MOMENTS OF MY LIFE

MIELESSÄ NYT



En muista milloin viimeksi olen tehnyt listauspostauksen. Mutta kun tämän kivan postausidean huomasin blogikollegoitteni Lumo Lifestylen ja  Tuulannelin  blogeista, niin ajattelin listata minäkin mielessä nyt -juttuja.

Vaateostos / Kenkäostos 


Berliinistä ostin siniset farkut ja silloin jo ajattelin, että niiden kanssa sopivat valkoiset citylenkkarit. Vihdoinkin sain tuon hankinnan toteutettua ja nyt minulla on nuo valkoiset, kevyet Niken lenkkarit. Olivat vielä Intersportissa tarjouksessa, joten tyytyväinen olen.

Tuoksu


Sireenien aikaan. Sireenien tuoksu on huumaava. Kumpaa nimeä sinä käytät sireeni vai syreeni?

Leffa

Jos ajatellaan leffaa elokuvateatterissa, niin helmikuussa olen nähnyt La La Landin. Ihan hävettää. Tämä leffafriikki alkaa kyllä olla entinen leffafriikki. Enkä edes muista minkä elokuvan olen televisiosta katsonut viimeksi. Toivottavasti leffalähettiläs ei tätä vastaustani huomaa. Hän tietää kyllä, jos tänne eksyy.

Musiikki

Minulla tuli tässä kohtaa mieleen Vain elämää -sarja. Olen ihaillut Laura Voutilaisen, Samu Haberin ja Robinin (kuin myös muiden laulajien) hienoja tulkintoja toistensa kappaleista. Laura Voutilainen on niin loistava tulkitsija. Ja Robin on taitava, hänestä kuulemme vielä paljon tulevaisuudessa. Ja Samu Haber, mikä ääni! Sekä laulu- että puheääni. On hienoa kuulla Samun laulavan suomeksi.
Olen siis musiikin suhteen varsin kaikkiruokainen.

Maisema


Me olemme viettäneet paljon aikaa Hirvensalon telakalla venettä kesäkuntoon laittaen. Välillä minun pitää mennä ottamaan näitä satamakuvia..., sitten jaksan taas heilua pesuharjan varressa. Tuulia -venettä ei ole vielä laskettu veteen. 

Kirja


Minä kuuntelen nykyään mielelläni äänikirjoja
BookBeatin isoista valikoimista minulla on meneillään Arman Alizadista kertova kirja Armanin maailma. Armanin tarinan kirjasi Kauko Röyhkä. Arman Alizad, äärimmäisyyksien mies sanoo: "Jos et tee mitään, unelma on pelkkä toivomus." Aivan uskomaton on myös Armanin tarina. Ja minulla onnistuu multitaskaaminenkin äänikirjan avulla :) Kuvassa jo kuunneltu Maarit Kallion kirja, Lujasti lempeä. 


Ruokaekstaasi



Tähän vuoteen on mahtunut paljon ruokaelämyksiä. Tämä Tallinnan ravintola Rataskaevu 16:n maittava annos on jäänyt mieleeni yhtenä parhaimpana lohiruoka-annoksena, jonka olen syönyt. Oi, se oli taivaallista! 


Tanssilattia

Siitä on runsas vuosi vierähtänyt, kun olen parketilla tanssinut Saturday night feverin tahtiin ystävämme syntymäpäiväjuhlissa. Meitä oli iso joukko naisia sitä tanssimassa. Miehistä ei löytynyt John Travoltaa lattialle. Tanssi on rajaton riemu. Ja tanssia pitäisi useammin.


Matka


Mieleeni nousee huhtikuinen Berliininmatka. Ei se ihan nappiin mennyt, kun kipparin kaatoi vatsatauti. Mutta ihan kelpo matkan sain itseksenikin aikaiseksi. Meillä oli hotelli loistopaikalla lähellä metroasemaa, josta pääsi joka puolelle Berliiniä. Hyödynsin kyllä metroa kiitettävästi. Kuvassa Potsdamer Platzin Sony Center.

Lempisovellus


Ykkössovellukseni on ehdottomasti Instagram. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. ja WhatsApp'ia käytän myös paljon,  se on mainio sovellus. Ja Espoon pikkumies, joka menee syksyllä kouluun, on myös innokas whatsappin käyttäjä. Videot ja kuvat seilaavat välillämme.

Arjen pelastaja

Electrolux Ergorapido varsi-imuri. Nopea ottaa esille!

TV-sarja

Minut on tempaissut mukaansa jälleen kerran ruotsalainen sarja, tällä kertaa Gåsmamman - Naarasleijona. Aivan huikea rikostrilleri, jossa kolmen lapsen äiti Sonja Ek (Alexandra Rapaport) joutuu tahtomattaan alamaailman syövereihin.

Kyyneleet

Kun oopperalaulaja Jorma Hynninen lauloi Mauno Koiviston hautajaisissa Veteraanin iltahuudon. Se avasi kyynelkanavat. Kauniit hautajaiset ja vaikuttava laulu.


Muotielämys


Lenita Airiston kirja: Elämäni ja isänmaani. Kuvassa 60-luvun muotia ja lahjaksi saamani Arabian Suomi100 - juhlavuoden muki. Muki on nimeltään Pastoraali ja se on Esteri Tolmulan käsialaa vuodelta 1965. 

Lenitan muotishowt maailmalla olivat kunnianhimoisia ja suuria tapahtumia. Suomi luo ja vie -maailmankiertue 1982-1985. Ja Success Story Finland / world tour 1986-1991. Kirjan kuvat noista muotikiertueista ovat todella hulppeita. Ja kiertueilla edistettiin myös Suomen vientiä maailmalla.


Kauneudenhoito -måste 


Kauneudenhoito - måste :) Vaikka kuvani muuta kertoo, niin minulla pitää aina olla Bellavitaa kotonani sekä päivä- että yövoiteena. En niitä rutistettuja putkiloita nyt tähän kuvannut. Vaikka muitakin voiteita käytän, niin Bellavita on ikuinen uskottuni. Bellavita on sellainen äidiltä tyttärelle tarina. Päivä- ja yövoiteen alla käytän erilaisia seerumeita. Nyt käytössä on Biothermin Blue Therapy Accelerated, sen kuvasin. Biotherm Blue Therapyn vaikutuksista en vielä osaa sanoa mitään. 

Juoma

Vesi ja Light-Cola! Ja kahvia juon noin kolme kuppia päivässä.
Vettä yritän jatkuvasti opetella juomaan enemmän. Ehkä joskus vielä opin. Runsas veden juominen tekee ihollekin hyvää. 
Ja Light-Colaa joisin vaikka joka päivä, mutta sitä en salli itselleni. Hampaitani ajattelen.



Mitkä asiat sinulla on pinnalla / mielessä juuri nyt? Ota haaste tästä mukaasi ja toteuta oma listasi näiden asioiden ympärille.


- Tuula 

Ja arvontamuistutus: Voit voittaa pääsyliput (2kpl) Taste of Helsinkiin 15.-18.6.2017, kommentoimalla postausta: 
Samppanjaillallinen Ludussa ja lippuarvonta Taste of Helsinkiin,  
 arvontaan pääset ->  TÄSTÄ



36 kommenttia

  1. Kiva postaus ja haaste!
    Vettä koetan minäkin juoda enemmän ja se on yllättävän vaikeaa.
    Instassa jo ihailin tuota kuvaa Hirvensalosta Majakkarantaan päin, sillä niin olet kotimaisemissani. Moikoisista Majakkarannan kautta olen tänne lähtenyt nimittäin :)

    Hyvää kesäkuun jatkoa sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marianna!
      Sinullekin on tuo veden juominen vaikeaa, kohtalotovereita :)
      Moikoisista Majakkarannan kautta Norjaan - pitkälle on vienyt suomalaistytön tie.
      Minä aina siloin tällöin pyörähdän noissa Hirvensalon maisemissa ja kamerani tykkää.
      Hyvää kesäkuun jatkoa myös sinulle Marianna <3

      Poista
  2. Kiva haaste :) Tuo lohiannos on kyllä niin herkullisen näköinenkin, ihan nautinto jo vain katsella. Kivat lenkkarit, mulla myös uusien hankinta edessä. Koirien kanssa lenkkeillessä vaan ei mulla valkoiset pysy valkoisina :) Mutta ne näyttää farkkujen kanssa tosi hyvälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä haastetta oli mukava tehdä. Tuo lohiannos oli yhtä hyvä kuin oli kauniskin. Kerrassaan maistuvaa. Minäkin nyt hankin ensimmäiset valkoiset lenkkarini sitten teinivuosien tennareitten. Niitä pestiin pesukoneessa. En tiedä, miten näitä valkaistaan :) Farkkuja pohdin, kun nämä ostin.
      Kiitos kivasta kommentista Maiccu ja ihanaa alkanutta kesäkuuta!

      Poista
  3. Nämä ovat hauskoja haasteita. Tuulanneli nappasi sen minulta, minä nappasin sen yhdestä blogista ja alun perin idis oli otettu jostain ruotsalaisesta lehdestä. Jokainen on tainnut vielä hieman modifioida kysymyksiä sen mukaan mikä omassa mielessä nyt on pinnalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin leviää kiva haaste Ruotsista Suomeen. Täytyykin tulla tutkailemaan, jos vielä löydän sinun vastauksiasi. Minäkin heitin yhden kysymyksen pois ja yhden lisäsin. Modifioin omakseni :)
      Kitos Tuuli ja ihanaa alkanutta kesäkuuta!

      Poista
  4. Ihana postaus ja kiva läpileikkaus sun tämän kevään tapahtumiin. Upeat kuvat jälleen kerran, taidanpa ottaa haasteen vastaan hiukan myöhemmin. Aurinkoisia päiviä Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaiset listajutut ovat kivoja. Näitä pitäisi harrastaa useammin ja eri kanteilta.
      Ota ihmeessä haaste vastaan. On kiva katsoa vastauksiasi sitten aikanaan.
      Kiitos ihanainen Sari ja aurinkoisia päiviä myös sinulle <3

      Poista
  5. Olipas kiva postaus :)
    Lohiannos näyttää varsin herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon rva Kepponen! Listoja on välillä kiva laatia.
      Tuo lohiannos oli kyllä ihan täydellinen.
      Ihanaa alkanutta kesäkuuta!

      Poista
  6. Mukava lukea kuulumisiasi ja ajatuksiasi. Terkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon FF! Olipa kiva kun tulit lukemaan. Terkkuja <3

      Poista
  7. Tässä olikin monta kivaa juttua. Lenita Airiston kirjakin olisi mukava lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiheet miellyttivät minua, vain yhden vaihdoin. Olipa kiva kuulla, että tykkäsit listastani.
      Tuo Lenitan kirja on yllättänyt minut todella. Se on mielenkiintoinen ja siinä on hyvä läpileikkaus Suomen historiasta. Lenitahan on jo yli 80 v. Uskomaton nainen.
      Kiitos Ansu ja mukavaa alkanutta kesäkuuta!

      Poista
  8. Pinnalla on nyt Ed Sheeranin musiikki, elokuvissa käyminen lasten kanssa, auringosta nauttiminen ja espandrillot ❤️
    Ihanaa tiistai-iltaa Tuula ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on kivoja asioita pinnalla. Ed Sheeran ja Thinking out loud, aivan ihan kappale. Tuo elokuvissa käyminen lasten kanssa kuulostaa niin mukavalta, Aurinko ja espandrillot = kesä.
      Kiitos Outi ja ihanaa kesäkuista viikkoa <3

      Poista
  9. Ihana listapostaus:) Onnea uuden lenkkareiden johdosta,hienolta näyttävät, Voin kuvitella että kaikkialla teillä nyt tuoksuu ihanalle kun kukkii. Kaunista kesäkuuta Tuula:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Jael! Nyt on Suomessa niin kaunista - omenapuut kukkivat, sireenit kukkivat ja hevoskastanjapuut kukkivat. Ja sireenien tuoksu huumaa.
      Kaunista kesäkuuta myös Israeliin <3

      Poista
  10. Ihania asioita olit listannut. Sireenien aika on todella ja minäkin pidän niiden tuoksusta valtavasti. Minulla herkesi kyyneleet kun kuuntelun Koiviston hautajaisissa,, taisi olla ylippilaskuoron esitystä, oi kallis Suomen maa. Hautajaiset olivat kaiken kaikkiaan upeat. Pian varmasti saatte Tuulian vesille, joten toivottelen jo nyt antoisaa ja turvallista veneilykautta <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä pieniä asioita on kiva listata. Sireenit ovat niin kauniita ja tuoksuvat ihanalle, kuin hienoimmalle parfyymille. Tuo aika on vain niin lyhyt, nyt tuosta pitää nauttia.
      Sinäkin herkistyit Mauno Koiviston hautajaisista. Upeat hautajaiset, niinkuin sanot!
      Tuulia siellä alkaa pian olla valmiina...
      Kiitos kivasta kommentistasi Katinka! Ja teille myös hienoa veneilykautta toivottelen!

      Poista
  11. Olipas kiva postaus! Syreeni on mun juttu, leffoja katson minä hävettävän vähän, ja light-colaa voisin juoda kans joka päivä mutta hampaita ajattelin minäkin, samoin vatsahappoja, sekä Insta taitaa olla myös mun suosikkisovellus ja Berliini on ihana kaupunki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä sanot syreeni, se kuulostaa eksoottisemmalta kuin sireeni. Molemmat muodot ovat oikein, tarkistin. Ja leffat ovat sinullakin jääneet vähälle katselulle, taidan tietää syyn... sama kuin itsellänikin eli tämä some. Ahaa, Light-colaa menisi sielläkin. Berliini on kyllä ihana kaupunki, siellä on jokaiselle jotakin.
      Kiitos kivasta kommentistasi Salka ja ihanaa kesäkuun alkua <3

      Poista
  12. Monta kivaa juttua ja mukava postaus. Hyvää keskiviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Tällaiseen listaukseen saa mahtumaan vaikka mitä. Kannattaa kokeilla :)
      Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

      Poista
  13. Kivoja mielessä nyt -juttuja! Sireenit ja pihlajat kukkivat ja vihdoinkin on tullut kesä. Ihanaa!
    Silmäni kostuivat monta kertaa Mauno Koiviston hautajaisia katsoessa. Kauniit ja koskettavat hautajaiset. Luin talvella Lenita Airiston kirjan. Energinen ja monipuolinen Lenita, mutta olisi voinut jättää kertomatta Suurlähettilääseen liittyvän osion. Suosittelen myös Tellervo Koiviston kirjan lukemista.

    Suomi100 -sarjaan liittyviä Paratiisi-mukeja olen tavoitellut, mutta ne ovat loppu monesta paikasta. Kotoa löytyy 60-luvulla lahjaksi saatu saman sarjan juustolautanen.

    Täällä "mielessä nyt" on päällimmäisenä ilo terassin korjauksen valmistumisesta ja toisaalta huoli rakkaasta Havannan koirastamme. Viimeksi eilen olimme lääkärissä. Kaikesta huolimatta mukavaa kesäkuun alkua ja sopia purjehdustuulia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kukkien loisto on niin ihanaa. Tänään ihailin komeita hevoskastanjoita. Autossa olin, niin enpä kuvaa ottaa. Mauno Koiviston hautajaiset olivat koskettavat. Sinä olet jo lukenut Lenitan kirjan, muilta osin kirja onkin todella hyvä, mutt saman osion kuin sinäkin olisin jättänyt pois.
      Tellervo Koiviston kirja kiinnostaa myös. Siihen pitää jossakin vaiheessa tarttua.
      Tuo sinivalkoinen Paratiisi on minulle ehkä kaikkein tutuin kuvio. Paratiisin juustolautasen kauan sitten ostimme yhdelle työkaverille. Se taitaa olla edelleenkin hänellä keittiön seinällä.
      Terassi kesäkuntoon - se on hienoa. Havannalle terkkuja ja tervehtymisiä. Pidän peukkuja.
      Kiitos Marjatta mielenkiintoisesta kommentista ja mukavaa alkanutta kesäkuuta myös sinne <3

      Poista
  14. Kiva postaus ja haaste. Ja ihanat kuvat! Sinä sitten saat arkisemmatkin asiat näyttämään hyviltä valokuvissa ;)
    Kauniita päiviä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokseni Leena! Olipa kiva kommentti, olen iloinen siitä.
      Kauniita kesäpäiviä myös Amsterdamiin <3

      Poista
  15. Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Tätä oli kiva miettiä.
      Kauniita kesäpäiviä sinne!

      Poista
  16. Tämä oli mukava lukea, saisikohan itsekin joskus aikaiseksi. Ja tuo sireenikuva, oih! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet niin aikaansaava, että eiköhän tämäkin onnistu. Vaikka pala kerrallaan. Toki tiedän, että pienten lasten äitinä sinun on riitettävä moneen. Mutta tämähän ei ole aikaan sidottu.
      Nyt on niin ihana aika, sireenit kukkivat ja tuoksuvat. Se lumoaa :)
      Kiitos Katja ja ihanaa alkanutta kesäkuuta <3

      Poista
    2. Kiitos samoin! <3 Tämä ajastettu huomiselle! :)

      Poista
  17. Ihana postaus jonka ytimen "nappasin" mukaan :D
    Ihanaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig