MOMENTS OF MY LIFE

sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Vuoden 2019 luetuimmat postaukset





Tässä vuoden 2019 luetuimmat postaukset. Tänä vuonna oli varsin tasaväkinen kiinnostus postauksien kesken. Ainostaan yksi  teksti oli selvästi luetumpi kuin muut tekstit - Seili - Själö.  Ehkä lähellä Seilin saarta sattuneella veneonnettomuudella oli osansa asiassa. Olimme kauniilla Seilin saarella, kun tuo kaksi henkeä vaatinut merionnettomuus tapahtui. Otsikoita klikkaamalla pääsee blogipostauksiin.



Vuosia ehti kulua monta, kun viimeksi kävimme Seilin saarella, jonka historia hakee vertaistaan meidän saaristostamme. Seili on kaunis ja mielenkiintoinen saari, joka pitää sisällään surullisia tarinoita. Samaan aikaan kun olimme Seilin saaressa, sattui vakava veneonnettomuus lähellä saarta, kun moottorivene ja purjevene törmäsivät toisiinsa. Onnettomuudessa kuoli kaksi ihmistä. Ehkä tuo merionnettomuus antoi vielä oman lisänsä Seilin kertomukseen.



SHARE:

keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Best nine on Instagram 2019




Kun vuosi alkaa lähestyä loppuaan, on kiva muistella tätä kulunutta vuotta yhdeksän parhaan instakuvan kautta. Tässä pieniä hetkiä ja pieniä tunnelmia vuodestani.



Ylärivi: Vuoden 2019 alussa maassa oli lunta. Ja kaunis kettuvieraamme oli taas tullut käymään pihallamme. Ketun perässä lenteli harakoita. Tähän kuvaan sain vangittua ystävykset. Joku sanoikin, ettät tämä kettu ja harakka -kuva on kuin sadusta. Ja toisenkin kerran näin ketun pihallamme, nyt vähän kauempana niityn laidassa. Kettukuvista tykättiin kovasti. 

Ja kolmantena ylärivissä on herkullinen aamiainen hotellihuoneessa, olimme viikonlopun pienellä hemmottelulomalla Break Sokos Hotel Falmingossa. Aamiainen Tiffanylla, muistatteko elokuvan? Sitä mukaellen tämän kuvan nimeksi sopisi Aamiainen Flamingossa. Ihana viikonloppu! 

Keskirivi: Aurajoki on valokuvauksellinen aina. Joen toisella puolella näkyy Katedralskolan i Åbo.

Ja keskellä kuvakokoelmaa vietän synttäreitäni. No, missäpä muualla kuin teatterissa. Kuva Turun kaupunginteatterin kahviosta. Katoavaa maata olimme katsomassa. Ja niin minäkin pääsin listalle :) 

Valkoinen, harvinainen riikinkukko oli Kupittaan lintupuiston vetonaula. Näin sellaisen ensimmäistä kertaa elämässäni minäkin. Niitä oli puistossa kaksi, koiras ja naaras. Harvinainen lintu sai paljon tykkäyksiä. Ja nyt kerron surullisen uutisen. Syksyn pimeinä öinä linnut käytiin tappamassa. En tiedä, onko syyllistä / syyllisiä saatu kiinni. Tapahtuma järkytti turkulaisia. 

Alarivi: Turun pastellinväriset talot Aurakadulla ja nuo hauskat leikatut puut. Olen ottanut kuvan helmikuussa, taisin olla menossa Turun taidemuseoon. 

Viime vuosi oli mekkojen vuosi. Minäkin, housutyttö, pukeuduin monta kertaa mekkoon. Tässä ollaan lähdössä Minnan luota kosmetologille kasvohoitoon. 

Olipa kiva, että mukaan mahtui yksi saaristokuvakin, kun  saarimökin auringonlasku pääsi parhaimpien kuvien joukkoon. Vasten auringonsiltaa, näin olen tämän kuvan nimennyt instassa. Auringonlaskuissa on taikaa. 


*******

Vielä jatkuu joulu. Huomenna lähdemme Tapaninpäivän ajelulle Espooseen. Siellä on ohjelmassa perinteinen piparkakkutalon tuhoaminen - syöden. Herkullista purkuhommaa.

Mitä teillä joulunpyhinä?  Onko Tapaninpäivän ajeluita? 

Rattoisia joulunpyhiä! 

- Tuula


SHARE:

sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Onnellista joulunaikaa!




Lämmin kiitos kaikille blogini lukijoille kuluneesta vuodesta. Taakse jää hyvä ja mielenkiintoinen vuosi. Monta muistoa ja hetkeä on tullut blogiin tallennettua. Kiitos, että olette olleet mukana. 

Ja lämmin kiitos myös yhteistyökumppaneilleni hienoista ja mielenkiintoisista yhteistöistä. Kiitos, että olette luottaneet minuun. 


Onnellista joulunaikaa kaikille! 

- Tuula 

SHARE:

perjantai 20. joulukuuta 2019

Hanna Varis Linnan puutarhassa



Galleria Joellan näyttelykauden 2019 päättää kuvataitelija ja taidegraafikko Hanna Variksen juhlavuosinäyttely. Näyttely on kiertänyt ennen Turkua Hämeenlinnan, Oulun, Jyväskylän ja Helsingin gallerioita.  Hanna Varis juhlii tänä vuonna 35-vuotista taiteilijanuraansa ja päättää näyttelykierroksen kotikaupunkiinsa. Galleria Joellassa Turussa on nähtävänä Hanna Variksen ihastuttava näyttely Linnan puutarhassa.

Kun galleriaan astuu pimeästä ja synkästä joulukuun maisemasta, niin tuntuu kuin toiseen maailmaan astuisi. Aurinkoon ja kirkkaitten värien maailmaan. Ja näyttelyn tarinakin on aurinkoinen ja leikkisä. Tervetuloa jännittävälle ja erilaiselle tutkimusmatkalle!

Vallaton vapaus (2019)

SHARE:

tiistai 10. joulukuuta 2019

Kultainen kissa eli Le Chat Doré Amos Rexissä




Amos Rexissä on taiteilija Birger Carlstedtin näyttelyn yhteydessä avattu Kultainen kissa eli Le Chat Doré  -kahvila. Kahvila tunnettiin sekä ranskalaisella että suomalaisella nimellä aikanaan. Museo on tehnyt hienon kunnianosoituksen Le Chat Dorélle. Nämä kuvani ovat Amos Rexin Kultainen kissa / Le Chat Dore -kahvilasta ja tarinan lopussa on alkuperäisen kahvilan guassikuvia.

Vietin hetken Pariisia Helsingissä



Amos Rexin Le Chat Doré eli Kultainen kissa

SHARE:

lauantai 7. joulukuuta 2019

Karita Mattilan pukuloistoa ja hieno lahjoitus



Nyt on sopiva aika jatkaa Linnan pukuloistosta Karita Mattilan upeisiin esiintymisasuihin. Sopraanotähti Karita Mattila teki hienon lahjoituksen. Hän lahjoitti 90 pukuaan Paraisilla toimivalle Saaristo-oopperalle. Osa puvuista saa uuden elämän syksyllä 2020 ensi-iltansa saavassa Suomen Saaristo-oopperan tekemässä kantaesityksessä Berliinistä Broadwaylle, joka vierailee Turun Kaupunginteatterissa.

Mutta ennen sitä saamme ihailla Karita Mattilan pukuloistoa Turun Kaupunginteatterissa. Tähän pukunäyttelyyn on valittu kahdeksan pukua / asua  90 puvun kokoelmasta.


Saaristo-oopperan sivuilta: "Saaristo-ooppera on pieni oopperaseurue, jonka perustaja on oopperalaulaja Päivi Nisula. Seurue syntyi keväällä 2010 ja sen ensimmäinen oma tuotanto oli Turun kulttuuripääkaupungin ohjelmassa kuultu Gian Carlo Menottin pienoisooppera Meedio. Saaristo-oopperan esitykset vierailevat ympäri Suomea."


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig