MOMENTS OF MY LIFE

torstai 30. huhtikuuta 2020

Blogin uusi ilme



Hei! Nyt se on tapahtunut, blogini on saanut uuden ilmeen. Tervetuloa uudelle ja mielestäni heleämmälle  blogipohjalleni. Minä olen kuin autonvaihtajat, jotka parin vuoden välein vaihtavat uuteen malliin, minä vaihdan blogipohjaa parin vuoden välein uuteen kuosiin. Meillä jokaisella on halu vaihdella erilaisia juttuja ja näin minulla, blogipohja vaihtuu.

Pääsin blogipohjan vaihdossa helpolla, sillä tämän uuden blogipohjan minulle rakensi sometaituri Veera Rusanen. Ja vaihto kävi näppärästi. Laitan hänen osoitteensa postauksen loppuun, jos sinulle tulee tarvetta blogin ilmeen vaihtamiseen.


    

Etusivu:

Kun katselet sivua tietokoneelta tai iPadilta, tulet ensin Etusivulle (näkymä alla). Tähän tullaan perusosoitteella:  tuulaslife.fi.  Postaukset ovat aikajärjestyksessä, ylimmäisenä on uusin postaus.  Otsikkoa tai kuvaa näpäyttämällä pääset mihin tahansa blogipostaukseen. 

Tuula's life otsikon alla harmaassa yläpalkissa on inforivi. Sitä aion vielä hienosäätää. Jos "seikkailet" joissakin vanhoissa postauksissa, niin palkin Etusivua painamalla pääset aina uusimpaan sivuun. 





Ja tältä näyttää yksittäinen teksti (alla) Se on aika samannäköinen kuin edellisessä pohjassa. Yksittäisen tekstin kohdalla näkyy aina myös tuo yläpalkki, josta painamalla Etusivua pääsee viimeisimpään sivuaukeamaan. 



Pientä hienosäätöä on vielä blogin kanssa ja yksityiskohtia vielä korjaillaan, mutta olen innoissani tästä blogin uudesta ilmeestä. Erilainen etusivu ja varsinainen postaussivu ovat mielestäni kiva kombo ja antavat uutta visuaalista ilmettä blogille. 

*****

Iso kiitos tästä blogin uudesta ilmeestä kuuluu Veera Rusaselle, vaihto kävi nopeasti ja ammattitaidolla. Veera on kaiken lisäksi loistava leivonnaisten tekijä. Hänet tavoittaa The Queen of Delicious -blogin kautta. 


Tänään on vappuaatto. Turussa on tapana mennä Taidemuseon mäelle laittamaan lakki päähän, mutta tänä keväänä tuo traditio ei toteudu, ainakaan omalla kohdallani. 

Mitä pidät uudesta blogin ilmeestä?


Iloista ja turvallista Vappua! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

SHARE:

sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Mietteitä koronakatkolla


Hei ystävät hyvät! 

Tämä koronakevät on vaikuttanut minuun jotenkin latistavasti blogin osalta ja en varmasti ole ainoa. Olen ollut vailla punaista lankaa, miten ja mitä kirjoittaisin blogiin. Tapahtumat, matkat, teatterit, museot, taidenäyttelyt... nämä kaikki tuovat iloa ja hyvää mieltä elämääni ja mielelläni olen niistä tänne kirjoitellut. Vaan nyt ne kaikki ovat kiellettyjen listalla. Tässä mietteitäni koronakatkolla.



Viikko 11


Kalenteri oli vielä täynnä tapahtumia, kun maailmalta ja Euroopasta alkoi kuulua enemmän ja enemmän hurjia koronauutisia. Päätin, että Helsingin tapahtumiin en Turusta tällä viikolla lähde ja onnekseni nuo tapahtumat myös peruuttiin.

Saman viikon perjantaina 13.3. minulla oli liput Turun Kaupunginteatterin Don Juanin loppuunmyytyyn näytökseen. Olin vihdoinkin saanut liput ja ystävättäreni kanssa piti mennä katsomaan paljon kehuttua Eero Ahoa Don Juanina. Minua alkoi jossakin vaiheessa vähän pelottaa teatteriin meneminen. Turun Kaupunginteatterin Pienelle näyttämölle mahtuu 250 katsojaa, mutta 13.3. ei ollut vielä suurten yleisötapahtumien kieltoa. Noin 2-3 tuntia ennen näytöksen alkua sekä sähköpostilla että tekstiviestinä tuli kuitenkin infoa, että näytös on peruutettu ja lupasivat kertoa jatkosta myöhemmin. Mutta niin siinä kävi, että 13.3. jälkeen niin Turun Kaupunginteatteri kuin Linnateatterikin sulkivat ovensa koronapandemian takia.

Don Juan / Eero Aho, kuva: Turun Kaupunginteatteri 

Viikko 12 


Olen joskus asunut Irlannissa ja minua edelleen kiinnostavat maan asiat. Sieltäkin tuli uutispommi, jos ei ihan minulle, niin kaikille irlantilaisille. Irlannissa vietetään 17.3. Pyhän Patrickin päivää ja  juhlaparaatit peruutettiin nyt ko. päivänä koko maassa. Tuon uutisen jälkeen Irlanti myös laitettiin kokonaan säppiin, samoin kuin me teimme Suomessa. Joka vuotisesta Pyhän Patrickin päivän paraatista sen verran, että pelkästään Dublinissa muutaman kilometrin paraatireitin varrelle ahtautuu noin 700 000 ihmistä. Onneksi irlantilaiset olivat kaukaa viisaita ja peruivat paraatit. Voin vain kuvitella, millainen olisi ollut pahin mahdollinen skenaario taudin leviämisen kannalta.

Kuva Irlannin keittiöstäni silloin joskus. Ja Saarakin kyläilemässä. 

Viikko 14 


Pelästyin, kun sain kuulla edesmenneen ystäväni Tarjan tyttäreltä Mialta, että hänellä on ollut 'hieman' korona -oireita: lämpöä, päänsärkyä, kurkku kipeänä ja vihlovat keuhkot. Ja hänen on ollut helpointa olla lämpimässä saunassa, koska siellä on parempi hengittää. Soittelin vielä illalla Sari -ystävälleni, joka työskentelee Terveystalolla ja hän sanoi, että kannattaa kysyä, onko haju- ja makuaisti myös kadonnut. Jos on, niin se voi tarkoittaa koronaa. Ja Mialta olivat myös nämä ko. aistit poissa. Nyt hän on jo tervehtynyt, eikä muukaan perhe ole sairastunut. Onneksi.  Mia menee vasta-ainetesteihin, kun ehtii.
Terveisiä Hankoon. Ja kiitos ihanista pikkuväen kuvista kevään aikana.

Keväällä tuli luntakin. Hangon pikkuväkeä. 

Viikko 15 


Veljenpoikani Niko on myös ollut paljon ajatuksissani, sillä hän asuu ja on töissä Espanjassa. Ja korona on raivonnut pahasti Espanjassa. Veljenpoika käy joka päivä töissä kodin ulkopuolella. Työmatkat sekä kaupassakäynnit ovat ne ainoat mahdollisuudet ulkoiluun. Urheilevalle nuorelle miehelle tuo karanteeni lienee kauheaa, mutta Niko ei valita.  Hän sanoo, että Torrevieja on kuin aavekaupunki, todella harvoin näkee jonkun liikkuvan kaupungilla.

Veljenpoika


Viikko 17 


Pikkuvene on laskettu veteen ja mökkikausi on avattu. Nyt vietämme ensimmäistä viikonloppua saarimökillä. Täällä oli kaikki kunnossa talven jäljiltä. Ja laituri ehjä! Talvella oli myrskyjä ja vesi oli käynyt tosi korkealla. Kaisloja on ylt'ympäriinsä. Eilen siivottiin mökki ja ulkotöihinkin mennään jossakin vaiheessa, kun kelit lämpenevät. Me voimme hyvillä mielin käydä mökillä, sillä mökki sijaitsee saman sairaanhoitopiirin alueella, jossa asumme.



Kun laitoin instaan kuvan pikkuveneen veneenlaskusta, pitkäaikainen ystäväni Gema, joka myös asuu Espanjassa  kirjoitti: 

Hi Tuula! 
Ohhhh! Great you can escape to the sea... in Finland.
Here all along the Costa de Sol, all the beaches and access to the sea are closed and drones and helicopters watching every now and then if somebody breaks the rules...  you can get big fines. 


*****




Asia, josta olen onnellinen, me suomalaiset voimme ulkoilla!

Lämpimät terveiset kaikille! Pysykää turvassa ja terveinä. 

- Tuula

Palaan pian.


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig