MOMENTS OF MY LIFE

tiistai 29. syyskuuta 2020

Poster Storen julisteilla valoisuutta + alennuskoodi

 

*Kaupallinen yhteistyö Poster Store


Julisteilla valoisuutta saarimökkiin


Poster Store on uskomaton innoituksen lähde, se on nettikauppa, josta löytyy valtavasti niin julisteita kuin kehyksiäkin. Julisteet ovat upeita, aiheita on paljon, luontomaisemia, kaupunkimaisemia, vintagemaailmaa, moderneja mustavalkoisia julisteita sekä värikuvajulisteita, luettelo on pitkä. Etsin saarimökkiimme merellisiä julisteita, niinpä oma kategoriani olikin luontoaiheiset julisteet

Meillä on vanha kesämökki, joka sijaitsee saarella. Mökille pääsee vain veneellä. Saarimökki on peruskorjattu muuten, mutta sisäseinät ovat edelleen puunväriset, ehkä jossakin vaiheessa ne saavat valkoisen värin. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus yhteistyöhön Poster Storen kanssa, niin vastaus oli heti kyllä. Saan vihdoinkin valoisuutta saarimökin seiniin. Tutkailin näitä julisteita sillä silmällä, että jos ja kun mökin sisäseinät maalataan valkoisiksi, niin nämä taulut sopivat myös valkoisiin seiniin. 


Julisteet ja kehykset


Poster Storessa on julisteita ja kehyksiä, jotka ovat skandinaavista muotoilua ja jotka ovat sekä kauniita että edullisia. Sivuilta löytyy myös inspiroivia tauluseiniä. Kaikki julisteet on painettu kestävästi tuotetulle hyvälaatuiselle paperille. 

Poster Storen perustivat veljekset Oskar ja Tobias Renlund keväällä 2014. Heillä oli periaatteena ajatus: "Taiteen pitäisi olla kaikkien saatavilla, eikä kauniiden asioiden tarvitse olla kalliita." Näillä ajatuksilla syntyi Poster Store, joka tarjoaa laadukkaita julisteita ja kehyksiä eri tyyleissä. Poster Store on laajentunut useaan Euroopan maahan. Julisteet painetaan kestävälle ja päällystämättömälle 240 g:n korkealuokkaiselle paperille. Julisteiden laatu ja kuvan jäljentäminen on ensiluokkaista. Suurin osa tuotantoprosessista tapahtuu Tukholmassa, yhdessä Ruotsin parhaimmassa painotehtaassa. 


Moderni ilmalämpöpumppu sai seurakseen modernin purjeveneen. Kauniisti nämä uudet julisteet tuovat valoisuutta saarimökille. Ja kipparikin on tyytyväinen meriaiheisiin julisteisiin. Juuri kun peruskorjauksesta on selvitty, niin ei maalaushommiin tarvinne ryhtyä. 


Poster Storen valikoimiin tulee viikottain uusia julisteita. Valitsemani julisteet ovat 50 x 70 cm ja kehykset mattamustat. Olen todella tyytyväinen valintoihini. Saarimökki kaunistui ja sai tarvitsemaansa valoisuutta. 

Uusi ilme julisteilla ja kehyksillä helposti ja edullisesti:

  • Nopea toimitus 2-4 päivää
  • Ilmainen toimitus yli 39 euron tilauksiin.
  • Laaja valikoima eri aiheisia julisteita 
  • Julisteita löytyy seitsemässä eri koossa: pienin 13x18 cm ja suurin 70 x100 cm
  • Kehykset on pakattu kestävään kartonkipakkaukseen, joka kestää hyvin kuljetuksen
  • Kehyksissä on valmiina metalliset ripustimet.
  • Kaikissa kehyksissä on särkymättömät pleksilasit. 
  • Kerran hankittuihin kehyksiin on helppo vaihtaa uusi juliste.
  • Kaikkien julisteiden valmistus kantaa Pohjoismaista Joutsenmerkkiä. Poster Store tarjoaa nyt kaikille blogini lukijoille -35 %:n huippualen. Alennus lasketaan julisteiden normaalihinnoista. Alennus ei koske kehyksiä tai Selection -kategorian julisteita. EDIT  Uuden blogipostauksen vuoksi saat alennuksen 19.4.2021 asti.  
Alennuksen saa koodilla: tuulas35


En hyödy tilauksista, enkä saa provikkaa. Suosittelen ilolla tutustumaan valikoimiin.


- Tuula


SHARE:

lauantai 26. syyskuuta 2020

Vuoden viimeinen venematkaKun saapuu syys, niin vuoden viimeinen venematka koittaa, se on matka venetelakalle. Alkusyksy on kaunista aikaa, mutta se on myös haikeaa aikaa. Tässä vuoden viimeisen venematkan maisemia ja tunnelmia. Syyskuussa jo pikkuhiljaa varaudutaan talven tuloon täällä saaristossa. Viimeisenä  reissuna tänäkin vuonna ajettiin s/y Tuulialla Rymättylästä telakalle Turkuun. Siellä nostettiin purjevene ylös viime viikolla.

Sää oli kaunis, mutta vielä oli veneessä kaikenlaista pikkutekemistä. Jonkun kuvan ehdin kuitenkin ottaa reittimme varrelta. Ja muistojakin menneiltä ajoilta tuli mieleen. 

Tämä on Loistokari. Pieni kallioinen luoto, jossa on loisto. Loisto on yleisnimitys valolaittein varustetulle merenkulun suunnistus- ja paikannuslaitteelle. Nykyään loiston merkitys on suurelta osin symbolinen, mutta aikoinaan loistot ovat olleet tärkeitä navigoinnissa merellä.  

Loistokari sijaitsee Turun saaristossa Airiston selän pohjoispäässä. Tämä luoto tunnetaan myös nimellä Kauppakari. Loistokari toi minulle muistoja mieleen ajoista ennen kännyköitä.  

Höyrylaiva S/S Ukkopekka Loistokarin laiturissa. Kuva netistä.  

Meillä oli joskus kauan sitten työpaikkani tiimijuhlat tällä luodolla. Höyrylaiva S/S Ukkopekalla matkattiin Loistokarin laiturille. Kallioille oli katettu pöytiä ja tuoleja ja meille tarjoiltiin vastapyydettyä kalaa grillattuna... ahvenia, lahnaa, haukea, lohta. Ja vielä ennen kotiinlähtöä tanssittiin haitarimusiikin tahdissa Loistokarin laiturilla. Kotimatkalla nautittiin kahvit, konjakit ja jälkiruuat Ukkopekan salongissa. 


Ruissalon rannoilla on suloisia saunoja, ne kuuluvat Ruissalon kuuluisiin pitsihuviloihin. Hirvensalon rantoja huviloineen. 

Turun linnaa mereltä käsin. Kävinkin pari viikkoa sitten Turun linnassa. Siellä on mielenkiintoinen näyttely Carin Bryggmanista, suomalaisesta sisustusarkkitehdista, joka ensimmäisenä naisena perusti sisustusarkkitehtitoimiston Suomessa. Löydät blogipostauksen täältä.

Ja niin  ollaan jo Hirvensalon satamassa. Veneennostossa on ruljanssia kerrakseen, on maston irrottamista ja purjeitten poistoa, mutta näissä kuvissa jo nostetaan s/y Tuulia trailerille ja  viedään venehalliin. Neito pääsee talviunille. Nyt saa syksy tulla. 


Kauniita syyskuun viimeisiä päiviä! 

- Tuula


Tuula's life blogia voi seurata 
SHARE:

lauantai 19. syyskuuta 2020

Minun kesäni


Nappasin tämän kivan kesähaasteen bloggaajaystävältäni Tiialta. Kirjoittelin tätä juttua saaressa syysmyrskyn keskellä. Välillä piti käydä lisäämässä kiinnitysköysiä veneeseen. Ensi viikolla nostamme purjeveneen ylös ja se on varma kesän loppumisen merkki. 


Kesä 2020 kahdella sanalla 


Saarimökki ja vene.


Kesän huumaavin auringonlasku? 

Valoisan kesäyön auringonlasku. Auringonlasku oli yhtä heleä kuin alkukesäkin. 


Kesän itkettävin hetki?

En ole itkenyt tänä kesänä. Mutta korona on tuottanut murhetta. 


Kesän hurmaavin herkkuhetki?

Laiturikestit ovat niitä kesän hurmaavimpia herkkuhetkiä. Vuohenjuustopiirakkaa. 


Kesän kikatuttavin automatka?

Vaihdan venematkaan. Me emme ole tänä kesänä paljoakaan automatkanneet. Toki kaupunkiasunnosta mökille ja takaisin, mutta muuten ovat autoreissut jääneet vähiin. Mutta veneilleet kyllä.  Yksi hauskimpia venematkoja oli, kun tapasimme ihanat tuttumme Aspholmin satamassa. En tiedä kikatimmeko, mutta hauskaa oli. 


Kesän ikimuistoisin järvipulahdus?

En ole tehnyt järvipulahduksia, mutta meressä olen uinut paljonkin. Nämä pulahdukset veneestä ovat aina kivoja, silloin ollaan muualla kuin kotilaiturilla. Harvemmin vain näistä pulahduksista tulee otettua kuvia. Tässä kuitenkin yksi - Stenskärin merimaisemissa otettu. 


Kesän lempparilook?


Tänä kesänä olen käyttänyt paljon tunikoita. Hippilookista pellavalookiin. Ne ovat huolettomia ja käytännöllisiä saaristossa.
 

Kesän tunnelmallisin tuokio


Tänä kesänä se oli ehdottomasti ensimmäinen ateria merellä. Lohikeitto maistui. Kesäkuussa oli upeita ilmoja. Ja valoisaa. 


Millainen oli sinun kesäsi? 

Ja muut bloggaajat, nyt on hyvä aika muistella viime kesää. Kesä on ollut varmasti monelle erilainen kesä. Ota blogihaaste vastaan. 

- Tuula


Tuula's life blogia voi seurata 
SHARE:

lauantai 12. syyskuuta 2020

Turun linna ja Carin Bryggman


Kuninkaansali, kerron tästä upeasta salista myöhemmin jutussani. 


Turun Linnassa on mielenkiintoinen näyttely - Carin Bryggman 100 vuotta (1920-1993). Carin Bryggman on Turulle merkityksellinen sisustusarkkitehti, sillä hän sisusti ja suunnitteli linnaan huonekaluja vuodesta 1949 aina 1990-luvun alkuun asti. Nyt tämän uraa uurtaneen naisen huonekalut, valaisimet ja vitriinit ovat taas esillä linnassa. Toisaalta voi sanoa näinkin, että Turun Linnassa on aina Carin Bryggmanin näyttely, sillä hänen kättensä jäljet näkyvät kaikkialla linnassa. 

 

Jo sisääntuloaulassa komeat Carin Bryggmanin valaisimet toivottavat museovieraat tervetulleiksi. 


Isä Erik Bryggman ja tytär Carin Bryggman  


Carin Bryggman oli arkkitehti Erik Bryggmanin tytär. Erik Bryggman teki valtavan entistämistyön  jatkosodan suurien tuhojen jälkeen Turun linnassa. "Raunioista rakennettu" - Erik Bryggmanin hieno näyttely oli linnassa vuonna 2016. Historiafriikkinä näyttely teki minuun vaikutuksen ja kirjoitin näyttelystä silloin, tästä pääsee Raunioista rakennettu - postaukseeni

Carin Bryggman

Carin Bryggman opiskeli 1940-luvun alussa Taideteollisessa oppilaitoksessa ja hänen kykynsä huomattiin jo varhain. Valmistuttuaan Carin työskenteli Ruotsissa kolmessa tunnetussa arkkitehtitoimistossa. 

Carin Bryggman perusti oman sisustusarkkitehtitoimiston ensimmäisenä naisena Suomessa 1949. Hän oli suosittu sisustussuunnittelija. Hän suunnitteli sisustuksia satoihin kohteisiin - niin yksityiskoteihin kuin julkisiinkin tiloihin.  Ja Carin suunnitteli usein itse niihin huonekalut. Hänelle oli tarkoituksenmukaisuus, kauneus, kestävyys ja laatu tärkeitä. 

Toinen iso historiallinen työmaa Carin Bryggmanille oli Turun Akatemiatalon korjaus, johon hän osallistui sisustajana vuosina1955-78. 

Hän teki myös uudisrakennusten sisustustehtäviä. Yksi niistä oli Turun Sibelius-museo, joka valmistui vuonna 1967. 

Näyttelyn tuoleja: 


Carin Bryggman suunnitteli turkulaisen ravintola Maakuntaan tuon punaiseksi verhoillun tuolimallin, joskin siellä tuoli oli hillitymmän värisenä. 


SAB-tuoli 

Taideteollisuusyhdistyksen 75-vuotisjuhlanäyttelyssä vuonna 1950 Bryggmanin olohuonekokonaisuuteen kuulunut nojatuoli nimettiin näyttelyn parhaaksi tuoliksi. SAB-tuoli oli ensimmäinen vaahtomuovipehmusteinen tuoli ja tuolissa käytettiin taivutettua vaneria istuinosasssa. Merkityksellisiä asioita, sillä ne vapauttivat tehtaat tuottamaan huonekaluja helpommin ja nopeammin. 

*******

Carin Bryggmanin laaja-alaisin suunnittelu- ja restaurointityö oli Turun linna. Työ kesti vuodesta 1949 aina 1990-luvun alkuun asti. Tämä valtava sisustustyö käsitti koko kalustuksen Turun linnassa - aina huonekaluista ja museovitriineistä komeisiin lasikupuvalaisimiin ja lasikupukruunuihin. Valaisimet puhallettiin Iittalan lasitehtaalla. Kuvissa Kuninkaansali. Upeat tuolit ja lamput ja pöydät, kaikki Carinin suunnittelemia. Nuo seinän vierellä näkyvät tuolit ovat linnassa yleistuoleja, niitä ja muitakin yleistuoleja näkyy linnassa eri tiloissa. Ja ne kaikki ovat Carinin käsialaa.  Komean kasettikaton on suunnitellut Carinin isä Erik Bryggman. 

*****

Kurkataan vielä Kuningattaren saliin, Rouvainhuoneeseen ja Kuningattaren kamariin. 

Nuo lamput! 
Pohjoinen näyttelyhalli

Turun linnan ullakkokerroksessa on avattu 15.6.2020 Pohjoinen näyttelyhalli. Esillä on lähes 800 esinettä Turun museokeskuksen kokoelmista. Näyttely on iso ja mielenkiintoinen, joten se jo vaatisi oman tarinansa. Näyttelyhallikin liittyy Erik ja Carin Bryggmaniin. Sodan jälkeisen restauroinnin yhteydessä suunniteltiin linnan ullakkokerrokseen noin 60 metriä pitkä näyttelyhalli kokoelmaesineiden esittelyä varten. Näyttelyhallin arkkitehtuurista vastasi Erik Bryggman ja vitriinien suunnittelusta vastasi Carin Bryggman. Ja vihdoin upea Pohjoinen näyttelyhalli on avoinna yleisölle. 
Uskomattomat isä ja tytär. Ilman heitä Turku ei olisi Turku. 

Carin Bryggmanin näyttely jatkuu Turun linnassa 7.3.2021 asti. 


Hyvää syyskuuta! 

- Tuula 


Tuula's life blogia voi seurata SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig