MOMENTS OF MY LIFE

Gato Negro Rosé ja laiturikestit



Kaupallinen yhteistyö: Juomavinkki 


Tervetuloa laiturikesteille! Meillä on kesämökki saaressa Rymättylässä, ja saarelle ei autolla pääse. Kun meille tulee venevieraita, niin laituri on mitä mainioin paikka toivottaa vieraat tervetulleeksi. Vieraat voivat tulla pitkänkin merimatkan takaa, joten on huomaavaista tarjota heille tervetuliaismaljan lisäksi jotain pikkusuolaista jo laiturilla. 




Tänä kesänä minulla tulee olemaan tervetuliaismaljana kesäisen raikas Gato Negro Rosé -viini. Viini on pakattu ekologiseen litran kartonkipakkaukseen, joka on helppo kuljettaa mökille, veneeseen, puutarhaan, piknikille...

Gato Negro on Suomen tunnetuin viinibrändi. Gato Negro on ollut Suomen markkinoilla jo kolmisenkymmentä vuotta, mutta viinin tarina alkaa jo 1960-luvun Chilestä, kun viinituottaja Vinā San Pedro mietti, mikä viinille nimeksi. Oletteko kuulleet vanhan tarinan mustasta kissasta, joka vahti viinitynnyreitä tunnetun viinimyyjän kellarissa Mosel -joen varrella? Sieltä juontaa nimi Gato Negro eli Musta kissa. Täydellinen nimi viinille. 


Gato Negro Rosé sopii mainiosti salaateille ja pikkusuolaisille. Ja tässä minun suolaiset  tervetuliaiskuppini. 

Kana - tortillakupit (24 kpl)


6 isoa vehnätortillaa 
Täyte: broilerin fileesuikaleita (maustettuja tai maustamattomia)
2 rkl öljyä
1,5 rkl grillimaustetta 
1 rkl sambal oelek grillitahnaa
1 rkl limetin mehua 
3 rkl majoneesia 
ruukku ruohosipulia 
Lisäksi: ruukku jääsalaattia (tai ruukkusalaattia)

Lämmitä tortillat kostean voipaperin (leivinpaperin) alla mikrossa 30 sekuntia. Leikkaa ne neljään osaan. Aseta viipaleet muffinsivuokien pohjalle taitellen ne kupeiksi. Paista 175°:ssa uunissa noin 8 minuuttia. Nosta kupit varovasti jäähtymään. 

Täyte: Ruskista broilerinfileet pannulla öljyssä ja mausta ne. Hienonna puolet ruohosipulista ja sekoita majoneesin kanssa jäähtyneeseen broileriseokseen. 

Leikkaa jääsalaatti ohuiksi suikaleiksi ja täytä tortillakupit salaatilla. Täällä lähikaupassamme ei ollut jääsalaattia, joten korvasin sen ruukkusalaatilla. Nostele päälle täytettä ja koristele ruohosipulilla. 

Siis ihana kombo Gato Negro Rosé ja kana-tortillakupit.


Gato Negro Rosé on pakattu litran tetrapakkaukseen. Roseen hinta Alkossa on 9,68 €. Rypäleenä on Cabernet Sauvignon. Rosé -viini sopii myös vegaaneille. Gato Negro -viinit tulevat Chilestä Valle Centralin alueelta. 



Olen suolaisten ja makeitten piirakoitten ystävä ja tämä roseviini sopii kumpaisenkin kanssa. Nyt kokeilin Gato Negro Roséta yhden suosikkipiirakkani eli vuohenjuustopiirakan kanssa. Täytyy sanoa, että viini ja piirakka täydensivät toisiaan. 




Vuohenjuustopiirakka


Pohja: 
125 g  margariinia
3/4 dl perunamuusijauhetta
1 dl     vehnäjauhoja
1/2 dl  kauraleseitä  (jos ei ole, laita 1 1/2 dl vehnäjauhoja)
1 rkl    vettä

Täyte:
3 kananmunaa
100 g Creme Fraiche
150 g vuohenjuustoa tai fetajuustoa
100 g Creme Bonjour yrttitarha tuorejuustoa
pieniä tomaatteja (varrellisia terttutomaatteja tai miniluumutomaatteja)
tuoreita yrttejä esim. persiljaa, basilikaa, ruohosipulia

Tee näin: 

- Nypi pohja-ainekset, lopuksi vesi. Painele piirakkavuokaan. (en ole voidellut vuokaa)

- Pese tomaatit ja kuivaa ne. 
- Riko 3 kananmunaa kulhoon ja sekoita
- Lisää joukkoon creme fraichea ja yrttitarhajuustoa
- Murustele joukkoon 150 g vuohen-  tai fetajuustoa
- Silppua tuoretta yrttiä joukkoon ja sekoita. 

- Kaada pohjan päälle täyte ja lisää tomaatit.
- Paista piirakkaa 175°:ssa noin 35-40 min. keskitasolla. 


Gato Negro Rosé - viini on väriltään hennon vaaleanpunainen. Tuoksu on raikas ja marjainen ja kevyesti yrttinen. Maku on kuiva, hapokas, metsämarjainen ja kevyen karpaloinen. Yhdellä sanalla - minusta Gato Negro Rosé maistuu kesälle.  


Bloggaajien Gato Negro Rosé -viinille kehiteltyjä reseptejä löydät lisää tästä 
Juomavinkin osoitteesta:




Tervetuloa kesä! 

- Tuula




25 kommenttia

  1. Oi, miten ihanat laiturikestit. Nappasin heti kana-tortillakuppien reseptin talteen.
    Aurinkoista keskiviikkoa sinulle Tuula! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiturikestit onnistuvat aina. Nämä kana-tortillakupit ovat siitä niin kivoja, että periaatteessa voit laittaa niihin, mitä tahansa valmista niinkuin tortilloihin yleensäkin. Olen näitä tehnyt myös alkupaloiksi, vieraat yleensä ihastuvat. Ehkä se on tuo kuppimalli :) Ja Rosé -viini vielä täydensi kestit.
      Kannattaa napata mukaan.
      Kiitos Kaisa ja aurinkoista keskiviikkoa myös sinulle! <3

      Poista
  2. Laiturin nokassa istuskelu on ihanaa! <3 Voi kun tulisi mahdollisimman kaunis kesä! Kuivat roseet ovat ihana kesäjuoma, tämä onkin ollut isollaan nyt somessa, ei omia suosikkeja, mutta tykkään siitä lasikorkkisesta roseesta joka hassussa pullossa... Olipa tuntomerkit! :D Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laituri on ihana paikka kesällä. Samaa toivon minä, kaunista kesää! Minä olen löytänyt roseet vasta viime kesänä ja niistä on tullut suosikkejani. Ihana kesäjuoma. Nämä Gato Negron roseet on pakattu näppärästi litran tölkkiin, joten kuljettaminen on helppoa. Ja sinun suosikkisi lasikorkkinen rosé hassussa pullossa, en tunne, tiedä :)
      Kiitos Katja ja aurinkoista viikkoa myös sinne <3

      Poista
  3. Oi mitkä tarjoilut upeissa maisemissa herkullisen viinin kanssa. Vuohenjuustopiirakkaa pakko testata pian.

    Aurinkoista päivää Tuula. 💕😘💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kauniit mökkimaisemat, voin sen sanoakin, näissä maisemissa viihtyy. Tuolla laiturilla on tanssittukin. Ja se sopii mainiosti laiturikesteille. Tarjoilut ja viinit laiturilla on kyllä niin kiva juttu. Ja vuohenjuustopiirakka sopii mainiosti tuon Rosén kanssa. Ihana kombo.
      Aurinkoista päivää myös sinulle Tiia <3

      Poista
  4. Kiitos reseptistä - vuohenjuustopiirakka taitaa löytyä meidän juhannuspöydästämme. Ja kiitos myös juomavinkistä - roséviinit ovat siitä kivoja, että ne sopivat melkein minkä tahansa ruuan kanssa.
    Lempeitä kesätuulia, Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuohenjuustopiirakka sopii mainioisti juhannuspäytään. Voipi olla, että teen piirakan nopsaan uudelleen minäkin. Tuo Gato Negron Rosé -viini on siitä niin mainio, että sitä on helppo kuljettaa pidempiäkin matkoja, ei mene tetrapurkki rikki. Ja roseet käyvät läpi ruokailun. Minä tykkään siitä!
      Kiitos Arja ja lempeitä kesätuulia myös sinne.

      Poista
  5. Onpa ihanat laiturikestit. Tuollaisiin kesteihin voisin minäkin osallistua <3
    Kaunista keskiviikkoa sinulle Tuula ihanuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiturikestit sopivat tänne saareen. Olisipa kiva saada sinut mukaan kesteihin.
      Kiitos Outi- ihana ja kaunista keskiviikkoa Espooseen!

      Poista
  6. Oi mitkä reseptit ja herkut olit loihtinut laiturikesteihin! Näyttää ja varmasti maistuukin - kesälle. Vuohenjuusto on suurta herkkuani, mutta en ole muistaakseni tehnyt siitä piirakkaa vielä koskaan, monenlaiseen muuhun olen sitä kyllä tuupannut.
    Teillä on kyllä superkauniit saaristomaisemat siellä mökillänne.
    Ihanaa ja aurinkoista loppuviikko sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiturikesteihin kuuluvat kesäiset antimet. Minä myös tykkään vuohenjuustosta erilaisissa ruoka-annoksissa.
      Meillä on kauniit saaristomaisemat, mutta maisemista huolimatta, kippari haluaa nähdä muutakin saaristoa. No, Turun saaristo on upea kaikkinensa.
      Kiitos Maarit ja ihanaa ja aurinkoista loppuviikkoa myös sinne <3

      Poista
  7. Kyllä teidän vieraiden kelpaa, ihanat tarjoilut heti laiturilla upeissa maisemissa☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laituri on oiva paikka vastaanotolle :) Jotain pientä on kiva tarjota tulijoille jo laiturilla. Tällä kertaa kanatortilla-kuppeja.
      Kiitos Tuuli ja aurinkoista päviää sinulle <3

      Poista
  8. Ihnaasti ajateltu, että vieraat saavat jo laiturilla pientä suolaista ja kylmää juomaa - ihan sama periaate meidänkin beach housessa! Vieraat pääsevät heti maistelemaan alkupaloja ja virkistäytymään "virvokkeilla" pitkän matkan jälkeen ennen varsinaista ruokailua. Vuohenjuusto ja tomaatti on taivaallinen yhdistelmä, kiva idea kupitkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä sama konsepti käytössä beach housessa. Vieraat pitävät tällaisesta vastaanotosta. Tuntevat olonsa tervetulleiksi. Vuohenjuustopiirakka tomaateilla on aina varma juttu. Seuraavaksi aion kyllä kokeilla fetajuustoa tuohon pirakkaan.
      Kiitos Heli-Hannele kivasta kommentistasi ja aurinkoista torstaita <3

      Poista
  9. Pahvipakkaus sopiikin hyvin laiturille ja veneeseen ja luontoon! Tosin tulee veneilyvuosilta mieleen, että ei kovin usein Suomen kesä veneestä tai laiturinnokasta ihan noin kesäiseltä näytä, mutta hyvällä tuurilla sentään, saattaa se sää joskus osua kohdalleenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainio viini pahvipakkauksessaan. Meillä on suhteellisen suojaisaa laiturilla. Täällä on vallitsevana tuulena lounatuuli ja se harvemmin osuu tuohon laguunissa olevaan laituriin. Tosin eilen osui, kun myrskysi. Mutta kyllä täällä näitä kauniita kesäpäiviä on riittänyt.

      Poista
  10. Ihanan kesäisiä kuvia! Laiturinnokassa on kiva istuskella ja nauttia luonnon lisäksi myös herkuista sekä viinistä. Pahvipakkaukset ovat helppoja kesällä kun ne voi vaikka polttaa käytön jälkeen eikä tarvitse raahata kotiin pantillisia pulloja turhaan. Kauniita maisemia teidän rantalaiturilta aukeaa. Kivaa viikonloppua Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on tullut kohisten. Ihmettelen tätä luonnon heräämistä. Meillä on isohko laituri, joten sillä on kiva istuskella. Mainiot nuo pahvipakkaukset. Nyt nautittiin viinistä ja herkuista ja maisemista. Ei hassummat maisemat, voin sanoa.
      Kiitos Marjo ja kivaa viikonloppua myös sinne!

      Poista
  11. Ihanaa viikonloppua ja kesää myös sinulle <3 Nyt on luonto kauneimmillaan!

    VastaaPoista
  12. Voi millaiset laiturikestit! Upeat kuvat ja niin ihanan näköisiä herkkuja♥ Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laiturikestit olivat maittavat! Oli kiva suunnitella laiturikestien tarjottavat. Kiva, kun sinäkin tulit maistelemaan <3
      Leppoisaa viikonloppua Päivikki <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig