MOMENTS OF MY LIFE

perjantai 29. marraskuuta 2019

Emil Nolden kohuttu näyttely Turun taidemuseossa



Kävin katsomassa Emil Nolden paljon kohua herättänyttä näyttelyä Turun Taidemuseossa. Emil Nolde (1867-1956) oli ekspressionismin suurnimi Saksassa ja muuallakin.



Noldea pidettiin pidettiin aikaisemmin natsismin uhrina. Oliko hän natsihallinnon uhri vai sittenkin vannoutunut natsi ja Hitlerin uskollinen kannattaja? Uusi tutkimus osoittaa, että hän ei ollut natsismin uhri. Miten suhtautua mestarilliseen taiteilijaan, joka paljastui natsiksi?


SHARE:

sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Joululahjaksi The Body Shopin tuotteita



Yhteistyö: Why Not Pr  


Minulle saapui joulu marraskuussa. Sain nimittäin joululahjan The Body Shopista. Lahja ilahdutti ja piristi näitä marraskuun pimeitä päiviä. Tässä avaan nyt ensimmäisen joululahjani.



Kannattaa huomioida tämä: 

The Bodyshopin verkkokauppaan pääset tästä: The Body Shop / Verkkokaupasta on ilmainen toimitus aina 26.12.2019 asti.

Almond Milk ja Honey -tuotteet

Olen jo ottanut käyttööni nämä Almond Milk ja Honey -tuotteet. Tuotteet sisältävät luomutettua mantelimaitoa ja hunajaa ja tuotteet on suunniteltu erityisesti herkälle ja kuivalle iholle. Sarjassa on kevyesti kuoriva vartalovoide, voide on tarkoitettu kuivalle iholleni. Voide on kermaisen hellävarainen ja on kuin herkälle ja kuivalle iholleni tehty.


SHARE:

maanantai 18. marraskuuta 2019

Onko tuttu juttu?



Olen kirjoittanut blogia jo vuodesta 2013 asti. Ensimmäinen blogini oli nimeltään Tuulian tarinoita ja se kertoi "seikkailuistamme" Tuulia -purjeveneellä saaristossa. Blogin nimi oli rajallinen eli kun innostuin laajemminkin kirjoittamaan blogijuttuja, niin jutut eivät mahtuneet enää venekategoriaan, vaan nimeksi vaihdoin Tuula's life. Tuo nimi antoi mahdollisuuden kirjoittaa muistakin harrastamistani jutuista kuin pelkästään saaristosta.


Kun vaihdoin blogin nimen vuonna 2015, niin aloitin tämän toisen blogini Tuula's life ihan tyhjältä pöydältä eli nollatilanteesta. Moni vanhan blogin lukija tuli lukemaan tätä uuttakin blogia ja siitä olin / olen iloinen. Jos haluat lukea juttuani / juttujani, niin mistä sinä löydät blogitekstini? Facebookista, Instagramista, Blogit.fi sivuilta, Bloggerin kautta?

Kristiina K kertoo blogijutussaan, että kun hän juttelee jonkun tutun kanssa, niin ihan kuin puoli vahingossa tuo tuttu kertoo seuranneensa hänen blogiaan jo pitkään. Hän sanoo, että tuollaisessa tilanteessa tulee sellainen olo, että aika moni tuttu lukee ihan kuin salaa hänen blogiaan, niinkuin se ei olisi oikein sallittua. 

Minulle kävi tällainen tapaus, kun olin ostoksilla. Törmäsin yhteen tuttuuni, jota en ollut vuosiin kasvokkain nähnyt. Hän kertoi, että on lukenut blogiani pitkään ja silloin useamman jutun kerrallaan. Olin hänen sanomastaan mielissäni, mutta sanoin kuitenkin, että en tiennyt hänen lukevan blogiani. Johon hän vastasi, että ei hän ole viitsinyt ilmiantaa itseään. No, olihan tuo blogin seuraaminen kiva kuulla näinkin.



Niinkuin Kristiina viisaasti sanoo: "Mikä onkaan mukavampaa palautetta bloggaajalle kuin se, että 
joku kertoo lukevansa blogiani." 

Joskus aloittaessani kirjoittamaan blogia, blogiini tultiin Bloggerin kautta ja sinne myös eniten kommentoitiin. Nykyään,  kun blogeja luetaan enenevässä määrin kännykällä, niin kommentointi on hankalampaa näpytellä. 

Miten blogiini tullaan? Tekstistä riipppuen blogiini tullaan eniten joko facebookin, instagramin, blogit.fi:n ja myös bloggerin kautta. Jos haluaa kommentoida blogitekstiä blogin sivuilla, niin pitää olla google -tili. Ja facebookin tykkää -nappulaa on helppo painaa. Ja nyt kysynkin ihan mielenkiinnosta: "Mitä kautta sinä tulet blogiini?" 


Minulle on nykyään yhtä tärkeitä blogijuttuni kommentit niin instagramin, facebookin kuin blogin kautta. Ja tykkäykset ilahduttavat aina. Ihanaa kun olette ja "ilmiannatte" itsenne :)


Mukavaa alkanutta viikkoa! 

- Tuula 

Ps. Kuvat olen ottanut Hirvensalosta, Turusta. 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

SHARE:

perjantai 8. marraskuuta 2019

Mitä kokea Tallinnassa?




Muistatteko, kun keväällä lehdissä kirjoitettiin, että suomalaiset ovat hylänneet Tallinnan. Se oli keväällä se, mutta nyt Tallinnassa eletään valtavaa matkailubuumia. Suomalaiset matkailijat ovat löytäneet Tallinnan uudestaan ja sitä en ihmettele lainkaan. Jonkun lehden otsikkokin on kertonut, että Tallinna on kuin uusi Berliini.

Tallinnassa on avattu viisi uutta museota ja nähtävyyttä tänä vuonna ja kuudes avataan marraskuun lopussa. Edellisessä blogipostauksessani kerroin Fotografiskasta ja  Kirsty Mitchellin näyttelystä siellä.  Ja tälläkin kertaa lähden Fotografiskasta liikkeelle.

Fotografiska / Alison Jackson "Totuus on kuollut" -näyttely 



Oletteko kuulleet brittitaiteilija Alison Jacksonista? Jackson on kiistelty taiteilija kotimaassaan Britanniassa. Hän käyttää humoristissa valokuvissaan julkkisten näköisiä näyttelijöitä. Taitelija on sanonut: "Totuus on kuollut. Mihinkään ei voi luottaa, mikään ei ole autenttista, vaan mikä tahansa voi olla väärennettyä." Taitelija kertoo käyttävänsä hyväkseen tavallisten ihmisten halua kurkistaa kuninkaallisten ja kuuluisuuksien salattuun elämään. Tuo ylläoleva valokuva sekä keskisormea näyttävä prinsessa Diana (näköisnäyttelijä) sai aikamoisen kohun aikaan vuonna 2000 Briteissä.


SHARE:

tiistai 5. marraskuuta 2019

Fotografiska ja Kirsty Mitchellin koskettava näyttely Tallinnassa





Minä liikutuin upeassa Fotografiskan Kirsty Mitchellin valokuvanäyttelyssä Tallinnassa. Mutta ennen Mitchellin koskettavaa tarinaa kerron, miten valovoimainen Fotografiska saatiin Tallinnaan.

Tallinnan Fotografiska 



Minulla oli ilo viime viikon pressimatkalla käydä Tallinnan uudessa valokuvamuseossa Fotografiskassa. Ensimmäinen Fotografiska avattiin Tukholmassa vuonna 2010 ja Tallinnan Fotografiska avattiin tämän vuoden kesäkuussa. Tallinnan jälkeen seuraavat valokuvamuseon rantautumispaikat ovat Lontoo ja New York. 

On mielenkiintoista, että Tallinnaan avattiin Fotografiska ennen Lontoota ja New Yorkia. Hankkeen äiti Maarja Loorents innostui Tukholman Fotografiskasta vieraillessaan siellä vuonna 2012. Loorents on suuri taiteenystävä ja rakastui Fotofrafiskaan samantien.

Loorents otti yhteyttä Fotografiskan perustajaveljeksiin Jan ja Per Bromanin. Veljekset suunnittelivat vievänsä Fotografiskan ihan muihin maihin ja Tallinna ei ollut käynyt edes heidän mielessään. Mutta Maarja Loorents oli vakuuttava ja Jan Broman totesikin, että ensimmäinen askel olisi löytää oikea rakennus.


SHARE:

sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Noblessner - Tallinnan uusi ja trendikäs alue



Minulla oli ilo käydä jo toistamiseen Tallinnan Noblessnerin alueella. Se on tällä hetkellä Tallinnan nopeimmin kehittyvä alue ja monien mielestä myös kiinnostavin ja trendikkäin alue. Noblessnerissa on uusia asuintaloja, erilaisia aktiviteetteja, ravintoloita, lahjatavarakauppa, sisustusliike, olutpanimo ja yrityksiä tulee koko ajan lisää. Olen itse ihastunut Noblessneriin, tässä tarinani upeasta alueesta. 

Noblessner sijaitsee Kalamajan ja Lentosataman kupeessa satama-alueella. Sinne voi kävellä vaikka rantoja pitkin tai mennä bussilla. Kerron lopussa, millä busseilla Noblessneriin pääsee.



Näissä värikkäissä taloissa minäkin haluaisin asua. On upeat merinäkymät ja venepaikka -mahdollisuus.


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig