MOMENTS OF MY LIFE

lauantai 30. toukokuuta 2020

Etunimen ensimmäinen kirjain (T)



Nappasin tämän kepeän kesähaasteen mukaani Outi's life  -blogista. Tässä haaste vähän muunneltuna: Tehtävänäsi on laittaa kuva ja pieni teksti  oman etunimen (tai sukunimen) ensimmäisestä kirjaimesta otsikkosanojen alle. Siis vain yksi sana ja kuvan alle selvitykset, jos haluat.


Vaate
Tunikapusero



Rakastan tunikapuseroita / -paitoja. Tämä tunikapusero pääsi edukseen viime kesänä keltaisen katutaideteoksen edessä. Toteutimme Campo Viejo Wines katutaideteoksen katutaiteilija Rosa Hultmanin opastamana. Teoksessa mielikuvia tuoksu- ja makuelämyksistä. 

Paikka
Turku


Olen syntynyt Turussa ja olen kolmannen polven turkulainen. Kuvassa osa Turun Linnaa, se on perustettu Aurajoen suulle 1200-luvun lopussa. Pian Linnakin taas avataan. 

Ruoka
Tortillakupit


Tortillakupit. Näistä kerron tulevassa postauksessa lisää. Ja reseptinkin kerron. 

Juoma
Tee


Teekupin äärellä on hyvä rauhoittua, kesälläkin. 


Eläin
Tiira


Tiira ja tämä on kalatiira. Ihailen tiirojen nopeata lentoa ja hienoja syöksyjä mereen. Meillä mökin aallonmurtajalle palaa nähtävästi aina sama kalatiirapariskunta, koska se ei lainkaan välitä eikä pelkää, vaikka me touhuamme viereisellä laiturilla.

Kukka
Tulppaani


Tulppaani on leikkokukista lempikukkani. Tulppaanikuvia minulla on kamerassa paljon, mutta tähän valitsin tämän värikkään kimpun.

Tytön nimi
Tuulia


Tuulia on purjeveneemme nimi. Tuulia on jo vanha lady, mutta edelleen ryhdissään. Jos minulla olisi tytär, hänen  nimensä olisi ehkä Tuulia. Ps. Tuulia -lady pääsee tänä kesänä vesille.  

Pojan nimi
Touko



Olkoon Touko. Touko kyllä tarkoittaa keväisiä peltotöitä. Mutta kun nimi Touko tulee sanasta toukokuu ja se on yksi lempikuukausiani, siksi. Täällä etelässä alkaa kukkaloisto toukokuussa ja puut saavat heleät lehtensä. Ja saariston linnut ovat pesäpuuhissa. Kesä alkaa.

Ammatti 
 Tiimipäällikkö / ei ole kaukaa haettu. 



Kuvaus Tuulasta
tarinoiva, tunteellinen, tervejärkinen (joskus on noinkin sanottu)


Erilainen toukokuu 2020 jää pian muistojen joukkoon. Toukokuukin alkaa t-kirjaimella, joten tähän viimeiseksi kuvaksi sopii hyvin omenankukat. Nyt on aika suloisten omenankukkien. 



Tämä oli kiva kesähaaste. Nappaa sinäkin haaste itsellesi. 

- Tuula

******


 Tuula's life blogia voi seurata 


SHARE:

tiistai 26. toukokuuta 2020

Uusi apulainen Roborock



Uusi on tämän viikon MAKROTEX -haasteen aiheena. 

Minulla on ihastuttava uusi apulainen: Xiaomi Roborock S5 Max -robottipölynimuri. Olin jo pidemmän aikaa tutkaillut robotti-imureita. Ja vihdoinkin hinta oli tullut kukkaroystävällisemmäksi ja myös laatutaso oli kovasti parantunut, joten nyt oli oikea aika hankkia robottipölynimuri!


Monissa blogeissa mietitään nyt robotti-imurin hankintaa, joten tämä haaste sattui sopivasti. Minä olen mielissäni tästä uudesta apulaisestani, se sekä imuroi, lakaisee että moppaa. Ja matotkin se osaa imuroida. On kiva seurata apulaista työssään, robotilla on mukautuva reitinvalinta-algoritmi, jolla se etsii itselleen sopivan reitin. Meillä on koti yhdessä kerroksessa ja asunnossa on isohko olohuone, sen siivouksessa Roborock on verraton, se käy huoneen eteisineen läpi alue kerrallaan ja palaa lopuksi itsekseen latauspaikkaansa. Ahkera apulainen.


Meillä kippari on allerginen, joten makuuhuonetta imuroin robotilla useamman kerran viikossa. Tehokas hepasuodatin tekee imuroinnista hajuttoman. Kuitenkin pölynkeruuastiasta näkee, että villakoiria on saatu kiinni. 



Tässä robottipölynimurissa on törmäyksen esto, joten apulainen ei törmäile seiniin tai kaappeihin, vaan tekee työnsä paikkoja varoen. Roborockilla on myös oma kännykkäsovellus. Siitä pystyy kivasti seuraamaan robotin siivousreittiä, aikoja jne. Robotti on ollut mainio uusi hankinta.


Ja puhdasta tulee. Tätä kuvaa katsellessani huomasin, että onhan meilä toinenkin uusi hankinta. Tuo kaareva Brasilia -lamppu. Oli aika päivittää vanha jalkalamppu uuteen. Pidän uuden lampun metallisesta jalasta, se sopii meidän 80-luvun sisustusmaailmaamme. Ja on myös kiva lukulamppuna. Vanha puinen lamppu päätyi mökille. 

Lisää uusi -haastevastauksia löytyy Pieni Lintu -blogista: LINK 

Aurinkoista viikkoa! 

- Tuula

Tuula's life blogia voi seurata:   Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Blogit.fi:n,Twitterin ja Bloglovinin kautta. 


SHARE:

perjantai 15. toukokuuta 2020

Kuka minä olen?



Kun itse alan seurata jotakin uutta blogia tai IG-tiliä, niin minusta on mukava tietää hieman somettajan taustoista: kuka hän on, mistä tulee, mitä tekee ja tietysti kaikkea muutakin mielenkiintoista. Näin saa ikäänkuin syvyyttä suhteeseen. Ja ajattelinkin, että nyt on hyvä hetki esitellä taas itseni, erityisesti uusille lukijoilleni. Teitä on tullut mukaan "elämääni" mukavasti, kiitokseni, joten esittelen tässä jutussa itseni työelämän kautta. 

Minä olen ollut muutaman vuoden virallisesti eläkkeellä. Minulla on ilo kutsua itseäni  nykyään myös bloggaajaksi ja jopa somevaikuttajaksi. Ja olen erittäin iloinen kaikista lukijoistani, jotka palaatte uudelleen ja uudelleen blogini pariin. Mutta mitä tein aikaisemmin?




Tein työurani puhelin- ja tietoliikenteen parissa isossa teleoperaattoriyrityksessä. Työurani oli pitkä ja mielenkiintoinen, sitä kesti melkein 42 vuotta. Ja voin sanoa, että oli hienoa seurata, jos ei ihan aitiopaikalta, niin ainakin hyvältä penkkiriviltä näiden vuosien nopeaa ja varsinkin viimeisien vuosien todella vauhdikasta kehitystä televiestinnän alalla. 

Yli neljäkymmentä vuotta kuulostaa nykyisten pätkätöitten ja lyhyitten työsuhteitten aikana tosi pitkältä ajalta. Mutta kyllä siinäkin ajassa on monet muutosten tuulet ja YT:t jouduttu käymään läpi. Iso yritys on kuitenkin aina tarjonnut mahdollisuuksia erilaisiin työtehtäviin, kun vain on uskaltanut hypätä uusiin haasteisiin ja juttuihin mukaan. Annan ison kiitoksen työnantajalleni, joka on hienosti tukenut kouluttautumista uusiin tehtäviin työelämäni aikana.



Ja kun olen luonteeltani innostuva ja utelias kaikelle uudelle, niin minähän tartuin haasteisiin. Olen kulkenut asiakaspalvelusta käyttö- ja datakeskuksen kautta toimittamisen mielenkiintoiseen maailmaan. Tuo toimittaminen tarkoitti työssäni koti- ja yritysasiakkaille erilaisten tietoliikenneyhteyksien "reitittämistä" eli toimittamista, jotta yhteydet toimivat, niin data-, puhelin- kuin mobiililiikenteessäkin. Viimeiset vuodet toimin delivery managerina ja siinä työssäni sain tuntumaa myös pätkätöihin, sillä rekrytoin erilaisiin projekteihin nuoria tietoliikenneosaajia sekä monena kesänä kesätyöntekijöitä. Moni projektityöntekijöistä sekä kesätyöntekijöistä on saanut jatkaa samassa yrityksessä. Ja siitä olen todella iloinen, sillä on ollut hienoa seurata heidän urakehitystään.

Viihdyin työssäni, ja viihdyn nyt eläkkeellä erilaisten harrastusten ja blogin parissa. Jos työuraani ajattelen, niin tuntuu, että mikään ei jäänyt minulta kesken, enkä tuntenut luopumisen tuskaa. Oli tullut aika antaa tilaa nuoremmille ja päästä itse nauttimaan tästä vapaaherrattaren elämästä. Mukavia työkavereitani en enää näe niin useasti, mutta moni heistä on jossakin somen sopukoissa ja whatsapp'in ryhmissä, joten yhteydenpito on helppoa. 



Tässä oli pähkinänkuoressa työelämäni. Mukavaa tulevaa toukokuun viikonloppua kaikille, entisille ja uusille lukijoille. Sääennuste kertoo, että lauantaina ja sunnuntaina sataa ja on aika koleaa, mutta toivotaan, että tästä vielä kelit lämpenevät. 


- Tuula 

Tuula's life -blogia voit seurata  Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Blogit.fi:n,Twitterin ja Bloglovinin kautta. 
SHARE:

tiistai 12. toukokuuta 2020

Sininen toukokuu




Toukokuu on tämän viikon MAKROTEX -haasteen aiheena. 


Toukokuu saaristossa on kaunista aikaa. Saariston luonto herää kukoistukseensa. Linnut ovat saapuneet ja ovat pesimäpuuhissa. Ja me kesäsaaristolaisetkin saavumme ihmettelemään luonnon heräämistä.


Kirkkaita toukokuun päiviä. Rakastan näitä saariston vaihtuvia värejä.


Timantteja. Auringon timantteja merellä. 


Aamut saaristossa voivat olla sumuisia. Minäkin herään aikaisin ihmettelemään saariston hienoja värejä. Toukokuinen aamu-usva on kaunis. Ja kalatiirakin on aikainen lintu. 


Se sinistä silkkiä on...


Täysikuu ja kuunsilta. Tämän vuoden toukokuu on minulle sininen. Sininen on taivaan ja meren väri. Ja toivon väri...  sitä tarvitaan tänä outona aikana. 


Vuonna 2016 toukokuun värini oli vaaleanpunainen, katsohan: Oi, ihana toukokuu


Lisää toukokuu -haastevastauksia löytyy Pieni Lintu -blogista:  LINK 

Kaunista toukokuuta!

- Tuula 



Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Blogit.fi:n,Twitterin ja Bloglovinin kautta
SHARE:

maanantai 11. toukokuuta 2020

Mietteitä kuluneelta viikolta




Tulimme sunnuntai-iltana saarimökiltä myöhään kotiin ja piti vielä illalla viikon mietteitä kirjoittaa ja äitienpäivääkin toivottaa, mutta olin vähän väsynyt ja kylmissänikin merimatkan jälkeen, joten onnittelut ja mietteet tulevat vasta nyt. 



Onnitteluni kaikille äideille, isoäideille, bonusäideille ja bonusisoäideille. Ja paljon onnea myös isoisoäideille! Sekä hyvää ja turvallista kevättä! 



Tämä bonusmummi sai näin hienon taideteoksen Saga -tytöltä, 7 vuotta. Saga käy kuvataidekoulua. Minä olin todella yllättynyt tästä värikkäästä teoksesta. Minä kun tykkään kovasti abstraktista taiteesta. Ja Saga oli nimenomaan valinnut tämän teoksen minulle. Saan aikanaan aidon maalauksen, kun tavataan. Kiitos etukäteen. 

*****

Tämä allaoleva Tiinan kirjoitus liikutti minua. Ystävälläni Tiinalla on kultainennoutaja, nimeltään Dali. Haluan tässä kertoa, miten ihana koira Dali on. Tiina on kirjoittanut facebookissaan vuosi sitten näin:




Ja muutama päivä sitten tuli  Tiinalta uusi fb -päivitys: 
"Tänään me kohdattiin uudelleen tämä pieni poika. Kaukaa jo Dali omien hajustelujen ja kooheltamisen lomassa huomasi pienen pyörätuoli-ihmisen, jota jäi odottamaan kauniisti istuen. Näytti myös siltä että pieni-mies tunnisti Dalin. Hän halusi taas rapsuttaa, huomasin samalla, että hänen kuntonsa oli kovasti huonontunut tällä ajalla. Isän piti nostaa pojan käsi Dalin kaulalle. Jälleen kerran Dali painaa päänsä pojan polvelle ja katsoo häntä silmiin hiljaa, tuntuu, että aika pysähtyy näihin sekunteihin. Hetken kuluttua Dali siirtyy pyörätuolin sivulle, jolloin poika saa painettua päänsä Dalin päähän. Jokin uskomaton yhteys on lapsen ja koiran välillä. Jälleen kerran pyyhimme silmäkulmia isän kanssa, hänen kiittäessä Dalia hienosta luonteesta ja minua siitä, että annan heidän kohdata. Jatkaessamme matkaa, isä sanoo meille, toivottavasti ehdimme vielä nähdä. 
Onneksi vasta kotona tajusin sanat, koska silloin oli nenäliinalle käyttöä. On näillä meidän karvakamuilla uskomattomat luonteet sekä vaistot, voi kun osaisivat kertoa meille sanoin ajatuksensa. Aamun hetki ja kohtaaminen pisti taas miettimään.....", kirjoitti Tiina ja minä liikutuin. 

Ja pienesti saaristosta ja tästä ajasta: 
Samassa saaressa jossa meillä on mökki, vastapäätä meitä on keltainen isohko kalastajamökki tyhjillään. Sen omistajat ovat koirineen Espanjassa, Torreviejassa. Siellä he viettävät kaikki talvet. Olemme olleet whatsappilla yhteydessä sinne ja heillä on siellä kaikki hyvin. Mutta rouva harmittelee, kun siellä ei voi ulkoilla. Tosin heillä on pieni piha Espanjan talossaan, mutta he ovat tottuneet pitkiin lenkkeihin koirien kanssa. Heidän on tarkoitus tulla autolla Suomeen toukokuun lopussa, mikäli maitten läpi silloin pääsee matkaamaan. Rouva tuossa viestitti, että hän ei aio Espanjaan mennä syksyllä. No, saaressakin on omat hankaluutensa asua talven aikana. On mielenkiintoista kuulla heidän suunnitelmiaan.  

Ajamme mökille ensin Saariston rengastietä pitkin Naantalista Rymättylään. Viime viikolla rengastiellä oli ihmisiä siivoamassa tienpenkkoja joukoittain. Vapaaehtoisia ihmisiä. On hienoa, kun penkat ovat siivotut ja roskan roskaa ei näy missään. Tässä pienessä blogipostauksessani haluan kiittää heitä! Kiitos, teette  todella hienoa ja näkyvää työtä! 


Hyvää uutta viikkoa kaikille! 
- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Blogit.fi:n,Twitterin ja Bloglovinin kautta
SHARE:

tiistai 5. toukokuuta 2020

Punainen - tuoleja ja taidetta



Punainen on tämän viikon MAKROTEX -haasteen aiheena. 


Punaisella värillä on monta merkitystä. Esteettisesti väri liitetään naisellisuuteen ja kauneuteen. Ja punaista käytetään yleensä yhteyksissä, joissa halutaan herättää huomiota. 




Kun mietin omaa sisustusmakuani, niin se on varsin hillitty (tylsäkin). Minulla on ollut aina sisustuksessa valkoista, mustaa ja beigeä. Mutta on minulla jotakin punaistakin. Se on työtuolini. Kun joskus saan varastohuoneemme tyhjennettyä,  siivottua ja järjestettyä, niin teen siitä naisluolan ja tämä tuoli pääsee sinne. 
Ps. Tuon naisluola -sanan keksin Tiia Koivusalon ihastuttavasta postauksesta: Oma satumaailma



Jos minä omistaisin kauniin punaisen puvun, niin se olisi tässä haasteessa, mutta valitettavasti en omista, joten minun on vain tyydyttävä istumaan punaisella tuolilla.   Kaikki (elokuvien ystävät) muistavat upean Julia Robertsin elokuvassa Pretty woman. Roberts esitti elokuvassa ilotyttö Viviania. Vivian lähti oopperaan tyrmäävässä punaisessa puvussa. No puvusta tuoliin... Tämä kaunis tuoli on kälyni Minnan kotona. 



Jatkan vielä punaisilla tuoleilla. Minä tykkään funkishuonekaluista. Ja yleensäkin putkihuonekaluista. Omat putkituolini eivät ole punaiset, joten ne eivät sovi tähän haasteeseen. Nämä tuolit ovat Amos Rexin myymälästä Helsingissä. 





Tämä hyväntuulinen taulu on Teemu Mäenpään teos "Original kukkahattutäti". Kun museot taas avataan, se on nähtävissä Turun taidemuseossa, Lars Göran Johnssonin kokoelmanäyttelyssä. 





Toinen punainen tauluni on ihailemani Birger Carlstedtin Sommitelma. Birger Carlstedtilla oli hieno näyttely Amos Rexissä vuoden vaihteessa. Voi, kuinka kaipaankaan museoihin. 




Nämä punaiset lamput ovat myös kuin taidetta. Olen ottanut kuvan Tallinnan uudelta ja trendikkäältä  Noblessnerin alueelta. Vanhat tehdashallit on herätetty uuteen elämään ja mielenkiintoista aluetta valaisevat nämä upeat, punaiset lyhdyt. 


Punainen on myös energinen väri. Tällä punaisella postauksella toivottelen 
kaikille energistä viikkoa! 

Lisää punaisia haastevastauksia löytyy Pieni lintu -blogista: LINK

- Tuula 



Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

SHARE:

lauantai 2. toukokuuta 2020

Onko istuminen uusi tupakointi?



Asia, josta olen onnellinen, me suomalaiset voimme ulkoilla näinä outoina aikoina.  Näillä sanoilla päätin yhden postaukseni. Ja jos olisin ollut fiksu, niin olisin lähtenyt ulkoilemaan, kun sain jutun valmiiksi. Mutta minä jäin kotiin istumaan.

Jokunen päivä sitten silmiini osui New York Timesin artikkeli vuodelta 2014. Siinä käsiteltiin tohtori Dr. Levinen tutkimusta. Ja vaikka näistä asioista paljon puhutaankin, niin tämä otsikko pysäytti. 

Onko istuminen uusi tupakointi / Is sitting the new smoking?  


Tunsin pistoksen sydämessäni. Minä istun ahkerasti, valitettavasti. 



Artikkelissa kerrottiin, että istumisella on monia samoja terveysvaikutuksia kuin tupakoinnilla. Näin kertoi tutkimus: Pitkien ajanjaksojen istuminen (8+ tuntia päivässä) on liitetty metaboliseen oireyhtymään, johon kuuluu mm. kohonnut verenpaine, korkea verensokeri, liiallinen vatsan rasva ja epänormaali kolesterolitaso. Pitkittyneet istumisajat näyttävät myös lisäävän sydän- ja verisuonisairauksia. Artikkelissa oli kirjoitettu näinkin rankasti: "Jotkut tutkimukset rinnastavat pitkään istumisen jopa lihavuuden ja tupakoinnin aiheuttamaan kuoleman riskiin." 

Tämä avasi silmäni: "Kahdesti viikossa tehdyt aerobiset harjoitustunnit eivät poista istumisen haittoja, niin paljon kuin me kaikki haluaisimme uskoa." 

Jos istut 8-9 tuntia päivässä ja liikut vähän, niin tämä on huono asia sekä lihaville tai laihoille. Tutkimuksessa on havaittu, että lihaksen sähköinen aktiivisuus vähenee, kun istuu pitkään ja se aiheuttaa haitallisia metabolisia vaikutuksia. Näihin kuuluvat mm. insuliinin tehon lasku sekä laskeneet HDL-tasot (hyvä kolesteroli).

Tutkimuksessa oli mukana myös nuoria, hoikkia henkilöitä ja havaittiin, että heillä insuliinin imeytyminen väheni 40 % vain 24 tunnin istumisen jälkeen. 

Aineenvaihdunta muuttuu ihmisen pitkäaikaisen istuvan käyttäytymisen kautta ja terveys alkaa heiketä. 

Artikkelissa kerrottiin myös, että kun ihminen vielä asui luolissa, niin istuminen oli merkki siitä, että jotain vakavaa oli tapahtunut - loukkaantuminen tai sairaus. 

*****

Mitä tästä opin? Tein sopimuksen itseni kanssa. Nousen 30-60 minuutin välein. Liikun ja teen jumppaliikkeitä. Siivotessa voi myös jumpata. Nousen keittiönportaita. Seison, kun puhun puhelimessa tai luen jotain asiakirjaa. Televisiota katsellessa nousen ylös mainosten aikana, venyttelen, tanssin ja teen vatsoja. Ja niitä kävelyreissuja / pyöräilyreissuja yritän tehdä jatkossa ainakin tunnin päivässä. 

Tuossa kun muutama päivä sitten soitin ystävälleni ja kysyin, mitä hänelle kuuluu. Hän vastasi: "Kävelyä. Olin eilen kävelyllä, menen tänään kävelylle ja myös huomenna kävelen."

Kuinka monta tuntia päivässä sinä istut?

Lenkkimaastot ovat lähellä. Tämän kuvan ottamisen jälkeen tuli kova raekuuro. 

Ylös, ulos ja lenkille! 

Hyvää viikonloppua kaikille! 

- Tuula 


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig