MOMENTS OF MY LIFE

tiistai 25. kesäkuuta 2019

Akselin ja Elinan hääfarssi - Ruissalossa



Kesäjuhliin kuuluvat häät! Jos ja kun muutkin juhlat! Tervetuloa juhliin!


Kuva: Linnateatteri
Linnateatterin kesäteattteri on rantautunut kesällä 2019 upeaan Ruissaloon meren äärelle, tarkemmin Turun Ruissalon Tapahtumatelakalle. Mikä ihana paikka se onkaan kesäteatterille.

Tänä suvena kesäteatterissa juhlitaan häitä, kun ilmassa on suven taikaa ja koivut tuoksuvat. Silloin on oikea aika astella alttarille: Akselin ja Elinan hääfarssi pyörii kesäteatterissa 13.6.-16.8.2019 

Mutta miten käykään, kun tapahtumapaikka on ylibuukattu? Ruissalon Telakalla pitäisi samaan aikaan järjestää häät, hautajaiset ja metsästyskerhon iloinen illanvietto... Ehtivätkö rakastetut saada toisensa?

Kuva: Linnateatteri

Mainion tekstin on kirjoittanut virolaissyntyinen, suomalainen kirjailija ja koomikko Antto Terras. Ja Kari-Pekka Toivonen on tehnyt napakan ohjauksen. Näytelmässä on kolme taitavaa ja muuntautumiskykyistä näyttelijää: Katriina Sinisalo, Mikko Leskelä ja Miika Laakso. Ja he säihkyvät eri rooleissaan! Ovat uskomattomia ja sutjakoita hahmoja. Oi, miten hauskoja hetkiä he järjestävätkään. Ja osaavat laulaa. Laulunsäkeiden potpuri oli iloista kuultavaa ja yleisö villiintyi isoihin aplodeihin. 

Miika Laakso,  Mikko Leskelä ja Katriina Sinisalo  (kuva: Linnateatteri)

Rytmi on nopeaa ja repliikit onnistuvat kohdilleen. Puheissa vilahtaa tuttuja turkulaisia paikkoja ja kaikkien tuntemia koko maan julkkiksia. Salamannopeat asujen ja roolien vaihdot kuuluvat farssiperinteeseen. Jos on näyttelijöillä kiirettä, niin kiirettä on myös takahuoneessa - avustajien on oltava tarkkana, mikä asu kuuluu aina seuraavaan sisääntuloon. Työskentelyn pitää olla saumatonta. Ja vielä näyttelijöistä - he hallitsevat äänellisen, miimisen ja liikunnallisen puolen upeasti. Katsoja ei voi muuta kuin ihailla heidän taitojaan.

Kaarinan Cupidot, Mikko Leskelä ja Miika Laakso (kuva: Linnateatteri) 

Juhlatalon hovimestari Mikko Leskelä ja pappi Katriina Sinisalo (kuva: Linnateatteri)

Kaikki kolme näyttelijää tekevät melkoisen määrän rooleja, tässä pieni esittely muutamista lavalla nähdyistä tyypeistä:  Virpi on polttareiden uskomaton järjestäjä, Kaarinan Cupidot naurattavat, liturgisesti puhuva pappikin löytyy ja todella erikoinen poliisi. Huikeita tyyppejä.

Miika Laakso ja Katriina Sinisalo (kuva: Linnateatteri)

Ja kysyinkin jo aikaisemmin, saavatko Akseli ja Elina toisensa? Kyllä he saavat toisensa. Nyt en paljasta, miten kaikki tapahtuu. Mutta jännittäviä mutkia on matkassa.

Lavastus Jones Maxwell, puvustus Kaarina Kopola, musiikin sovitus Jussi Vahvaselkä, äänet ja valot Esa Näykki, naamiointi ja kampaukset Minna Pilvinen 

Kiitos Linnateatteri - olipa iloiset juhlat! Nauru pidentää ikää! Jippii!

Pizzeria Al Mare (kuvan olen ottanut pressitilaisuudessa)

Tässä on vielä kiva mainita, että Linnateatterin laadukkaan viihteen lisäksi tässä Ruissalon telakan miljöössä pääsee nauttimaan herkullisesta ruuasta meren äärellä. Telakkarannassa palvelee teatteriyleisöä ennen ja jälkeen esityksen Pizzeria Al Mare (keittiö menee kiinni klo 22.00). 
Ja teatterisaliin voi tulla 1 h ennen esityksen alkua ja siellä on myös baari auki.




Ruissalon tapahtumatelakka sijaitsee aivan Ruissalon sillan kupeessa. Sinne pääsee monin tavoin. Merellisen kesäteatteriesityksen voi kruunata vaikkapa saapumalla Fölin vesibussilla tai rantautua omalla veneella Telakan vierasvenesatamaan. Paikalle voi tulla myös polkupyörällä, bussilla nro 8 tai omalla autolla.

Kesälaukku keikkui olallani Linnateatterin häissä. 

Kesäteatterin taikaa Ruissalossa! Suosittelen ilolla! 
On Linnateatterin kesäteatteri nyt hienoissa puitteissa!

- Tuula

*Kutsuvierasliput saatu


Kesäteatterin ohjelmisto löytyy TÄÄLTÄ 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta



SHARE:

lauantai 15. kesäkuuta 2019

Kylpyläloma Tallinnassa



*Yhteistyössä Tallink Silja


Tallink Spa & Conference hotel 

Olen aina ajatellut, että jos haluaa kylpylälomalle Viroon, niin pitää ajaa Tallinnan kaupungista Pärnuun tai Tarttoon tai Kuressaareen. Mutta ei tarvitse! Kylpyläloman voi viettää ihan Tallinnan kaupungin sydämessä.

Tallink Spa ja Conference -hotelli sijaitsee kuuden minuutin kävelymatkan päässä Tallink Siljan Tallinnan terminaalista. Eikä Tallinnan vanhaankaupunkiinkaan ole pitkä matka. Kuulin, että terminaalin ja hotellin välille ollaan rakentamassa kävelysiltaa. Kun silta valmistuu, niin terminaalin ja hotellin välimatkan taittaa parissa kolmessa minuutissa.



Nyt tätä 12 vuotta vanhaa Tallink Spa ja Conference -hotellia uudistetaan. Kun vierailimme kesäkuun alussa hotellissa, niin hotellista oli uudistettu viides kerros - premium-luokan huoneet sekä viisi upeaa sviittiä.


Hotellin aulatilat






Aulatilat ovat kokeneet tyylikkään uudistuksen. Aula antaa ensivaikutelman hotellista. Ja täytyy sanoa, että tämä hotellin ihastuttava ja valoisa aula kertoo jo paljon.

Komeat näköalahissit vievät aulasta eri kerroksiin. 

dSign Vertti Kivi & Co

Tallink Spa & Conference -hotellin uusi ja tyylikäs sisustus on sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n käsialaa. Yritys on suunnitellut myös Tallinkin Megastar -aluksen sisustuksen (olin Megastarin neitsytristeilyllä 2017 - linkki)  sekä sisustuksen myös Finnairin uusimpaan koneeseen. Meille hotellin tiloja esitteli suunnittelusta vastannut arkkitehti Juha Rista. Hän kertoi, että he keskittyvät tuomaan viihtyisää ja kaunista tunnelmaa panostaen valaistukseen ja designiin. 



Pääsimme tutustumaan myös kolmeen sviittiin. Juha Rista, kertoi että jokainen sviitti on erilainen ja erityylinen. Yhdessä sviitissä oli sauna ja iso parveke. Yksi sviitti oli sisustettu kukkatapetein. Minä, joka elelen valkoisten seinien sisällä kotona, ensin vähän kummeksuen katsoin huonetta, mutta sitten ajattelin, että sehän on hienoa, että lomalla on ihan erilainen värimaailma kuin mihin on tottunut. Mielenkiintoisia sisustusratkaisuja. Rohkeita ja kuitenkin harmonisia huoneita. Ja näissä pitää ajatella se, että uusi sisustus on tuotu jo olemassa olleisiin huoneisiin.


Bloggaaja- ja toimittajajoukkomme majoitettin premiumluokan huoneisiin. Ne ovat perushuoneita, mutta värimaailmaltaan vaaleita ja raikkaita. En huomannut isosta kylpyhuoneesta ottaa kuvaa. 

Hotellin muut kerrokset odottavat vielä uudistamista. Hotellia ei kuitenkaan haluttu sulkea remontin ajaksi, joten se uudistuu kerros kerrokselta. Hotellissa on myös kokoustiloja, jotka uudistuvat kesällä, kun niiden käyttö on vähäisempää. Ja tämä on kiva kertoa, hotellin uudistetun viidennen kerroksen ensimmäiset vieraat olivat Bon Jovi -yhtyeen ihailijat viikkoa ennen meitä. 

Kylpylä ja miellyttäviä hoitoja


Ylempänä aulakuvassa näkyy useampi hissi. Hissillä numero 1 pääsee suoraan kylpylään. Sinne voi mennä omasta huoneesta kylpytakissa huomaamattomasti.

Meille jokaiselle oli varattu erilainen hoito hotellin spa:sta. Minä pääsin kiinteyttävään kasvohoitoon. Hoito oli aivan ihana. Hoitaja ei montaa sanaa suomea puhunut, mutta ei siinä sanoja tarvittukaan. Puhdistuksen jälkeen ihoon laitettiin erilaisia voiteita ja ihoa hierottiin. Ja sitten naamio, jonka annettiin vaikuttaa 15 minuuttia. Hoitaja lähti siksi ajaksi pois huoneesta ja taustalla soi hiljainen klassinen musiikki, minä taisin nukahtaa. Kasvohoito kesti tunnin ja iho oli hoidon jälkeen samettisen pehmeä.

Kuva: Virge Viertek

Ja kasvohoidosta Aqua Spahan. Tämän alla olevan kuvan olen ottanut viidennestä kerroksesta ja aurinko paistoi, joten kuvassa on varjoja ja valoa. 





Kylpylässä on erilaisia saunoja, porealtaita, suuri uima-allas, lasten allas ja ympärivuotisesti on myös käytössä ulkouima-allas. Oli rentouttavaa istua porealtaassa ja nauttia mansikkasmoothieta kasvohoidon jälkeen. Smoothiet ja muut virvoitusjuomat pystyi tilaamaan porealtaasta käsin. 

Fidel-sikaribaari

Ihastelimme Fidel-sikaribaarin komeita tuoleja. Sopivat hyvin tunnelmaan. 

Marika Nöjd / Tallink Siljan viestintäjohtaja, Marina Mattik / Tallink hotellien myyntijohtaja sekä
Juha Rista / tilojen suunnittelusta vastannut arkkitehti. Saimme erinomaisen esittelyn hotellista. 

Table gun / Flos design lights 

Tallinnan keskustan hyvin varjeltu salaisuus on hotellin 5. kerroksessa sijaitseva Fidel-sikaribaari. Kävimme siellä vielä ennen illallista. Sikaribaari on saanut nimensä Fidel Castron mukaan. Nimestään huolimatta baari on savuton. Baarissa on viinilistan lisäksi myös laaja valikoima kuubalaisia sikareita. Ja niistä voi nauttia erillisessä tyylikkäässä tupakointitilassa.

Ravintola Nero - illallinen ja aamiainen


Hotellin ravintola Nero on saanut myös uuden sisustuksen. Oivallisesti on saatu yhdistettyä niin à la carte illallisravintola ja aamiaisravintola samaan tilaan. Illallisravintolana Nero on tunnelmallinen ja viihtyisä. Ja aamiaisella buffet -tyylinen ravintola toimii mainiosti. Pohdin mielessäni, että tällaisen kokonaisuuden osaavat tehdä vain ammattilaiset.

Ravintolassa on useita istuinyhmiä - tässä yksi. Ihailin näitä tuoleja. 




Ravintola Neron herkullinen illallinen. Lohta ja viiriäisenmunia alkuruuaksi ja meille lihansyöjille herkullista naudanlihaa lisukkeineen. Joukossamme oli syntymäpäiväsankari ja ravintola  järjesti kivan yllätyksen hänelle. Happy Birthday to Anne!

Vesijumppa ja saunajooga



Seuraavan aamun me aloitimme vesijumpalla. Se oli kunnon menoa se. Voitteko kuvitella, että altaassa tuli hiki pintaan. No, vesi oli lämmintä. En asteita tiedä. Hienoja patsaita tuolla Spassa. 
Ja saunajooga heti vesijumpan perään. Se oli rauhoittavaa. Ja molemmat lajit sopivat kunnosta riippumatta jokaiselle. 

Tallinnassa pääsimme myös testaamaan uuden italialaisen ravintolan, Ristorante Flavoren. Kerron siitä myöhemmin sekä kerron myös Tallinnan uudesta maailmanpyörästä, joka kohoaa 120 metriä meren yläpuolelle. 

Pysy kanavalla :) 

Ja tässä vielä VINKKI! Jos haluat Tallinn Spa & Conference -hotelliin mahdollisimman edullisesti, niin kannattaa hankkia hotelli-laiva-paketti suoraan Tallink Siljalta. Näin saa käytännössä laivamatkat kaupanpäällisiksi. 

- Tuula 


*Osallistuin kahden päivän Tallinnan kylpylälomalle Tallink Siljan ja Press PR d'Oron kutsumana. Laivamatkat, yöpymiset ja ruuat kustannettiin. Matkalla oli parikymmentä muuta bloggaajaa ja toimittajaa lisäkseni. 


SHARE:

lauantai 8. kesäkuuta 2019

Vita Liberata - paras itseruskettava



Yhteistyössä  WHY NOT PR Oy  


Minulla on kalkkilaivan kapteenin valkoiset sääret, niinkuin joskus olen saanut kuulla. Jalat eivät rusketu, vaikka kuinka olisin auringossa, eikä se runsas auringonotto ole terveellistäkään. Kipparin mielestä valkoiset jalat eivät ole ongelma, hän sanookin, että maailmassa on miljoonia ihmisiä, jotka mielellään ottaisivat valkoisen ihonvärin ja valkoiset jalat.

No, minä olen kuitenkin koko ikäni kärsinyt kalpeista kintuista ja käyttänyt vaikka minkälaisia itseruskettavia voiteita. Ja nyt vihdoinkin olen löytänyt  laadukkaat itseruskettavat  Vita Liberata -tuotteet, mielestäni tämän hetken markkinoiden parhaat. Ja olenkin mielissäni, kun pääsen yhteistyön merkeissä kertomaan teille näistä omista suosikeistani.


Vita Liberata pHenomenal Mousse

Tuote sopii mainiosti koko vartalolle, mutta nyt olen käyttänyt sitä sääriin, sillä onhan shortsien aika. Vita Liberata pHenomenal on moussemainen tuote eli itseruskettava vaahto. Se levitetään levityskintaan avulla. Tuote on uskomattoman helppo levittää ja tuo vaahto levittyy iholle helposti ja tasaisesti. pHenomenal antaa saman tien iholle kauniin rusketuksen, joka vielä syvenee. Kun käytät kolmena päivänä peräkkäin tuotetta, saat  2-3 viikkoa kestävän rusketuksen.  Vaatteet voi laittaa samantien päälle, sillä tämä itseruskettava ei tahraa ja on tuoksuton. Tuotteissa ei ole käytetty parabeeneja, hajusteita tai muita haitallisiksi luokiteltuja aineita. Kyseessä on siis erinomainen tuote ja sen avulla saa hienon rusketuksen nopeasti. Phenomenal Mousse on sarjan suosituimpia tuotteita.

Tässä keikistely-kuvassa näkyy rusketusero käsivarsiin, kädet ovat saaneet enemmän luonnon aurinkoa kuin jalat. Vita Liberata toimii!

Vita Liberata on kehitetty Irlannissa ja se on itseruskettavan kosmetiikan todellinen edelläkävijä.

En yhtään ihmettele, että tämä upea itseruskettava tuotesarja on kehitetty juuri Irlannissa. Irish skin eli irlantilainen iho on hyvin vaalea. Itse kun kauan sitten asuin Irlannissa, niin kävin mainiosti irkkutytöstä silloin vielä punaisine hiuksineni ja valkoisine ihoineni. Siellä tutustuin ensimmäisen kerran itseruskettaviin tuotteisiin. Se oli helppoa siellä, sillä melkein jokainen tyttö / ja nainenkin  rusketti itseään niillä tai ainakin jalkojaan. Mutta voi, silloin ei ollut vielä Vita Liberata tuoteperhettä, joten itseruskettavat aineet olivat sitä sun tätä. Ostin aina tuotteita, joita tanssijat ja bodaajapojat käyttivät. Ja niissä kaikissa oli väkevä ja kummallinen haju. Oi, niitä aikoja :)


Tämä Vita Liberatan pHenomenal Mousse kestää iholla pitkään ja niinkuin jo mainitsinkin tuote on täysin tuoksuton. Sitä voi käyttää myös kasvoilla. Vita Liberatan käyttämät raaka-aineet ovat 80 % luonnollisia ja turvallisia, mikä erottaa ne muista keinoruskettajista.  Ja tuotteissa  on ihoa hoitavia ja kosteuttavia aineksia kuten meloniuutetta, hyaluronihappoa, shea-voita, rakkoleväuutetta ja vadelmansiemenöljyä. Rusketuksesta tulee tasainen ja luonnollinen ja se kuluu pois niinkuin oikeakin rusketus.

Vita Liberata - Self Tanning Anti Age Serum

Sain myös testattavaksi pelkästään kasvoille tarkoitetun Vita Liberatan Self Tanning Anti Age Serumin. Tuotetta voi sekoittaa kosteusvoiteen joukkoon tai sitä voi käyttää suoraan kasvoille seerumin tavoin. Itse olen kokeillut tätä seerumia tipauttamalla muutaman tipan ainetta yövoiteen joukkoon. Olen ihastunut tähän seerumiin. Se antaa iholle kauniin hehkun ja kosteuttaa ihoa ja minusta tuntuu, että se myös häivyttää juonteita. Tuote levittyy helposti ja tasaisesti iholle, myös kulmakarvojen ympärille ja hiusrajaan. Pullossa on 15 ml seerumia, mutta se on riittoisaa. Ja kaiken lisäksi se on Anti Age -tuote. Olen käyttänyt tätä tuotetta vasta parina iltana ja sävy kasvoihin tulee vähitellen, mikä on mielestäni hyvä asia.



Näin toimin pHenomenal Moussen kanssa:


- Suihkussa kuorin jalat Organic Shopin Mango & Sugar - body scrubilla. Levitän vain tätä sokerikuorinta-ainetta jalkoihin ja annan olla 2-3 minuuttia ja suihkutan pois. Tätä sokerikuorinta-ainetta voi käyttää vaikka 2-3 x viikossa. Mutta nyt jalat ruskettuneina en aio käyttää sitä niin usein.
- Kuivattuani jalat levitän niille pHenomenal Moussea levityskintaalla. Ja rusketus on valmis. Syvemmän ja kestävämmän rusketuksen saa, kun käyttää tuotetta kolmena päivänä peräkkäin. Minulla on sen verran vaalea iho, että käytän tuotetta kerran ja runsaan viikon kuluttua seuraavan kerran.

Tuotteet:


Harvoin on näin paljon kuvia itsestäni, mutta menköön. Tuote on ainakin upea! 

Ja minua kiinnostaa tietää, käytätkö sinä itseruskettavia tuotteita? 

Ihania kesäpäiviä kaikille! 

- Tuula 

Ps. Sain testattavaksi myös tämän kevään Vita Liberatan uutuuksia, lisää itseruskettavia tuotteita. Palaan niihin myöhemmin, kiinnostavat minua.


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


SHARE:

perjantai 7. kesäkuuta 2019

Totuus purjehtijoista - Sannan sanoin



Hei, ystävät hyvät!

Niin saatiin paatin kyljet kiillotettua, maalit pohjaan, öljyt vaihdettua ja moottori tsekattua. Ja vene laskettua veteen.  Masto ja purjeet vielä paikalleen, niin päästään joskus ulapalle.

Kevät on veneilijälle kiireistä aikaa ja veneen kylkien kiillotus on vienyt näiltäkin näppäinsormilta aikaa. Tuli pakollinen blogitauko.


Ennenkuin veneen kokka kääntyy ulapalle, niin julkaisen teille blogikollegani Sannan hauskan ja totuudenmukaisen tarinan, "Totuus purjehtijoista". Se sopii hyvin tähän hetkeen ja tunnelmaan. Tällaisia me olemme. Kiitos Sanna maanmainiosta jutustasi. Olen tämän monille tutuille veneilijöille jakanut  ja hymyillen ja nyökytellen ovat tämän lukeneet.  Nyt jaan tämän teille blogini lukijat.

Tällaista on purjehtijan elämä. Olkaa hyvät ja kummastelkaa  - Totuus purjehtijoista 
Ja aina vain se meri vetää puoleensa... 


Aurinkoista viikonloppua kaikille! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


SHARE:

lauantai 1. kesäkuuta 2019

Viisi viikon varrelta



Hei kaikille! On viikkopostauksen aika, viisi viikon varrelta.

Viikon tapaaminen


Viime viikon mukavimpia päiviä oli päivä Helsingissä. Minulla oli ekaksi treffit "vanhan" ystäväni Tiinan kanssa Esplanadin puistossa. Ja kun Tiina ei ole missään somessa, niin haluankin treffeistä laittaa tänne vain pari kuvaa Espan puiston kesäisistä tunnelmista. 



Viikon tilaisuus 

Espan puistosta astelin sitten kivaan blogitilaisuuteen Pernod Ricard Finlandin toimitiloihin Fabianinkadulle. Alla kuvasatoa mainiosta tilaisuudesta.



Blogitilaisuudessa tutustuttiin makusuolojen salaisuuksiin. Ne esiteltiin sokkotastingissa, se olikin vaikea tehtävä. Nautittiin makusuoloilla maustetuista grilliherkuista ja Pernod Ricard Finlandin valitsemista Campo Viejo -viineistä  ja kesäisestä, uutuudesta Lola Mola -sangriasta. Ja nuo macaronsitkin oli maustettu punaviinisuolalla. Suosittelen. Viihtymisen ja herkuttelun lomassa opimme uusia asioita niin maustamisesta kuin uusista tuotteistakin.  Kivasti järjestetty tilaisuus. Meillä oli mukavaa Helsingin kattojen yllä!


Viikon asu

Viikon asu pääsi edukseen blogitilaisuuden keltasävyisen katutaideteoksen edessä. Toteutimme Campo Viejon katutaideteoksen yhdessä katutaiteilija Rosa Hultmanin opastamana. Tämä oli kiva ja erilainen tehtävä. Maalasimme teokseen mielikuvat tuoksu- ja makuelämyksistä iltapäivän aikana. Ja teos toimi illalla kuvausseinänä. Kuvassa poseeramme Casamimi -blogin Sarin kanssa.




Enpä tiennyt kotoa lähtiessäni kuvausseinästä, kun nappasin keltaisen puseron päälleni. Instagramissa  pusero onkin jo näkynyt. Ja on kysytty, mistä olen sen hankkinut. Pusero on Zaran tämän kevään uutuksia. Keltaista väriä en ole paljoa käyttänyt, mutta kummasti olen viihtynyt tässä puserossa.

Viikon to do -lista


To do -listalta löytyy viikolta veneen kunnostusta, sillä ensi viikolle on tilattu veneen lasku. 
Viime kesänä Tuulia -veneemme ei ollut lainkaan vesillä. Telakalla se vietti koko kesäkauden, kun me remppasimme saarimökkiä. Vaan nyt näissä maisemissa jo odotellaan Tuuliaa :)


Viikon kukka


On ruusu! 


Lämpimät onnittelut kaikille koulunsa päättäville, valmistuville ja uusille ylioppilaille. 

Kaunista kesäkuuta kaikille! 

- Tuula





Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig