MOMENTS OF MY LIFE

maanantai 21. helmikuuta 2022

Kaksi asiaa nyt - näkemiin Peking ja midimekko kevääseen

 

// Postaus sisältää mainoslinkin //

Olen katsonut ahkerasti Pekingin talviolympialaisia. Sunnuntaina ne riemukkaat juhlat sitten  päättyivät - näkemiin Peking. 

Ja Suomen kannalta päättyivät tosi juhlavasti. Suomen Leijonat taistelivat olympiakultaa! Oli hienoa kuulla taas Maamme -laulu.  Ja oli komeaa, kun Valtteri Filppula jakoi jääkiekkokavereilleen mitalit kaulaan. Hyvä Suomi! En muuten olisi uskonut, että Suomi saisi kaikkiaan kahdeksan mitalia. Oma veikkaukseni meni pahasti pieleen. 

Ja katselin myös sunnuntaiaamusella  Kerttu Niskasen hiihdon. Olipa siellä ladulla aikamoinen myrsky ja puhuri, mutta läpi tuulen ja tuiskun toi Kerttu pronssimitalin naisten 30 kilometrin hiihdosta. Sai jo toisen mitalin Kerttukin. Iivo jo aikaisemmin nappasi koko värisuoran kultaa, hopeaa ja pronssia. Uskomaton sisaruspari! 

Pekingin talviolympialaisten maskotti - Bing Dwen Dwen -panda 


Ihan hiihtojen kuningattareksi ei Kerttu päässyt, Therese Johaug vei tuon tittelin. Ja Alexandr Bolsunov sai hiihtojen kuninkaan tittelin kolmella kullallaan. Minua hymyilytti, kun Bolsunov 30 km:n voiton jälkeen kätteli viimeiseksi tulleita hiihtäjiä. Hän on oppinut kauniita tapoja meidän hyväkäytöksiseltä Iivolta. 

Kisojen kauneinta antia olivat jäätanssit. Upeaa taidetta ja ihanaa musiikkia. En osaa edes kuvitella sitä harjoittelun määrää, mitä jäätanssijat joutuvat tekemään. Mielettömästi tunteja ja tuhansia  kertaamisia kuuluu tähän uskomattomaan lajiin. Yksittäisluistelussa minua suretti nuoren Kamila Valijevan kohtalo. Miten hänen käykään jatkossa. 

Helpottaa ja tulee ikävä, kun kisat päättyivät. Sanoinkin jo aikaisemmin, että kyllä tämä on työstä käynyt, niin tiiviisti olen kisoja seurannut. Onneksi edes yksi laji on jäänyt väliin, kelkkailua en ole seurannut.  

Miksi helpottaa? Oma liikuntani on jäänyt todella vähiin kisojen aikana. Sohva ja televisio ovat kutsuneet  enemmän kuin ladut tai kävelypolut.



Jos ihmettelette, miksi minä tässä postauksessa keikun  kevätmekossani. No, minulla oli ilo  viettää synttäreitäni olympiahuumassa. Ja kukkiakin sain. Tämän mekon valitsin yhteistyön merkeissä Cellbesiltä. Sopii hyvin tähän olympiajuhlaan. 

Cellbes fi:n sivuilla voi nyt tehdä superlöytöjä jopa -50% alennuksella, kannattaa tutustua. 

Tämä mekko on kevään uutuuksia, joten tätä mekkoa ale ei koske. Mutta ei hätää, koodilla TN22 saat -15% alennuksen kaikista normaalihintaisista Cellbes -merkin tuotteista. Tämä mekko on mukavaa joustavaa trikoota. Tykkään tästä vihreästä väristä, mallista ja kauniista kuosista. Viihdyn tässä mekossa. 



Mutta nyt uuteen alkuun myös kuntoilun saralla. Hyvää uutta viikkoa! 

/ Tuula 


Seuraathan minua jo instagramissa: tuulaslife

Midimekko - // Cellbes *


SHARE:

sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Yllätyksiä Pekingissä

 

Miten niin yllätyksiä Pekingissä? Suomenhan tiedetään olevan hyvä. 

Kyllä nämä kisat ovat minulle työstä käyneet tai oikeammin jännittäminen. Paljon olen katsonut, mutta en ihan kolmelta ole aamuisin herännyt. Olen aina ollut innokas penkkiurheilija ja talviurheilu on lähellä sydäntäni. Olen sitä ikäluokkaa, kun ruutupaperi ja kynä kädessä olen pikkutyttönä merkannut väliaikoja television äärellä erilaisista hiihtokilpailuista. Nyt digitekniikka hoitaa homman puolestani. 

Ja sitten yllätysmomenttiin. 

Naisten perinteinen kymppi: Therese Johaug voitti, Kerttu Niskanen otti hopeaa ja Krista Pärmäkoski pronssia. Upeasti hiihtivät naiset. Onnea! 













Harmikseni minulla ei ollut kännykkää kädessäni, kun naisille ojennettiin mitalit. Suomen naisille mitalit ojensi Sari Essayah, joka on Kansainvälisen olympiakomitean jäsen. 

Se oli sykähdyttävä yllätys, sillä Sari on ollut työkaverini joskus aikoja sitten Auriassa, myöhemmin Soneralla. Hän oli jo silloin saavuttanut maailmanmestaruuden kävelyssä. Todellinen huippu-urheilija on siis ollut Sarikin. Mukava, osaava ja ammattitaitoinen, ovat adjektiiveja,  jotka liitän Sariin. 

Sari lähti sitten politiikkaan mukaan ja on kerännyt politiikankin parissa paljon meriittejä. Hän  on ollut mm. ääniharava Turussa. On osallistunut presidenttikisaan. Ja nyt Sari on kutsuttuna Pekingissä.

Miesten 15 km perinteisen kisan voittaja, niinkuin kaikki tiedämme, oli uskomaton Iivo Niskanen. Kun mitalit jaettiin, niin minulla oli jo kännykkä kädessä. 





Oli upeaa katsella, kun Sari antoi Iivolle kultamitalin. Minulla silmäkulma kostui. Ja minusta oli myös liikuttavaa katsoa, kun Iivo lauloi Maamme -laulua. Lämpimät onnittelut Iivo! 

Nyt on meille tarjoiltu talviurheilun juhlaa mielin määrin. Ja juhlat jatkuvat. 

Onko siellä teidän kotisohvilla jännitetty olympialaisia? 


/ Tuula


Ps. Ei tämä ihan blogini normaaliaiheistakaan poikennut. Kuvissa on myös suomalaista olympiamuotia, joka kuitenkaan ei ole ykkösasia näissä kisoissa. 


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig