MOMENTS OF MY LIFE

perjantai 30. syyskuuta 2016

KOLLAASIHAASTE SYYSKUU



Kun saapuu syys ja lehdet puiston, se hehkumaan saa loistoaan... 



 * Syyskuu on tarjonnut teatteria. Robin Hood valloittaa Turussa - link 

 * Taidenäyttelyitä (myöhemmin lisää ja arvontakin)

 * Herkullisia kahvituokioita - Cafe Victor'issa.   

 * Pieni punatukkainen tyttö kävi kyläilemässä - reipas 4-v oli yökylässä. 

 * Saarimökillä on nautittu meri-ilmastosta.  

* Iltalukemisena minulla on suuren menestyksen maailmalla  saavuttanut  Elena Ferranten "Loistava ystäväni". Tästä onkin helppo siirtyä 
seuraavaan tapahtumaan. 

 * Ja tänään, syyskuun viimeisenä päivänä olen ollut Turun Messukeskuksessa  Kirja- ja Ruokamessuilla. Ne messut ovat täynnä houkutuksia. Arvatkaapa vain pysyivätkö kukkaronnyörit kiinni? :)

 * Kuvissa myös Turun hehkua ja Raision ruskaa.  

* Mitä väri-iloittelua onkaan luonnossa! Upea syyskuu! 

Tällä kuvasarjalla osallistun Pieni Lintu - blogin syyskuiseen kollaasihaasteeseen. Lisää syyskuun värejä ja haastekollaaseja löydät TÄÄLTÄ.

 Huomenna on jo lokakuu.

Hyvää syksyistä viikonloppua! 

t. Tuula 

SHARE:

keskiviikko 28. syyskuuta 2016

ROBIN HOOD TURUSSA



Tänä syksynä jatkuu Turun Kaupunginteatterissa jo kevätkaudella alkanut vauhdikas näytelmä Robin Hoodin sydän. Ja tarinoitten ja seikkailujen ystävänä halusin sen ehdottomasti nähdä. Olin kuullut kovasti kehuja näytelmän taistelukohtauksista ja taistelukoreografiasta...

Minulle mieleenpainuvimpia näyttämöllisiä miekkailukohtauksia on ehdottomasti ollut Turun Kaupunginteatterin 1980-luvulla esittämä Kolme muskettisoturia. Teatteri Logomoon astellessani mietinkin mielessäni, että onpa mielenkiintoista nähdä, miten tämän päivän teatterimiekkailut on toteutettu.

Brittiläisen David Farr’n kirjoittaman Robin Hoodin sydän sai kantaesityksensä Englannissa vuonna 2011. Suomessa sitä on esitetty aiemmin Porissa ja Suomenlinnassa. 


Marion (Julia Korander) ja Robin Hood (Markus Järvenpää) 

Turun Kaupunginteatterin seikkailunäytelmän on ohjannut Milko Lehto ja hänen sanojaan haluan tässä lainata: ”Seikkailu on täynnä tunnetta, iloa, kauhua, yllätystä, rakkautta, surua, toveruutta, petturuutta ja ystävyyttä. Ja mikä parasta, seikkailun lopussa paha saa palkkansa ja hyvä voittaa". 

Milko Lehdon ohjaama näytelmä on moderni versio perinteisestä Robin Hoodista. Robin Hood (Markus Järvenpää) Sherwoodin metsissä asuvine joukkoineen ryöstelee rikkailta, mutta nämä kumppanit pitävät ryöstösaaliinsa itsellään. Vaan kuinkas sitten käykään… ? 

Toisaalla näytelmässä suloista Marion’ia (Julia Korander) ollaan väkisin naittamassa kuningas Richard Leijonamielen häiijylle ja itsekkäälle veljelle prinssi Juhanalle aviovaimoksi. Wow, minkä roolin Miska Kaukonen luihuna Juhanana tekeekään! Tähän avioliittoon reipas Marion ei aio suostua, vaan hän päättää lyöttäytyä Sherwoodin metsien kumppanien iloiseen joukkoon. Hän saa kuitenkin Robin Hoodilta jyrkät pakit. Naisia ei Sherwoodin metsän porukkaan haluta! 

Vaan jotakin on jo läikähtänyt kummankin sydämessä. 


SHARE:

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

TURUN KIRJAMESSUJEN LIPPUPAKETIT ARVOTTU


Kirjamessuilla vierailee myös yhdysvaltalainen kirjailija Donna Leon,
joka tunnetaan Venetsiaan sijoittuvasta Guido Brunetti -rikossarjastaan.
(kuva: internet)


Hyvää sunnuntaita kaikille! 


Turun Kirja- ja Ruokamessujen lippupaketit on nyt arvottu. 
Arvonta on suoritettu saarimökillä. Ulkona käy lounatuuli ja aallot loiskivat. Käytin arvonnassa ensimmäistä kertaa RANDOM.ORG - sovellusta ja virallisena valvojana toimi kippari.

Jokainen osallistuja sai oman numeron ilmoittautumisjärjestyksessä. Ensin saivat numeron kaikki blogin kautta osallistuneet ja sen jälkeen facebookin kautta osallistuneet. Jos oli osallistunut sekä facebookin että blogin  kautta, niin vain blogi huomioitiin. Eli jokainen osallistuja sai siis vain yhden numeron arvontaan. Kippari tuossa tuumi, että onpa Tuulamaisen tarkka selostus arpajaisten kulusta. 

Tämä oli ensimmäinen yhteistyöarvonta Turun Messukeskuksen / Turun Kirja- ja Ruokamessujen kanssa. Arvontaan osallistujia oli kaikkiaan 27 henkilöä / blogia.


SHARE:

perjantai 23. syyskuuta 2016

VIIKON ILONAIHEET JA ARVONTAMUISTUTUS









- Kävely Puolalanpuistossa ruskan lumoissa
- Pizzat Pub Niskassa
- Taidenäyttely
- Robin Hood
- Lukeminen rivien välistä
- Uusi juliste (vielä ilman kehyksiä)
- Käyntikortit
- Pieni punatukkainen tyttö kyläilemässä
- Ingrid Bergman Omin sanoin - elokuva televisiosta
- (vanhassa blogissani ajankohtaista - Ingridistä)
- Puiston kuntoiluvälineet
- Perjantai
- Nurmikko leikattu
- Poolojumpperit
- Kirjat
- Turun saaristo kutsuu... 

Ja muistutus:
Turun Kirja- ja Ruokamessujen pääsylippujen arvonta jatkuu vielä blogissani 
24.9. klo 24.00 asti -  linkki

Kaunista viikonloppua kaikille! 

- Tuula

SHARE:

tiistai 20. syyskuuta 2016

TURUN KIRJAMESSUT / PÄÄSYLIPPUARVONTA


Yksi Turun joka syksyinen suosikkitapahtuma on Turun Kirja- ja Ruokamessut. Tapahtuma järjestetään 30.9.-2.10.2016 Turun Messukeskuksessa. 


Minä, kirjafriikki sain ilokseni bloggaajapassin tapahtumaan. Ja blogissa arvottavaksi 2 kpl 2 henkilön lippusettejä. 

Arvontaan pääsee osallistumaan joko blogini tai Tuula's life - facebook-sivun kautta. 

Kirjoita blogiin tai facebookiin, että haluat olla mukana arvonnassa. 
 Ilmoitan sekä blogissa että facebookissa lippujen voittajat.

Lippusettejä (sis. 2 pääsylippua) on siis kaksi eli kaksi onnekasta tulee voittamaan lippusetin. 

Arvontaan voi osallistua lauantaihin 24.9. kello 24.00 asti.

30.9. - 2.10. 2016  

Tiesitkö muuten, että Turun Kirjamessut ovat 
Suomen vanhimmat kirjafestarit. Tämän vuotisesta tapahtumasta löytyy lisää täältä: Turun Kirjamessut 

Onnea arvontaan, 

t. Tuula 


 (kuvat internetistä) 

SHARE:

sunnuntai 18. syyskuuta 2016

SYYSKUU - SEPTEMBER










Saaristossa on ollut huikaisevan kaunis ja lämmin syyskuu, tähän asti. Vesikin on ollut tavanomaista lämpimämpää. Ruskan värejä ei vielä näy. Sininen ja vihreä väri hallitsevat maisemaa.

Näissä kuvissa näkyy värisävyjen vaihtelu yhden päivän ajalta saaristossa: ensimmäiset kaksi kuvaa on otettu aamulla ja sitten on päiväaikaan otettuja kuvia.

Saarimökkimme on Turun saaristossa, Rymättylässä. Rymättylän saaristoon kuuluu kaikkiaan noin 400 saarta. Nykyään Rymättylä on osa Naantalia.

Venevieraita on käynyt vielä syyskuussakin saarimökillämme . Tässä ehkä viimeisimmät venevieraat tältä kesältä (syksyltä) tai ken tietää.  Mökki kyllä jatkaa "aukioloaan" jäiden saapumiseen saakka. 

Tässä saariston tunnelmia - on ollut aivan ihana syyskuu! 

Tämä oli minun haastevastaukseni. 
Lisää syyskuun haastevastauksia löytyy Pieni Lintu - blogista:  linkki

Kaunista syyskuuta kaikille! 

- Tuula 

SHARE:

tiistai 13. syyskuuta 2016

TOC TOC - KOMEDIA NEUROOSEISTA



"Meillä kaikilla on omat neuroosimme." 



Turun Kaupunginteatterissa sai viime viikolla ensi-iltansa ranskalaiskomedia 
Toc Toc, se käsittelee käsittelee ihmisten pakkomielteitä huumorin keinoin. Komedia on Laurent Baffien käsikirjoittama ja Tuomas Parkkisen ohjaama. 
Näytelmän tapahtumat on sijoitettu Pariisiin, kuuluisan ja erittäin suositun erikoislääkäri Sternin odotushuoneeseen. Lääkäri osaa parantaa neurooseja jopa yhdellä istuntokerralla. Näytelmässä tohtori Sternin lento Pariisiin on myöhässä ja turhaan odottelevat asiakkaat häntä odotushuoneessa. Vaan eivätpä kauaa odottele. Asiakkaat päättävät pitää itsenäisesti ryhmäterapiaistunnon.



Alkuasetelma on todella mielenkiintoinen. Kuusi erilaista neurootikkoa on samassa huoneessa omine pakkomielteineen. Tampereen Työväen Teatterin aina mainio näyttelijä Esko Roine vierailee ensimmäistä kertaa Turun Kaupunginteatterissa. Hänen roolihahmonsa on Fred. Fred kärsii Touretten oireyhtymästä, joka pakottaa hänet puhumaan rumia ja solvaamaan toisia. 
Ja kestää jonkin aikaa ennenkuin muut neurootikot tottuvat tähän pakkomielteeseen.


SHARE:

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

MIEHIÄ, JOITA IHAILEN



Oli tarkoitus tehdä nopsaan jatko-osa - Naisia, joita ihailen  - postaukselle link, vaan tuli aurinkoinen viikonloppu ja vieraat saarimökille... Kone sai jäädä odottamaan. Mutta nyt vihdoin ihailemani henkilöt-haaste jatkuu.  

Koska tämä haaste oli mielenkiintoinen, niin laitanpa kivan haasteen kiertämään. Heitän haasteen seuraaville: 



Minäkö keski-ikäinen - blogin Tiia
Mansikoitajavaahtokarkkeja -blogin Maiccu
Satulinna - blogin Tuija


Ja nyt paljastan oman listani. Näitä miehiä ihailen:



6. Pierce Brosnan


Aloitan tutusta ja turvallisesta. Hän on  irlantilainen Pierce Brosnan.  Mamma Mia, mikä mies :)
Brosnan on näytellyt mm. neljä kertaa James Bondia. Hän on sanonut, että hän jäi Roger Mooren ja Sean Conneryn jalkoihin rooleissaan, he olivat parempia Bondeja. Vaatii rohkeutta sanoa noin. No, minulle Brosnan on paras 007.  
Ja nyt en millään malta olla mainitsematta hentoista yhteyttäni Pierce Brosnaniin... olen asunut hänen kotikaupungissaan, pienessä Navanin kaupungissa County Meath'issä Irlannissa (siitä on jo kauan). Olen siis kulkenut samoilla kaduilla ja kujilla, joilla Pierce Brosnan on astellut.




7. Cillian Murphy

Ja peräti neljä kuvaa Cillian Murphy'sta. Kuka hän on, kuulen jonkun kysyvän? Jäin koukkuun brittiläiseen sarjaan Peaky Blinders, jossa yhtenä pääosan esittäjänä on näyttelijä Cillian Murphy. Hän on irlantilainen näyttelijä, joka on kohonnut maailmanmaineeseen palkitun, tosipohjaisen sarjan kautta. Suomessa on sarjasta nähty kaksi kautta, mutta ymmärtääkseni nyt tehdään jo sarjan neljättä kautta. Voisin verrata sarjaa vaikkapa Kummisetään, se on tyylikäs, vaikkakin raju gangsteridraama. Peaky Blinders -jengiä johtaa Tom Shelby (Cillian Murphy). Cillian jäänsinisine silmineen teki minuun vaikutuksen. Upea näyttelijä. Cillian nouskoon listalleni uutena kasvona. 

SHARE:

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

NAISIA, JOITA IHAILEN


Syyskuu tarjoaa omenoita, marjoja ja vaikka mitä herkkuja. Ja haasteita! Ja haastevastauksia!

Blogikollegani Outi link heitti minulle kivan haasteen: Listaa julkisuuden henkilöitä, joista pidät / joita ihailet. Listalla saa olla sekä miehiä että naisia. Ulkolaisia tai suomalaisia. 

Päätin jakaa listani kahteen osaan. Ensimmäinen osa koostuu ihailemistani naisista. Henkilöt eivät ole paremmuusjärjestyksessä ja ihailemani naiset edustavat hyvinkin erilaisia aloja.   


1. Johanna Kurkela

Kaunis, sympaattinen ja lahjakas laulaja. "Ne sanoo, mä oon keijukainen. Ne sanoo mä en totta oo".  Nämä sanat sopivat niin hyvin Johannan persoonaan. 
Häntä katselee ja kuuntelee ilokseen. Ja en voi olla ihailematta noita upeita hiuksia.



2. Julianne Moore

Taidan tuntea sielujen sympatiaa näihin punatukkaisiin naisiin. Listalleni nousee myös toinen punatukka, Julianne Moore. Olen aina pitänyt hänestä, mutta nykyään hän on suosikkinäyttelijöitäni. Olin lukenut Lisa Genovan hienon kirjan Edelleen Alice (Still Alice), ja päätin mennä katsomaan myös elokuvan. Elokuva ei ihan yltänyt kirjan tasolle, mutta Julianne Moore oli roolissaan loistava. Julianne on elokuvassa Alice, joka sairastuu harvinaiseen nuoruusiän Alzheimerin tautiin. Salakavalaan tautiin, joka alkaa ilmoitella itsestään pienin merkein. Julianne Moore sai roolistaan Oscarin. Ja se palkinto meni oikeaan osoitteeseen - Julianne Moore oli Alicen roolissa taitava, luonteva ja uskottava.


SHARE:

lauantai 3. syyskuuta 2016

SYYSKUUN ALKUJA



Tämä erikoinen otsikkoni pitää sisällään mielenkiintoisen haasteen.
ANNUN elämä uusiksi - blogista tämän bongasin. Haaste kuuluu näin:
Palaa postauksissa ajassa taaksepäin tähän samaiseen ajankohtaan syyskuun alkuun eri vuosina.  

Minähän kirjoittelin vielä vuosi sitten blogia nimellä Tuulian tarinoita. Meidän veneemme nimi on Tuulia ja minä aloittelevana bloggaajana kätkeydyin tuon Tuulia -nimen taakse. Ja kirjoitinkin Tuulia-blogia parisen vuotta. Siihen mahtuivat syyskuun alut 2014 ja 2015.

Lokakuussa 2015 aloin sitten kirjoittaa Tuula's life blogia.

Ja nyt vastaukseni haasteeseen: 


Syyskuun ensimmäinen postaus vuonna 2015: ÖRÖN linnakesaari


Örö on ollut ehdottomasti mielenkiintoisin ja kaunein saarikohde, jossa olen käynyt. Se teki minuun suuren vaikutuksen ainutlaatuisuudellaan, historiallaan ja kauneudellaan. Saari yksinkertaisesti valloitti minut. Oli niin mukavaa taas katsoa noita kuvia uudelleen ja kulkea noita teitä ja katsella niin erilaisia maisemia. Tuonne haluan joskus vielä palata!

SHARE:

torstai 1. syyskuuta 2016

TIVOLI - PIENI MUSIKAALI SUURISTA TUNTEISTA


Syksyn teatterikausi alkoi Tivoli -lastenmusikaalilla.

Sain Turun Kaupunginteatterilta kutsun saapua Tivoli-musikaalin bloggaritilaisuuteen ja ennakkoesitykseen. Avecina minulla oli mieheni pojantytär, pikkuinen Inka, joka täytti juuri ikäehdot - 4 vuotta.

Kuva: Juha Harju ja Sam Sihvonen 

Ennen esityksen alkua saimme maistella Linnateatterin ravintolan herkkuja. Tarjoilussa oli ajateltu niin lapsia kuin aikuisiakin. Oli suolaista piirakkaa ja makeaa piirakkaa ja kyytipoikana kahvia tai mehua. Siinä herkkujen lomassa oli kiva tutustua muihin bloggaajiin ja mukana olikin muutama blogin kautta tuttu bloggaaja. Ja lapsille oli järjestetty piirtämistä - aiheena Tivoli-musikaali.





SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig