MOMENTS OF MY LIFE

HELSINGIN TULIAINEN - KAMERA



Viime viikko vierähti Helsingissä. Tavattiin ystäviä ja tuttuja, syötiin hyvin, ja käytiin museoissa.

Ja käytiin ostoksilla. Olen jo pitkään haaveillut minijärkkäristä. Tutkaillut ja vertaillut. Ja monista blogeista olen myös lukenut tästä pienestä, suuresta kamerasta. Niinpä kun suurella kirkolla olimme, niin menimme ostoksille Verkkokauppa.comiin. Päätös oli jo silloin tehty, uusi kamerani tulisi olemaan: OLYMPUS PEN E-PL 7.  Ensin ajattelin ostaa kameran kermanvalkoisena, mutta kuinka ollakaan mustahopean kameran kanssa sitten kaupasta ulos kävelin. Esitteissä tämän kameran väri on yllättäen hopea. Kuvat kamerasta on otettu kännykällä.






Kun olen oppinut vähän enemmän kameran tekniikkaa, niin palaan aiheeseen kuvien muodossa. Wifin olen jo saanut asennettua :)

Ja alla ensimmäiset kokeilukuvani minijärkkärillä:







Kuvat ovat Nykytaiteenmuseo Kiasmasta. Paikka tulvi valoa, joten kameran käyttö oli helppoa.
Kiasmassa oli monta hienoa näyttelyä, mutta kuvallinen ja sanallinen antini hienosta nykytaiteen museosta jää tällä kertaa näihin kuviin ja tämän kamerapostauksen sisään.

Vielä tuosta viimeisestä kuvasta sen verran, että minulla on tapana reissuillani käydä aina kirjastoissa, olen kirjastofriikki. Ja Kiasmassakin oli kirjasto, ylimmässä kerroksessa. Siellä oli paljon taidekirjoja ja -taidelehtiä. Sinne täytyy joskus mennä oikein ajan kanssa.

Ja tähän lopuksi haluan vielä kiittää Espoon väkeä. Talonvahteina meillä oli taas mainio mahdollisuus tutkailla Helsingin kulmia. Ja tutkailtiinkin... Kiitos ihanat! 



Kivaa sunnuntai-iltaa ja hyvää tulevaa viikkoa kaikille! 
Nyt tekisi mieli sanoa, valokuvauksellista viikkoa :) 

/ Tuula 

67 kommenttia

  1. Kaunokainen on tuo kamera! Mulla on tuon sarjan 6, ulkonäöltään samanlainen, tuo wifi puuttuu enkä ole vielä ainakaan saanut ostetuksi muistikorttia, jolla tuon wifinkin saisi... Onnea uudesta kamerasta, itse ainakin olen tykännyt omastani ja kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kamera taitaa kulkea monen bloggaajan mukana. Oli kiva kuulla, että sinäkin olet tämän kameran fani.
      Kiitos! Minäkin hyppäsin nyt Canonista Olympukseen :)

      Poista
  2. Tuo kamera onkin jo monella bloggaajalla ja yhtään huonoa sanaa en siitä ole kuullut.
    Upeita kuvia sillä näköjään saa <3
    Ihanaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monen bloggaajan vinkkejä ja arvosteluja hain tämän kameran suhteen. Ja vain plussia löysin. Joten valinta oli aika helppo.
      Katsotaan millaisia kuvia tämä täti saa hämärässä ja vaikka kuutamolla :) ?
      Kiitos ihanainen Outi ja hyvää sunnuntai-iltaa!

      Poista
  3. Onneksi olkoon uuden kameran johdosta! Hyvä valinta :) Itselläni sama pannukakkuzoomilla vain. Tuolle kameralle saa kaikkea kivaa "tilpehööriä", kaikkea sellaista ihanaa naisellista, vaikkakaan ei välttämättä tarpeellista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Onpa kiva kuulla, että sinäkin kuulut OlympusPen-joukkoon. Minulla on jo listalla uusi kantonauha tai kaulanauha, miksi sitä kutsutaankin. Muista tilpehööreistä en vielä tiedä :)
      Kivaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  4. Hyvä valinta!
    Minulla on melko vastaava Olympuksen Pen-Lite versio lähes samoilla ominaisuuksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna! Ja Olympuksella siis sinäkin otat niitä ihastuttavia Mantelilaakson kuvia. Kiva kuulla.
      Kivaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  5. Minulla on tuo sama, mutta juurikin kermanvalkoisena. Tuohon WiFi-ominaisuuteen jää koukkuun :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sinullakin Minna tämä kamera. Tuota kermanvalkoista tosiaan lähdin ostamaan, mutta tämä hopeamusta lähti mukaan. Samat ominaisuudet näissä, joten ei värillä ole väliä. Tänään sain tuon Wi-Fi - ominaisuuden tähän liitettyä, joten kohta alkaa kuvia rapista :)
      Kiitos Minna ja hyvää tulevaa viikkoa!

      Poista
  6. Ihana, googlasin ja vertailin....Miehelle heti näytin :) Tuo käyttämäni järkkäri kun on oikeesti ostettu likalle, niin olen vihjaillut, että tartisin oman sellaisen pienen vaikka....Katsotaan sainko istettua ajatuksen siemenen rakkaani ajatuksiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kiva kamera! Ja vaikka vähän olen vasta tällä kuvannut, niin hyvältä tuntuu. Minäkin tuota vihjailua käytin ja niin vain sain kipparin kameraostoksille. Onnea istutukselle. Kevätkin koittaa :)
      Kiitos Satu! Ja mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  7. Onnea uuden kameran johdosta,hienot kuvat saitkin heti otettua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jael! En mitään asetuksia ollut tehnyt, kun noita ensimmäisiä kuvia otin. Vaan valo oli niin hieno :)
      Hyvää uutta viikkoa!

      Poista
  8. Minullakin tuo sama kamera valkoisena. Olen tykännyt kovasti, aiempaa kokemusta järkkäristä minulla ei olekaan, joten vertailukohteet puuttuu. Wi-Fi ominasuus on todella kätevä.
    Kivaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sinullakin Johanna tämä kamera :) Olisipa hauskaa tehdä tutkimus, mikä on bloggaajien eniten käyttämä kamera. Tämä pikkujärkkäri olisi varmasti kärkisijoilla.
      Vielä en ole wifi-ominaisuutta käyttänyt, vaikka sen tänään asensinkin, mutta pian kokeilen...
      Kivaa myöhäisiltaa ja hyvää tulevaa viikkoa!

      Poista
  9. Minulla sama kamera ollut käytössä noin vuodennja ei voi olla kuin tyytyväinen. Tuosta objektiivistä kyselisin, mikä se on? Omaani mieluilisin uutta objektiiviä mutta millaisen ostan? Kauniita kuvia! Mukavaa viikonalkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kiva kuulla, että sinä olet ollut kameraan tyytväinen. Vuodessa ehtii jo paljon kuvaamaan. Tässä kamerapaketissa oli mukana 14-42 mm objektiivi. Niin vähäinen on kokemukseni vielä kamerasta, että en vielä osaa sanoa tästä objektiivista paljon mitään. Hyväksi perusobjektiiviksi kehuivat.
      Kun kameraa vielä mietin, niin Sisustus ja sepustus- blogissa otsikolla Helppoa valokuvausta - oli hyvin kirjoitettu juttu tästä kamerasta. Kannattaa tutustua. Siinä oli objektiiveistakin asiaa.
      Kiitos Anni! Ja hyvää tulevaa viikkoa!

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Susanna. Sinun valokuvasi on kyllä otettu pitkällä putkella, niin hienoja ovat.
      Hyvää tulevaa viikkoa!

      Poista
  11. Onnea uudelle kameralle hienot kuvat olet saanut. Mukavaa alkavaa viikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ritva! Nuo valokuvat taisivat olla aloittelijan tuuria, ei vaiskaan. Olosuhteet valoineen olivat varmasti parhaat mahdolliset!
      Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle myös!

      Poista
  12. Olen katsonut samaa kameraa, haaveena siis uusi kamera. Jäänkin odottamaan kommentteja uudesta kamerastasi. Helppokäyttöisyys jne.
    Aurinkoista alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogit herättävät haaveita. Niin tuttu juttu. Ja jossakin kohtaa ne haaveet konkretisoituvat.
      Tulen varmasti kommentoimaan kameraani, kunhan tässä ehdimme tutustua paremmin. Minua kiinnostaa kovasti kamerani ominaisuudet.
      Kiitos paljon Unelmoiden ja aurinkoista alkavaa viikkoa myös!

      Poista
  13. Onnea uudesta kamerasta! On niin näppärän näköinen ja kokoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marita! On kyllä näppärän näköinen ja nätti. Tuon kameran kanssa ihan tekee mieli opiskella uusia juttuja kuvaamisesta :)
      Hyvää alkavaa viikkoa!

      Poista
  14. Wau, hieno kamera! Pitäisi varmaan itsekin jossain vaiheessa päivittää kamera tähän nykyaikaan. Tuo näyttää ja kuulostaa näppärältä! Oma kamerani on kyllä hyvä, laadukas ja aikoinaan melko kalliskin ollut, mutta silloin ei vielä ollut niin yleistä, että vähän jokaisella on järkkäri, kun olen sen kymmenisen vuotta sitten ostanut. Ja en sitä kyllä joka paikkaan jaksa raahaillakaan, sen verran iso kun on. Tuollainen wifi ominaisuus olisi kiva =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Katri! Isot järkkärit ovat hankalia käytössä, vaikka niillä hyviä kuvia saakin. Kuvaamisharrastus on kovasti lisääntynyt. Ja varsinkin naisten näkee nykyään paljon valokuvaavan. Ja me naiset asetamme nämä painoehdot :)
      Tuo wifi on aivan mainio ominaisuus. Voi kamerasta ladata suoraan whatsappiin tai instagramiin kuvia.
      Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  15. Toivottavasti uusi kamera vastaa odotuksia. Minäkin aina välillä haaveilen uudesta, mutta en ole edes niin pitkälle päässyt, että haaveet kohdistuisivat johonkin konkreettiseen malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alku näyttää hyvältä. Tosin kamera on ollut vielä niin vähän aikaa käytössä, että mitään isompaa analyysia en pysty tekemään.
      Meille sattui niin mukavasti tuo Helsingin reissu tuohon saumaan. Pääsi hypistelemään kameraa. Se oli minulle tärkeää ainakin tällä kertaa. Minullakin tuo malli konkretisoitui kun arvosteluja ja blogeja katselin.
      Kiitos rva Kepponen ja hyvää tulevaa viikkoa!

      Poista
  16. Hyvä valinta. Tuo on hyvä kamera. Itselläni on sama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju! Enpä tiennytkään, että sinullakin on tämä kamera. Vaikka olisin kyllä saattanut arvata. Ja sinä otat paljon kuvia, joten tiedät, mistä puhut.
      Mukavaa tulevaa viikkoa!

      Poista
  17. Kamera näyttää näppärän kokoisella, jään myös mielenkiinnolla odottamaan kokemuksiasi :)
    Kivoja kuvausreenihetkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Kamera on näppärän kokoinen ja tuntuu kivalta kädessä. Mutta niitä treenejä tässä todella tarvitaan :)
      Aurinkoista tulevaa viikkoa!

      Poista
  18. Valkoisella, mutta muuten samalla kameralla täälläkin harjoitellaan kuvien ottamista, kuten jo tiedätkin. Tuo wifi on kyllä mahtava ominaisuus tässä kamerassa ja hyviä kuvia tulee. Kohta kyllä ehkä tarvitsen lisää jonkun objektiivin, että saisi otettua kuvia kauempana olevasta kohteesta ja sitten toisen, että saan otettua ihan lähi-lähikuvia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän, tiedän Kristiina! Ja sinäkin olit yksi innoittaja tämän kameran ostossa :)

      Apua, nälkä kasvaa syödessä. Sinä jo lisäobjektiiveja haaveilet. Ja sinulla on ollut tämä kamera parisen viikkoa. Jos ja kun hankit lisäobjektiiveja niin kerro ihmeessä minkälaisia, pelkään pahoin, että itselleni voi käydä samoin :)
      Valokuvauksellista uutta viikkoa!

      Poista
  19. Kameraopettelua myös täällä :). Minäkin pohdin pitkään, että menenkö tällaiseen minijärkkäriin, mutta sitten päädyin perinteiseen, kun pääasiallisena ajatuksenani oli, että haluan ottaa luontokuvia kunnon objektiivilla. On varmasti kätevä mukana kulkija tämä! Ja Olympus on tosi hyvä merkki. Mulla oli Olympus joskus aikanaan filmikameravaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja sielläkin kameraopettelua :)
      Luontokuvat saaristossa ja kunnon objektiivi, ne tarjoaa perinteinen järkkäri mainiosti; ehkä vielä paremmin kuin tämä minisellainen.
      Liikkujalle tämä pienempi on tosi kätevä.
      Sinä olet harrastanut kameralla filmaamista. Hieno harrastus!
      Minulle tämä on toinen Olympus. Yleensä kamerat ovat olleet Canoneita.
      Kiitos kivasta kommentista Pilvi ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  20. Oi onpas kaunis kamera, ja myös ilmeisen hyvä sillä ottamistasi kuvista päätellen! Onnea uuden ihanan innostavan hankinnan johdosta! : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kameran ominaisuuksien lisäksi esteettinen ulkonäkö on plussaa, näin se vain on. Ensimmäiset kuvat ovat tosi hyvät, mutta tuosta ei vielä ole valokuvaaja kiittäminen. Kameran automatiikka on tosi hyvä. Mutta jatkossa kyllä opittelen noita muitakin asetuksia :)
      Kiitos paljon Sirpa ja hyvää alkanutta viikkoa!

      Poista
  21. Laitahan uutta postausta jahka olet päässyt sinuiksi uutukaisesi kanssa. Täällä jo mielenkiinnolla odotellaan samat hankinnat mielessä ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulemaan pitää jossakin vaiheessa, kun tosiaan tutustumme paremmin toisiimme:)
      Ja sinullakin kameran hankinnat mielessä. Tuntuu, että se iskee melkein kuin autokuume; onneksi kuitenkin hankintahinta on vähän kohtuullisempi.
      Kiitos rouva Sana ja hyvää alkanutta viikkoa!

      Poista
  22. Kiitos vierailusta blogissamme ja kauniista kommentista. Heti oli tultava visiitille myös tänne :) Hyviä kuvia olet napannut kameralla ja varmasti oikein kannattava ostos. Tuosta kamerasta olen paljon kuullut hyvää. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jani! Kiva kun tulit vierailemaan.
      Täällä tosiaan ollaan uuden kameran lumoissa. Ja opettelu on käynnissä. Blogien vaikutus on iso näissä hankinnoissa, nyt sen vasta oikein ymmärrän.
      Kiitos paljon kivasta kommentista ja hyvää alkanutta viikkoa!

      Poista
  23. Uusi kamera antaa aina lisäpotkua valokuvaukseen. Itse laitoin eilen Rajalalle tilaukseen uuden täyskennojärkkärin ja aivan huipputason kompaktin. Voivoi tätä malttamattomuuta, kun ei jaksaisi niiden saapumista odotella. Suosittelen muuten lämpimästi tuon säätönapin asettamista M-kohtaan. Vaatii harjoittelua, mutta kun oppii itse säätämään kuvan valotuksen ym. nousee harrastus aivan uudelle tasolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä Pauliina olet varsinainen valokuvaaja. Täyskennojärkkäriä odottelet; ja odottavan aika on pitkä. Toivottavasti pian posti nopsaan kulkee.
      Kiitos hyvästä vinkisä - säätönappi M-kohtaan - tästä tykkään, tulee konkretiaa. Huh, rima nousee, mutta se vaatii vain treeniä.
      Kiitos paljon Pauliina ja hyvää alkanutta viikkoa!

      Poista
  24. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Satu! Tykkään tuosta lelusta. Ja kunhan vielä oppisin kaikkia ominaisuuksia käyttämään, mutta oppia ikä kaikkia.
      Hyvää alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista
  25. Onneksi olkoon uudesta kamerasta! Teit hyvän hankinnan,
    olen kuullut monien kehuvan PENin ominaisuuksia.
    Aurinkoista uutta viikkoa, tuokoon se kaikkia mukavaa
    tullessaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Teija! Kiva "nähdä" sinua! Olet kotiutunut sieltä etelän auringosta, huomaan.
      Tällä kertaa oli kameran hankinta helppoa; niin paljon tätä pikku PEN'iä oli suitsutettu eri yhteyksissä. Ja pienen tuttavuuden jälkeen kamera vaikuttaa tosi kivalta.
      Kiitos ja aurinkoa ja iloa myös sinne naapuripitäjään. <3

      Poista
  26. Hyviä kuvaushetkiä uuden kameran kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Sussi! Odottelen oikein retkeä kameran kanssa, ja kuvaushetkiä. Sitä ennen yritän vielä manuaaliin tutustua.
      Aurinkoista viikkoa sinulle!

      Poista
  27. PENin ominaisuuksiin kuuluu se taidefiltterikin, on aika kiva.
    Ystävättärelläni on ollut PEN jo jonkin aikaa ja kovasti kehuu kameraansa. PEN on näppärän kokoinenkin, eli helppo pitää menossa mukana.

    Oikein mukavia kuvaushetkiä uuden kameran kera :)

    VastaaPoista
  28. Tuosta taidefiltteristä olen kuullutkin. Kunhan olen päässyt "aakkosissa" eteenpäin, niin sitten pitää noita hienouksia miettiä. PEN näyttää olevan kovasti suosittu kamera. Pienessä kamerassa on isoja mahdollisuuksia.
    Kiitos Marianna, kuvilla mennään.
    Mukavaa maaliskuuta!

    VastaaPoista
  29. Oih ihanaa on napsia kuvia hyvällä kameralla :) Iloa loppuviikkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Nyt on ollut muuta hässsäkkää ja koko ajan mielessä kilkkaa, että pian pitää päästä kameran kanssa kuvaamaan. Malttamaton on tämän naisen mieli.
      Iloa ja aurinkoa myös sinun loppuviikkoosi.

      Poista
  30. Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Tuota kameraa pohtiessani kävin myös sinun sivuillasi ja täytyykin palata uudelleen tarkistamaan juttusi. Sinulla kollegani, kun on sama kamera :) Kiva onnentoivotus, kiitos!
      Iloa loppuviikkoom!

      Poista
  31. Onni on uusi kamera eli onnea uudella kameralle, nyt on varmasti vielä enemmän ilo kuvailla. Jään innolla odottamaan otoksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kivasti sanottu - onni on uusi kamera :)
      Ja nyt kun minulla tuo kaunotar on, niin tosi vähän olen ehtinyt kuvailemaan. Yksi asunnon tyhjennys on vienyt mehut, mutta jahka minä tästä kerkeän.
      Pian tulemaan pitää...
      Kiitos Tiia ja hyvää loppuviikkoa!

      Poista
  32. voi ei...täällä kanssa ollut lievää kamerakuumetta ja olen pohtinut juurikin tuota Peniä toisena vaihtoehtona. Ihanaa viikonloppua Tuula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja Kaisallakin kamerakuumetta :) Sitä on liikkeellä. Nyt kun minulla tuo kamera on, niin enpä ole ehtinyt paljoa kuvailla. Mutta jahka kerkeän...
      Ihanaa viikonloppua myös Kaisa!

      Poista
  33. Mukavaa kun sait uuden kameran! Kauniskin vielä.
    Hyviä kuvia tuli.
    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Anne. Näin me naiset ajattelemme: "kauniskin vielä". Se esteettisyyskin on tärkeää.
      Tämä viikko on ollut yhtä juoksua, joten toivon, että pian pääsen rauhoittumaan kameran kanssa :)
      Kiitos kommentista ja mukavaa viikonloppua myös sinulle! <3

      Poista
  34. Ihania uusia juttuja & uutisia!

    Kauniita kuvia ja täällä toinen kirjastofriikki. Nyt vaan en ole ehtinyt aikoihin, mutta kyllä sillekin vielä aikansa tulee. Kaunista alkavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli-Hannele!
      Bloggaaminen innostaa moneen juttuun. Vähän harmittelen, että kameraa en ole oikein ehtinyt harjoitella, kaikenmoista muuta puuhaa on ollut. Mutta tuossa se odottelee.
      Kiva kuulla, että olet myös kirjastofriikki. Nyt Helsingin viikolla uuteen Kansalliskirjastoon en vielä päässyt tutustumaan, mutta listalla on.
      Sinulla on nyt kaikkea muuta tekemistä, joten kirjastot saavat odottaa. Ihailen kovasti, kun kuljetat pikkumiestä erilaisissa paikoissa. Hän tuntuu valloittavan jokaisen. Pikkuinen hurmuri <3
      Kaunista alkavaa viikkoa myös teille!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig