MOMENTS OF MY LIFE

sunnuntai 27. lokakuuta 2019

Tallinnan vierailu osa 2 - Vinkkejä: JOIK, Skywheel, Helk, Pavlova Café, Noblessner


Pressimatka Tallinnaan, kutsujina  StoryTold sekä Your Brand Up Studio 


Toinen Tallinnapäivä starttasi käyntiin hyvin nukutun yön jälkeen. Annoin itselleni luvan nukkua pitempään, sillä edellinen yö meni neljän tunnin unilla, kun Turusta matkasin aamuvarhaisella Helsinkiin ja Länsiterminaaliin.

Kävin pikaisella aamu-uinnilla hotellin Span puolella, kameraa en valitettavasti ottanut mukaan.  Kylpylä näytti tosi tyylikkäältä. Ja sen jälkeen kiirehdin nopealle aamiaiselle. Pikainen silmäys aamiaisravintolaan kertoi, että aamiaispöydät notkuivat erilaisia herkkuja. Istahdin kuuntelemaan Aamu-tv:tä ravintolassa, se tuntui niin kotoisalta.  Mielestäni TV on mainio juttu aamiaisravintolassa. En osaa viron kieltä, mutta tunnelma oli tuttu omasta televisiostamme.
Ja sitten olikin jo aika lähteä toisen päivän Tallinna -kierrokselle. Tässä vielä linkki viihtyisään: Park Inn Spa -hotelliin .


Oi, mikä ihana ihana paikka olikaan päivän ensimmäinen kohteemme JOIK!  Ajoimme puolisen tuntia  Harjumaan Tänassilmalle Tallinnan ulkopuolelle, jossa odotti keltainen talo - JOIK Organic'in tehtaanmyymälä ja tehdas. Joikissa tehdään luonnonkosmetiikkaa. JOIK Organic on Viron vanhimpia luonnonkosmetiikkasarjoja. Luonnonkosmetiikka on isossa roolissa Virossa. Ymmärtäisin, että se on isommassa roolissa Virossa kuin Suomessa.



SHARE:

keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Tallinnan vierailu osa 1 - Leib, Shishi, Lahhentaggen, illallinen ja hotellit



Pressimatka Tallinnaan, kutsujina  StoryTold sekä Your Brand Up Studio 


Viime viikolla sain viettää kaksi mielenkiintoista päivää Tallinnassa. Meitä oli Estonia lifestyle -bloggaajatapahtumassa yhdeksän bloggaajaa / vloggaajaa. Ja koollekutsujat olivat ihanat Tallinnan tuntijat Thea Ekholm ja Evelin Org.

Vasemmalta: Minä laidalla,  Aitoa arkiruokaa / Alexander,  Optimismiajaenergiaa / Katja,  Mieskin / Juri,
Kristallinkirkaasti / Krista,  Tallinna24.ee/ Thea,  Naiselo45+ / Sini,  Kahvakuulakainalossa / Marietta,
YourBrandUpStudio / Evelin,  Viestintätoimisto Commia / Mia,  Iloinen kulkuri/ Johanna


Saimme kahden päivän aikana tutustua kiinnostaviin virolaisbrändeihin niin ruuan,  kauneuden, hyvinvoinnin ja matkailunkin aloilta. Tule mukaan tunnelmiin ja toivottavasti saat kivoja vinkkejä omallekin Tallinnan reissulle.


SHARE:

sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Vihainen leski Helsingin Kaupunginteatterissa



Vihainen leski, Ulla-Riitta Raiskio eli Ullis on elänyt koko elämänsä tunnollisesti. Porannut päivittäin ihmisten hampaita, tehnyt kaksi lasta, nyt jo aikuiset tyttären ja pojan sekä toiminut miehensä omaishoitajana kaksitoista vuotta. Hän asuu yksin vanhassa rivitaloasunnossa, jossa ei viihdy.

Ullis eli Riitta Havukainen 

Tuossa alussa on lähtökohta mainiolle Vihainen leski -näytelmälle Helsingin Kaupunginteatterissa. Vihainen leski on musiikkipitoinen ilottelu ja romanttinen komedia, johon mahtuu myös tummia sävyjä. Ajatuksia herättävä ja välillä pikkutuhmakin.

Kun Ulliksen mies kuolee, niin kaikki läheiset tuntuvat näkevän 74-vuotiaan lesken hauraana ja jo kuolemaansa valmistautuvana vanhuksena. Mutta eipä Ullis ole vielä valmis hauraaseen vanhuuteen, vaan hän on vihdoinkin vapaa elämään. Ullis ottaa keinutuolissa istumisen sijaan yhteyttä ikätovereihinsa, jotka ovat päättäneet ottaa elämästä kaiken ilon irti. 

Ullis muuttamassa rivitaloasunnostaan. Lapset ovat kauhuissaan. 
(Heikki Sankari, Sanna-June Hyde ja Riitta Havukainen) Kuva: Harri Hinkka

SHARE:

perjantai 11. lokakuuta 2019

Piru naiseksi ja Antto Terras



Teatterisyksy on lähtenyt liikkeelle kohdallani vähän myöhässä. Mutta parempi myöhään...
Ensimmäinen syksyllä näkemäni teatteriesitys oli Linnateatterin uutuuskomedia Piru naiseksi. Sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Antto Terras, johon minulla oli ilo tutustua viikko sitten Turun Kirjamessuilla. 

Naiset ovat isoissa rooleissa tämän syksyn näytelmissä. Ja niin tässä Piru naiseksi -komediassakin. Tässä komediassa aikuinen nainen etsii elämäänsä uutta suuntaa. Piru naiseksi on ylistys kaikille naistyypeille.

Kirjamessuilla Antto Terras kertoi minulle, että kirjoittaessaan Pirua, hän oli jo miettinyt Jaana Saarista tähän rooliin, mutta hän oli myös pelännyt, että Jaana kieltäytyisi. Mutta Jaanapa ei kieltäytynyt ja tekee loistavan roolin naisellisena piruna kaikkine kommervenkkeineen. Monenmoista karrikoitua kuvaa Jaana tekee naisesta, milloin nainen on miestennielijä, milloin ikuista nuoruutta jahtaava keski-ikäinen nainen, milloin taas lempeä kotirouva. Jaana Saarinen on karismaattinen komedienne. Muistan hänet hyvin viime vuoden Cavaa ja aurinkoa -näytelmästä Helsingin Kaupunginteatterissa,  Jaana oli siinäkin hurmaava ja omituinen keski-ikäinen nainen Portugalin auringon alla. 


Jaanan parina  Piru naiseksi -komediassa näyttelee Jukka Rasila, joka onnistuu monissa erilaisissa rooleissaan ja "ammateisssaan" mainiosti. Hauskana baarimikkona, autokorjaajana ja uskomattomana hautausurakoitsijana ja monissa muissa rooleissa. Jaanahan näyttelee yhtä roolia eli sitä naispirua ja Jukka Rasila on monen toimen mies. Jaana ja Jukka Rasila näyttelevät sulavasti yhteen ja erilaisista tilanteista muodostuu todella hykertäviä kohtaamisia. Naiset ja miehet puhuvat välillä eri kieltä, onko tuttua?


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig