saavat hymyn huulille :)
   Viikonloppuna pidin turkkia ahkerasti ja totesin, että oli hyvä löytö, niinkuin sinäkin todistat. Ja millä hinnalla! Tuntematon sotilas on valtava kokemus! Olen tykännyt myös Edwin Laineen tuntemattomasta ja nostaisin tämän sen rinnalle. Tämä uusi sopii tähän aikaan.
   Kiitos Outi ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

   Poista
 6. Upea kirppislöytö! Minulla on vielä Tuntematon näkemättä, mutta korjaan tilanteen tuota pikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansu! Minä ihailen ihmisiä, jotka tekevät kirppislöytöjä. Ja nyt taisin minäkin onnistua :)
   Tuntematon on järisyttävä kokemus, mutta kaikille sitä suosittelen.
   Mukavaa alkanutta viikkoa, Ansu <3

   Poista
 7. Tuollainen vertaistuki on kyllä välillä paikallaan, mukava kokous teillä ollut. Ja, oi ihanan löydön olet tehnyt. Tuollaisen minäkin haluaisin, vähän niin kuin krimiturkki (haaveilin saavani mummoni vanhan krimiturkin, kunnes kokeilin sitä ja totesin että liian painava :) ). Tuntematonta en ole vielä nähnyt, toivottavasti ehdin teatteriin katsomaan. Mukava viikko sinulla ollut!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli mukava kokous. On niin kiva jutella ihmisten kanssa, joilla on sama palo :)
   Tämä turki oli mukana viikonlopun riennoissa ja huomasin viihtyväni siinä. Nuo aidot krimiturkit todella painavat, ymmärrän mietteesi, kun kokeilit mummosi turkkia. Meitä nykyajan ihmisiä kun hellitään kevyillä ja lämpimillä takeilla.
   Toivotan sinulle ehtimistä teatteriin. Tuntematon toivottavasti menee vielä kauan.
   Kiitos Kaisa ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

   Poista
 8. Olipas paljon mukavia juttuja sinulla! Kaunis turkki on, kannattaa ehdottomasti käyttää.
  Minua harmittaa kun en millään ehtinyt sitä Tuntematonta sotilasta käydä katsomassa kun lähdimme silloin jo talveksi Barcelonaan kun se tuli ensi-iltaan. Noh, ehkä joskus näen sen dvd:llä!
  Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar <3
   Viikonloppuna turkki oli paljon käytössä, joten tuntuu jo omalta :)
   Harmillisia nuo päällekkäisyydet, mutta sellaista elämä on... Mutta täällä se leffa sitten odottelee dvd:nä.
   Mukavaa viikkoa Barcelonaan!

   Poista
 9. Turkki näyttää upealta ja sopii sinulle - hyvä löytö!
  Tuntematon on vielä näkemättä mutta listalla kyllä kun vain ehtii.
  Bloggaajakollegoiden tapaamiset on aina kivoja ja näinkin åblogilaisia
  Kotilaiturissa Katin pre-xmas tapahtumassa toissa viikolla.
  Kivaa alkanutta viikkoa Tuula :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo! Mukava kuulla, että tykkäät :)
   Tuntematon odottaa sinua, vielä ehtii.
   Olen samaa mieltä kanssasi, bloggaajakavereita on kiva nähdä. Olisin niin mielelläni tullut sinne Katin tapahtumaan, mutta se sattui päällekkäin Rooman reissun kanssa. Olipa kiva, kun Espoon tyttö kävi täällä Turun kulmilla!
   Kivaa viikkoa myös sinulle Marjo <3

   Poista
 10. Takki näyttää tosi tyylikkäältä - nappilöytö :)
  Tuntematon on minulla vielä näkemättä. Vähän arveluttaa leffan pituus. Kolme tuntia on sellainen aika, että seurapiirirakottoman pitää väkisin jo hypätä vessassa siinä ajassa. Vaan kehtaako leffassa lähteä kesken kaiken veskiin..? :D

  Mukavaa uutta viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kaima-Tuula <3
   Annanpa neuvon :) Mene ihan rivin reunimmaiseen penkkiin istumaan, niiltä paikoilta voi hyvin kipaista vessassa. Reunimmaisessa paikassa istui yksi selkäleikkauksesta toipuva tuttukin ja seisoi aina välillä leffaa katsoessaan.
   Hyvää leffailtaa. Kyllä se onnistuu.
   Mukavaa uutta viikkoa <3

   Poista
 11. Oli meillä kiva möötti Grundlagessa! Ja miksi Pariisi, kun meillä on Turku vai miten se meni :)
  Todellinen löytö tuo turkki! Kirppisten vaatepaljoudesta on vaikeampi tehdä löytöjä kuin kovan tavaran osalta, näin ainakin omasta mielestäni, joten onnittele itseäsi löydöstä! Tuntematon vielä näkemättö, mutta ehdottomasti menen katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Kuin Pariisissa oltiin :)
   Sinulla on silmää kova tavaralle, hallitset esineitten muotokielen hyvin. Onnittelen itseäni löydöstä, kiitos :) Tänäänkin takki oli päällä.
   Ja siellä se Tuntematon odottaa.
   Kiitos Kati ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 12. Vertaisilo - mikä ihana sana <3

  "Krimiturkkisi" näyttää hyvältä - kivan modernisti yhdistetty farkkuiin ja tennareihin, ei ole mikään mummoturkki!

  Mukavaa viikkoa, Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaisilo - se on sitä bloggareitten yhdessäoloa <3
   Olen sellainen ”farkkutyttö”, joten kiva kuulla, että kokonaisuus näyttää modernilta. Kiitos kivoista sanoistasi Tuuli ja mukavaa viikkoa <3

   Poista
 13. Turkki on kyllä hieno löytö. Ei kai voi olla aito jos on niin kevyt. Tuntematonta mekin aiomme mennä katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tosiaankaan aito, vaikka vähän siltä näyttääkin :) Ja on kevyt, siitä tykkään. Ihan kiva kirpparilöytö.
   Tuntematon on kyllä katsomisen arvoinen.
   Kiitos Kristiina ja iloa Ahvenanmaalle!

   Poista
 14. Kiitos ihana Tuula, kun lupasit että voin sinulta kysyä... Jonakin päivänä sen ehkä teenkin, kun joku kommervenkki oikein ahistaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se sopii minulle mainiosti. Meistä kun on tullut matkan varrella blogiystäviä <3

   Poista
 15. Tekoturkille ehdoton peukku, näyttää oikeasti kauniilta päälläsi! Itse olen vielä aika huono löytämään kirppiksiltä itselle kivoja löytöjä, mutta silmä harjaantuu tässä koko ajan! Pienokaiselle kyllä olen löytänyt todella edullisia ja huippukuntoisia vaatteita ja leluja. Aurinkoa päivääsi myös tänään: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos peukustasi, otan sen ilolla vastaan.
   Pikkuväelle varmastikin löytää kivoja vaatteita ja leluja kirppiksiltä. Lapset kasvavat ja hyväkuntoiset vaatteet menevät näin kierrätykseen, se on mainio juttu monellakin tapaa.
   Kiitos ihana Heli! Iloa ja aurinkoa myös sinne!

   Poista
 16. Hieno kirppislöytö - wow!

  Odotan kovasti, että Tuntematon Sotilas tulee tänne Norjaankin ja varaan sitten mukaan kasan nenäliinoja, kun sitä katsomaan lähden.

  Hyvää loppuviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla pian tulossa Norjaankin tämä Tuntematon. Kuulemma puoli tuntia lyhyempänä lähtee Pohjoismaihin. No, kolmesta tunnista on varaa napsaista vähän poin. Kirjoitathan elokuvasta, kun olet käynyt sen katsomassa, olisi kiva kuulla tuosta Pohjoismaitten versiosta.
   Kiitos Marianna ja mukavaa sunnuntai-iltaa <3

   Poista
 17. Tuntematon oli loistava ja liikuttava, hyvä aina joskus palata hetkeksi muistelemaan sitä miten toisin on asian joskus olleet. Ihastuttava turkki, mä katselin samanlaista vasta mutta vielä jäi kauppaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin olet käynyt Tuntematonta katsomassa. Se kyllä muistuttaa. Ja pistää ajattelemaan. Sota on hirveintä, mitä voi tapahtua.
   Kiitos turkki -mielipiteestä. Olipa kiva kuulla, että miltei samanlaisia "krimiturkkeja" löytyy kaupasta.
   Kiitos Maiccu ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 18. Turkki näyttää oikein hyvältä💕💕Mukavaa viikkoa sinne Turkuun täältä Helsingistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina sinulle ja terveisiä Helsingin marraskuuhun!
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 19. Ihan mahtava löytö ja mahtis tuo Pikkutalon, onko se vespa vai mikä, heh Tiia taas ihan pihalla. Oi Tuntematon, niin kolahti Eero Ahon suoritus ja kyllä tuli mieleen sotiemme sankarit, koskaan ei saa unohtaa. <3

  Oikein sydämellistä viikonloppua Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen vieläkin innoissani tästä kirppislöydöstä. Turkki on jo ollut päällä useasti. Skootteri on yleisnimi noille menopeleille. Mutta hieno on Pikkutalon Sannan skootteri. Ja kun hän lähti iloisesti vilkuttaen skootterillaan, niin kaikilla oli hymy huulilla.
   Tuntematon koskettaa ja pistää ajattelemaan. Eero Aho ehkä saa Jussin osastaan, niin hienosti Rokan rooli hänelle istui.
   Kiitos Tiia ja ihanaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 20. Takki näyttää hyvältä! Ihana tuo skootterikuva, tosiaan kuin Roomassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki on jo osoittautunut käytössä onnistuneeksi kirpparilöydöksi. Pikkutalon Sanna oli tosiaan kuin tyylikäs roomatar skoottterillaan. Ja sai hymyn nousemaan huulille.
   Kiitos Sussi ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 21. Ihana kirppislöytö, näyttää oikein hyvältä ja mummomaisuudesta ei ole tietoakaan. Upeat puitteet teillä on ollut syyskokoukselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna 💛 Ja nuo puitteet olivat kyllä upeat ja inspiroivat. Blogikollegoita on mukava tavata.

   Poista
 22. Ihania kuulumisia ja nuo blogitapahtumat ovat niin mukavia.
  Turkki on upea kirppislöytö ja sopii sinulle kauniisti <3
  Minun on kyllä pakko käydä myös katsomassa tuo Tuntematon sotilas, kun sitä on niin kovasti kehuttu.
  Mukavaa viikkoa Tuula<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pauliina!
   Blogitapahtumat ovat mukavia. Toivottavasti mekin taas pian treffaamme :)
   Kirppislöytöni on kerännyt kehuja, olen siitä iloinen.
   Ja Tuntematonta suosittelen kaikille. Niin lähellä on kuitenkin tuo aika, jolloin nuoret miehet taistelivat Suomen puolesta. Tämä päivitys oli paikallaan. Kun lähdimme esityksen jälkeen teatterisalista, niin vasta silloin huomasimme, että takanamme oli 7-8 nuorta poikaa. Olivat hiiren hiljaa esityksen aikana. Tuo hiljaisuus kertoi tarinan voimasta.
   Mukavaa viikkoa Pauliina <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig