MOMENTS OF MY LIFE

lauantai 11. maaliskuuta 2023

Helmikuun kolme kuvaa - parempi myöhään...

 


Tässä oman helmikuuni kolme kuvaa ja tarinaa. Parempi myöhään. 

Kuvan olen ottanut Naisten Pankin tilaisuuden jäkeen kotimatkalla Suomalaiselta Pohjalta yhtenä helmikuun iltana. 


1. Kuva on Turun uudistetulta Kauppatorilta, Eerikinkadun puolelta. Paikassa, jossa nyt seisoo bussi, siitä on kulkenut raitiotie, tosin keskemmällä katua. Turussa oli toiminnassa sähköraitiotie vuosina 1908-1972. Raitiotieverkko oli laajimmillaan 1960-luvulla, silloin oli käytössä neljä linjaa. Raitiotieverkko rajoittui Turussa aikoinaan keskustan alueelle. 

Minä olen tyttösenä asunut raitiotien varrella. Autot joutuivat pysähtymään, kun raitiovaunu pysähtyi, joten oli turvallista hypätä raitsikan kyytiin. Pienenä haaveilin raitiovaununrahastajan ammatista. Ei tullut tytöstä raitiovaununrahastajaa, muunlaisia tehtäviä toi elämä tullessaan.  

Sunnuntai-iltana 1.10.1972 loppui raitiotieliikenne Turussa kokonaan. Raitiovaunu oli osoittautunut keskikaupungin ruuhkassa joustamattomaksi ja hankalaksi. Nyt Turussa taas haikaillaan raitiovaunujen perään. Ja tehdään selvityksiä ja suunnitelmia, kannattaako raitiotietä tehdä. Mikä on lopputulos, sen aika näyttää. 


Ruissalossa on pieniäkin mökkejä.


Kuva 2. Olen tänä talvena käynyt Ruissalossa luvattoman vähän, vain kaksi kertaa. On ollut talvia jolloin Ruissalon lenkki on kuulunut melkein joka viikkoiseen rutiiniin. Ruissalo on myös talvella suosittu paikka ulkoiluun; rantapromenadilla on paljon reippailijoita, koirien ulkoiluttajia ja pyöräilijöitä. Ja Ruissalon pelloilla hiihdetään. 

Saarella on paljon eläimiä, mutta harvoin metsäneläimiä siellä näkee. Siellä on kuulemani mukaan myös hirviä, niitä en ole koskaan nähnyt, mutta kerran tupsahti peura samalle polulle, ihan lähellekin tervehtimään. 

Ruissalossa on upeita pitsihuviloita, niitä olen paljon kuvaillut ja huviloista kertonutkin. Mutta tähän haasteeseen olen kuvannut sievän punaisen mökin Ruissalossa. 


En uskaltanut avantoon pulahtaa. 


Kuva 3. Ja koska merenrannat aina minua viehättävät, niin silloin tällöin kävelylenkit vievät Raision satamaan, Hahdenniemeen. Sinne avattiin viime kesänä uimaranta - Playa del Raisio. Ja tänä talvena sinne on tehty  mahdollisuus myös avantouimiseen. Satamassa on uusi sauna, kaksi paljua sekä vaatekopit. Oma kuvani on vähän tylsä ko. paikasta, sillä en avantouimareita tohtinut kuvata. 

Uidessa voi ihailla Meyerin telakalla rakennettavia laivoja. Paikka ei ehkä edusta tyypillistä suomalaista merimaisemaa. Mutta tuo urbaani maisema tekee Play del Raisiosta mielenkiintoisen uimapaikan niin kesällä kuin talvellakin. 


Tämän kivan haasteen  on laittanut alulle Nadine, hänen suosittu bloginsa löytyy täältä:   

Via Per Aspera Ad Astra 

Ja minä tulin vasta nyt mukaan. Mutta parempi myöhään...

Aurinkoista maaliskuuta kaikille! 

/ Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin ja Instagramin kautta


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig