MOMENTS OF MY LIFE

keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

3x silmälasit ja Synsam Lifestyle -sopimus





Hankin uudet silmälasit melkeinpä vuosittain. Välillä onnistun ostoksessani, välillä en. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus Synsamin kanssa yhteistyöhön, niin päätin kokeilla tätä Synsam Lifestyle -sopimusta. Valitsin silmälasini Raision Kauppakeskus Myllyn Synsam -liikkeestä. 

Synsam Lifestyle -sopimus pitää sisällään kolmet silmälasit. Ne voivat olla tavalliset lasit, aurinkolasit tai urheilulasit. Näitä voi yhdistellä, miten itse haluaa. Minä valitsin kahdet silmälasit ja aurinkolasit. Silmälasien valinta on usein vaikea tehtävä. Olin mielissäni, kun Synsamin stylisti Eija Känsälä sekä ammattitaitoinen henkilökunta olivat apuna ja makutuomareina. Esittelen tässä omat silmälasivalintani ja kerron samalla Synsam Lifestyle -sopimuksesta lisää. 

Ruskeat silmälasit ovat ranskalaisen J. F. Reyn mallistoa: 




Pidän kovasti tuosta ruskean "raidallisuudesta" sekä silmälasien mallista. Monikäyttöiset silmälasit, jotka sopivat minkä värisen asun kanssa tahansa. 



Synsam Lifestyle -sopimuksella asiakas vuokraa vähintään kolme silmälasiparia Synsamilta. (maksimimäärä on kymmenen silmälasiparia). Asiakkaalla on 14 päivän peruutusoikeus tilauksesta. 
Mikäli huomaat, että et viihdykään silmälaseissasi, voit vaihtaa linssit ja kehykset toisiin 90 päivän kuluessa luovutuspäivästä. Yksittäisen silmälasiparin voi vaihtaa vain kerran. 

Punamustat silmälasit ovat myös J. F. Reyn mallistoa: 



Kaikkiin sopimuksen silmälaseihin kuuluu myös täysvakuutus, joka kattaa rikkoontumisen, varkauden ja katoamisen. Ja mikä parasta, sopimukseen sisältyy yhden silmälasiparin vaihto vuosittain, joskaan se ei ole pakollista. Sopimus on sitovasti voimassa 24 kuukautta. Sitoutumisajan jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana kuukauden irtisanomisajalla. 


Tykkään näitten punamustien kehysten pirteästä mallista. Kehykset ovat mattamustat ja aisat punaiset. 
Kaikkiin silmälaseihin kuuluvat kauniit merkkikotelot.

Jos koet, että näkösi on muuttunut sopimusaikana, sinulla on sopimuksen mukaan oikeus uuteen näöntarkastukseen lisämaksutta. Jos näöntarkastuksessa ilmenee, että sinulla on näkö muuttunut, voit sopimuksen voimassaoloaikana vaihtaa maksutta kaikkien sopimukseen kuuluvien silmälasien linssit. 



Kuukausimaksu määräytyy valitsemasi silmälasien lukumäärän ja sekä kehysten ja linssien mukaan. Alhaisin hinta yksille silmälaseille vahvuuksilla on 14,90 euroa kuukaudessa. Kokonaisvuokra 24 kuukauden sopimuskaudelle on 357,60, muita kuluja ei tule. Tähän Synsam sopimus -pakettiin kuuluvat myös silmälasien puhdistusaineet sekä puhdistusliinat koko sopimuksen ajaksi.

Aurinkolasini ovat Synsamin oman merkin Fellepinin mallistoa: 



Ihastuin näihin Fellepini -malliston vihreisiin kehyksiin. Aurinkolaseihin tuli myös liukuvärjäys. Maailma näyttää kauniimmalta vihreitten aurinkolasien läpi. 


Kiinnostuitko ja haluatko saada lisää tietoa? Synsam-liikkeissä kerrotaan enemmän Synsam Lifestyle -sopimuksesta ja lisätietoja saat tästä osoitteesta:  Synsam Lifestyle Sopimus . 

Osa kuvista on otettu luvalla Turun taidemuseossa, Lars Göran Johnsson / Löytöretkiä -näyttelyssä. Kuvaajana toimi Minna Varjonen. Vähän jännittää tämä lähikuvaus. Tuossa alkulauseessa sanoin, että välillä onnistun silmälasien valinnoissa, välillä en. Nyt onnistuin. Kiitos Raision Myllyn Synsam. Viihdyn näissä kaikissa uusissa rilleissäni. Mitkä ovat sinun suosikkisi?


Tervehdys lasien takaa,

- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


SHARE:

perjantai 6. maaliskuuta 2020

Palkkamurhaajan painajainen Linnateatterissa



Olen kauan sitten äidinkielen kokeessa vastannut kysymykseen, mitä tarkoittaa sana farssi?
"Farssi on komedia, jonka viihdyttävyys perustuu yhteensattumiin, väärinkäsityksiin, absurdeihin tilanteisiin, verbaaliin huumoriin ja nopeaan, loppua kohden kiihtyvään juoneen. Farssin tarkoitus on saada yleisö nauramaan ja hymyilemään."


Ylläolevan kuvan olen ottanut Palkkamurhaajan painajainen pressitilaisuudesta. Näyttämöllä on kaksi tavanomaista hotellihuonetta. Huoneet voisivat olla missä hotellissa tai kaupungissa tahansa. Huoneet ovat siistit ja juuri siivotut; valmiina vastaanottamaan hotellivieraita. Ja huoneisiin saapuukin kaksi tavallisen näköistä miestä. Toiseen huoneeseen liikemies tummassa puvussaan ja toiseen huoneeseen rento tyyppi t-paidassaan. Molemmat ripustavat oviinsa "Ei saa häiritä -kyltin. Ja kohta alkaa tapahtua. 


Palkkamurhaajan painajainen 

Palkkamurhaajan painajainen on farssikomedia kahdesta miehestä, jotka majoittuvat vierekkäisiin hotellihuoneisiin. Toinen on ammattitappaja ja toinen itsetuhoinen, vaimonsa hylkäämä ressukka.

Tom Petäjä ja Teemu Aromaa - loistavat koomikot.
Palkkamurhaajan painajainen on kuin heille tehty.

Francis Veberin kirjoittama Palkkamurhaajan painajainen Linnateatterissa  on mielestäni tämän genren parhaimmistoa. Mika Eirtovaaran ohjaama esitys on aikamoinen vauhdin ja verbaalin huumorin keitos, joka saavuttaa hyvin yleisönsä. Esitys täyttää niin Mika Eirtovaaran kuin taiteellisen johtajan Jussi Vahvaselän toiveet. Huikea farssi! 


Kuva: Peter Sebastian

Tom Petäjän esittämä Ralph on kylmähermoinen palkkamurhaaja, joka kaipaa vain rauhaa ja yksinäisyyttä, jotta saisi toteututeksi tehtävänsä. Hänen pitäisi hoidella vastapäisestä oikeustalosta poistuva hankala todistaja. Pahaksi onnekseen hän on saanut hotellinaapurikseen valokuvaaja Frank'in (Teemu Aromaa), joka vaimon jättämänä on kuin maansa myynyt ja päättää tehdä itsemurhan. Yrityksestä huolimatta tämä ei onnistu ja niin naapurihuoneiston palkkamurhaaja kuin hotellin henkilökuntakin joutuvat sekaantumaan asiaan.

Joonatan Perälä ja Tom Petäjä Kuva: Peter Sebastian 

Petäjä ja Aromaa ovat hulvattomia tyyppejä. He kuljettavat roolejaan pidäkkeettä. Minua nauratti heidän keskustelunsa. Ne eivät kohtaa ajatuksen tasolla toisiaan lainkaan. Eipä ihme, että kaikki kääntyy päälaelleen. Kehonkieltä ja mimiikkaa käytetään taitavasti. Ja myös ajoitukset ovat kohdillaan. Tähän kohtaan pitää nostaa esiin Ralphin eli Petäjän tanssikohtaus, yllätyksekseni Petäjän sisällä asuu oikea latino, tanssimuuvit ovat kohdillaan. Tom Petäjää tanssimassa on mahdoton kuvata, hänet pitää nähdä. Katsomo raikui naurusta. 

Tom Petäjä ja Iiro Heikkilä ja toisessa huoneessa: Joonatan Perälä, Mikko Leskelä ja
Teemu Aromaa. Kuva: Peter Sebastian

Lavalla nähdään enemmän näytelijöitä kuin yleensä Linnateatterin näytöksissä. Huonepalvelija Joonatan Perälä sopii soppaan hyvin. Hän on puhelias, mutta toimii kaiken sekamelskan keskellä korrektisti ja ohjeiden mukaisesti. Vain hänen silmistään voi nähdä, että nyt tapahtuu kummallisia asioita.

Teemu Aromaa ja Toivola (kuva: Peter Sebastian)

Tarina rullaa yhä hurjemmin, kun paikalle saapuvat Frankin ex-vaimo (Roosa Toivola) ja hänen tohtorimiehensä, jota esittää Mikko Leskelä. Frankin ex-vaimo on tyylikäs, määrätietoinen ja ponnekas nainen. Ja hänen takiaan Frank oli aikeissa tehdä itsemurhan!

Tohtorimiehelle käy köpelösti, kun hän sekoittaa palkkamurhaajan ja vaimonsa ex-miehen ja tuikkaa vahingossa piikillä rauhoittavaa väärään mieheen eli palkkamurhaajan. Miten siitä selvitään? Aikamoinen tilanne. Kokoonpanon kruunaa vielä hiljainen poliisi, jota näyttelee Iiro Heikkilä. 

Tom Petäjä ja poliisi Iiro Heikkilä (Kuva: Peter Sebastian) 

Säpinää riittää loppuun asti. Ehtiiköhän palkkamurhaaja täyttää toimeksiannon?

Palkkamurhaajan painajainen täyttää kaikki farssin kriteerit. Esitys on loistava lajityyppinsä edustaja. Ja nauru pidentää ikää. Esitystä on ilo suositella. 

Tämän kuvan otin pressitilaisuudessa. Tässä farssin tekijät yhdessä lavalla:
Ohjaaja Mika Eirtovaara, Tom Petäjä, Joonatan Perälä, Teemu Aromaa, Iiro Heikkilä,
Mikko Leskelä ja Roosa Toivola.
Lavastus:  Peter Ahlqvist 

- Tuula 

*Kutsuvierasliput saatu

Linnateatterin ohjelmisto löytyy TÄÄLTÄ  täältä.


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta








SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig