Blogiyhteistyö Your Brand Up Studio
Hiidenmaan päivämme kruunasi maittava lounas Sampanjabaari Kork'issa Kärdlan satamassa. Sampanjabaari Kork on avattu vasta viime kesänä ja varsinainen ravintolapuoli tullaan avaamaan tulevana kesänä 2019. Kun tulimme sateesta sisään, oli kuin olisimme kesään astuneet. Keskellä sampanjabaaria oli pöytä kauniisti katettuna upein lasein ja aterimin. Ja pöytäliina oli ihastuttava.
Mutta ennen ruokailua kurkataan vähän karttaa. Tahkunasta lähdimme, se on kartan pohjoisessa kärjessä ja rantatietä pitkin ajoimme Kärdlan kaupunkiin.
Koska meillä on vanha purjevene, niin minua kiinnosti kovasti tämä Kärdlan satama. Sain kuulla, että satama on otettu uudelleen käyttöön yli 50 vuoden odotuksen jälkeen vuonna 2014. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja siellä on monenlaisia satamapalveluja.
Koska meillä on vanha purjevene, niin minua kiinnosti kovasti tämä Kärdlan satama. Sain kuulla, että satama on otettu uudelleen käyttöön yli 50 vuoden odotuksen jälkeen vuonna 2014. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja siellä on monenlaisia satamapalveluja.
Ja tervetuliaismalja:
![]() |
Yllätys, yllätys Kork'in Andre Abner tarjosi meille Anna Codorniun kuohuviiniä. Suosikkiviiniäni. Olen käynyt Barcelonan vierailulla Codorniun viinitilalla vuonna 2015 ja sieltä tuo "rakkaus" alkoi.
Sampanjabaari Kork'in omistaja Andre Abner kertoi meille kivoja tarinoita ravintolan synnystä ja perheen ruokaharrastuksesta, erittäin hyvällä suomenkielellä. Ja niinkuin arvelinkin, oli Andre purjehtijoita, kiireiset viime vuodet vain olivat pitäneet hänet poissa harrastuksen parista. Tallinnasta oli omistajapariskunta päätynyt Hiidenmaan Kärdlaan.
Grillissä meitä odotti kuhaa grillattuna. Se oli aamulla pyydettyä. Kalaruokien ystävänä tuo kuha oli kyllä herkkujen herkkua. Hain sitä vielä toisenkin annoksen. Ja perunat ja tuore salaatti salaatinkastikkeen kera, kruunasivat aterian meren rannalla.
Jälkiruuaksi oli kahvin ja roseviinin kera oli makoisaa mansikkapiirakkaa vaniljakastikkeella. Kiitos Andre Abner'in vaimolle, joka oli nämä herkut meille loihtinut.
Katsokaapa tätä hykertelevää joukkoa. Ruoka maittoi ja meillä oli viihtyisää. Kuvassa vasemmalta oikealle: Autonkuljettajamme Andrea Bild, minä, Evelin Org (Your Brand Up Studio), Johanna Mäenluoma (Iloinen Kulkuri), Piia Petäjäjärvi (Saariston Martta).
Vaikka satoi rankasti, niin lähdin kuvaamaan satama-aluetta. Maaliskuussa veneilijät vasta suunnittelevat veneretkiään, joten satamassa oli hiljaista. Uudessa satamassa on laituripaikat 60 alukselle. Satama on suojassa kaikilta tuulilta ja siellä on monenlaisia satamapalveluja. Talvisin satamassa myös säilytetään veneitä valtavassa venevajassa. Ja veneitä myös huolletaan siellä.
Tämä vanha villavarasto on käytössä kesäisin, siellä järjestetään juhlia ja diskoiltoja.
Lämmin kiitos! Aitäh!
-Tuula
www.instagram.com/kork_sampanjabaar
Täällä lisää tarinoita Länsi-Viron kierrokselta:
Haapsalun rautatieasema - link
Haapsalun kahviloita ja ravintoloita - link
Majakat ja Estonian muistomerkki - link
Täällä lisää tarinoita Länsi-Viron kierrokselta:
Haapsalun rautatieasema - link
Haapsalun kahviloita ja ravintoloita - link
Majakat ja Estonian muistomerkki - link