MOMENTS OF MY LIFE

TURUN KAUPUNGINTEATTERIN JA RAVINTOLA MAMIN YHTEISTYÖSain kutsun, jossa luki näin: "Turun Kaupunginteatteri yhteistyöhön ravintola Mamin kanssa." Ja niin sitten eilen riensin ravintola Mamiin kuulemaan näitä mielenkiintoisia uutisia. Illallinen Turun Kaupunginteatterissa, miltä se kuulostaa? Sehän kuulostaa kiehtovalta ja herkulliselta... 
Kun teatteritalo mittavan peruskorjauksen jälkeen avataan syyskuussa, niin talon valmistumisen myötä teatteriasiakkaita tullaan hemmottelemaan täysin uudistuneilla ravintolapalveluilla.Vasemmalta: Yksi Mamin perustajista Mikko Piipponen, Kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki sekä teatterin toimitusjohtaja Arto Valkama.

Ja miten nämä ravintolapalvelut Turun Kaupunginteatterissa toteututetaan? Teatterin toimitusjohtaja Arto Valkama kertoo: "Asiaa on pohdittu pitkään. Päädyimme siihen, että ravintolapalvelut ovat niin olennainen osa teatteri-iltaa, että haluamme hoitaa sen jatkossa itse. Näin teatteri on itse vastuussa koko illan palvelukokonaisuudesta asiakkaalle." Ravintolatoimintaa tulee vetämään Turun Kaupunginteatterin ravintolapäällikkö Sanna Kiviranta. Ja teatteri alkaa yhteistyön ravintola Mamin kanssa. Uuden ravintolan ruuista vastaa Mami. Kiviranta sanoi, että mielessä oli "Mamin tyyppinen ruoka" - rento ja bistromainen, joka on kuitenkin tasokkaasti toteutettu. Ideasta tuli totta.

Turun Kaupunginteatterin ravintolapäällikkö Sanna Kiviranta. Ja taustalla on Mikko Kouki, teatterin taiteellinen johtaja.

Mennään ensin tuohon illalliseen. Turun Kaupunginteatteri tulee tarjoamaan kolmen ruokalajin illallista ennen perjantai- ja lauantai -illan esityksiä. Menut tarjoillaan etukäteistilauksesta. Ja  ennakkovarauksia  otetaan vastaan Kaupunginteatterin myyntipalvelussa. Illallismenut valmistetaan teatteritalon uudessa vielä nimeämättössä ravintolassa (ravintolasta alempana lisää) ja menut tarjotaan pöytiin teatterin lämpiössä.

Illallismenu räätälöidään aina päänäyttämön esityksen mukaan ja menu ottaa vaikutteita näytelmän maailmasta. 

Avajaismusikaalina esitetään Viimeinen laiva. Sen ensi-ilta on 15.9. Musikaali vie meidät Koillis-Englantiin. Nimikkomenussa tarjoillaan alkuruokana fish and chips ja pääruokana naudan rintaa tummalla olutkastikkeella. Omenaa, vaniljajäätelöä ja kinuskia jälkiruuaksi. Niin perienglantilaista. 

Viimeinen laiva on uusi musikaali, jonka on säveltänyt ja sanoittanut 16-kertainen Grammy-voittaja Sting. Tarina sijoittuu englantilaiseen Wallsendin kaupunkiin, jonka asukkaiden elämä on pyörinyt aina laivatelakan ympärillä. Minusta on niin hienoa, kun tämä Stingin musikaali tuodaan juuri Turkuun. Niin Wallsend kuin Turkukin ovat molemmat telakkakaupunkeja.Seitsemän veljestä saa ensi-iltansa 3.11. Ja mitä silloin onkaan menuna. Maistelimme  mukaeltua Seitsemän veljeksen maistelumenua. Nämä kuvan annokset ovat maisteluannoksia - ja eivät vastaa normaalia annoskokoa. Alkuruokana ruisleipää ja suolasiikaa. Ja pääruokana pitkään haudutettua ja prässättyä Impivaaran härkaa ja "kaskinaurista". Ja jälkiruokana herkuteltiin raparperijäädykkeellä ja marenkihippusilla. Virallisessa menussa jälkiruokana on karpalovanukasta. Sopivat mainiosti Impivaaran maisemiin nämä ruuat. 

Mamin yrittäjäkolmikko: Marko Rauhala, Mikko Piipponen ja Sari Espola 

Kuvat ovat ravintola Mamin tilaisuudesta. Siellä niin teatterilaiset kuin Mamin henkilökuntakin olivat erittäin tyytyväisiä ja innoissaan tästä alkavasta yhteistyöstä. Ravintola Mami on äänestetty ja valittu useaan otteeseen Suomen parhaimpien keittiöiden joukkoon. Mamin yrittäjäkolmikko Marko Rauhala, Mikko Piipponen ja Sari Espola ovat mukana hankkeessa suurella sydämellä ja innostuneina. Tältä kolmikolta on muuten ilmestynyt juuri kirjakin "Ruokakirja - yksinkertaisesti hyvää". Sari Espola vielä kiteytti, että tämä on niin hieno mahdollisuus, ettei tällaisesta voinut kieltäytyä. Tämä yhteistyö sopii meille täydellisesti. 

Ja vielä lisää tästä mainiosta Mamin ja teatterin yhteistyöstä. Turun Kaupunginteatterin päätyyn valmistuu uusi vielä nimeämätön ravintola jokinäköalalla. Tässä uudessa ravintolassa valmistetaan myös illallismenut . Ravintolan edessä on Aleksis Kivi -aukio ja siellähän jo Suomen kansalliskirjailija odottelee talon valmistumista. Mamin luotsaamassa noin 50-paikkaisessa ravintolassa  voi syödä maittavan lounaan arkisin 4.9. alkaen. Tai juoda vaikkapa kupposen kahvia. Ja teatteriliputkin voi sieltä ostaa. Kulttuurinnälkäisten ja Aurajokea ihailevien oiva kohtauspaikka valmistuu siis syyskuussa. Sari Espola Mamista kertoi, että lounaalla tulee olemaan "Mamin tyyppistä ruokaa" - keitot, salaatit ja ylikypsät lihat ovat listalla. Sekä myös erilaiset kasvisruuat. 

Tulevina kesinä Aleksis Kivi -aukiolle ravintolan eteen tulee myös terassi. Eikä se toimi enää parkkipaikkana kuten aiemmin. Joen itäpuoli tulee saamaan uutta ja viihtyisää kesäistä ilmettä. 

Ravintola Mami jatkaa toimintaansa normaalisti Vähätorilla, jossa se on jo toiminut kymmenen vuotta. Tämän lisäksi Mami vuokraa kaupunginteatterilta keittiön ja ravintolatilat. Mami tuottaa jatkossa myös  teatteriravintolan lounaat ja viikonloppujen illalliset. Ja myös erilaisia yksityistilaisuuksia on mahdollista järjestää ravintolassa.

Ja tähän vielä lopuksi infoa:  
Uudistuneen Kaupunginteatterin avajaisia vietetään 15.9. 
Mamin luotsaama lounasravintola avataan 4.9.
Esitysten väliaikatarjoilusta huolehtii edelleen kaupunginteatteri 
kuin myös teatterin yhteyteen avautuvasta kahvilasta. 

Mielenkiintoinen syksy koittaa uudistuneessa Turun Kaupunginteatterissa. 


Teatteriterveisin, Tuula 


Turun Kaupunginteatterin ohjelmiston löydät TÄÄLTÄ

*Turun Kaupunginteatteri on blogini yhteistyökumppani


16 kommenttia

 1. Aika hienot kuviot teillä siellä Turussa. Teatteria ja upea illallinen yhdessä, niin hengen- kuin sielunkin ravintoa yhtä aikaan, toivotaan paljon menestystä. Mukavaa viikonloppua sinulle <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti sanottu: teatteri ja illallinen yhdessä - siitä saa sekä hengen - ja sielunravintoa. Hyvä kombo! Ja minusta tuo on mainiota, että illallinen räätälöidään esityksen mukaan. Toivon myös menestystä teatterin uudelle aluevaltaukselle. Kiitos Sari kivasta kommentista ja mukavaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 2. Tuo on hyvä idea. Ruoan ja esityksen yhdistäminen on toimiva konsepti. Erityinen plussa, jos ne jollain tapaa juuri linkitetään toisiinsa, kuten kerroit että menuun otetaan vaikutteita näytelmän maailmasta.
  Psstt... Blogissani on menossa arvonta, jossa voi voittaa 2 x 200 euron K-Lahjakortit. Pahoittelut mainoksesta, poistun nyt häpeillen ;) Ihanaa viikonloppua sinulle Tuula!
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin ja nyt siihen on Turun Kaupunginteatterilla loistopaikka, kun se on täydellisesti peruskorjattu. Minä pidän myös tuosta kombosta, että ruoka sopii näytelmän henkeen.
   Voi, miten kivaa, kun vinkkasit tuosta arvonnasta. Minähän kipaisen tässä saman tien blogillesi. Täällä on mainostaminen sallittua :)
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle Westend Mum <3

   Poista
 3. Hieno idea! Ja, itsellä ainakin yleensä teatteriin liittyy myös ruokailu, eli minulle tällainen paketti ainakin sopii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuo on myös loistopaketti. Ja tuo konsepiti on hieno - ruoka sopii esityksen henkeen.
   Kiitos Kaisa ja mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 4. Onpa kauniita annoksia. Enpä ole pitkään aikaan käynyt teatterissa, sekin tuli siis tästä postauksesta mieleen :D
  Ihanaa viikonloppua Tuula <3

  VastaaPoista
 5. Kauniita ovat nuo annokset ja kiva idea, että ne noudattelevat esityksen henkeä. Teatteri on kiehtova, oma maailmansa. Kyllä sinä sinnekin taas menet, kun isommilta kiireiltä ehdit.
  Ihanaa viikonloppua myös sinulle, Outi <3

  VastaaPoista
 6. Voi että harmittaa etten päässyt paikalle! Kyllä tuo päivätyö välillä hankaloittaa tätä harrastustoimintaa ihan liikaa;)
  Mami on yksi lempilounaspaikoistani ja ruoka + teatteri -kombo nyt vaan yksi parhaista elämyksistä mitä tiedän, joten syksyllä on päästä katsastamaan teatterin uudet tilat ja uusi ravintola!
  Ihanaa kesäkuuta, Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittelin samaa tuolla Mamissakin, olisi ollut mukavaa, että olisit ollut mukana kivassa maistiais- ja esittelytuokiossa. Siellä oli vain yksi bloggaaja lisäkseni. Muut olivat toimittajia. Minulla oli kunnia istua pöydässä Mikko Koukin vieressä pöydässä ja oli kiva kuunnella teatterin taustojakin. Tämän Stingin tulevan musikaalin Kouki oli nähnyt New Yorkin Broadwaylla. Ja hän oli heti innostunut: Tämä pitää saada Turkuun." Ja tuumasta toimeen - Turussa musikaali nähdään syyskuussa.
   Teatterin uudesta kombosta tulee loistava! Syksyllä sinne!
   Ihanaa kesäkuuta myös sinulle, Arja <3

   Poista
 7. Olipa hyvä että satuin sopivaan aikaan avamaan koneen,kiitos tiedoista, turun kaupunginteatteri on tuttu paikka, ja nyt kun se on uudistettu, niin on tultava sitten katsomaan,minun yks unelmistani on ollut tulla näytteliäksi, mutta tie johti toiseen suuntaan, turku on ollut minulle rakas kaupunki jo 45 vuotta, ja täälläsain jäädä nyt eläkkeelle työstäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kreivin aikaan :) Kun syksy koittaa, niin Kaupunginteatterin tarjonnassa on ihan loistava ohjelmaa. Ja tottakai on kiva käydä tutustumassa myös upouuteen taloon. Uskallanpa sanoa, että teatterista tulee hieno.
   Sinulla on ollut joskus haaveissa näyttelijän ura. Mielenkiintoista. Mutta onneksi teatterissa voi käydä, silloin kuin mieli tekee.
   Kiitos kivasta kommentista, Pike! Ihanaa kesäkuuta!

   Poista
 8. Itsekin sain kutsun, mutta eihän sitä nyt ihan aina kaikkialle pääse :) Kerrankin mulla oli sama ongelma kuin teillä... eli matkakin oli vähän esteenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa Maiju ollut kiva nähdä sinut myös tuossa tilaisuudessa. Se oli kivasti järjestetty - maittava ja saatiin mukavasti infoa tulevaan teatterisyksyyn. Ne matkat! Niin tuttu juttu. Aina ei pääse, vaikka olisi kuinka kiinnostavaa tiedossa.
   Kiitos Maiju ja ihanaa sunnuntaita!

   Poista
 9. Ihan loistavalta paketilta kuulostaa ja näyttääkin :) Mukavaa alkanutta viikkoa Turkuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravintola ja teatteri on hieno kombo. Ja kun vielä kyseessä on Mami ja Kaupunginteatteri niin tuosta tulee hieno elämys.
   Kiitos kivasta kommentista Kristiina ja mukavaa viikkoa sinulle!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig