Blogiyhteistyö Your Brand Up Studio
Hiidenmaan päivämme kruunasi maittava lounas Sampanjabaari Kork'issa Kärdlan satamassa. Sampanjabaari Kork on avattu vasta viime kesänä ja varsinainen ravintolapuoli tullaan avaamaan tulevana kesänä 2019. Kun tulimme sateesta sisään, oli kuin olisimme kesään astuneet. Keskellä sampanjabaaria oli pöytä kauniisti katettuna upein lasein ja aterimin. Ja pöytäliina oli ihastuttava.
Mutta ennen ruokailua kurkataan vähän karttaa. Tahkunasta lähdimme, se on kartan pohjoisessa kärjessä ja rantatietä pitkin ajoimme Kärdlan kaupunkiin.
Koska meillä on vanha purjevene, niin minua kiinnosti kovasti tämä Kärdlan satama. Sain kuulla, että satama on otettu uudelleen käyttöön yli 50 vuoden odotuksen jälkeen vuonna 2014. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja siellä on monenlaisia satamapalveluja.
Koska meillä on vanha purjevene, niin minua kiinnosti kovasti tämä Kärdlan satama. Sain kuulla, että satama on otettu uudelleen käyttöön yli 50 vuoden odotuksen jälkeen vuonna 2014. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja siellä on monenlaisia satamapalveluja.
Ja tervetuliaismalja:
Yllätys, yllätys Kork'in Andre Abner tarjosi meille Anna Codorniun kuohuviiniä. Suosikkiviiniäni. Olen käynyt Barcelonan vierailulla Codorniun viinitilalla vuonna 2015 ja sieltä tuo "rakkaus" alkoi.
Sampanjabaari Kork'in omistaja Andre Abner kertoi meille kivoja tarinoita ravintolan synnystä ja perheen ruokaharrastuksesta, erittäin hyvällä suomenkielellä. Ja niinkuin arvelinkin, oli Andre purjehtijoita, kiireiset viime vuodet vain olivat pitäneet hänet poissa harrastuksen parista. Tallinnasta oli omistajapariskunta päätynyt Hiidenmaan Kärdlaan.
Grillissä meitä odotti kuhaa grillattuna. Se oli aamulla pyydettyä. Kalaruokien ystävänä tuo kuha oli kyllä herkkujen herkkua. Hain sitä vielä toisenkin annoksen. Ja perunat ja tuore salaatti salaatinkastikkeen kera, kruunasivat aterian meren rannalla.
Jälkiruuaksi oli kahvin ja roseviinin kera oli makoisaa mansikkapiirakkaa vaniljakastikkeella. Kiitos Andre Abner'in vaimolle, joka oli nämä herkut meille loihtinut.
Katsokaapa tätä hykertelevää joukkoa. Ruoka maittoi ja meillä oli viihtyisää. Kuvassa vasemmalta oikealle: Autonkuljettajamme Andrea Bild, minä, Evelin Org (Your Brand Up Studio), Johanna Mäenluoma (Iloinen Kulkuri), Piia Petäjäjärvi (Saariston Martta).
Vaikka satoi rankasti, niin lähdin kuvaamaan satama-aluetta. Maaliskuussa veneilijät vasta suunnittelevat veneretkiään, joten satamassa oli hiljaista. Uudessa satamassa on laituripaikat 60 alukselle. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja siellä on monenlaisia satamapalveluja. Talvisin satamassa myös säilytetään veneitä valtavassa venevajassa. Ja veneitä myös huolletaan siellä.
Tämä vanha villavarasto on käytössä kesäisin, siellä järjestetään juhlia ja diskoiltoja.
Lämmin kiitos! Aitäh!
-Tuula
www.instagram.com/kork_sampanjabaar
Täällä lisää tarinoita Länsi-Viron kierrokselta:
Haapsalun rautatieasema - link
Haapsalun kahviloita ja ravintoloita - link
Majakat ja Estonian muistomerkki - link
Täällä lisää tarinoita Länsi-Viron kierrokselta:
Haapsalun rautatieasema - link
Haapsalun kahviloita ja ravintoloita - link
Majakat ja Estonian muistomerkki - link
Onpa kaunis kattaus ollut teillä ja ihania ruokiakin oletta saaneet syödäksenne.
VastaaPoistaUpeaa viikonloppua sinulle Tuula <3
Tuo Sampanjabaarin kattaus oli niin ihastuttava, niinkuin kirjoitin, oli kuin kesään olisi astuttu. Ja kuha oli niin verratonta, en muista milloin olisin parempaa saanut. Abnerin perheellä on ruuanlaittotaito hyppysissä.
PoistaKiitos Outi ja upeaa viikonloppua myös sinulle <3
Upea kattaus ja menu kuullostaa herkulliselta <3
VastaaPoistaTuo kattaus oli tosiaan kaunis, se oli tehty hyvällä maulla. Ja tuo menu. Kalaruokien ystävänä tuo kuha oli täydellinen. Ja mansikkapiirakka roseviinin kera täydensi menuun.
PoistaKiitos Nina ja valoisaa sunnuntaita <3
Tämmönen reissu sopisi mulla ja mun miehelle tosi hyvin. Sampanjabaari kuulostaa niin hyvälle :)
VastaaPoistaKiva kuulla. Oli mainio reissu. Ja vaikka ei ollut edes kesä, niin se ei haitannut. Korkin sampanjabaari saa kyllä minulta täyden kympin. Ruoka oli herkullista ja palvelu ensiluokkaista.
PoistaKiitos Melissa ja kivaa sunnuntaita <3
Minäkin kiinnitin heti silmäni tuohon upeaan pöytäliinaan - vau! Mutta hyvältä näytti muukin kattaus ja seurue :). Me olemme purjehtineet kahtena kesänä Viron rannikolla ja Kärdlassakin on tullut käytyä! Se oli tuota mainitsemaasi avausvuotta aiemmin... mutta palveluita ei monessakaan Viron satamassa tuolloin ollut.
VastaaPoistaTe olette purjehtineet Viron rannikolla, kiva kuulla. Rannikon satamissa tehdään kovasti hommia palvelutason nostamiseksi. Ja tämä Kärdlan satama on oiva esimerkki siitä. Tässä satamassa on palvelut kohdillaan ja ihana Kork!
PoistaKiitos Pilvi kommentistasi ja mukavaa alkavaa viikkoa!
Voi kuinka herkulliselta tarjoilut näyttivät!
VastaaPoistaOI, tuo kuha oli herkullista. Ja mansikkapiiraskun suli suussa.
PoistaKiitos Mira ja mukavaa tulevaa viikkoa!
Teillä ollut aivan käsittämöttömän ihana reissu ja taas ihan uusia juttuja tuli Virosta minulle. Ihanat naiset siellä, te joita tunnen. <3
VastaaPoistaHuomenna Tartto sitten kutsuu meikäläistä, ihanaa. <3
Halauksia iltaan ihana Tuula. <3
Tiia, olen niin samaa mieltä. Viro tarjosi uusia mielenkiintoisia paikkoja ja tarinoita. Oli hienoa päästä tähän Viron touriin. Sinä tunnetkin aika monta meistä. Meitä oli matkassa ihan loistojoukko.
PoistaJa huomenna sinä lähdet Tarttoon! Olen hengessä mukana. Tartto kiinnostaa myös minua.
Halauksia sinulle Tiia <3 Ja ihanaa Tarton matkaa! Tulen seuraamaan matkaa mielenkiinnolla.
Voi kuinka ihana reissu teillä on ollut. :) Kiitos matkavinkistä!
VastaaPoistaIloista huhtikuuta! <3
Kiitos Taina kivasta kommentistasi. Haapsalu ja saaret, Hiidenmaa ja Kuressaari. Niistä koostuu mukava matkareitti. Tämän vinkin annoin mielelläni.
PoistaIloista huhtikuuta myös sinne <3
Vaikuttaa ihanalta paikalta! Mä arvostan ravintolassa tuollaista konstailematonta maukasta ruokaa, piirakkakin näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaTuo oli ihana paikka! Ruoka oli konstailematonta ja maut tuoreita ja hyviä. Ja tuo mansikkapiirakka maistui. Itse en mansikkapiirakoita ole tehnyt, mutta tämän jälkeen voisin tehdä.
PoistaKiitos Meikkiholisita ja mukavaa loppuviikkoa!
Ihana kattaus ja Viro on aina yhtä viehättävä!
VastaaPoistaTuo kattaus oli kyllä niin viehättävä. Ihana pöytäliina! Ja Viro viehättää. Oli ihana tehdä kierrosta Tallinnan ulkopuolellakin.
PoistaKiitos Minna ja mukavaa loppuviikkoa!
Andren ruoka oli kyllä todella maittavaa!
VastaaPoistaAndren ruoka maistui mainiolle. Ja kaiken lisäksi hän oli hyvä seuramies, saimme kuulla Kärdlan tarinaa. Kiitos Johanna ja mukavaa loppuviikkoa!
PoistaTuo ravintola on nyt korvamerkitty jos tie tuonne suuntaan vie ensi kesänä! Codorniun viinitilalla (ja Freixenetinkin) on tullut käytyä, kun Barcelonassa asuin!
VastaaPoistaOnpa kiva että Sampanjabaari Kork on nyt korvamerkitty. Meillä kipparikin korvamerkkasi sen.
PoistaNiinpä, sinä olet asunut Barcelonassa ja viinitiloihin on tutustuttu. Ne ovat mielenkiintoisia tutustumiskohteita. Viehätyin silloin Codorniun tilasta ja kyllä sillä taisi olla vaikutuksensa viinimakuuni myös.
Kiitos Heli-Hannle ja mukavaa loppuviikkoa!
Viro on viehättävä ja shampanjabaari kuulostaa hyvältä2😊Aurinkoista viikkoa sinulle☀️☀️
VastaaPoistaVirossa on vetovoimaa, sen todella nyt opin. Shampanjabaari oli mainio paikka. Ruoka maittoi ja viinti olivat loistavasti valittu.
PoistaKiitos Kristiina! Aurinkoista loppuviikkoa myös sinne!