MOMENTS OF MY LIFE

maanantai 31. joulukuuta 2018

VUODEN 2018 LUETUIMMAT POSTAUKSET



Tässä vuoden 2018 luetuimmat postaukset. En yllättynyt vuoden suosituimmasta tekstistä. Keväällä sen kirjoitin ja sitä luetaan edelleenkin paljon. Lontooseen matkaavat ja muutkin ovat jutun löytäneet. 



1. Sky Garden - näkymät yli Lontoon

Vuosia ehti kulua liian monta siitä, kun viimeksi Lontoossa kävin. Mutta vihdoin viime keväänä palasin Lontooseen. Rakastuin kaupunkiin uudelleen. Lontoo inspiroi. Tässä postauksessa kerron Lontoon upeasta näköalatornista, joka on ilmainen. Osoitetiedot ja muut tiedot löytyvät jutusta.



SHARE:

maanantai 24. joulukuuta 2018

ONNELLISTA JOULUNAIKAA !





Lämmin kiitos kaikille blogini lukijoille kuluneesta blogivuodesta. Taakse jäävä vuosi on ollut erilainen vuosi, vuoteen on mahtunut niin iloa kuin suruakin. Päällimmäisenä mielessäni on kuitenkin kiitollisuus. Monta muistoa ja hetkeä on tullut blogiin tallennettua, vaikka välillä hitaammalla tahdilla. 
Kiitos, että olette olleet matkassa mukana. 

Ja kiitän myös yhteistyökumppaneitani hienosta vuodesta. 
Kiitos, että olette luottaneet minuun.


Suomen Turku on julistanut joulurauhan. Nyt saa joulu alkaa. 

Onnellista joulunaikaa kaikille!

- Tuula 


SHARE:

sunnuntai 16. joulukuuta 2018

REMINGTON AIR3D -HIUSTENKUIVAAJA





Sain testiin Remingtonin AIR3D hiustenkuivaajan. Remington lanseeraa seuraavan kehitysaskeleen hiusten kuivaamisessa: AIR3D:n. Olen nyt testaillut tätä uutta vallankumouksellista fööniä parin viikon ajan. Föönin 3D-ilmavirta on ihanteellinen nopeaan kuivatukseen, ilman että tarvitsee olla huolissaan lämmön aiheuttamista vaurioista hiuksissa. Siksi laitteessa on ontto sisus. Siitä lisää allaolevassa tekstissä.



Minulla on paksu ja karhea tukka... jotka minut tuntevat, tietävät hiuslaatuni. Tämä uusi Remington AIR3D on erinomainen laite paksun ja raskaan tukan kuivaamiseen. Ja minulla on vielä pituuttakin hiuksilla. Vanhalla laitteella minulla kului hiusten kuivaamiseen tuhottomasti aikaa. Jouduin käyttämään painavaa ja isotehoista kuivaajaa, joka välillä poltti päälakeakin. 


SHARE:

perjantai 7. joulukuuta 2018

RAVINTOLA NUDE & LINDEX & ADTRACTION


* Postaus sisältää mainoslinkkejä 

Tälle Itsenäisyyspäiväviikolle osui myös herkullinen joulupäivällinen tai pitäisikö sanoa pre-itsenäisyyspäivädinner. Minulla oli ilo olla mukana päivällisellä upeiden naisten seurassa, kerron heistä myöhemmin. Sen mahdollisti Lindex*, Adtraction ja ravintola Nude.

Kävimme ensin Lindexin showroomilla katsomassa kevään vaatemallistoa. Näin se on, kun me ei-vaatealalla olevat vielä pohdimme joulun erilaisiin juhliin asuja, niin muotimaailmassa on jo katseet keväässä.


Lindexiltä suuntasimme uuteen Nude -ravintolaan Helsingin Kasarmikadulle. Ja siinä me istuimme ison pöydän ympärillä - Lindexin edustaja, Adtractionin edustaja ja me seitsemän bloggaajaa ja vloggaajaa. Ja meillä oli mukavaa. Oli ihanaa istua rauhassa ja keskustella erilaisten ja eri-ikäisten naisten kanssa. Sieltä löytyi energiaa ja innostusta. Meidän ikähaarukkamme on 20-50+ ja elämäntilanteemme erilaiset, mutta se ei tahtia haitannut. Tuntui, että jokaisella on positiivinen asenne elämään ja tekemiseen. Ja sama innostus bloggaamiseen tai vloggaamiseen. (En itse vloggaa). 

Ja ne ruuat! Vuoden 2018 kokki Kalle Tanner avasi tämän vuoden lokakuussa tämän uuden ravintola Nuden. Ja saimme maistella dinnerillä ihania herkkuja ja juoda makuihin sopivia viinejä. 


Alkuruuaksi kurpitsaa & porkkanaa. Ja vastapaistettuja sämpylöitä. Uskomattoman hyvää!


Ja pääruuaksi hirveä ja perunaa. Yksinkertaisia ja puhtaita makuja. Minä syön harvoin lihaa, mutta jos sitä syön, niin mielellläni riistaa.


Jäliruuaksi ruista ja omenaa. Luitte oikein. Tuossa jälkiruuassa oli pehmeää ruispuuroa. Ihana maku, joka vei ajatukset mummolaan. Parhaat maut herättävät lämpimiä tunteita.

Ja ruokajuomana oli hyviä viinejä. Koska itsellä on pienimuotoinen viinienopiskelu menossa, niin laitan tähän myös juomat: Tervetuliaismalja oli Dominio de la Vega Cuvée Authentique Brut Nature. Ja ruokajuomina KM501 Riesling 2017, Ress (puolikuiva) sekä punaviininä Le Petit Coudolis / Cotes du Rhone. 

Vielä ei ole kevätmuodin paljastusten aika. Mutta saimme nähdä kevään herkullisen värisiä ja kauniita vaatteita Lindexin showroomilla. 


Minä takkien ystävänä ihastuin tuohon pastellinvihreään ulsteriin. Se taitaa olla jo tammikuussa Lindexin liikkeissä. Ihana takki, sitä voi käyttää syksyllä, talvella ja keväällä. Pitänee mennä sovittamaan. 


Muotia, ruokaa ja energisoivia naisia. Tätä kaikkea oli ihanalla päivällisellä.
Kiitos Enni MörkLinda Ekroth,  Johanna TurpeinenTiia,  Teljänneito, ja Tuulanneli. Sekä Lindex* ja Adtraction ja ravintola Nude. 


- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta
SHARE:

lauantai 1. joulukuuta 2018

KAASUA, KOMISARIO PALMU! HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERISSA

*Medialiput saatu


Komisario Palmu on ollut suosikkini siitä lähtien, kun pikkutyttönä Palmu -elokuvia aloin katsella. Niinpä olinkin todella innoissani, kun sain kutsuvierasliput Helsingin Kaupunginteatterin uuteen esitykseen Kaasua, komisario Palmu! Ja vielä jännittävään ensi-iltaan. Näytelmä perustuu Mika Waltarin kirjaan "Kuka murhasi rouva Skrofin". Monien vuosien jälkeen Waltarin perikunta viimein muutama vuosi sitten vapautti Palmut myös teatterien näyttämöille.  Joel Elstelä on dramatisoinut tekstin alkuperäistekstistä. Ja ohjauksen on tehnyt Heikki Kujanpää. 

Komisario Palmu (Kari Väänänen) Kuva: Harri Hinkka

Ja täytyy sanoa, että kyllä Palmu näyttämölläkin toimii... vaikka minä mielessäni pientä vertailua teinkin.



SHARE:

sunnuntai 25. marraskuuta 2018

IHANA NEITI N. ELI VARTIOVUOREN ARVOITUS TURUN KAUPUNGINTEATTERISSA



Olen nuoruuteni asunut Turun Vartiovuoren kupeessa. Keskikaupungille mennessäni kuljin usein Vartiovuorenpuiston poikki. Mutta silloin en tiennyt, että Vartiovuoressa on tapahtunut henkirikos vuosisadan alussa eli vuonna 1927. Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä sain tutustua tähän tarinaan ensimmäisen kerran.  Ihana neiti N.  eli Vartiovuoren arvoitus on kiehtova, tositapahtumiin perustuva esitys. Kantaesitys oli 16.11.2018. Teksti ja ohjaus on Juha Siltasen. 



Tämä tositarina kertoo nuoresta ylioppilasnaisesta, joka surmaa häntä ahdistelleen ja hänen mainettaan tahranneen tunnetun turkulaisen liikemiehen. Liikemies oli alkanut levittää ilkeitä juoruja naisesta. Puheet riittivät 1920 -luvun ilmapiirissä tuhoamaan nuoren naisen maineen. Naisen ahdistelutapaus sivuaa tämän päivän metoo -maailmaa. Huhuja ja juoruja levitettiin ennenkin, vaikka ei ollut sosiaalista mediaa.


SHARE:

lauantai 24. marraskuuta 2018

BLACK FRIDAY VIIKONLOPPU - CELLBES



Black Friday -kampanjalta on tuskin kukaan voinut tällä viikolla välttyä. Ja suurimmassa osassa kauppoja / verkkokauppoja tarjoukset jatkuvat vielä viikonloppuna. Nämä päivät ovat aikamoista kulutusjuhlaa, mutta jos vaikkapa haluaa säästää joululahjoissa, niin nyt se kannattaa. Joku viisaampi kirjoittikin, että vuodessa on ne yli 360 päivää, jolloin voi olla ostamatta. Black Fridayna kannattaa ostaa tarpeeseen alennuksien kanssa.


En ole kerännyt mitään parhaimpia Black Friday -tarjouksia teille, mutta kun kävin verkkokauppa Cellbesin sivuilla, niin siellä oli mainioita tarjouksia. Ja farkut ja uimapuku lähtivät tilaukseen alennuksien kanssa. 


SHARE:

tiistai 20. marraskuuta 2018

ON AIKA AKTIVOITUA



On aika aktivoitua! 

Täällä on ollut pieni blogihiljaisuus. Meillä on ollut syksyn aikana kolmet hautajaiset ja jotenkin ne ovat pistäneet oloni mietteliääksi. Ja olen tarvinnut pientä pysähdystä tähän some-elämään. Harmaa marraskuinen sääkään ei ole antanut virtaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen huomannut, että pimeällä säällä on vaikutusta mielialaani. No, kaiketi se vain summasi mietteitäni. Ja ovathan nuo myrskyt ja syyssateet kuitenkin jääneet tulematta.



Ja jotain kuitenkin tuli tehtyä. 
Alla pieni kuvakooste. 


SHARE:

maanantai 5. marraskuuta 2018

PIRKKO MANNOLAN TÄHTIHETKIÄ



Ikinuori Pirkko Mannola täyttää tämän vuoden joulukuussa 80 vuotta. Ja tänä syksynä on ilmestynyt Pirkosta kertova Markku Veijalaisen kirjoittama kirja Elämää! Sain arvostelukappaleen kirjasta ja luin sen melkein yhdellä istumalla. 



Kirja kertoo taiteilijan uran tähtihetkistä. Tähtihetkiä on ollut Pirkolla monta elämässään. Yksi niistä on varmasti ollut Berliinin elokuvajuhlat vuonna 1960. Minua erityisesti kiinnosti tämä Pirkon Berliinin aika, sillä olen käynyt Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2002. Siellä minä olin suuren yleisömassan joukossa Potsdamer Platzilla. Pirkko puolestaan oli elokuvatähtenä Berliinissä vuonna 1960. Palaan Pirkon Berliinin aikaan jutussani myöhemmin, Berliini on isossa roolissa Elämää -kirjassa. 


SHARE:

torstai 1. marraskuuta 2018

ATENEUM JA FRANTIŠEK KUPKAN SUURNÄYTTELY



Kun aamu alkaa aamiaisella Ateneumissa, niin odotettavissa on hyvä päivä!


Tiistai -aamuna lähdin aikaisella bussilla Ateneumin taideaamuun Turusta Helsinkiin. Tästä alkaa tulla jo perinne, josta olen mielissäni. Näillä taideaamiaisilla kerrotaan tulevista näyttelyistä Ateneumissa. Nyt syvennyimme helmikuussa 2019 avattavaan näyttelyyn. Silloin Ateneumissa esitellään abstraktin taiteen pioneerin, tsekkiläisen František Kupkan (1871-1957) suurnäyttely.

Median ja lehdistön toivotti tervetulleiksi taideaamuun joulukuussa aloittava Ateneumin uusi johtaja Marja Sakari. Sakari on tehnyt pitkän uran nykytaiteen museo Kiasmassa.


SHARE:

maanantai 22. lokakuuta 2018

RUUTUA JA KOREJA CELLBESILTÄ


Yhteistyö Cellbesin kanssa 


Varmasti kaikki tuntevat tämän ruutukuosin. Minä olen oppinut tuntemaan kuosin nimellä pepitaruutu. Se on ollut kautta aikojen yksi suosituimmista ruuduista. Itse olen käyttänyt tätä ruutukuosia kausittain, yleensä pitkissä housuissa. Nyt on ollut muutaman vuoden tauko, kunnes taas törmäsin tähän ruutuun Cellbesin verkkokaupassa. Pepitaruudullinen neuletakki ihastutti. Ja hopeanvärinen vetoketju sopii kivasti takkiin. Materiaali on 50 % puuvillaa ja 50 % akryylia. 


SHARE:

OSAAVA NAINEN 2018 JA MESSULIPPUARVONTA



*Blogiyhteistyö Turun Messukeskuksen kanssa

Osaava Nainen 2018, Terve Olo ja Outlet 2018 / messulippuarvonta ja vinkkejä!




Se on kohta taas täällä, ensi viikonloppuna - Osaava Nainen -messut.   Olen käynyt siellä useampana vuonna ja taas tänä vuonna aion hakea erilaisia vinkkejä niin kauneuteen, muotiin kuin hyvinvointiinkin liittyviä. On mielenkiintoista nähdä taas vuoden 2018 messut. Messuilla on aina ollut hyvä fiilis ja sieltä on saanut hyvää energiaa.


Samaan aikaan ovat myös Terve Olo ja Outlet tapahtumat, joihin pääsee myös lipulla tutustumaan: Yksi lippu, kolme tapahtumaa.


SHARE:

perjantai 19. lokakuuta 2018

TURUN LINNATEATTERIN START UP -KOMEDIA




Uusi yritys - Start up -komedia Turun Linnateatterissa
Pääsosissa: Anu Sinisalo, Tom Petäjä ja Joonatan Perälä

Ella Lohikoski (Anu Sinisalo) ja Pekka (Tom Petäjä)
kuva: Peter Nuutinen

Linnateatteri yllättää taas ajankohtaisella ja modernilla aiheella - start up -komedialla. Uusi yritys on mainio tarina start up -yrityksen perustamisesta. Tuo maailmahan on innostava ja ajankohtainen ja puhuttaa ihmisiä. Käsikirjoituksen on tehnyt yritysmaailmaa hyvin tunteva Mike Pohjola.

Komedia kertoo viisikymppisestä Ella Lohikoskesta (Anu Sinisalo), joka lopettaa ruotsinopettajan hommat ja aikoo perustaa start up -yrityksen. Rohkeasti lähtee Ella mukaan yritysmaailman kiemuroihin. Ja huomaa, että hänellä on paljon opittavaa niin bisneksestä, tietotekniikasta kuin itsestäänkin. Opettajan asenne ja start up -pöhinän luoma innostus ovat hyvä ponnahduslauta tulevaan. Ellan on palkattava tiimi, pitää keksiä mitä firma tekee, löytää rahoitus, esitellä firma Slushissa ja erotuttava joukosta...


SHARE:

maanantai 15. lokakuuta 2018

CELLBES -MEKKO JA IRKKUTANSSIA




Yhteistyö Cellbesin kanssa 



Minulla on ollut elämässäni vain muutama midimekko. Nyt midimekot ovat taas kovassa suosiossa ja nähdessäni tämän syksyisen mekon Cellbesin verkkokaupassa, niin ihastuin tähän oitis. Mielessä käväisi jo kuvaa katsoessani, että minulla on vanha tikkiliivi, joka varmasti sopisi tuon mekon kanssa. Ja niinhän siinä kävikin. Liivistä ja tästä mekosta tuli minulle vähän erilainen syysasu.




SHARE:

keskiviikko 10. lokakuuta 2018

MITÄ VIIMEKSI - ELÄMÄN KIRJOA




Hei, täällä taas pienen blogihiljaisuuden jälkeen. Blogeissa kiertää Mitä viimeksi -haaste, joka sopii hyvin minun elämäntilanteeseeni. Tämän ensimmäisen elämänkirjon osion  tein kuitenkin pitkän  harkinnan jälkeen.  


Tarjan syntymäpäivät s/y Astridilla muutama vuosi sitten.

Viikonloppu oli yksi elämäni surullisimmasta viikonlopuista. Oli rakkaan lapsuudenystäväni Tarjan siunaus- ja muistotilaisuus. Muistotilaisuudessa oli kaunis ja lämminhenkinen tunnelma. Me ystävät ja sukulaiset muistelimme vuorollamme iloisia ja mukavia asioita ihanasta ja huumorintajuisesta Tarjasta. Jopa Tarjan 6-vuotias tyttärenpoika halusi pitää puheen isoäidilleen. Pikkumies muisteli heidän hauskoja, yhteisiä leikkejään. Ensimmäistä kertaa elämässäni kuulin kuusivuotiaan puhetta pitämässä. Ihanasti järjestetty tilaisuus, tuntui kuin Tarja olisi ollut läsnä ja mukana kuulemassa.


SHARE:

sunnuntai 30. syyskuuta 2018

ELÄMÄNI NUMEROINA JA RUUSUJAKKU



Nyt alkaa numeroleikki. Tämä on kiertänyt jo monissa blogeissa, ja nyt tähän haasteeseen sai minutkin ryhtymään kaimani Tuula, joka kirjoittaa blogia Oman katon alla. Tässä elämäni numeroina -postauksessa kuljen aika paljon blogimaailmassa, mutta on täällä muitakin numeroita. Esim. miljoona ruusua. Ne löytyvät jakustani :)




Totta se on, minulla on asuna ruusujakku! Näin tämä "raita-tyttökin" taipui vihdoin kukkakuosiin. Tämä ruusujakku on ollut hyvä hankinta. Se on ollut päälläni jo kolmessa erilaisessa tilaisuudessa. Viimeksi ristiäisjuhlissa viikko sitten. Kevyt takki ei rypisty, joten se on mukava juhlavaate. Alle vain mustat housut ja musta pusero, niin takki tekee loput - juhla-asu on valmis.

SHARE:

keskiviikko 26. syyskuuta 2018

PULLO CAVAA JA AURINKOA - TAIDESISKOJEN KANSSA



Näin sateisella viikolla on kiva matkata aurinkoon, vaikkapa Portugaliin. No, jos ei ihan sinne asti, niin vaikkapa Helsingin Kaupunginteatteriin Arena-näyttämölle, siellä tarjotaan riemastuttava komedia Pullo cavaa ja aurinkoa. Tässä tunnelmiani ensi-illasta, sinäkin iltana satoi. 

Heidi Herala, Aino Seppo, Jaana Saarinen ja Eija Vilpas (Kuva: Harri Hinkka)

Näytelmän aihe on puhutteleva. Neljän ystävättären taidepiiri tekee joka vuosi yhteisen matkan jonnekin uuteen kohteesen, jossa nautitaan yhdessäolosta, taiteesta, hyvästä ruuasta ja kuplivasta juomasta. Naiset ovat käyneet aikaisemmin monessa paikassa mm. Pariisissa ja Saarenmaalla. Nyt on juhlavuosi eli kymmenes matka ja se suuntautuu Portugaliin, pieneen Santa Catarinan kylään Algarvessa. Kylä tunnetaan keramiikkakylänä.


SHARE:

maanantai 24. syyskuuta 2018

KIPPARITAKKI ELI PEA COAT



Yhteistyö Cellbesin kanssa 


Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan... Sopii tuo vanha Irwinin teksti tähänkin juttuun, sillä nyt tulee heti keltaisen sadetakin  jälkeen uusi asupostaus... kipparitakki.

Suuri suosikkini kautta vuosien on ollut kipparitakki.  Olen omistanut elämäni aikana kaksi kipparitakkia. Toinen oli tällainen lyhyempi malli ja toinen oli pitkä ulsteri. Ne "kutistuivat" vuosien saatossa, kun olivat numeroa 36. Totuus kuitenkin on, että kokonumeroon 36 en ole mahtunut enää kahteenkymmeneen vuoteen. Lyhyemmän taisin vielä myydä edelleen. No, nyt minulla on kolmas kipparitakki, tämä on todellinen takkien klassikko. 


SHARE:

keskiviikko 19. syyskuuta 2018

KELTAINEN SADETAKKI



Yhteistyö Cellbesin kanssa 



Tutustuin kesällä verkkokauppa Cellbesiin ja hankin sieltä parikin mekkoa. Ihastuin verkkokaupan valikoimiin. Mekot, jotka tilasin, ovat hyvälaatuisia ja koot ovat kuin minulle tehtyjä. Niinpä olinkin todella mielissäni, kun pääsin tekemään Cellbesin kanssa yhteistyötä.


Puoliksi saaristolaisena ei varmaan ketään yllätä, että ensimmäinen tilaukseni blogiyhteistyössä on keltainen sadetakki. Olen pitkään haaveillut keltaisesta sadetakista, sillä sadetakki täällä saaristossa on tärkeä vaate. Keltainen sadetakki näkyy merellä hyvin ja kestää sadetta ja pärskeitä. 


Ja takki on kyllä niin nätti, että aion sitä kaupungissakin käyttää sateisilla ja harmailla keleillä. Olin aiemmin hankkinut keltaiset kumisaappaat, joten sadeasuni on mitä mainioin Suomen pimeään syksyyn niin kaupungissa kuin saaristossakin. 

Takin koko on minulla 42-44. Minulla on tässä kuvassa kaksi jumpperia takin alla, joten koko on varsin sopiva. Takissa on kaksisuuntainen vetoketju sekä painonapit, jotka takaavat sen, että veneessäkin takki pysyy hyvin kiinni. Ja hihansuut saa kiristettyä tarranauhalla.


Olin yllättynyt, että takin kiinteä huppu on näin hyvä ja pysyy hyvin päässä. Alle voi laittaa vielä pipon merellä, niin jopa pääkin pysyy lämpimänä. Sadetakkia löytyy myös mustana. 


Tässä takki vielä takaa. Pituus on just sopiva. Kelpaa minun kallioilla kiipeillä.


Ja matka mantereelle voi alkaa. Tuleeko sade, se on siinä ja siinä. Saa tulla vaan, minä olen hyvin varustautunut.

Vinkkaan tässä samalla, että Cellbesiltä löytyy myös kivannäköisiä miesten vaatteita sekä kotiin erilaisia sisustusjuttuja.


Tässä osoite verkkokauppaan:  Cellbes 
sadetakki:  link


Värikästä syksyä! 

- Tuula



Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


SHARE:

maanantai 17. syyskuuta 2018

KRUUNUNPRINSESSA MARY TURUSSA


Tänä vuonna tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Tanska virallisesti tunnusti Suomen itsenäisyyden. Maiden väliset diplomaattiset suhteet solmittiin 18.2.1918. Tanskan kruununprinsessa Mary saapui kunnioittamaan merkkitapahtumaa saapumalla vierailulle Suomeen 13.-14.9.2018

Turussa 14.9. kuninkaallisen vierailun teemana oli vahvistaa kauppa- ja vientiteollisuuden siteitä mm. meriteollisuudessa.


Sain mediakutsun tulla mukaan kuvaamaan kruununprinsessan Turun -vierailua perjantaina 14.9. Meriteollisuus -päivä aloitettiin Turun Meyerin telakalla, josta päivä jatkui Forum Marinumille.

Aamulla yhdeksältä suuntasin kohti Turun Meyerin telakkaa, jossa ensin pidettiin pressihuoneessa lyhyt ohjeistus medialle. Paikalla oli sekä suomalaisia että tanskalaisia mediaihmisiä.  Kahvit juotuamme pääsimmekin  katsomaan kruununprinsessa Maryn ja toimitusjohtaja Jan Meyerin nousua Mein Schiff 2 -alukseen.


Isot mustat auton saapuivat pienen odottelun jälkeen Mein Schiff 2 -aluksen edustalle. Mediaväki oli innoissaan. Mustasta autosta nousi kruununprinsessa Mary. Hän oli kuin pikkutyttö Meyerin takissa. Korkokengät olivat vaihtuneet turvakenkiin ja päässä kruununprinsessa Marylla oli valkoinen kypärä. Kypärä sopi hänelle yhtä hyvin kuin kruunu. Hymyillen kruununprinsessa kohtasi lehtiväen - Jan Meyerin ja Tanskan ympäristöministerin Jacob Ellemann-Jensenin kanssa.




Laivaan ei pressiväkeä tällä kertaa päästetty. Jätimme kypärät Meyerin telakalle ja jatkoimme VIP-bussilla seuraavaan vierailukohteeseen eli Forum Marinumiin. 


Forum Marinumin edustalla oli iso joukko yleisöä odottamassa kruununprinsessa Marya.



Kukkakimpun ojentaminen kruununprinsessalle jännittää pikkutyttöä. Mukana myös Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.



Kruununprinsessa Mary kiinnitti Forum Marinumin pihakiveykselle nimikkolaatan muistoksi Turun vierailustaan.


Yleisradion Turun toimittaja Minna Rosvall haastattelee kruununprinsessaa.


Paikalla oli myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen


Kruununprinsessa Mary tutustui Forum Marinumissa tanskalaisyrityksiin, tapasi Turun kaupungin edustajia ja osallistui seminaariin, johon median edustajilla ei ollut pääsyä.







Kruununprinsessa Maryn vierailu Forum Marinumissa päättyi legendaariselle Suomen Joutsen -alukselle. 



Olipa hieno ja harvinainen tilaisuus olla kruununprinsessa Maryn 'matkassa'.


Valoisaa viikkoa kaikille! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta





SHARE:

sunnuntai 9. syyskuuta 2018

KAHVIHETKI SAARIMÖKILLÄ


Yhteistyö Crema.fi

Minä olen kahvin ystävä. En kuitenkaan litki kahvia monta kupillista pitkin päivää, vaan haluan juoda juuri keitettyä tuoretta kahvia. Juon kahvia noin 2-3 kupillista (mukillista) päivässä. 

Minulla on ollut kauan aikaa sitten pressopannu, se oli lasinen. Sillä sai tehtyä ihanaa kahvia. Jossakin muutossa lasinen pannu särkyi eikä tullut hankittua uutta pressopannua. Minä onnekas sain nyt blogiyhteistyön kautta  itselleni uuden pannun. Ja millaisen pannun... 


Tämä on kaunis ja tyylikäs pressopannu (Grunwerg). Pannu on kestävä, sillä se on ruostumatonta terästä ja se on samalla myös termoskannu. Tämä minun pannuni on yhden litran pannu. Näitä löytyy myös koossa 0,6 litraa ja 0,8 litraa. Pannun voi pestä astianpesukoneessa. Osat on helppo irrottaa ja puhdistaa. Ja niin se on, että puhdas pannu takaa hyvänmakuisen kahvin. Plussaa: pressopannua voi käyttää myös teepannuna.


SHARE:

keskiviikko 5. syyskuuta 2018

VIIKON PARHAAT PALAT



Vasta nyt keskiviikkona lähtee viime viikon parhaat palat. Mutta menköön. 
Erilaisista palasista oli viime viikkoni tehty:



VIIKON MUSEO : Uusi Amos Rex -museo Helsingissä jäi tällä kertaa ajan puutteen vuoksi näkemättä. Arvaatkaa harmittiko? Kävin kuitenkin museon aulassa ihmettelemässä yleisömäärää ja museon oppaita upeissa kultaisissa kimonoissaan. Hienot työasut! Amos Rex yhdistää vanhan Lasipalatsin, elokuvateatteri Bio Rexin ja upouudet maanalaiset näyttelytilat yhdeksi kokonaisuudeksi. Kiitos kuuluu liikemies Amos Anderssonille tästä museosta. Anderssonin jättämä omaisuus mahdollisti tämän mielenkiintoisen museon. 




VIIKON KAKKU: Oli ehdottomasti Saga-tytön 6-vuotissyntymäpäiväkakku! Tätinsä Sanni oli Sagan toivomuksesta tehnyt jalkapallokakun. Ja kylläpä se maistui mainiolle. Ja aina oppii jotain uutta näillä kakkumarkkinoilla. Kakkuun laitettiin yksi kynttilä. Kun kynttilä sytytettiin, kynttilästä alkoi kuulua musiikkia: "Happy Birthday to You, Happy Birthday to You..." ja niinpä juhlaväki lauloi kynttilän tahdissa Sagalle onnittelulaulun.
Suvussamme on kakkutaitureita... tässä vielä toinenkin kakkukuva juhlista.


VIIKON KENGÄT: Jo kesällä ihailin Tuulannelin blogissa hänen punaisia kenkiään. Ja kun tuossa yhtenä päivänä käväisin Kauppakeskus Myllyn DinSko -liikkeessä, niin sieltähän nämä kengät tulivat vastaan - eivät toki olleet samanmerkkiset eivätkä punaiset niinkuin Tuulannelilla, mutta paljolti samannäköiset. Tässä kuvassa väri vähän valehtelee, kengät ovat enemmänkin beigen sävyiset. Depeche on kengän merkki. Päällinen on mokkaa ja sisältä kengät ovat täysnahkaiset. Kengät olivat  - 50 % :n alennuksella. Ei paha hinta lainkaan. Ja nämä ovat todella mukavat jalassa.




VIIKON SAAPPAAT: Näistä onkin mukava kertoa. Minulla on ollut keltaiset kumisaappaat viimeksi teinityttönä. Tykkäsin niistä kovasti. Teiniajan jälkeen olen käyttänyt vain käytännöllisiä sinisiä ja mustia saappaita. Kun Tokmannin mainoslehtisessä näin nämä kumisaappaat alennuksella, niin päätin, että nyt on keltaisten saappaitten aika monen kymmenen vuoden jälkeen. Ja kun nämä vielä olivat VIKING Seilas-saappaat, niin asia oli sillä selvä. Minulla on mökillä vielä käytössä tosi vanhat, siniset Viking -kummarit. Niitten kanssa on turvallista kävellä märillä, liukkailla kallioilla, ne todella pitävät. Ja se on erittäin tärkeää saaressa. Viking on kuin Norjan Hai -saapas. Niitä on tehty Norjassa jo vuodesta 1920.
Nyt saaren kallioilla kulkee yksi keltasaappainen ex-teini. 

*adlink


VIIKON TILAISUUS: Se oli uusien Lumene Ajaton ihonhoitotuotteiden kiinnostava lanseeraustilaisuus ravintola Ragussa Helsingissä. Enemmän tuotteista kerron blogipostauksessa - täällä . Mutta tämän haluan vielä mainita: Ajaton -sarja sisältää jopa 91 % luonnollisia raaka-aineita ja on 100 % vegaaninen. Ihanat aikuisen naisen tuotteet!


Aurinkoisia syyskuun päiviä kaikille! 

- Tuula 


     




Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig