MOMENTS OF MY LIFE

Viikon varrelta: elokuvaa, teatteria, synttäreitä, pikkuväkeä




Mukavaa alkanutta viikkoa! Vielä kuitenkin hetkeksi viime viikon tapahtumiin. Ihan ensimmäisiksi sanoiksi haluan sanoa, että ihailen pikkulasten äitejä, jotka lastenhoidon lomassa pystyvät kirjoittamaan blogia. Minulle tuli pidempi blogitauko juurikin pikkuväen takia. Ei ole ollut tietokone esillä eikä kännykkäkään, kun pikkutytöt ovat olleet hoidossa meillä. Ollaan oltu piilosilla, tanssittu, piirretty, halittu, leikitty...  ja se on hyvä asia se. Myönnän, että vähäsen ollaan YouTubeakin katsottu. YouTuben loppuhuipennus on tämän tarinan lopussa.




Mutta kulttuuririentoihin olen nipistänyt itselleni aikaa...


Upea Maxim -elokuvateatteri. Ja hieno vastaanotto herkkuineen. Nämä 1700-luvun aateliset toivottivat tervetulleiksi 1700 -luvulle. 

Viikon alkuun. Sain liput The Favourite -elokuvan kutsuvierastilaisuuteen Helsingin Maximiin. Maxim on Suomen vanhin elokuvateatteri, joten tuon teatterinkin näkeminen kiinnosti. The Favourite -elokuva kertoo Kuningatar Annasta (Olivia Colman) ja hänen suosiotaan tavoittelevasta kahdesta naisesta - Marlboroughin herttuatar Sarah Churchillistä (Rachel Weisz)  ja Abigail Hillistä (Emma Stone). Elokuva sijoittuu 1700 -luvulle kuningatar Annan valtakaudelle. Elokuva on voittanut useita palkintoja ja elokuvalla on 10 Oscar -ehdokkuutta vuoden 2019 gaalassa. Elokuvassa minua kiinnosti eniten Emma Stone, joka loisti La La Land -elokuvassa. Ja Emma Stone on hurmaava Abigailinakin. Historiaa, pukuloistoa, draamaa ja komediaa, sitä on The Favourite.

Saaran lautasella - Milanese broileria

Kipparin synttäreitä juhlittiin keskellä viikkoa - pienesti. Oli kiva syy kutsua hyvät ystävämme I ja H kyläilemään. Aikaa olikin ehtinyt kulua jo edellisestä tapaamisestamme. Ilta kului rupattelun ja ruuan merkeissä. Arvatkaas, mistä erottaa ruokabloggaajan ja ei-ruokabloggaajan. Siitä, että en ehtinyt, lue muistanut, kuvata pöytää enkä ruokaa. Mutta ei hätää. Tarjosin vieraille Milanese broileria ja riisiä. Tämän herkullinen ohje löytyy ystäväni Saaran lautasella -blogista. Ja keräsi taas kiitosta, joten tässä ohje - link 

Kuvan olen ottanut, Moottoritie on kuuma, lehdistötilaisuudessa: Jaakko Ohtola, Pihla Penttinen, Fanni Noroila,
Heli Sutela ja ohjaaja Essi Hellén, Essi on suurelle yleisölle Putouksesta tuttu,.

Torstaina oli teatteria. Turun Linnateatterin ensi-iltanäytös, Moottoritie on kuuma, kutsui "matkaan". Muistatteko elokuvan Thelma ja Louise, kun naiset lähtivät kahdestaan roadtripille. Turun näytöksessä ikimuistoiselle roadtripille lähtee kolme naista, viisikymppinen Raakel ja hänen tyttärensä Linda sekä Raakelin ystävä nelikymppinen Sari. Matkan varrella sattuu kaikenmoista, kun eri sukupolvet ja naisstereotypiat ovat liikkeellä. Energinen komedia - vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Teen tästä oman postauksen myöhemmin.


Ja sain myös kutsun Turun Kaupunginteatterin Hamletin lehdistötilaisuuteen, sinne kiiruhdin. William Shakespeare kielellisenä nerona kiehtoo minua. Ja Hamlet on ehkä hänen kuuluisin näytelmänsä. Jo lehdistötilaisuus tarjosi mielenkiintoista kuultavaa ja nähtävää, teos on tämänkin ajan ydinkysymysten äärellä. Hamletin roolin näyttelee Jussi Nikkilä, joka vuonna 2013 opiskeli Shakespearea Lontoossa, London Academy of Music and Dramatic Art -oppilaitoksessa. Kuka sopisikaan paremmin Hamletiksi. Jännityksellä odotan esitystä. 

Toisenlaisiin tunnelmiin... Pikkutyttöjen iät ovat 5 vuotta ja 7 vuotta - ja heidän suosikkinsa on Robin. Tätä Robin Packalenin uutta levyä kuunneltiin innolla YouTubesta: "I'll Be With You" ja tanssittiin sen tahdissa. Tämä isompikin tyttö tykkää Robinista.




Heleää helmikuuta kaikille! 

- Tuula




Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


36 kommenttia

  1. Olet ehtinyt paljon,vaikka on pienet tytöt kyläilleet teillä.Mielenkiintoisia teatteriesityksiä!Pääsispä itsekin teatteriin.Leffaliputkin olisi odottamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli se aikamoinen viikko, nyt jo voin tunnustaa. Mutta kyllä noissa pikkuihmisissä virtaa on :)
      Kevätkausi on tuonut uudet teatteriesitykset ja ovat todella mielenkiintoisia. Tänäänkin on yksi.
      Elävä teatteri on minun ykkösjuttuni, vaikka leffoistakin tykkään. Ja sinulla leffaliput odottavat.
      Kiitos ja mukavaa viikkoa Aikku <3

      Poista
  2. Ihania juttuja kosolti. Tuohon leffaan en ilmoittautunut, koska täältä maksaa enemmän tulla leffaan, kuin katsoa leffa täällä Porvoossa. Jos olisi päivälle ollut jotain muuta. Noh olin flunssassa lopulta. Mutta olisi mukava ollut nähdä leffan merkeissä taasen. <3

    Kiva viikko sinulla ja yhtä ihanaa uutta viikkoa toivotan Tuula. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, pikkuväkeä ja kulttuuria - siinä on ihanuutta kosolti. Odottelinkin näkeväni sinut Maximissa, mutta muistelin, että olit flunssassa. Turusta myös matka maksaa Helsinkiin enemmän kuin leffalipun hinta tai menee melkein samoihin. Mutta halusin nähdä myös tuon upean, vanhan Maxim -teatterin.
      Ja kyllä me pian taas tavataan - leffassa tai muualla.
      Kiitos Tiia ja mukavaa uutta viikkoa sinulle <3

      Poista
  3. Ihanalta kuullosti tuo sinun lasten kanssa oleminen💕💛Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle❄❄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset menevät minulla somettamisen edelle, kuitenkin sen verran harvoin ovat meillä. Nyt olivatkin pidemmän aikaa. Ja piilosilla on ikuisesti suosikkileikki :)
      Kiitos Kristiina ja mukavaa alkanutta viikkoa sinulle <3

      Poista
  4. Onpas sinulla ollut kiirettä:) Tuo kuningatar-leffa kiinnostaa kovasti ja aion jossain välissä sen mennä katsomaan. Ihanaa aikaa varmasti tuo pikkuväen vierailu ja kiva, kun pistät sen kaiken edelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikolla oli paljon kivoja tilaisuuksia. Ja tuo Kuningatar -leffa Helsingissä oli sopivana päivänä. Sinä kun olet visualisti, niin voisin kuvitella, että elokuvasta tykkäät. Upeita linnoja, maisemia ja nuo ajan asut. Hienoa katsottavaa. Pikkuväen vierailut ovat niin kivoja, silloin he ovat ykkösiä.
      Kiitos kivasta kommentistasi Minna ja mukavaa uutta viikkoa <3

      Poista
  5. Minä olen monesti miettinyt sitäkin, miten monet bloggaajat käyvät töissä, hoitavat kotiasiat ja bloggaavat. Vai olemmekohan me iäkkäämmät vain niin hitaita tässä kirjoitushommassa...
    Lasten kanssa touhuaminen on niin kivaa ja mielestäni parasta ovat jutut, mitä he keksivät ja kysyvät. Muistuu mieleeni, kun eskarilainen jossain vaiheessa katseli meillä ikkunasta pihaalla olevaa lintua ja mietti itsekseen: mistähän niitä lintuja oikein tulee? Heidän piti tulla meille yökylään nyt viikonlopuksi, mutta aika kova flunssa tainnutti petiin.
    Näitä sinun leffa- ym. arvosteluja on hienoa lukea, kun tulee niin vähän itse käytyä.
    Joten kiitos jälleen!
    Mukavaa viikon alkua Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoja asioita pohdin. Työ, kotiasiat ja bloggaaminen - siinä on isotöinen yhtälö. Monet bloggaajat ovat nopeita kirjoittamaan ja hyviä organisoimaan, niitä kykyjä tarvitaan. Ja myönnän, minulla kuluu aikaa välillä luvattomankin paljon kirjoitushommissa. Monet jutut vaativat pohjatietoa (teatteri), ja niihin kuluu aikaa ja ihmettelyä. Toisaalta pohjatiedon hankkiminen on todella mielenkiintoista.
      Lasten kanssa touhuaminen on todella kivaa. Ja lasten jutut ovat niin mainioita. Flunssa harmillisesti kaatoi teidän pikkuväen vierailun.
      Minä kävisin vaikka joka päivä leffassa ja teatterissa, jos se olisi mahdollista. Addiktiota sekin :)
      Kiitos Maarit mukavasta kommentistasi ja mukavaa uutta viikkoa <3

      Poista
  6. Sulla on ollut vauhdikas viikko ja varmasti ihana sellainen :)

    Mukavaa sunnuntai-iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli vauhdikas viikko. Ja tuntuu, että tämäkin viikko jatkuu vauhdikkaana. Mutta kun tekeminen on mieluisaa, niin ei haittaa.
      Kiitos Marru ja mukavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  7. Hienolta näyttää Maxim, kivat noi pöydän tarjoiluja varten :)

    Sen verran pitkä on ollut nuoren Robinin ura, että meillä on jo ehditty kasvamaan Robinin fanituksesta täysin ulos.

    Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halusin nähdä tuon Maximin. Oli luksusta istua nojatuoleissa ja pienen herkuttelun kera katsoa elokuvaa.
      Robinilla on ollut nuoresta iästään huolimatta jo pitkä ura Suomessa. Ymmärrän, että tuosta Robinin fanituksesta kasvaa ulos. Mutta minusta on jännää katsoa, saako hän jalansijaa ulkomailla. Hän ei aio enää suomeksi laulaa.
      Kiitos Rva Kepponen ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  8. Ihana ja monipuolinen viikko sinulle on ollut. Tyttöjen kanssa on varmasti aika mennyt kuin siivillä <3 On tuo Robin aika suloinen kyllä :)
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli monipuolinen ja kiva viikko. Mutta olin kyllä sunnuntaina väsynyt. Pikkutytöt ovat niin energisiä, että minulla on kova työ pysyä perässä. Ja on tuo Robin suloinen. Katsotaan, miten hänen käy maailmanvalloituksessa.
      Kiitos Outi ja ihanaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  9. Ihanan näköinen tuo Maxim tuoleineen ja tarjoiluineen! Tuonne haluaisin :)
    Sulla oli monta kivaa juttua.
    Ihanaa uutta viikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kaksi syytä lähteä Helsinkiin elokuviin. Toinen oli tuo upea teatteri Maxim ja toinen 10 Oscarin ehdokkaana oleva elokuva. Ja Maximissa oli hieno vastaanotto kuohuviineineen ja herkkuineen. Kannatti kokea hieno leffailta.
      Ja monta muutakin kivaa juttua oli viikolla.
      Kiitos Tuula ja ihanaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  10. Näyttää melkoisen hulppealta tuo leffateatteri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä Turussa ei ole tällaisia glamour -leffateattereita, joten oli kiva kokea tällainen hulppea teatteri. Ja tuo The Favouritekin elokuvana istui hyvin tähän teatteriin.
      Kiitos Mira ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä. Ja sanoinkin jo Miralle, että meillä ei Turussa ole tällaisia glamour -leffateattereita, joten oli kiva kokemus käydä Helsingin Maximissa.
      Kiitos Melissa ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  12. Ihania kulttuuririentoja! Robin on kova sana myös minun siskonpoikani mielestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kulttuuririentojen viikko. Tykkäsin. Pikkuväki tykkää kovasti Robinista. Katsotaanpa, mitä uusi ura tekee faneille. Tuleeko lisää?
      Kiitos Jonna ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  13. Oi, ihania juttuja! Makeinta onkin nauttia elämästä ja hetkistä ilman läppäreitä ja kännyköitä :)
    Mukavaa alkanutta uutta viikkoa <3
    Ps. Onnittelut kipparille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa. Läppärit ja kännykät on syytä ja hyvä unohtaa aina välillä. Hienosti sanottu, se on makeinta elämästä nauttimista. Toki tykkään somemaailmastakin kovasti, mutta se ei saa olla pääasia elämässä.
      Kiitos Nina ja mukavaa alkanutta viikkoa myös teille <3 Ja kippari kiittää onnitteluista.

      Poista
  14. Ihania tilaisuuksia! Kulttuuririntamalla teatteri on minullekin se ykkösjuttu, elokuvissakin on kiva käydä. Saa rauhassa keskittyä ja nauttia näkemästään. Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hengenheimolaisia olemme. Teatterifaneja kumpikin. Live-esitykset vain ovat parasta. Ja minäkin tykkään käydä elokuvissa, mutta leffa tulee vasta teatterin jälkeen. Viime viikko tarjosi sekä että - teatteria ja elokuvaa ja minä viihdyin katsomossa.
      Kiitos Päivi ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  15. Vauhdikas viikko, etten sanoisi :) Upeita kulttuurielämyksiä, yhteistä aikaa ystävien ja lastenlasten seurassa, ihanaa. Pikkuväen kanssa koetut yhteiset jutut ovat niitä kallisarvoisimpia, eikä silloin ole sijaa kännyköille eikä läppäreille.
    Itselläni on tämä alkuvuosi ollut hyvin työntäyteinen eikä vuorokaudessa meinaa tunnit riittää kaiken kivan tekemiseen ja toteuttamiseen. Olen myös hoitanut paljon vanhinta lapsenlasta erinäisten elämän heittämien haasteiden takia, joten blogini on nyt auttamatta jäänyt taka-alalle.
    Heleää helmikuuta myös sinulle, aina niin eloisalle ja valoisalle blogi-ystävälleni ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikko oli ihana ja sanoisinko, täyteläinen. Joka tavalla. Yhteinen aika lastenlasten ja ystävien kanssa on tärkeää. Silloin saavat kännykät ja läppärit jäädä.
      Elämässä pitää asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Ja sinä olet asettanutkin. Elämä heittää haasteita ja niihin kuluu paljon energiaa. Olet ihana isoäiti, joka on apuna kun tarvitaan. Blogi saa jäädä taka-alalle, kun todellinen elämä vie aikaa.
      Kiitos ihana Ansku! Sinulle toivon iloa, voimia ja energiaa päiviisi.
      Lämpimiä ajatuksia blogi-ystävälleni <3

      Poista
  16. Ihanan vauhdikas viikko ollut, paljon kaikkea kiinnostavaa :). Mun viikkoon on kuulunut vaan arkea ja tänään ihanien ystävien kanssa Ikean lihapullat :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus viikkoon mahtuu kaikkea kiinnostavaa. Mutta tykkään tavallisesta arjesta myös. Ja usko tai älä, minäkin olen syönyt tänään Ikean lihapullat :) Ne on muuten hyviä!
      Kiitos ja heleää helmikuuta sinulle <3

      Poista
  17. Minä en voi kuin ihailla sun energisyyttä matkata tapahtumasta ja tilaisuudesta toiseen. Taidan jopa olla hiukan kateellinenkin :). Kaikesta mukavasta olet päässyt nauttimaan. Tuo Linnateatterin näytelmä kiinnostaisi kovasti, kivat näyttelijät mukana.
    Kiitos paljon Tuula <3, ihana kuulla että ruoka maistui.
    Mukavaa pikku lauantaita sekä iloa muutenkin loppuviikkoon :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Sari <3
      Minä olen aina ollut erilaisista asioista innostuva. Ja olen iloinen ja kiitollinen, kun tämä blogimaailma tarjoaa hienoja mahdollisuuksia erilaisiin tapahtumiin.
      Linnateatterin näytelmä oli mainio. En ennestään tiennyt Essi Hellénin kyvyistä tehdä näin ajassa olevia juttuja. Ja näyttelijät olivat kerrassaan taitavia. Riemukas roadtrip.
      Sinun ruokiasi tehdään aina silloin tällöin täällä Tuulan kotikeittiössä ja ovat kiitosta keränneet, kiitos maistuvista resepteistä, Sari <3
      Mukavaa pikkulauantaita myös sinne! Ja iloa ja valoa loppuviikkoon!

      Poista
  18. Onpas ollut mukavan tapahtumarikas viikko teillä. Mukavaa viikonloppua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikkoon mahtui monta kivaa menoa. Ja pikkuväki toi oman iloisen lisänsä tapahtumiin.
      Kiitos sinulle ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig