MOMENTS OF MY LIFE

maanantai 31. lokakuuta 2016

BLOGI 1 VUOTTA - ARVONNAN VOITTAJAT




Arvonta on vihdoinkin suoritettu ja onnetar on valinnut voittajat. 
Olen pahoillani, että voittajien arvonta  siirtyi tänne asti, mutta parempi myöhään... 

Ja arvonnassahan oli voittoina kolme voittoa, kolme pakettia. Jokaisessa paketissa on Turun Taidemuseon Helene Schjerfbeckin näyttelyn kunniaksi muistio, jonka kannessa on Schjerfbeckin Tanssiaiskengät-taulu vuodelta 1939 sekä taidemagneetti, jossa on Helenen oma kuva.



Jos joku haluaa vielä katsoa Helene Schjerfbeckin näyttelystä kirjoittamani blogitarinan, niin se löytyy täältä - link  

Kaunis kiitos kaikille teille, jotka onnittelitte vuoden ikäistä Tuula's life -blogia; niin kauniita ja kannustavia sanoja sain kuulla. Hymyillen luin ihania viestejänne. Ja melkein kaikki teistä osallistuivat myös arvontaan. Kun laskin yhteen facebookin kautta osallistuvat sekä blogin kautta osallistuvat, niin sain arvottavia 138, se on komea luku.  Moni  teistä osallistui kahdella arvalla (se oli maksimi), koska lukee blogiani useamman kanavan kautta. 


Onnetar eli arvontageneraattori valitsi seuraavat voittajat: 

Pirjo Hiltunen, AnniK ja AnnaMaija 

Tässä heidän kommenttinsa: 

Pirjo Hiltunen: Mukana olen. Seuraan sinua kolmessa paikassa... blogi, facebook ja insta. Hienosti kirjoitat ja kuvat ovat hyviä. 

AnniK: Onnea, onnea! Mukana yhdellä arvalla! 

AnnaMaija: Onnea yksivuotiaalle ja olen mielelläni mukana arvonnassa. Facebook ja blogger.

Olisin niin mielelläni pyöritellyt vielä arvontageneraattoria enemmänkin, mutta voittopaketteja oli kolme. 

Paljon onnea voittajille!
Laittakaapas minulle osoitetietonne sähköpostiini:
tuulaslife1@gmail.com , jotta saan lähetettyä palkinnot matkaan. 


Olen tämän arvonnan suorittanut saarimökillä, mökkiä laitetaan talviteloille.   Nyt on säkkipimeää, mutta auringon laskiessa maisema värjääntyi kultaan. 

Kiitos kaikille ihanille lukijoilleni. Yhteinen matka jatkuu... 



- Tuula

SHARE:

sunnuntai 30. lokakuuta 2016

OSAAVA NAINEN 2016 - MESSUTUNNELMIA



Onpa mukavia tapahtumia mahtunut tähän jo kohta päättyvään viikkoon kiitettävästi. Olimme perjantaina tulleet Riian matkalta kotiin ja lauantaiaamuna Osaava Nainen -tapahtuma kutsui jo Turun Messukeskukseen. Liekö matkaväsymystä päällä, kun tänään kuviani katsellessa huomasin, että monet tärkeät jutut olivat jääneet kuvaamatta... Kamerasta löytyi roppakaupalla muotikuvia ja hyvinvoinnin kuvia ei laisinkaan. Näillä mennään. Tästä tuli nyt muotipostaus. 



Heti alkuun Aula 2:ssa törmäsin Jukka Rintalan Studioon. Siellä oli paljon kaunista katseltavaa taidemaalauksineen.  Jukka Rintalan messukiertue jatkui Helsingin jälkeen Turussa, jossa saatiin nähdä hänen upea juhlamallistonsa muotinäytöksen yhteydessä.  Turussa oli myös Rintalan maalauksia esillä. En voinut kuin ihailla hänen hienoa viivan hallintaansa ja taitavaa värien käyttöä.



Jukka Rintala Studion tuotteita 

Ja sitten tapaaminen Arjan eli ihanan Lady of the Messin kanssa (selfie-kuvakin löytyy jutusta :)). Jatkoimme messukierrosta yhdessä. Me kumpikin pidämme Friendtexin vaatteista link, joten suuntasimme Friendtexin osastolle katsomaan syksyn uutuuksia ja aina niin herttaisia kauppiaita.   


Oli kiva taas tavata herttaista Tarja Rantakangasta. Hänellä on Fancy Dream / Friendtex & Once - liike Nummelassa.
Ja Tarja oli pukeutunut Friendtex -mallistoon päästä varpaisiin. 


Ja aina niin ystävällinen Mervi Ruohomaa oli myös messuilla. Hänen Garderobe putiikkinsa löytyy Turun Suikkilasta ja siellä on Friendtexin & Oncen vaatteita. Friendtexin naiset ovat kyllä tuotteittensa parhaita mannekiineja. Katsokaas vaikka noita Mervin bootseja, on ne makeet!


Ja tässä kohtaa se selfie. Oli niin kiva kiertää messuja Arjan kanssa. Hieno tapahtuma ja loistoseura! 



Ja kuinka sitten kävikään? Ihastuttiin Arjan kanssa samaan Lealeatherin nahkajakkuun! Miten voikaan nahka olla niin kevyttä ja taipuisaa. Tämä päällä voisi mennä vaikka rockia kuuntelemaan. Molemmat sovitimme upeaa jakkua ja nyt Arja näkee ensimmäisen kerran tämän muotikuvan itsestään! Ehkä minäkin löydän itseni Arjan blogista, hui.

Messujen muotishow oli upea! Sieltä olisi voinut ottaa kuvan vaikka joka asusta, mutta tarjotkoon tämä kollaasi muutaman. 



Hymyilevät mannekiinit ansaitsevat erityismaininnan ja - kiitoksen. Oli niin hyväntuulinen muotishow! Tuo Turkumekko löytyy Turusta Televisio Lifestyle Storesta - link .

Ja viimeiseksi esittelen vielä tähän syksyyn niin sopivan osaston: 






Ruukin kehräämö ja puoti sijaitsee Matildedahlissa - link.  Siellä työstetään langoiksi rasvattomia kuituja kuten alpakkaa ja villasilkkiä. Langat jatkojalostetaan korkealuokkaisiksi tuotteiksi. Ja tuo värimaailma, ne ovat kuitujen luonnollisia värejä. Ihastuin niin tuohon kaulahuiviin. Pitääköhän lähettää joulupukille kirje :) 



Olipa kiva ja antoisa messupäivä! Sieltä löytyi iloa ja energiaa tähän syksyn harmauteen.   

Kiitos Osaava Nainen -  & Terve olo - tapahtuma, tämä bloggaaja kiittää hymyillen.    


*Postaus on tehty yhteistyössä Turun Messukeskuksen kanssa. 

- Tuula 


Ps. Ja nyt seuraa vielä muistutus. Huomenna  (vihdoinkin) arvontageneraattori lähtee pyörimään. On blogini 1-vuotissynttäreitten voittajien arvonta.     Kerron voittajat huomenillalla. Tässä vielä linkki juttuun, jos joku haluaa katsoa. Arvontaan ei valitettavasti enää pääse mukaan.  

SHARE:

tiistai 25. lokakuuta 2016

RIIKA JA Glühweinia


Terveisiä koleasta ja sateisesta, mutta niin viehättävästä Riian kaupungista. Kaikki muu täällä toimii viimeisen päälle, mutta kelit eivät meitä suosi. Se olisi pitänyt arvatakin, kun matka siirtyi tänne pitkälle lokakuuhun. Mutta Infosta ostettavalla Riika-lipulla pääsee ajelemaan  raitiovaunuissa ja busseissa niin paljon kuin sielu sietää. Ja osaan museoistakin pääsee samalla lipulla ilmaiseksi. Eli kyllä täällä kaikki ilo otetaan irti säästä huolimatta. 

Ja mikä mainiointa, täällä jo myydään Glühweinia toreilla ja kahviloissa. Se lämmittää ihanasti. Siis ilmassa on jo joulun tuoksua. 


Eilen oli maanantai ja niinkuin muuallakin Euroopassa niin täälläkin ovat museot maanantaisin kiinni. Hotellimme sijaitsee aivan vanhankaupungin laidalla, joten sen kauniita kujia, taloja ja toreja jo eilen ihailimme. Suurin osa valokuvista on kamerassa, eli matkapostausta teen myöhemmin kotona. 



Yläkuvassa nojaan Mustapäiden talon seinään, kuva olkoon  aasinsiltana seuraavaan: 

Muistelin lukeneeni, että latvialaiset ovat pitkiä ihmisiä. Ja oikein muistin. Maailman pisimmät miehet asuvat Hollannissa ja pisimmät naiset Latviassa. Latvialaisten naisten keskipituus on 170 senttimetriä. Suomalaisten naisten keskipituus on  165,9 senttimetriä. Vuosia sitten oma pituuteni oli 166 senttiä, joten siinä keskikastissa ollaan. 

Täällä sateessa ja tuulessa ei hienostella. Vanha, musta maihari on hyvä kaupunkiasu, joskin sekin olisi saanut olla lämpimämpi. Riialaisilla naisilla näkee jo paljon toppatakkeja, ulstereita ja jopa talvitakkeja. Riian kaupunki on tasaisella maalla ja kaupungissa ei ole mäkiä eikä kukkuloita, jotka vähän pysäyttäisivät kylmää tuulta. Siksikin täällä käytetään paljon hattuja, lakkeja ja pipoja, ja huput takeissa ovat kyllä ihan ehdottoman tarpeelliset. 


Hupullinen maihari ja kunnon tossut. Näillä mennään eikä meinata.

Palaan ajassa taaksepäin... 
Viime viikonloppuna oli I love me -messut Helsingin Messukeskuksessa. Olin siellä perjantaina blogiystäväni Arjan eli Lady of the Messin kanssa. Viikonloppuvieraitten ja tämän Riian matkan vuoksi en ehtinyt messuista kirjoittaa. Mutta koska liikuin siellä Ladyn kanssa samoissa kohteissa ja samoihin tuotteisiin tutustuen sekä yhteisiä tuttuja tapaillen, niin lainaan Ladyn hienon messupostauksen tähän: http://www.ladyofthemess.fi/2016/10/i-love-me-2016-messut-mika-oli-messujen.html?m=1


Kohta livahdan tähän Metropole -hotellimme kauniiseen porraskäytävään ja iltakahville Riian pimenevään iltaan. 

Mukavaa lokakuista viikkoa kaikille! 
Tämä oli nopea kännykkäpostaus... 
Riiassa kaikki hyvin. 

- Tuula 
SHARE:

sunnuntai 23. lokakuuta 2016

OSAAVA NAINEN -MESSUJEN PÄÄSYLIPPUJEN VOITTAJAT



Osaava Nainen - postauksessani avasinkin jo messutapahtumaa -  link
Ja laitoin siinä teille arvontaan 6 pääsylippua Osaava Nainen -messuille 
28. - 30.10.2016.

Kuusi lippua - kaksi yhdessä setissä eli kolme voittoa. 
Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Onnetar eli arvontageneraattori valitsi seuraavat kolme voittajaa. 



He ovat Marjaana, Francescana  ja Päivi.

Tässä heidän kommenttinsa:

Marjaana: Minäkin muistan nuo Ikituurin messut �� mukana arvonnassa


Francescana: Toivottavasti onnetar on suosiollinen :). Menisin mielelläni käymään uudistuneille messuille.

Päivi: Mukaan on mukava liittyä ja vielä mukavampaa jos messuille pääsisi:-)

Olen lähettänyt teille kolmelle sähköpostia. Ja toivoisinkin, että lähettäisitte minulle osoitetiedot mahdollisimman pian, jotta saan liput matkaan jo heti tänään. Sillä maanantaiaamuna nousen aikaisin lentokoneeseen... siksi näin kiirehdin. Onnea voittajille! 

*Postaus on tehty blogiyhteistyössä Turun Messukeskuksen kanssa, jolta on myös saatu liput arvontaan. 

Olen itse menossa näille mielenkiintoisille messuille lauantaina ja ehkä sunnuntainakin. Ota hihasta kiinni, jos huomaat minut siellä. 



Kauniita syyspäiviä kaikille! 

- Tuula 

SHARE:

torstai 20. lokakuuta 2016

ROCK OF AGES -MUSIKAALIN LEHDISTÖTILAISUUDESSA




Rock valtaa kaupungin! Rock of Ages -musikaali saa ensi-iltansa Turun Kaupunginteatterin Domino -teatterissa perjantaina 21.10.2016
Ja tällä viikolla Domino-teatterissa oli avoin lehdistötilaisuus aiheesta.  


Musikaali sijoittuu 1980-luvun Los Angelesiin.  Kasarimusikaalissa kuullaan mm. Bon Jovin, Twisted Sisterin, Whitesnaken, Survivorin, Europen ja Poisonin musiikkia. Rokkishow on saanut Broadwayn ensi-iltansa vuonna 2009 ja se on aito musikaali, vaikka kappaleet ovatkin rokkareilta lainassa. 
Let's go Rock of Ages! Tämä on kaikille rockin ja musikaalin ystäville!   

Pressitilaisuudessa saimme tutustua kahteen Rock of Ages - musikaalin kappaleeseen. Ne jo vakuuttivat, että mahtavaa musiikkia on luvassa. Musikaalin on ohjannut Mikko Kouki ja kapellimestarina toimii Jussi Vahvaselkä. Musiikin voimasta vastaa 14-henkinen miehitys ja viisihenkinen houseband, joka on koko esityksen ajan lavalla.  

Tässä pressitilaisuudessa lehdistöllä ja bloggaajilla oli mahdollisuus myös haastatella näyttelijöitä. Aki Louhela näyttelee musikaalissa Lonny Barnettia. Minulle Aki Louhela, tämä oululainen musiikin monitoimimies tuli tutuksi kilpaillessaan Voice of Finlandissa vuonna 2012. Sanoinkin sen Akille ja hän siinä muistelemaan, että siitäkin on jo kauan aikaa. Muutaman sanan vaihdoin myös Veeti Kallion (Stacee Jaxx) kanssa, mutta hän oli aikamoisessa pyörityksessä lehdistön taholta.  

Ja Sofia Arasolan kanssa kävimme läpi hänen uutta rooliaan kuin myös hänen rooliaan nuorena Tamara Lundina. Lahjakas, nuori nainen. 

Uskaltauduin vielä juttusille Petri Rajalan  kanssa, jota olen aina ihaillut. Kerroinkin sen hänelle. Ja Petri kertoi, että hän on näytellyt jo 41 vuotta Turun Kaupunginteatterissa. No, ihailuni senkun jatkuu... Petri Rajala kiitteli hymyillen ja kohteliaasti kätteli minua. Olipa kaikkineen mielenkiintoinen ja mieleenpainuva tilaisuus. 




Ystäväni Irmeli oli mukana pressitilaisuudessa ja sieltä lähdimme Ravintola Morrison'siin. Pidämme molemmat maksaruuista ja Morrison'silla oli maksaa lounaslistalla. Nälissämme valokuvaaminenkin unohtui. Sieltä vielä jatkoimme Bryggman'sille kahville ja suklaaleivokselle. Ja sain jopa Irmelin ja leivoksenkin ikuistettua (Sorry ystäväni, jouduit kuvaan). Ja maailmaakin tuli samalla reissulla parannettua. 

Loistopäivä! Ainoa mikä minua jäi vähän harmittamaan oli se, että olin liian ujo pyytääkseni näyttelijöitä selfiekuviin kanssani.  Ehkä heitä olisi vähän huvittanutkin, jos tämä tätibloggaaja olisi sellaista ehdottanut :) 


Musikaalin esitykset jatkuvat 31.12.2016 asti. 


Ps. Minulla on mahdollisuus saada Turun Kaupunginteatteriin kaksi lippua jossakin vaiheessa arvottavaksi lukijoilleni. Pysykää linjoilla :) 

- Tuula 


Ja Turussa tapahtuu muutakin... Blogissani on Osaava Nainen -messujen 
lippuarvonta käynnissä 22.10. klo 19.00 asti.   
Lippuja on jaossa peräti 6 kappaletta - link  Kannattaa osallistua! 


Ja blogin 1-vuotissynttäreitten arvonta on vielä kesken. Palaan siihen, kun olen tullut syysreissulta. Mutta nyt nämä aikataulutetut arvonnat menevät etusijalle. 


SHARE:

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

VOITA LIPUT OSAAVA NAINEN -TAPAHTUMAAN 2016



OSAAVA NAINEN -tapahtuma järjestetään Turun Messukeskuksessa 
28.- 30.10.2016

Messuilla esitellään muotia, kauneutta, kädentaitoja, harrastuksia, liikuntaa, sisustus- ja lahjatavaroita... Myös matkailu ja työ ja koulutus ovat messujen teemoina.  Lisäksi messuilla on luentoja ja esitelmiä ja seminaareja em. aiheista. Ja Kädentaitopaja on avoinna kaikkina messupäivinä. Osaava Nainen on monipuolinen ja mielenkiintoinen messutapahtuma, joka kerää yhteen laajan kirjon elämäntapaan ja vapaa-aikaan liittyviä ideoita, palveluja ja uutuuksia. 

Messuilla on lähes 300 yritystä esittelemässä tuotteitaan ja palveluitaan. 



Ilokseni sain kuusi messulippua teille arvottavaksi. Samalla lipulla pääsee myös nauttimaan Outlet - sekä Terve Olo -tapahtumien viihdyttävästä tarjonnasta. Yksi lippu, kolme tapahtumaa! 

Uusi Terve Olo tapahtuma -järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Osaava Nainen -messuilla. Tapahtuma keskittyy hyvinvointiin, liikuntaan, ravintoon ja muotiin. Kutsuu siis niin naisia kuin miehiäkin inspiroitumaan, oppimaan ja kokeilemaan uusia juttuja. Lue lisää Terve Olo -tapahtumasta täältä - link.

Toinen mielenkiintoinen, uusi ja ennennäkemätön on Outlet -tapahtuma. Se valtaa Turun Messukeskuksen D-hallin. Myynnissä on outlet-tuotteita, joiden alennukset ovat vähintään - 30% normaalihinnoista. Vaatteita, kenkiä, laukkuja, koruja, kosmetiikkaa, urheiluvälineitä, pientavaraa, huonekaluja... D-halli on varsin houkutteleva, siellä voi tehdä huikeita löytöjä. Lisää Outlet -tapahtumasta löydät täältä - link .

Perjantaina en itse pääse messuille, mutta lauantaina olen messuyleisössä mukana. Minua kiinnostaa kovasti Jutta Gustafsbergin ja Sanna Kiiskin luento: "Tavoittele unelmiasi".  Jutta ja Sanna ovat lauantaina 29.10. kello 14.00 Hyvinvoinnin lavalla. He käsittelevät aiheinaan mm. hyvinvointia kaikenikää, työn ja arjen yhdistämistä, treenaamista, kriiseistä selviämistä ja omien unelmiensa tavoittelua. Molemmilla naisilla on paljon annettavaa oman henkilökohtaisen elämänsä kautta. He ovat aikamoisia selviytyjiä. 


Tässä vielä linkki koko tapahtumaan: Osaava Nainen

Ja nyt arvottaviin messulippuihin. Blogiyhteistyön merkeissä sain arvottavaksi 6 messulippua. Yksi lippu oikeuttaa yhteen käyntipäivään messuilla. Niputan yhdeksi voitoksi kaksi messulippua. Eli arvonnassa on voittona kolme voittoa, jossa jokaisessa on 2 messulippua.



Arvonnan säännöt: 

Arvontaan voivat osallistua kaikki kommentoimalla tätä postausta joko Tuula's life'n facebook-sivuilla tai blogissa. Sinun ei tarvitse olla blogini kirjautunut lukija voittaaksesi lippusetin. Kommentissa pitää mainita sähköpostiosoite, jotta saan nopeasti yhteyden voittajiin ja liput postitettua ajoissa. 


Olen lähdössä matkalle ja siksi tämä arvonta on vähän etuajassa ja se päättyykin jo lauantaina 22.10. klo 19.00, jonka jälkeen ilmoitan voitoista sähköpostitse voittajille.  Joten muista laittaa sähköpostiosoite kommenttiisi. Jos onnetar suosii, niin saan sinut jo tulevana viikonloppuna tavoitettua. Laitan liput sunnuntaina postilaatikkoon.


 *Postaus on tehty blogiyhteistyössä Turun Messukeskuksen kanssa, jolta myös on saatu liput arvontaan.


Tämä oli unohtua: Joka päivä 500:lle sadalle ensimmäiselle kävijälle jaetaan messuilla tuotekassi, jossa on tuotteita mm. Novitalta, Jalostajalta, Robertsilta ja Dermoshopilta. 

Onnea arvontaan! 

- Tuula 



SHARE:

tiistai 18. lokakuuta 2016

I LOVE ME -MESSUJEN ARVONNAN VOITTAJA


I love me -messut järjestetään 21.-23.10.2016 Helsingin Messukeskuksessa.
Ne ovat Pohjoismaiden suurin terveys-, kauneus- ja hyvinvointialan tapahtumakokonaisuus.




Edellisessä postauksessani avasinkin jo messutapahtumaa. Ja laitoin  teille arvontaan kaksi messujen pääsylippua yhtenä settinä.

Arvonta oli menestys pienessä blogissani ja se päättyi maanantaina 17.10. kello 20.00. Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille.  
Olisin niin toivonut, että kaikki olisivat voittaneet. 
Mutta lippusettejä oli vain yksi.

Arvontageneraattori nosti voittajaksi Katjan, joka kommentissaan kertoi, että olisi ihana viedä äiti eläkeuran kunniaksi messuille. 

Paljon onnea Katjalle voitosta! Toivon, että sinulla ja äidilläsi on mukavaa tulevilla messuilla!
 Olen lähettänyt sinulle sähköpostia. Lähetäpä minulle osoitetietosi, niin saan liput matkaan mahdollisimman pian.

Itse olen menossa messuille perjantaina. Ja olen hyväksi havainnut tuon Messukeskuksen Työkalun jolla saa tehtyä itselleen "kalenterin"  ohjelmiin ja tapahtumiin, jotka eniten kiinnostavat, sillä messuilla tarjontaa riittää. Suosittelen kaikille Messuille meneville tutustumista Työkaluun.

Olen varmasti itse kuin Liisa Ihmemaassa Messukeskuksessa. Niin paljon kaikkea kiinnostavaa messuilta löytyy. Terveysasioita, motivaatiota liikuntaan, ihonhoitoa, meikkiuutuuksia... Ja muotinäytös, se on must. 

Nähdäänkö messuilla?  

*Postaus on tehty blogiyhteistyössä Messukeskuksen kanssa, jolta on myös saatu liput arvontaan. 


Hyvää viikkoa kaikille!  

- Tuula

SHARE:

torstai 13. lokakuuta 2016

KALLIOKIIPEILYÄ









Saarimökkimme takana kohoavat korkeat kalliot. Sieltä on komeat näköalat merenselälle. Mökkikin on yhdessä kuvassa, siinä sitä talviteloille  valmistellaan. Useammin pitäisi kiivetä kallioille - ja eri vuodenaikoina, mutta tulipa nyt tämän vuoden lokakuu onneksi ikuistettua, kiitos hienon haasteen. 

Tällä kuvasarjalla osallistun Pieni Lintu - blogin haasteeseen Lokakuu.

Lisää lokakuun kuvia löydät täältä: 


Tämän postauksen olen tehnyt kännykällä BlogGo-ohjelmalla, lyhyt teksti johtuu siitä. Ja suorat linkit.  Käytän iCloudia kuvien tallentamisessa, joten samat kuvat löytyvät niin kännykästä kuin tietokoneelta. 

Lokakuun lumoa kaikille! 

- Tuula 

Ps. Arvonnasta vielä muistutan, osallistua voi 16.10. - 24.00 asti, 

SHARE:

tiistai 11. lokakuuta 2016

BLACK AND WHITE - KOLLAASI LEMPIVÄREISTÄ



Olen päivän myöhässä tämän lempiväripalettini kanssa, 
mutta parempi myöhään... 

Tässä kollaasi lempiväreistäni: 



Mustasta ja valkoisesta tykkään. Koti on valkoinen seiniä ja keittiötä myöten. Pieninä elementteinä löytyy myös ruskeaa. Ja astiatkin ovat mustavalkoisia. Marimekon astioita keräilen.

Tuo toinen yläkuva on mökiltä. Teimme sinne remonttia menneenä kesänä ja siellä keittiö sai uuden ilmeen. Puiset keittiönkaapit joutivat pois ja tilalle tuli valkoista Ikeaa. Minusta on tullut aika näppärä noita Ikean kaappeja kokoamaan. 

Tuossa keskikuvassa on Kiasman kaunista, valkoista arkkitehtuuria, jota ihailen. 

Ja vaatteissa suosin mustaa, valkoista ja harmaatakin. Minulla on niin vähän asukuvia, joten melkein naamakuva tuli tänne... mutta näkyy siinäkin mustaa ja vaaleanharmaata vaatetta.  

Tällä kuvasarjalla osallistun Pieni Lintu - blogin haasteeseen: Kollaasi lempiväreistäsi. Lisää lempivärikollaaseja löydät TÄÄLTÄ


PS. Olethan jo käynyt blogini 1-vuotissynttäreillä. 
Siellä on kiva, pieni arvonta -  LINK  

Kaunista lokakuuta kaikille! 

- Tuula 
SHARE:

lauantai 8. lokakuuta 2016

BLOGI TÄYTTÄÄ VUODEN - ARVONTA


Tuula's life blogi täyttää vuoden. Kakkukahveja en pääse kaikille vakituisille lukijoilleni tarjoamaan, mutta pienen arvonnan pistän pystyyn kiitokseksi teille ihanille lukijoilleni, jotka olette lukeneet ja kommentoineet blogiani. KIITOS! 



Minulle on tämän vuoden aikana tullut monta uutta lukijaa, joten tässä kohtaa on hyvä kertoa vähän itsestäni ja blogini synnystä. Sattuneesta syystä luin juuri ensimmäisen Tuula's life - postaukseni ja siinä se oli - tarinani. Paremmaksi en osaa pistää. Olkaa hyvät:  Kolmas elämäni 

Blogini on järjestyksessä toinen - vanhempi blogini oli nimeltään Tuulian tarinoita. Ja se oli tullut tiensä päähän, niinkuin tuossa 'kolmannessa elämässäni' kerronkin. Aloitin Tuula's life blogin ihan puhtaalta pöydältä ja aloitustarinaani kirjoittaessa en vielä tiennyt, mitä kaikkea tuleekaan tapahtumaan blogitielläni. Haaveissa kuitenkin oli saada blogini osaksi jotain ryhmää. Koin yhteisöllisyyden tärkeäksi bloggaamisessa. Ja kuluvan vuoden aikana olen päässyt mukaan kahteen hienoon blogiyhteisöön.

Olen mukana Åblogit yhteisössä, jonka koen tärkeäksi minulle juuri paikallisuuden takia. Ja valtakunnallisella tasolla olen mukana 40+ blogiyhteisössä, joka on laadukas sisällöntuottaja Suomen markkinoilla. Haaveeni siis toteutui.

Tanssiaiskengät vuodelta 1939 

Ja nyt arvontaan aasinsillan kautta. Tuossa  edellisessä Helene Schjerfbeck -postauksessa kerroinkin, että yksi taulu jäi esittelemättä. Se on Schjerfbeckin tuotannosta yksi suosikkitaulujani. Taulun nimi on Tanssiaiskengät. Schjerfbeck on tehnyt aiheesta kaksi versiota. Toisen vuonna 1882 ja tämän Taidemuseossa esitettävän taulun vuonna 1939. 

Teokset esittävät Helene Schjerfbeckin kymmenvuotiasta serkkutyttö Esther Lupanderia. Krittiikkiäkin näistä tauluista on tullut. Kenkiä sovittelevan Estherin jalkojen sanottiin olevat liian pitkät, johon Helene oli vastannut, te ette ole nähneet Esther-serkun sääriä. 

Tanssiaiskengät vuodelta 1882. Kuva on internetistä. Taulu ei ole esillä Turun Taidemuseossa

Vuoden 1882 Tanssikengät -maalauksesta maksettiin Sothebyn huutokaupassa 3,9 miljoonaa euroa vuonna 2008. Se on edelleenkin korkein suomalaisesta taulusta maksettu hinta. 
Ja vuonna 1990 maksettiin uudemmasta vuonna 1939 maalatusta Tanssiaiskengistä 1,5 miljoonaa euroa. Se lienee toiseksi kallein hinta, mikä on suomalaisesta taideteoksesta koskaan maksettu.


Helene Schjerfbeck innoitti minut tähän pieneen 1-vuotisarvontaan! 


Arvonnassa on voittoina kolme voittoa, kolme pakettia. Paketissa on Tanssiaiskengät (1939) -muistio  ja taidemagneetti Helene Schjerfbeckin kuvalla. Arvonnan palkinnot olen itse hankkinut, joten arvontaan pääsevät osallistumaan vain vakituiset lukijat. 





Tässä arvonnan säännöt:

1 arpa - jos olet seuraajana Tuula's life-blogin lukijapalvelussa (Lukijat) tai seuraat Facebookissa blogiani. 

2 arpaa - jos olet blogin lukijapalvelussa (Lukijat) ja Facebookissa

2 arpaa - jos blogin lukijapalvelun lisäksi viihdyt seurassani Instagramissa, Google +:ssa, Pinterestissä tai Twitterissä. 

Blogin kautta seuraajat -  kerro kommentissa monellako arvalla olet mukana ja missä seuraat blogiani.

Ja Facebook seuraajat - kerro Tuula's life facebookissa, että olet mukana arvonnassa. 

Sähköpostinkin voit laittaa vastaukseesi, mutta se ei ole tarpeellinen. Ilmoitan voitoista sekä Facebookissa että blogissa.


Jos nyt liityt blogini lukijaksi blogin tai facebookin kautta, niin toivotan sinut ilolla tervetulleeksi blogiini ja arvontaan.   




Arvontaan voi osallistua 16.10. kello 24.00 asti. 
Onnea arvonnassa! Muistutan arvonnasta vielä viikolla.

Kauniita syyspäiviä kaikille! 

- Tuula

SHARE:

torstai 6. lokakuuta 2016

HELENE SCHJERFBECK TURUSSA


Jos on syksy hemmotellut meitä kauniilla väreillään, niin on Turun Taidemuseokin hemmotellut meitä hienolla Helene Schjerfbeckin näyttelyllä. 
Näyttely jatkuu 29.1.2017 asti. 

Helene Schjerfbeckin oma kuva - Hiljaisuus (1907) - kutsuu näyttelyyn. 
(Helene Schjerfbeck 10.7.1862-23.1.1946)

Näyttelyssä on esillä yli 100 teosta. Iso osa on saatu lainaksi Ateneumista ja muista julkisista kokoelmista sekä myös yksityisistä kokoelmista niin Suomesta kuin Ruotsista. Turun Taidemuseolla on myös oma kattava Helene Schjerfbeckin kokoelma. Schjerfbeck maalasi pitkän uransa aikana yli 1000 teosta.

Kaikella kunnioituksella kirjoitan Helene Schjerfbeckistä välillä etunimellä. 

Helene oli terveydeltään heikko lapsena  ja fyysinen kunto esti häntä käymästä tavallista koulua - hän sai yksityisopetusta muutamien muiden lasten kanssa. Piirtämistä hän rakasti. Mutta Helenen perheellä ei ollut varoja tyttären taideopintoihin.

Helenen taidot huomasi hänen opettajansa Lina Ingman, joka vei hänen töitään nähtäväksi Taideyhdistyksen johtokuntaan kuuluvalle Adolf von Beckerille. Becker katseli kauan piirustuksia ja melkein epäillen kysyi, ovatko nämä työt todellakin kymmenvuotiaan tytön tekemiä. Lopulta von Becker sanoi, että taideyhdistyksen velvollisuus oli antaa ilmainen opetus lapselle, jolla oli tuollaiset lahjat. Helene oli vain 11-vuotias aloittaessaan opiskelunsa piirustuskoulussa.

Ja näyttelyyn: 



Näyttely kuljettaa meitä Helene Schjerfbeckin varhaisista historia-aiheisista maalauksista muotokuviin ja Helenen kuuluisiin omiin kuviin. Historia-aiheisissa kuvissa Schjerfbeck oli Suomessa oman aikansa poikkeus, sillä lajityyppiä oli totuttu pitämään miesten alana.

Tyttö keinutuolissa 1910. Schjerfbeckin mallina Elna Tamlander 

Tamlanderin sisaruksia lisää, vaaleatukkainen on Impi ja tummatukkainen Jenny.
Taulun nimi on Perhekoru (Schjerfbeck maalasi taulun 1915-1916)





Tämän viimeisen kuvan olen tallentanut Pinterestistä. Kuva oli esillä myös Turun Taidemuseossa.  

Minua kiinnostavat kovasti Helene Scherjerfbeckin omat kuvat. Helenen koko elämänkaari on kuvissa tallennettu. Nuo hänen viimeisten vuosien omat kuvat ovat todella rohkeita ja ravistelevia. 

Nykyään Helene Schjerfbeck on  Suomen arvostetuimpia modernistisia kuvataiteilijoita. 

Monille saattaa olla kuitenkin yllätys, että 1890-luvun viimeisinä vuosina taiteilija oli vähällä luopua kaikesta. Terveys oli mennyt, tukijat kadonneet ja toiveet rakkaudesta haihtuneet. Helene ei ollut silloin vielä neljääkymmentäkään. Pariisin maailmannäyttelyssä vuonna 1900 olivat esillä kaikki Suomen nais- ja miestaiteilijat. Eivät aivan kaikki - Schjerfbeck puuttui. Ratkaisun Helenen ahdinkoon toi muuttaminen Helsingistä Hyvinkäälle vuonna 1902. Helene löysi uudelleen maalaamisen ilon Hyvinkäällä.  


Kauniita syyspäiviä kaikille. Luonto on myös aikamoinen mestaritaiteilija.

- Tuula 

SHARE:

maanantai 3. lokakuuta 2016

VIIKONLOPPUNA KIRJA- JA RUOKAMESSUILLA



Kirjamessut ei ol pelkästäs kirjamessut, vaa nee o myäski elämämenomessut. Siäl näke ajankohtassi aihei, kuule hauskoi ja kiinnostavi haastattelui ja treffa jännittävi ihmissi”. 




Siinä se on! Kirjamessujen hieno anti Heli Laaksosen viisain sanoin. Ja messujen antia olivat myös Ruoka- ja viinimessut.


Lähdenkin heti näistä ajankohtaisista aiheista liikkeelle. Ja piipahdan ensin applikaatio-asioissa kesäkuiseen Pietariin, syy selviää... Eremitaasin jättimäisessä museossa (365 huonetta)  oli otettu käyttöön älypuhelimeen ladattava applikaatio - link.  Appsin kanssa oli helppo suunnistaa noissa valtavissa tiloissa ja se kertoi taulujen ja taideteosten taustat ja tekijät. Olin kovasti innoissani tuosta jutusta.

Ja kuinka ollakaan Kirjamessuilla pysähdyin Turku Game Labin osastolle. Ystävällinen nuorimies esitteli minulle Turun Linnaan tehtävää applikaatiota, jossa olisi samanmoiset mahdollisuudet tutustua Turun Linnaan kuin Eremitaasinkin applikaatiossa. Pääsin jo nyt tutustumaan linnanpihaan ja linnan taideteoksiin, vaikka applikaatio ei vielä ollutkaan valmis eikä linnassa käytössä. Mielenkiinnolla odotan, milloin linnassa se otetaan käyttöön. Haluan ehdottomasti mennä kokeilemaan sitä aidossa ympäristössä.

Turku Game Lab-osasto 

SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig