MOMENTS OF MY LIFE

sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Vuoden 2019 luetuimmat postaukset





Tässä vuoden 2019 luetuimmat postaukset. Tänä vuonna oli varsin tasaväkinen kiinnostus postauksien kesken. Ainostaan yksi  teksti oli selvästi luetumpi kuin muut tekstit - Seili - Själö.  Ehkä lähellä Seilin saarta sattuneella veneonnettomuudella oli osansa asiassa. Olimme kauniilla Seilin saarella, kun tuo kaksi henkeä vaatinut merionnettomuus tapahtui. Otsikoita klikkaamalla pääsee blogipostauksiin.



Vuosia ehti kulua monta, kun viimeksi kävimme Seilin saarella, jonka historia hakee vertaistaan meidän saaristostamme. Seili on kaunis ja mielenkiintoinen saari, joka pitää sisällään surullisia tarinoita. Samaan aikaan kun olimme Seilin saaressa, sattui vakava veneonnettomuus lähellä saarta, kun moottorivene ja purjevene törmäsivät toisiinsa. Onnettomuudessa kuoli kaksi ihmistä. Ehkä tuo merionnettomuus antoi vielä oman lisänsä Seilin kertomukseen.



SHARE:

keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Best nine on Instagram 2019




Kun vuosi alkaa lähestyä loppuaan, on kiva muistella tätä kulunutta vuotta yhdeksän parhaan instakuvan kautta. Tässä pieniä hetkiä ja pieniä tunnelmia vuodestani.



Ylärivi: Vuoden 2019 alussa maassa oli lunta. Ja kaunis kettuvieraamme oli taas tullut käymään pihallamme. Ketun perässä lenteli harakoita. Tähän kuvaan sain vangittua ystävykset. Joku sanoikin, ettät tämä kettu ja harakka -kuva on kuin sadusta. Ja toisenkin kerran näin ketun pihallamme, nyt vähän kauempana niityn laidassa. Kettukuvista tykättiin kovasti. 

Ja kolmantena ylärivissä on herkullinen aamiainen hotellihuoneessa, olimme viikonlopun pienellä hemmottelulomalla Break Sokos Hotel Falmingossa. Aamiainen Tiffanylla, muistatteko elokuvan? Sitä mukaellen tämän kuvan nimeksi sopisi Aamiainen Flamingossa. Ihana viikonloppu! 

Keskirivi: Aurajoki on valokuvauksellinen aina. Joen toisella puolella näkyy Katedralskolan i Åbo.

Ja keskellä kuvakokoelmaa vietän synttäreitäni. No, missäpä muualla kuin teatterissa. Kuva Turun kaupunginteatterin kahviosta. Katoavaa maata olimme katsomassa. Ja niin minäkin pääsin listalle :) 

Valkoinen, harvinainen riikinkukko oli Kupittaan lintupuiston vetonaula. Näin sellaisen ensimmäistä kertaa elämässäni minäkin. Niitä oli puistossa kaksi, koiras ja naaras. Harvinainen lintu sai paljon tykkäyksiä. Ja nyt kerron surullisen uutisen. Syksyn pimeinä öinä linnut käytiin tappamassa. En tiedä, onko syyllistä / syyllisiä saatu kiinni. Tapahtuma järkytti turkulaisia. 

Alarivi: Turun pastellinväriset talot Aurakadulla ja nuo hauskat leikatut puut. Olen ottanut kuvan helmikuussa, taisin olla menossa Turun taidemuseoon. 

Viime vuosi oli mekkojen vuosi. Minäkin, housutyttö, pukeuduin monta kertaa mekkoon. Tässä ollaan lähdössä Minnan luota kosmetologille kasvohoitoon. 

Olipa kiva, että mukaan mahtui yksi saaristokuvakin, kun  saarimökin auringonlasku pääsi parhaimpien kuvien joukkoon. Vasten auringonsiltaa, näin olen tämän kuvan nimennyt instassa. Auringonlaskuissa on taikaa. 


*******

Vielä jatkuu joulu. Huomenna lähdemme Tapaninpäivän ajelulle Espooseen. Siellä on ohjelmassa perinteinen piparkakkutalon tuhoaminen - syöden. Herkullista purkuhommaa.

Mitä teillä joulunpyhinä?  Onko Tapaninpäivän ajeluita? 

Rattoisia joulunpyhiä! 

- Tuula


SHARE:

sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Onnellista joulunaikaa!




Lämmin kiitos kaikille blogini lukijoille kuluneesta vuodesta. Taakse jää hyvä ja mielenkiintoinen vuosi. Monta muistoa ja hetkeä on tullut blogiin tallennettua. Kiitos, että olette olleet mukana. 

Ja lämmin kiitos myös yhteistyökumppaneilleni hienoista ja mielenkiintoisista yhteistöistä. Kiitos, että olette luottaneet minuun. 


Onnellista joulunaikaa kaikille! 

- Tuula 

SHARE:

perjantai 20. joulukuuta 2019

Hanna Varis Linnan puutarhassa



Galleria Joellan näyttelykauden 2019 päättää kuvataitelija ja taidegraafikko Hanna Variksen juhlavuosinäyttely. Näyttely on kiertänyt ennen Turkua Hämeenlinnan, Oulun, Jyväskylän ja Helsingin gallerioita.  Hanna Varis juhlii tänä vuonna 35-vuotista taiteilijanuraansa ja päättää näyttelykierroksen kotikaupunkiinsa. Galleria Joellassa Turussa on nähtävänä Hanna Variksen ihastuttava näyttely Linnan puutarhassa.

Kun galleriaan astuu pimeästä ja synkästä joulukuun maisemasta, niin tuntuu kuin toiseen maailmaan astuisi. Aurinkoon ja kirkkaitten värien maailmaan. Ja näyttelyn tarinakin on aurinkoinen ja leikkisä. Tervetuloa jännittävälle ja erilaiselle tutkimusmatkalle!

Vallaton vapaus (2019)

SHARE:

tiistai 10. joulukuuta 2019

Kultainen kissa eli Le Chat Doré Amos Rexissä




Amos Rexissä on taiteilija Birger Carlstedtin näyttelyn yhteydessä avattu Kultainen kissa eli Le Chat Doré  -kahvila. Kahvila tunnettiin sekä ranskalaisella että suomalaisella nimellä aikanaan. Museo on tehnyt hienon kunnianosoituksen Le Chat Dorélle. Nämä kuvani ovat Amos Rexin Kultainen kissa / Le Chat Dore -kahvilasta ja tarinan lopussa on alkuperäisen kahvilan guassikuvia.

Vietin hetken Pariisia Helsingissä



Amos Rexin Le Chat Doré eli Kultainen kissa

SHARE:

lauantai 7. joulukuuta 2019

Karita Mattilan pukuloistoa ja hieno lahjoitus



Nyt on sopiva aika jatkaa Linnan pukuloistosta Karita Mattilan upeisiin esiintymisasuihin. Sopraanotähti Karita Mattila teki hienon lahjoituksen. Hän lahjoitti 90 pukuaan Paraisilla toimivalle Saaristo-oopperalle. Osa puvuista saa uuden elämän syksyllä 2020 ensi-iltansa saavassa Suomen Saaristo-oopperan tekemässä kantaesityksessä Berliinistä Broadwaylle, joka vierailee Turun Kaupunginteatterissa.

Mutta ennen sitä saamme ihailla Karita Mattilan pukuloistoa Turun Kaupunginteatterissa. Tähän pukunäyttelyyn on valittu kahdeksan pukua / asua  90 puvun kokoelmasta.


Saaristo-oopperan sivuilta: "Saaristo-ooppera on pieni oopperaseurue, jonka perustaja on oopperalaulaja Päivi Nisula. Seurue syntyi keväällä 2010 ja sen ensimmäinen oma tuotanto oli Turun kulttuuripääkaupungin ohjelmassa kuultu Gian Carlo Menottin pienoisooppera Meedio. Saaristo-oopperan esitykset vierailevat ympäri Suomea."


SHARE:

perjantai 29. marraskuuta 2019

Emil Nolden kohuttu näyttely Turun taidemuseossa



Kävin katsomassa Emil Nolden paljon kohua herättänyttä näyttelyä Turun Taidemuseossa. Emil Nolde (1867-1956) oli ekspressionismin suurnimi Saksassa ja muuallakin.



Noldea pidettiin pidettiin aikaisemmin natsismin uhrina. Oliko hän natsihallinnon uhri vai sittenkin vannoutunut natsi ja Hitlerin uskollinen kannattaja? Uusi tutkimus osoittaa, että hän ei ollut natsismin uhri. Miten suhtautua mestarilliseen taiteilijaan, joka paljastui natsiksi?


SHARE:

sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Joululahjaksi The Body Shopin tuotteita



Yhteistyö: Why Not Pr  


Minulle saapui joulu marraskuussa. Sain nimittäin joululahjan The Body Shopista. Lahja ilahdutti ja piristi näitä marraskuun pimeitä päiviä. Tässä avaan nyt ensimmäisen joululahjani.



Kannattaa huomioida tämä: 

The Bodyshopin verkkokauppaan pääset tästä: The Body Shop / Verkkokaupasta on ilmainen toimitus aina 26.12.2019 asti.

Almond Milk ja Honey -tuotteet

Olen jo ottanut käyttööni nämä Almond Milk ja Honey -tuotteet. Tuotteet sisältävät luomutettua mantelimaitoa ja hunajaa ja tuotteet on suunniteltu erityisesti herkälle ja kuivalle iholle. Sarjassa on kevyesti kuoriva vartalovoide, voide on tarkoitettu kuivalle iholleni. Voide on kermaisen hellävarainen ja on kuin herkälle ja kuivalle iholleni tehty.


SHARE:

maanantai 18. marraskuuta 2019

Onko tuttu juttu?



Olen kirjoittanut blogia jo vuodesta 2013 asti. Ensimmäinen blogini oli nimeltään Tuulian tarinoita ja se kertoi "seikkailuistamme" Tuulia -purjeveneellä saaristossa. Blogin nimi oli rajallinen eli kun innostuin laajemminkin kirjoittamaan blogijuttuja, niin jutut eivät mahtuneet enää venekategoriaan, vaan nimeksi vaihdoin Tuula's life. Tuo nimi antoi mahdollisuuden kirjoittaa muistakin harrastamistani jutuista kuin pelkästään saaristosta.


Kun vaihdoin blogin nimen vuonna 2015, niin aloitin tämän toisen blogini Tuula's life ihan tyhjältä pöydältä eli nollatilanteesta. Moni vanhan blogin lukija tuli lukemaan tätä uuttakin blogia ja siitä olin / olen iloinen. Jos haluat lukea juttuani / juttujani, niin mistä sinä löydät blogitekstini? Facebookista, Instagramista, Blogit.fi sivuilta, Bloggerin kautta?

Kristiina K kertoo blogijutussaan, että kun hän juttelee jonkun tutun kanssa, niin ihan kuin puoli vahingossa tuo tuttu kertoo seuranneensa hänen blogiaan jo pitkään. Hän sanoo, että tuollaisessa tilanteessa tulee sellainen olo, että aika moni tuttu lukee ihan kuin salaa hänen blogiaan, niinkuin se ei olisi oikein sallittua. 

Minulle kävi tällainen tapaus, kun olin ostoksilla. Törmäsin yhteen tuttuuni, jota en ollut vuosiin kasvokkain nähnyt. Hän kertoi, että on lukenut blogiani pitkään ja silloin useamman jutun kerrallaan. Olin hänen sanomastaan mielissäni, mutta sanoin kuitenkin, että en tiennyt hänen lukevan blogiani. Johon hän vastasi, että ei hän ole viitsinyt ilmiantaa itseään. No, olihan tuo blogin seuraaminen kiva kuulla näinkin.



Niinkuin Kristiina viisaasti sanoo: "Mikä onkaan mukavampaa palautetta bloggaajalle kuin se, että 
joku kertoo lukevansa blogiani." 

Joskus aloittaessani kirjoittamaan blogia, blogiini tultiin Bloggerin kautta ja sinne myös eniten kommentoitiin. Nykyään,  kun blogeja luetaan enenevässä määrin kännykällä, niin kommentointi on hankalampaa näpytellä. 

Miten blogiini tullaan? Tekstistä riipppuen blogiini tullaan eniten joko facebookin, instagramin, blogit.fi:n ja myös bloggerin kautta. Jos haluaa kommentoida blogitekstiä blogin sivuilla, niin pitää olla google -tili. Ja facebookin tykkää -nappulaa on helppo painaa. Ja nyt kysynkin ihan mielenkiinnosta: "Mitä kautta sinä tulet blogiini?" 


Minulle on nykyään yhtä tärkeitä blogijuttuni kommentit niin instagramin, facebookin kuin blogin kautta. Ja tykkäykset ilahduttavat aina. Ihanaa kun olette ja "ilmiannatte" itsenne :)


Mukavaa alkanutta viikkoa! 

- Tuula 

Ps. Kuvat olen ottanut Hirvensalosta, Turusta. 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

SHARE:

perjantai 8. marraskuuta 2019

Mitä kokea Tallinnassa?




Muistatteko, kun keväällä lehdissä kirjoitettiin, että suomalaiset ovat hylänneet Tallinnan. Se oli keväällä se, mutta nyt Tallinnassa eletään valtavaa matkailubuumia. Suomalaiset matkailijat ovat löytäneet Tallinnan uudestaan ja sitä en ihmettele lainkaan. Jonkun lehden otsikkokin on kertonut, että Tallinna on kuin uusi Berliini.

Tallinnassa on avattu viisi uutta museota ja nähtävyyttä tänä vuonna ja kuudes avataan marraskuun lopussa. Edellisessä blogipostauksessani kerroin Fotografiskasta ja  Kirsty Mitchellin näyttelystä siellä.  Ja tälläkin kertaa lähden Fotografiskasta liikkeelle.

Fotografiska / Alison Jackson "Totuus on kuollut" -näyttely 



Oletteko kuulleet brittitaiteilija Alison Jacksonista? Jackson on kiistelty taiteilija kotimaassaan Britanniassa. Hän käyttää humoristissa valokuvissaan julkkisten näköisiä näyttelijöitä. Taitelija on sanonut: "Totuus on kuollut. Mihinkään ei voi luottaa, mikään ei ole autenttista, vaan mikä tahansa voi olla väärennettyä." Taitelija kertoo käyttävänsä hyväkseen tavallisten ihmisten halua kurkistaa kuninkaallisten ja kuuluisuuksien salattuun elämään. Tuo ylläoleva valokuva sekä keskisormea näyttävä prinsessa Diana (näköisnäyttelijä) sai aikamoisen kohun aikaan vuonna 2000 Briteissä.


SHARE:

tiistai 5. marraskuuta 2019

Fotografiska ja Kirsty Mitchellin koskettava näyttely Tallinnassa





Minä liikutuin upeassa Fotografiskan Kirsty Mitchellin valokuvanäyttelyssä Tallinnassa. Mutta ennen Mitchellin koskettavaa tarinaa kerron, miten valovoimainen Fotografiska saatiin Tallinnaan.

Tallinnan Fotografiska 



Minulla oli ilo viime viikon pressimatkalla käydä Tallinnan uudessa valokuvamuseossa Fotografiskassa. Ensimmäinen Fotografiska avattiin Tukholmassa vuonna 2010 ja Tallinnan Fotografiska avattiin tämän vuoden kesäkuussa. Tallinnan jälkeen seuraavat valokuvamuseon rantautumispaikat ovat Lontoo ja New York. 

On mielenkiintoista, että Tallinnaan avattiin Fotografiska ennen Lontoota ja New Yorkia. Hankkeen äiti Maarja Loorents innostui Tukholman Fotografiskasta vieraillessaan siellä vuonna 2012. Loorents on suuri taiteenystävä ja rakastui Fotofrafiskaan samantien.

Loorents otti yhteyttä Fotografiskan perustajaveljeksiin Jan ja Per Bromanin. Veljekset suunnittelivat vievänsä Fotografiskan ihan muihin maihin ja Tallinna ei ollut käynyt edes heidän mielessään. Mutta Maarja Loorents oli vakuuttava ja Jan Broman totesikin, että ensimmäinen askel olisi löytää oikea rakennus.


SHARE:

sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Noblessner - Tallinnan uusi ja trendikäs alue



Minulla oli ilo käydä jo toistamiseen Tallinnan Noblessnerin alueella. Se on tällä hetkellä Tallinnan nopeimmin kehittyvä alue ja monien mielestä myös kiinnostavin ja trendikkäin alue. Noblessnerissa on uusia asuintaloja, erilaisia aktiviteetteja, ravintoloita, lahjatavarakauppa, sisustusliike, olutpanimo ja yrityksiä tulee koko ajan lisää. Olen itse ihastunut Noblessneriin, tässä tarinani upeasta alueesta. 

Noblessner sijaitsee Kalamajan ja Lentosataman kupeessa satama-alueella. Sinne voi kävellä vaikka rantoja pitkin tai mennä bussilla. Kerron lopussa, millä busseilla Noblessneriin pääsee.



Näissä värikkäissä taloissa minäkin haluaisin asua. On upeat merinäkymät ja venepaikka -mahdollisuus.


SHARE:

sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Tallinnan vierailu osa 2 - Vinkkejä: JOIK, Skywheel, Helk, Pavlova Café, Noblessner


Pressimatka Tallinnaan, kutsujina  StoryTold sekä Your Brand Up Studio 


Toinen Tallinnapäivä starttasi käyntiin hyvin nukutun yön jälkeen. Annoin itselleni luvan nukkua pitempään, sillä edellinen yö meni neljän tunnin unilla, kun Turusta matkasin aamuvarhaisella Helsinkiin ja Länsiterminaaliin.

Kävin pikaisella aamu-uinnilla hotellin Span puolella, kameraa en valitettavasti ottanut mukaan.  Kylpylä näytti tosi tyylikkäältä. Ja sen jälkeen kiirehdin nopealle aamiaiselle. Pikainen silmäys aamiaisravintolaan kertoi, että aamiaispöydät notkuivat erilaisia herkkuja. Istahdin kuuntelemaan Aamu-tv:tä ravintolassa, se tuntui niin kotoisalta.  Mielestäni TV on mainio juttu aamiaisravintolassa. En osaa viron kieltä, mutta tunnelma oli tuttu omasta televisiostamme.
Ja sitten olikin jo aika lähteä toisen päivän Tallinna -kierrokselle. Tässä vielä linkki viihtyisään: Park Inn Spa -hotelliin .


Oi, mikä ihana ihana paikka olikaan päivän ensimmäinen kohteemme JOIK!  Ajoimme puolisen tuntia  Harjumaan Tänassilmalle Tallinnan ulkopuolelle, jossa odotti keltainen talo - JOIK Organic'in tehtaanmyymälä ja tehdas. Joikissa tehdään luonnonkosmetiikkaa. JOIK Organic on Viron vanhimpia luonnonkosmetiikkasarjoja. Luonnonkosmetiikka on isossa roolissa Virossa. Ymmärtäisin, että se on isommassa roolissa Virossa kuin Suomessa.



SHARE:

keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Tallinnan vierailu osa 1 - Leib, Shishi, Lahhentaggen, illallinen ja hotellit



Pressimatka Tallinnaan, kutsujina  StoryTold sekä Your Brand Up Studio 


Viime viikolla sain viettää kaksi mielenkiintoista päivää Tallinnassa. Meitä oli Estonia lifestyle -bloggaajatapahtumassa yhdeksän bloggaajaa / vloggaajaa. Ja koollekutsujat olivat ihanat Tallinnan tuntijat Thea Ekholm ja Evelin Org.

Vasemmalta: Minä laidalla,  Aitoa arkiruokaa / Alexander,  Optimismiajaenergiaa / Katja,  Mieskin / Juri,
Kristallinkirkaasti / Krista,  Tallinna24.ee/ Thea,  Naiselo45+ / Sini,  Kahvakuulakainalossa / Marietta,
YourBrandUpStudio / Evelin,  Viestintätoimisto Commia / Mia,  Iloinen kulkuri/ Johanna


Saimme kahden päivän aikana tutustua kiinnostaviin virolaisbrändeihin niin ruuan,  kauneuden, hyvinvoinnin ja matkailunkin aloilta. Tule mukaan tunnelmiin ja toivottavasti saat kivoja vinkkejä omallekin Tallinnan reissulle.


SHARE:

sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Vihainen leski Helsingin Kaupunginteatterissa



Vihainen leski, Ulla-Riitta Raiskio eli Ullis on elänyt koko elämänsä tunnollisesti. Porannut päivittäin ihmisten hampaita, tehnyt kaksi lasta, nyt jo aikuiset tyttären ja pojan sekä toiminut miehensä omaishoitajana kaksitoista vuotta. Hän asuu yksin vanhassa rivitaloasunnossa, jossa ei viihdy.

Ullis eli Riitta Havukainen 

Tuossa alussa on lähtökohta mainiolle Vihainen leski -näytelmälle Helsingin Kaupunginteatterissa. Vihainen leski on musiikkipitoinen ilottelu ja romanttinen komedia, johon mahtuu myös tummia sävyjä. Ajatuksia herättävä ja välillä pikkutuhmakin.

Kun Ulliksen mies kuolee, niin kaikki läheiset tuntuvat näkevän 74-vuotiaan lesken hauraana ja jo kuolemaansa valmistautuvana vanhuksena. Mutta eipä Ullis ole vielä valmis hauraaseen vanhuuteen, vaan hän on vihdoinkin vapaa elämään. Ullis ottaa keinutuolissa istumisen sijaan yhteyttä ikätovereihinsa, jotka ovat päättäneet ottaa elämästä kaiken ilon irti. 

Ullis muuttamassa rivitaloasunnostaan. Lapset ovat kauhuissaan. 
(Heikki Sankari, Sanna-June Hyde ja Riitta Havukainen) Kuva: Harri Hinkka

SHARE:

perjantai 11. lokakuuta 2019

Piru naiseksi ja Antto Terras



Teatterisyksy on lähtenyt liikkeelle kohdallani vähän myöhässä. Mutta parempi myöhään...
Ensimmäinen syksyllä näkemäni teatteriesitys oli Linnateatterin uutuuskomedia Piru naiseksi. Sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Antto Terras, johon minulla oli ilo tutustua viikko sitten Turun Kirjamessuilla. 

Naiset ovat isoissa rooleissa tämän syksyn näytelmissä. Ja niin tässä Piru naiseksi -komediassakin. Tässä komediassa aikuinen nainen etsii elämäänsä uutta suuntaa. Piru naiseksi on ylistys kaikille naistyypeille.

Kirjamessuilla Antto Terras kertoi minulle, että kirjoittaessaan Pirua, hän oli jo miettinyt Jaana Saarista tähän rooliin, mutta hän oli myös pelännyt, että Jaana kieltäytyisi. Mutta Jaanapa ei kieltäytynyt ja tekee loistavan roolin naisellisena piruna kaikkine kommervenkkeineen. Monenmoista karrikoitua kuvaa Jaana tekee naisesta, milloin nainen on miestennielijä, milloin ikuista nuoruutta jahtaava keski-ikäinen nainen, milloin taas lempeä kotirouva. Jaana Saarinen on karismaattinen komedienne. Muistan hänet hyvin viime vuoden Cavaa ja aurinkoa -näytelmästä Helsingin Kaupunginteatterissa,  Jaana oli siinäkin hurmaava ja omituinen keski-ikäinen nainen Portugalin auringon alla. 


Jaanan parina  Piru naiseksi -komediassa näyttelee Jukka Rasila, joka onnistuu monissa erilaisissa rooleissaan ja "ammateisssaan" mainiosti. Hauskana baarimikkona, autokorjaajana ja uskomattomana hautausurakoitsijana ja monissa muissa rooleissa. Jaanahan näyttelee yhtä roolia eli sitä naispirua ja Jukka Rasila on monen toimen mies. Jaana ja Jukka Rasila näyttelevät sulavasti yhteen ja erilaisista tilanteista muodostuu todella hykertäviä kohtaamisia. Naiset ja miehet puhuvat välillä eri kieltä, onko tuttua?


SHARE:

maanantai 30. syyskuuta 2019

Turun Kirjamessut 2019 - pääsylippuarvonta


Turun Kirjamessut 2019


Yksi Turun joka syksyinen suosikkitapahtuma on Turun Kirja- ja Ruokamessut & Viinimessut. Tapahtuma järjestetään 4. - 6.10.2019 Turun Messukeskuksessa. Ja sinne vie minunkin tieni - kirjojen ja ruuan maailmaan. 

Vuoden 2019 Kirjamessujen teemoina ovat teatteri, ilmastonmuutoksen kulttuurivaikutukset ja lukutaito. Ohjelmasta vastaa ohjelmajohtaja Jenni Haukio. 

Kirjamessuilla on satoja kertojia ja tuhansia tarinoita. Turun Kirjamessut on Suomen vanhin kirjallisuuden messutapahtuma. Mukana on vuosittain noin 900 esiintyjää ja lähes 500 ohjelmanumeroa sekä satoja näytteilleasettajia. 




Turun Kirjamessujen avajaiset perjantaina ovat mielenkiintoiset:

Messupäätoimikunnan pj. Reetta Kettunen lausuu tervehdyssanat. Sen jälkeen on taiteilija Seela Sellan puheenvuoro. Kirjailija Jörn Donner jatkaa puheenvuorollaan "Lukeminen kannattaa aina". Ja sitten astuukin lavalle "Amelié",  Turun Kaupunginteatterin näyttelijät Marketta Tikkanen ja Mikael Saari esittävät katkelman musikaalista. Tanssiteatteri Erin esitys Polttopisteestä... ja ohjelma jatkuu.

Ps. Seuraavan kuvan alla (Turun Kirjamessut) on linkki aikatauluihin, ohjelmiin ja haastatteluihin. Minä yritän ehtiä jo perjantain avajaisiin.

Kirjamessujen pääteemana on teatteri. Tähän olen kerännyt muutaman itseäni kiinnostavan haastattelun.

Kirjamessuilla kuullaan Elämäni kirjat -otsikon alla ainutlaatuisia keskustelutuokioita. 

  • Perjantaina taitelija Seela Sella kertoo elämäänsä vaikuttaneista kirjoista. Häntä haastattelee Jenni Haukio.  
  • Lauantaina Haukio haastattelee näyttelijä Elina Knihtilää ja sunnuntaina taiteilijapariskuntaa Esko Salmista ja Aino Seppoa. Teatterimaailman legendoja ja tähtiä kuullaan sekä nähdään monia Turun Kirjamessuilla. 
  • Lauantaina on lavalla myös Vesa-Matti Loiri. Loirin elämäkerrasta keskustelevat taiteilija itse sekä kirjailija Jari Tervo. 
  • Lauantaina nähdään myös Lauri Tähkä ja Heli Laaksonen keskustelemassa kirjoistaan. 

Tässä on vain pienenpieni otos ohjelmista ja haastatteluista. Minun täytyy vielä tehdä itselleni tarkempi aikataulu, jotta ehdin mahdollisimman monta kiinnostavaa kertojaa kuulla ja tapahtumaa nähdä sekä myös kirjoihin tutustua. 




Tässä linkissä tarkemmat aikataulut, ohjelmat ja haastattelut:   Ohjelma

Ja kun kertojia ja tarinoita kuunnellessa tulee nälkä, niin erinomainen ruoka löytyy läheltä, kun Ruoka- ja Viinimessut ovat samanaikaisesti Messukeskuksessa. Herkuttelu sopii mainiosti yhteen kirjojen kanssa. 

Turun Messukeskuksen kuva


Olen itse menossa messuille bloggaajapassilla. Ja ilokseni sain arvottavaksi teille lukijoilleni kaksi lippusettiä. Lippusetti sisältää 2 kappaletta messulippuja. Niillä pääsee niin  Kirja-, Ruoka- kuin Viinimessuillekin. 

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tätä postausta.

Kirjoita kommentti ja toimiva sähköpostiosoite blogiin, instagramiin tai facebookiin, niin olet mukana arvonnassa. 

Toimi nopeasti, sillä aikaa ei ole paljon. Arvonta päättyy keskiviikkona kello 19.00., jonka jälkeen ilmoitan kahdelle osallistujalle lippusetin voitosta. Toimitan voittajien liput Messukeskuksen infoon, josta ne voi noutaa messuille mennessä. Ohjeistan tarkemmin voittajia. 


Onnea arvontaan! 

- Tuula


Arvonta on suoritettu. Arvonnan suorittaminen olikin vähän hankalampaa, sillä pääsylippuarvontaan pääsi osallistumaan blogin, instagramin ja facebookin kautta. Numeroin kaikki messuille arvontaan osallistuvat, teitä oli kaikkiaan 26. Arvontageneraattori valitsi numerot: 9 ja 18. 

Numerolla 9 arvontaan osallistui Taijaanneli tekstillä: "Olisipa ihana, jos arpaonni osuisi kohdalle. Lokakuu on just sopiva kirja- ja ruokavirikekuuu".
Ja nrolla 18 osallistui Millan tekstillä: "Mukana ihanassa arvonnassa. Siskon kanssa tulisin nauttimaan messutunnelmista." 

Paljon onnea voittajille. Olen ottanut yhteyttä voittajiin. 

Kiitos kaikille osallistujille! Mukavaa viikkoa! 



Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

SHARE:

torstai 26. syyskuuta 2019

WISHPro Plus - kasvohoito pintaa syvemmältä



Yhteistyössä: WishPro Finland  ja Kauneushoitola SalonShania

Kuva on otettu viimeisen hoitokerran jälkeen. Huom. ripsiväri oli sallittu hoidossa. Jokaisen hoidon jälkeen puhdistin kasvoni vasta seuraavana aamuna, jotta seerumikapselilla oli aikaa vaikuttaa. (Seerumin pitää saada vaikuttaa vähintään kaksi tuntia, mutta mitä kauemmin, sen parempi).

Suomen markkinoille on tullut viime vuonna kiinnostava WishPro Plus kasvojenhoitolaite. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus päästä testaamaan tätä laitetta, niin tartuin ilolla tilaisuuten.  Hoidot tehdään ihon pinnalla, joten ihoon ei tehdä mitään mikroneulauksia eikä pistoksia. Tämä oli minulle tärkeä syy, miksi innostuin hoidosta. 

Hoidot tekee aina kosmetologi. Jokaiselle asiakkaalle räätälöidään hänen ihoonsa sopiva hoitosuunnitelma. Hoidossa käytetään kasvojenhoitolaitetta, erilaisia hoitopäitä sekä yksittäispakattuja seerumikapseleita. Hoito siis tehdään ihon pinnalla, mutta sen vaikutus ulottuu pintaa syvemmälle.

Wish Pro Magnetic Infusion tekniikka (MIT)

"MIT (Magnetic Infusion Technic) tekniikka perustuu iontoforeesiin. Iontoforeesi ei ole uusi hoitomuto, mutta mikä tekee siitä Wish Pro -hoidoissa uuden, on se, että se yhdistetään magneettihoitoon. Tämän hoitomuodon avulla iho kiinteytyy todella nopeasti. MIT -tekniikan avulla elinvoimaa antavia seerumikapseleleita työstetään syvälle ihoon WishPro-hoitopäiden avulla. Hoito kiihdyttää elastiinin ja kollageenin tuotantoa, rauhoittaa akneihoa, vahvistaa lihassyitä ja tuo ihoon sen kipeästi tarvitsemia ravinteita. Iontoforeesi on fysikaalinen menetelmä, joka käyttää sähkovirtaa lääkeaineiden ja muiden kemiallisten yhdisteiden kuljettamiseen ihon läpi ja siitä käytetäänkin ilmaisua "neulaton injektio". Iontoforeesi on kivuton menetelmä eikä vahingoita ihoa."

*Kuva on laitevalmistajan sivulta


Hoitopäitä on neljä (yläkuvassa vasemmalla hoitopäät ja keskellä hoitolaite). Kosmetologi valitsee näistä neljästä vaihtoehdosta asiakkaan tarpeisiin sopivan hoitopään. Tämän jälkeen valitaan sopiva seerumikapseli ihon kunnon ja tarpeen mukaan.

Seerumikapseleissa on saatavilla neljä tuotelinjaa. Näissä jokaisessa on täsmäseerumeita erilaisten ihotyyppien tarpeisiin. Hoitoja pystytään räätälöimään laajasti asiakkaan ihon mukaan.

Yksittäispakatut seerumit
  • Natural line - perustuu luonnon öljyihin ja on suunnattu nuoremmille asiakkaille, joilla on kuiva, herkkä tai ärtynyt iho
  • Infusion Line - BTX, Collagen ja Hyaluronic - viivästyttää ikääntymisen merkkejä, parantaa vastustuskykyä ja estää tulehduksia.
  • Active Pro Long Line - väsyneen, rasittuneen ihon elvyttämiseen ja vaurioiden korjaamiseen.
  • Aging Process Control - ikääntymisen merkkien hoitoon, rauhoittaa herkkää ja kuivaa ongelmaihoa, uudistaa ihoa kokonaisvaltaisesti. 

Hoito tapahtuu näin. Kosmetologi valitseee asiakkaan tarpeisiin sopivan hoitopään neljästä vaihtoehdosta. Sen jälkeen valitaan seerumikapseli ihon kunnon ja tarpeen mukaan. Yksittäiskapseli kiinnitetään hoitopäähän. Suositus on 6 kerran hoitojakso. Minulla oli 4 kerran hoitojakso. Parhaimman tuloksen saavuttamiseksi suositellaan 4-6 kerran ylläpitohoitoa noin 2 - 3 kk jälkeen.

Oma WishPro Plus -kasvohoitoni. Kävin kasvohoidoissa neljä kertaa. Hoito tehtiin Kauneushoitola Shania:ssa, joka on Turun ainoa Wish Pro -hoitola. Minulla on kuiva ja ohut iho. Ihoni kaipasi siis kosteutusta ja kiinteytystä kuin myös heleytystä. Tässä kohtaa sopinee kertoa, että Shanian kosmetologi Annette pystyi kertomaan ihoni kosteusprosentin vain koskettamalla kasvojani. Ja laite antoi saman tuloksen. Olin osaavissa käsissä.




1. Hoitokerta (kesto n. 1 tunti)
Hoitosarja aloitetaan aina kuorivalla hoidolla. Näin iho puhdistuu ja kuolleet solut irtoavat sen pinnalta. Ihon pintaverenkierto ja ihon väri paranevat. Ja ihonhoidossa käytettävät aineet imeytyvät ihoon paremmin. Kuorintakapselissa on manteliöljyä, ihoa kuorivia hiukkasia, A- ja E-vitamiineja sekä kahdentyyppisiä selluloosakuituja.
Kuorinnan jälkeen LED-punavalohoitopään avulla ihooni imeytettiin Rejuvenation -seerumikapseli. Seeerumiapselissa on Shea- eli karitevoita, joka tunkeutuu syvälle ihoon elvyttäen vaurioituneita soluja ja palauttaen ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä. Se myös tehostaa solujen energiantuotantoa, aktivoi ihoa ja parantaa vastustuskykyä. Ja palauttaa heleyden, sileyden ja pehmeyden iholle.
Lopuksi tehtiin vielä perinteinen kasvohieronta ja lymfapisteiden painelu.

2. Hoitokerta (kesto n. 30 min)
Toisella kerralla ihoon imeytettiin Age Control-seerumikapseli. Ja käytettiin Rejuvenation -hoitopäätä eli LED punavalohoitopäätä. Näin Age Control tehoaa: Ehkäisee ikääntymisen merkkejä, rasituksen merkkejä, estää ryppyjä ja ihon veltostumista. Progeline-peptidi vaikuttaa suoraan epidermikseen ja dermikseen ja korjaa roikkuvaa ihoa ja vähentää ryppyjen ilmaantumista.  Tightenyl on ihon luonnollinen kohottaja ja rakenteen parantaja. Kun dermiksen rakenne paranee, ihosta tulee selvästi tasaisempi.
Kuva alla.

Age Control -kapseli ja Rejuvenation hoitopää

3. Hoitokerta (kesto n. 30 min)
Kolmas hoitokerta tehtiin Micro Current -hoitopäällä. Ihooni imeytettiin Hyaluronic -seerumikapseli. Kapseli sisältää Christalhyal-nimistä ainetta, joka on yksi tehokkaimmista saatavissa olevista kosteutusaineista. Tämä hyaluronihappo toimii "molekyylisienenä" lisäten ihon kykyä sitoa vettä ja auttaa näin pitämään ihon kosteana, ravittuna ja terveenä. Nyt ymmärrän hyaluronihapon suosion ihonhoitotuotteissa.
4. Hoitokerta (n. 30 min)

Neljännellä kerralla kasvoihini imeytettiin Neo-energy -seerumikapseli Rejuvenation-hoitopäällä.
Tämä "neulaton" kollageeni ja elastiinitäyteaine toimii luonnollisen energian lähteenä ihosoluille. Solut alkavat uudelleen tuottaa kollagenia ja elastiinia kahdessa viikossa. Iho kiinteytyy ja rypyt vähenevät. Tässä vielä tietoa Neo-energy -seerumikapselista Wish Pron sivuilta: Kapseli sisältää turvallisen, etukäteen aktivoidun energialähteen (MG6P) sekä välttämättömiä aminohappoja ja kuparia.



Hoidot tehtiin minulle viikon välein. 5-8 päivää on hyvä sykli parhaimpien tulosten saavuttamiseen. Jo ensimmäisen kerran jälkeen olin kirjoittanut instakuvaani: "Ensimmäinen kerta vaikutti jo hyvältä kokemukselta." Nyt kaikki hoidot käytyäni ihoni tuntuu pehmeältä ja rypyt ovat selvästi pehmentyneet. Ja ihoni väri on tasoittunut, josta olen todella ihmeissäni, sillä olen aina kärsinyt pisamistani. Eivät ne minnekään ole hävinneet, mutta ihon pehmeyden myötä, nekään eivät näytä (omissa silmissäni) niin häiritseviltä. Ihooni imeytetyt seerumit ovat vilkastuttaneet verenkiertoani, joten tästä varmasti johtuu ihon tasaantunut väri.

Kosmetologini Annette hallitsee hierontatekniikan. Hierontaliike on sopivan napakka ja vaihdettava kapseli-seerumipää tuntuu pehmeältä kasvoilla - kuin silikonin tai ihon kosketukselta. Tuosta hoitolaitteeseen laitettavasta seerumikapselista vapautuu seerumi hoidon aikana iholle. Hoito oli rentouttavaa kuin tehokas kasvohieronta. Hoitoon olisi voinut vaikka nukahtaa ja Annette antaa asiakkaan olla rauhassa ja rentoutua hoidon aikana.


Vinkkejä: Jos iho on erittäin kuiva esim. kesän jälkeen, voi ottaa yhdenkin tunnin hoidon. Hoito on niin tehokas, että jo yhdellä hoitokerralla saadaan näkyviä tuloksia. Mutta on tutkittua, että sarjahoito tuo pysyviä ja näkyviä tuloksia. Tunnin hoito Shaniassa maksaa 98 € ja puolen tunnin hoito 49 €.

WISH Pro Plus -hoitoja on tehty maailmalla jo yli 1.000.000, joten se on suosittu, luotettava ja toimiva hoito. Hoito sopii nuorille, miehille ja naisille. Erilaisiin ihon ongelmiin ja eri ihotyypeille.

Minä koin hoidon tehokkaana. Ja pidin siitä, että ihoon ei tehty mitään mikroneulauksia eikä pistoksia. Hoito oli hellävaraista. Iho oli jokaisen hoitokerran jälkeen niin hyvännäköinen, että se ei estänyt minua iltamenoista. En laittanut iholle mitään meikkejä, sillä annoin seerumikapselin aineen sisällön vaikuttaa seuraavaan aamuun asti. 

Hoito on kohtuuhintainen verrattuna moneen muuhun ihonkäsittelyyn - itselleni sopiva. 


Lisätietoa löydät yritysten nettisivuilta: Wish Pro - Finland ja SalonShania 


Kaunista viikkoa kaikille! 

- Tuula 


SHARE:

lauantai 21. syyskuuta 2019

TV-suositus: Ulrika Björkstam Maarit Tastulan haastateltavana



Tänään 21.9. TV1:llä klo 17.10: Ulrika Björkstam Flinkkilä & Tastula -ohjelmassa. Ulrika kertoo Maarit Tastulalle ajatuksia elämästään vakavan onnettomuuden jälkeen. 

Marraskuussa 2008 putoava piensuihkukone syöksyi suomalaisen Ulrika Björkstamin päälle. Kuin ihmeen kaupalla hän selvisi onnettomuudesta. Ulrikan kehosta paloi 40 prosenttia, pahiten kasvot ja kädet. 

Ulrika Björkstam:  "Nouse nyt" / Tämän kirja-arvostelun olen kirjoittanut 4.5.2018. Postauksessani oli useampi kirja arvosteltavana, joten pieneen sanamäärään olen yrittänyt saada mahtumaan tämän uskomattoman tarinan.

1. ULRIKA BJÖRKSTAM - NOUSE NYT

Ulrika on nuori nainen, joka joutui suuronnettomuuteen 4.8.2008 Mexico Cityn keskustan business-alueella. Piensuihkukone iskeytyi maahan 20 metrin päähän Ulrikasta. Paineaalto lennätti Ulrikan asvalttiin ja lentokoneen osat sinkoilivat ympäriinsä. Tilanne oli kuin kauhuelokuvasta. Tuskanhuudot ja autojen lauenneet varashälyttimet vihloivat korvia. Tuli tarttui autoihin ja monet autoista räjähtivät. Kuolleita oli kaikkiaan kuusitoista ja eriasteisia vammoja saaneita kymmeniä.

Ulrika sai vakavat palovammat. Hänen kasvonsa ja ihonsa paloivat. Onnettomuus mullisti nuoren uranaisen elämän täydellisesti. Ulrika oli silloin 29-vuotias. "Nouse nyt" -kirjassaan  Ulrika kertoo tarinan tuon uskomattoman onnettomuuden kauhuista sekä raastavista hoidoista, joiden läpi hän on käynyt. Jo matka Punaisen Ristin ensiapuasemalle oli, niinkuin Ulrika sanoo, helvetillinen. Häntä ei kiinnitetty mihinkään, hoitajat ehkä unohtivat kiinnityksen kaaoksen keskelllä, ja auto puikkelehti ruuhkassa. Ulrika kieriskeli palovammoissaan kapealla vuoteella autossa. En osaa edes kuvitella, millaisissa tuskissa hän on ollut.

Tarina etenee kuin jännitystarina, vaikka tosikertomus onkin. Ulrikan palovammat olivat syviä, toisen ja kolmannen asteen palovammoja. Ne vaativat leikkaushoitoa. Ulrikan meksikolainen aviomies ei pystynyt lainkaan katsomaan vaimoaan. Ja vammojen seurauksena iho lähti kokonaan. Nahkasaappaat pelastivat jalat, mutta muuten kehosta oli palanut 40 %. Ja kasvot olivat mennyttä.

Ulrikan henki oli hiuskarvan varassa, vaikka Ulrika ei sitä itse ymmärtänyt. Tarina etenee Meksikon sairaalasta Dallasin sairaalaan, jossa Ulrikalle tehtiin neljä leikkausta kehon eri osiin. Loppiaisena 2008 Ulrika tuodaan Helsingin Töölön Sairaalan palovammaosastolle. Töölössä tehdään Monikalle kasvojen leikkaus. Siirteet otetaan päänahasta, koska iho on päänahassa saman värinen kuin kasvoissa.

Töölön sairaalassa Ulrika katsoi ensimmäisen kerran onnettomuuden jälkeen peiliin eikä tunnistanut itseään. Hän ei nähnyt peilikuvassa mitään tuttua. Miten tuosta kaikesta voi selvitä? Kirjassa kerrotaan, että uuden minän hyväksyminen vei Ulrikalta monta vuotta.

Onnettomuus mullisti nuoren uranaisen elämän joka tavalla. Toivo ja epätoivo vaihtelivat Ulrikan mielessä. Ulrika työskenteli Meksikossa Finprossa kansainvälistyvien suomalaisyritysten parissa. Millainen olisi hänen tulevaisuutensa toivuttuaan? Sekin selviää kirjasta. Kannattaa lukea tai kuunnella, ehdottomasti. 

Ulrikan "Nouse ylös" -kirja on tarina siitä, miten kaikki elämässä voi muuttua silmänräpäyksessä. Ja pysäyttävä lukukokemus. Kävelin monta kertaa samaa kilometrin lenkkiä, kun tuota kirjaa kuuntelin. Ei mennyt energiaa reitin miettimiseen, sain keskittyä kokonaan kuunteluun. Kirjan lukee Tuija Kosonen.

Ulrika Björkstamin sanoin: " Toivo ei ole tunne, se on tapa ajatella."




Hyvää sunnuntaita! 

Ps. Nyt ohjelma on nähtävissä myös Yle Areenassa. 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

SHARE:

sunnuntai 15. syyskuuta 2019

By Raili - hehkuvan aikuisen naisen salaisuus


PR-tilaisuus / by Raili

Säätiedotus lupasi sadetta, mutta aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta kun matkasin viime viikolla Turusta Helsinkiin by Raili -tuotesarjan julkistamistilaisuuteen. Päivä oli kuin Railin juhlat - yhtä aurinkoinen ja säteilevä. By Raili - tuotesarjassa yhdistyy Raili Hulkkosen yli 50-vuotisen meikkitaiteilijauran kaikki osaaminen ja kokemus. Pro Glow -tuotesarja tuo Raili Hulkkosen ainutlaatuisen osaamisen kaikkien aikuisten naisten saataville ihoa heleyttävissä meikeissä ja ihonhoitotuotteissa.

Raililla on takanaan siis jo yli 50 vuotta meikkaajana ja kosmetologina, joten kokemusta on kertynyt suomalaisesta ihosta paljon. Hän on omistanut koko uransa suomalaisten naisten kauneudelle. Raili kertoi lanseeraustilaisuudessa haaveilleensa omasta sarjasta jo pitkään eikä oikein uskonut haaveensa koskaan toteutuvan. Mutta nyt se on toteutunut. Hän pääsi suomalaisen ammattikosmetiikan valmistajan Naviterin kanssa kehittämään oman, aikuisen naisen hehkua korostavan "Pro Glow" -sarjansa.


Pro Glow -sarjaan kuuluu seitsemän Suomessa valmistettua tuotetta. Tuotteet on pakattu pumppupulloihin ja nuo pullot kauniisiin mustiin pahvikoteloihin. Noitten pahvikoteloitten pinta on kuin silkkiä. Silkkinen, kaunis iho tulee mieleen.

Ihonhoito

Pro Glow Beauty Serum / Seerumi on aikuisen naisen ehdoton tehotuote, joka palauttaa ihon kauniin hehkun. Seerumia levitetään ensimmäisenä puhdistetuille kasvoille. / Testattu yövoiteen alla, iho tuntuu hyvältä nyt aamulla. Ja kotvan kuluttua laitan seerumia meikin alle. 

Pro Glow Beauty Cream / Seerumin jälkeen levitetään beauty cream kasvovoidetta. Voide suojaa,  vahvistaa ja kosteuttaa aikuista ihoa.

Pohjustus

Pro Glow Primer / Primerin silkkimäinen koostumus silottaa ihon pintaa ja varmistaa meikin pitkäkestoisuuden.

Pro Glow Perfecting Foundation / By Raili meikkivoiteet heleyttävät ihoa luonnollisesti. Erityisesti aikuiselle iholle kehitetty meikkituote hoitaa ihoa ja tekee ihosta kauniin heleän ja tasaisen. Meikkivoiteen sävyjä on neljä. / Testattu väri 020 ja 030 - molemmat kauniita sävyjä. Ja tuntuvat iholla samettisilta. 020 on vaaleampi ja 030 tummempi. 

Pro Glow Perfecting Brightener / Heleyttävä korostusvoide tuo iholle tervettä hehkua. Kaunis ja levänneen näköinen iho syntyy levittämällä korostusvoidetta kasvoille yksin tai meikkivoiteeseen sekoitettuna.

Pro Glow Perfecting Face Mist / Tehokosteuttava suihke kiinnittää meikin ja varmistaa pitkäkestoisen lopputuloksen. Suihke toimii erinomaisena kosteuttajana kesällä tai vaikkapa lentokoneessa.


Sarjaan kuuluu myös huulipunia, niitä löytyy kymmenessä eri sävyssä, sekä myös poskipunia kolmessa sävyssä. Kun Raili meikkasi Pirkko Mannolan ihon, niin poskipuna teki ihosta täydellisen,. Tämän by Raili -poskipunan aion hankkia hetimiten. Olen unohtanut koko poskipunan käytön, mutta nyt näin omin silmin miten se toimii - poskipuna antaa nostoa kasvoille ja sitä minä kaipaan.


Kuvasatoa ihastuttavista juhlista:


By Raili -sarjan lanseeraustilaisuuteen oli kokoontunut iso joukko Railin ystäviä. Railin meikattavana olivat Pirkko Mannola sekä Erin. Kuvassa Satu Silvo tuo kukkia ja Meiju Suvas kurkistelee oven suusta. 



Ystävät olivat järjestäneet Railille yllätysohjelmaa. Paula Koivuniemi lauloi ihanan kappaleen elokuvasta Klaani. Sekä Pirkon ja Merja Larivaaran kanssa Aikuisen naisen, tottakai!




Satu Silvo lausui Eino Leinoa ja Lenita muisteli seikkailuja Railin kanssa takavuosilta. Heidän ystävyytensä on kestänyt jo yli 50 vuotta. Tässä kuvasatoa ihastuttavista juhlista. Valitettavasti ihanaa Ritva Oksasta en onnistunut kuvaamaan, rupattelin kyllä hänen kanssaan hetken. Mutta Airan sain kuvattua.


Tuotteet ovat myynnissä by Raili - verkkokaupassa   ja lokakuussa apteekeissa, kauneushoitoloissa ja sekä Sokos- ja Emotion myymälöissä. 


Uskomaton Raili! Onnea by Raili! 

- Tuula 

Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta




Ja  ruususeinän edessä poseeravat kanssani blogikollegat Tuuli ja Pia. Olipa kiehtovat juhlat ja hieno julkistamistilaisuus upeille by Raili meikki- ja ihonhoitotuotteille!

SHARE:

tiistai 10. syyskuuta 2019

Amélie-musikaalin pressiin lähdössä


Hei ystävät hyvät!

Olen pitänyt pienen blogitauon, ehkä joku on sen huomannutkin. Tähän väliin sattui useampi yksityinen ja henkilökohtainen tilaisuus, että jätin niistä sovinnolla kertomatta. Joitain pieniä välähdyksiä olen niistä instaan laittanut. Varmaan tuttu tunne monellekin bloggaajalle - oman yksityiselämän verho ja miten sitä raottaa.

E. Ekblomin ravintola Aurajoen varrella.

Mutta tänään on taas uusi päivä ja uusi mahdollisuus. Olen lähdössä Turussa paljon julkisuutta saaneen Amélie-musikaalin pressitilaisuuteen Turun Kaupunginteatteriin. Suomen kantaesitys nähdään tottakai Turussa, Suomen Pariisissa. Mahtaakohan Aurajoki muuttua Seineksi? 


Améliena ihastuttaa Marketta Tikkanen ja hänen ihastuksen kohdettaan Ninoa esittää minulle jo aikaisemmista rooleista tuttu Mikael Saari. Musikaalin ohjaa Reija Wäre ja musiikin sovittaa taitava Jussi Vahvaselkä.

E. Ekblomin ravintola Aurajoen rannalla. 

Jännityksellä odotan musikaalia. Turku tarjoaa hienot puitteet Pariisille.




Muistutan tässä samalla toisesta mielenkiintoisesta jutusta. Turun taidemuseossa on vielä 15.9. asti valokuvaaja Imogen Cunninghamin (1883-1976) näyttely. Näyttelyssä on 80 teosta käsittävä, ensimmäinen Suomessa nähtävä Cunninghamin museonäyttely. Ne koostuvat Cunninghamin pelkistetyistä kasvi- ja alastontutkielmista.



Imogen Cunningham oli rohkea nainen. Uransa alussa 1910 hän ryhtyi kuvaamaan alastonta vartaloa. Se oli varsin poikkeuksellista tuohon aikaan. Hän oli nainen ja moraalinen ilmapiiri ei ollut kovinkaan salliva. Mielenkiintoinen näyttely. Jos et ole vielä käynyt, niin nyt alkaa olla  viimeinen mahdollisuus nähdä Cunninghamin töitä Turussa.



Ja pian uusi kassi olalle ja menoksi:


Teatterista vielä elokuviin. Minua kiinnostaa tietää, oletko sinä nähnyt Amelié-elokuvan? 
Mitä tykkäsit? 


Ihanaa syysviikkoa kaikille!

- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta



SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig