MOMENTS OF MY LIFE

tiistai 28. toukokuuta 2019

Valkoinen - Makrotex



Valkoinen on tämän viikon Makrotex -haasteen aiheena.



Minä nostan maljan valkoisille omenankukille ja tottakai Suomen Leijonille!



Oman pihan omenankukat kukkivat tässä postauksessa. Kukkien elo kestää vain hetken ja se hetki on lähes taianomainan. Omenankukista runoili myös Eino Leino.


Omenankukat 

Mun onneni kukkii kuin omenapuu
kevätöissä valoisissa,
kun kuusten latvat ne kumartuu
ja immet on unelmissa.

Ne yöt pari ympäri helluntain, 
ne yöt suuret ja syvät
ja silloin jos ei tule tuuli vain,
niin kypsyvät hedelmät hyvät.

Oi, antaos taivas tyyntä nyt, 
jos sitten sa annatkin muuta!
Oi, varjele Luojani vakainen
nyt orvon omenapuuta! 


Eino Leino (1878-1926)



Tällä kukkivalla postauksella toivottelen kaikille mukavaa viikkoa
 ja heleää Helatorstaita! 

Lisää valkoisia haastevastauksia löytyy Pieni lintu -blogista: Linkki

- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta



SHARE:

tiistai 21. toukokuuta 2019

Puhti - tukea hyvinvointiin


*Kaupallinen yhteistyö: PUHTI

Olin jo pidemmän aikaa ajatellut, että minun pitäisi käydä mittauttamassa veriarvoni, edellisestä käynnistä kun oli luvattomasti aikaa. Mediassakin on viime aikoina puhuttu paljon ferritiinistä eli kehon rautavarastosta ja minulta ei ole koskaan mitattu ferritiiniä. Toki minua kiinnostaa aina kolesteroli -arvoni, jotka ovat olleet jonkin verran liian korkeita koko aikuisikäni. Olinkin erittäin iloinen, kun sain yhteistyöpyynnön suomalaiselta palveluntarjoajalta PUHTI:lta.


PUHTI on uusi palvelukonsepti jonka avulla voit selvittää, kuinka oma elimistösi toimii. Minulle Puhti  tarjosi mahdollisuutta käydä ottamassa verikokeita laboratoriossa ja kertoa asiasta blogissani. Puhtin valikoimiin kuuluu erilaisia valmiita testipaketteja eri kohderyhmille esim. liikkujat, raskaana olevat, kasvissyöjät,  +50 jne. Näiden lisäksi voit valita myös yksittäisiä testejä, esim. voit mittauttaa vaikkapa pelkästään ferritiini- ja B-12 vitamiinitasot. Mukavaa näissä Puhdin terveystarkastuksissa on, että hinnat ovat kohtuulliset.

Testit voi ottaa tällä hetkellä 27 eri paikkakunnalla SYNLAB -laboratorioissa. Laboratorit löydät PUHTI:n sivuilta / toimipisteet. Verikokeisiin ei tarvita lääkärin lähetettä ja tulokset ilmoitetaan selkeästi ja helppolukuisesti sekä nopeasti Oma Puhti -sivuilla. Tulokset voi tulostaa itselleen pdf-muodossa.

Puhdin kautta ostaminen on helppoa:

Sain valita itselleni haluamani testipaketin ja valitsin laajan terveystarkastuksen. Puhti -testipaketit löydät helposti - menet vain PUHTI tuotteet.

Puhdin kautta ostaminen on helppoa:

1. Ostat haluamasi testit netissä (et tarvitse lääkärin lähetettä)
2. Tämän jälkeen varaat ajan lähimpään laboratorioon näytteitten ottoon.
3. Kun menet labraan, ota henkilöllisyyskortti mukaan, jotta siellä näkevät ostetut testit.
4. Tulokset tulevat Oma Puhtiin 1-2 päivässä labrojen jälkeen. Tästä tulee tekstiviesti.

Verikokeiden tulokset tulivat minulle päivässä eli kävin maanantai -aamuna otattamassa verinäytteet ja tiistaina iltapäivällä olivat tulokset valmiina Oma Puhti-sivuillani. Tiedon sain tekstiviestillä. Ja tekstiviestissä kerrottiin selvästi, miten pääsen Oma Puhti -sivuilleni. 

Tulokset on raportoitu selkeästi. Ne ovat helppolukuiset ja niistä pääsee helposti näkemään, mitä mikin arvo tarkoittaa ja onko tulos viitearvoissa ja pitääkö tarvittaessa olla lääkäriin yhteydessä. Esimerkkinä: Raportissa ei mainita pelkästään B -eryt ja tulos, vaan selkeäsi Erytrosyytit. Ja raportissa kerrotaan, mitä testi tarkoittaa ja mihin Erytrosyytit vaikuttavat.

Omat tulokset

Niinkuin ennalta ajattelinkin, kolesteroliarvoni olivat korkeat. Enemmän pitää kiinnittää huomiota ruokavalioon ja liikkumiseen. "Jokaisen on syytä tietää kolesteroliarvonsa, sillä ne ovat eräs tärkeimpiä terveyteen ja pitkäikäisyyteen vaikuttavia tekijöitä." Tässä omat kolesterolitulokseni, laitan ne rohkeasti näytille.  Kuvat ovat kuvakaappauksia kännykästäni. 



Ensimmäistä kertaa näin yksityisiä tietojani täällä julkistan.  Mutta kun täällä ovat näkyvissä, niin ehkäpä saan tästä enemmän pontta toimia asian hyväksi. En syö kolesterolilääkkeitä, mutta nyt pitää ruokavaliota todella tarkistaa. Pdf -tiedoston olen tallentanut tietokoneelleni, joten näitä tuloksia on helppo jatkossa seurata. (Ps. Katso yksityiskohtdat nämä ovat kuvakaappauksia kännykästä, joten näistä ei pääse eteenpäin).

D-vitamiinin saantiin pitää jatkossa myös kiinnittää huomiota, tulokseni saavuttivat juuri ja juuri viitearvot. Suomen pohjoinen sijainti tekee D-vitamiinin saannin haastavaksi. D-vitamiinia saadaan kalasta, harvoista kasviksista ja auringonvalosta.

Muut arvoni olivatkin mukavasti viitearvoissa. Ja kun ferritiiniarvoista tuossa alussa mainitsin, niin ferritiini oli minulle kiva yllätys. Se oli hyvin viitearvoissa. Ferritiini on elimistön pääasiallinen raudan varastoija ja sen pieni pitoisuus on merkki raudanpuutteesta.



Kiitos PUHTI kivasta ja mielenkiintoisesta yhteistyöstä. Sain hyödyllistä tietoa omasta terveydentilastani ja opin samalla tärkeää terveystietoakin. Näillä tiedoin on hyvä mennä kesään. Ja kesällä pitää syödä paljon kalaa.


Täältä voit käydä tilaamassa oman terveystarkastuksesi -> PUHTI 

Puhtia päiviisi!

- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

SHARE:

sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Viikon viisi parasta




Moikka kaikille. Pitkästä aikaa viikkopostaus. Olipahan kiva viikko, tässä viikon viisi parasta.

Saaristo Klippan - Olen tämän kuvannut Hotel Palacen parvekkeelta.


Tiistaina matkasin Helsinkiin Specsaversin tilaisuuteen Hotel Palaceen. Specsavers käynnisti 14.5.2019 kampanjan, jolla se haluaa kannustaa suomalaisia tarkastuttamaan näkönsä säännöllisesti. Specsavers -liikkeissä pääsee ilmaiseen näöntarkastukseen, ja yritys lahjoittaa jokaista tehtyä tutkimusta kohden euron näkövammaistyölle. Näkövammaisten liitto ry edistää sokeiden ja heikkonäköisten ihmisten oikeuksien toteutumista, tuottaa erityispalveluja ja toimii Suomessa asiantuntijana näkövammaisuuteen ja näkemiseen liittyvissä asioissa.



Tähtivieraina tilaisuudessa olivat kampanjan keulakuva ampumahiihtäjä  Kaisa Mäkäräinen sekä opaskoira Citta. Ihana Citta oli Näkövammaisten liitto ry:n hallituksen puheenjohtaja Sari Loijaksen kanssa tilaisuudessa. Kaisa Mäkäräinen kertoi että, ampumahiihtäjänä hänelle hyvä näkö on kaikki kaikessa. Ja hänelle on myös tärkeää huolehtia silmiensä terveydesta. "Nyt haluan rohkaista myös muita huolehtimaan näöstään ja tekemään samalla hyvää."


Specsaversin tilaisuudessa olivat mukana myös ihanat bloggaajakollegani:  Mia / cincinbymiamalmi, Krista /  kristallinhohtoa   ja Pia /  businesswomanhelsinki .


Samalla Helsingin reissulla oli pakko käydä Ateneumissa. Olen kerran nopeasti nähnyt František Kupkan hienon näyttelyn ja ajattelin, että se on vielä kerran nähtävä. Näyttely päättyy 19.5.2019
Alla "herkkupaloja" Kupkan abstrakteista maalauksista.



František Kupkan näyttely on ollut valtava menestys. 


Keskiviikkona suuntasin kälyni Minnan kanssa  Ruissaloon kasvitieteelliseen puutarhaan Turussa. Siellä järjestettiin Kesärauha 2019 pressibileet. Kesärauha Music Festival järjestetään Turussa 14.-15.6.2019 Ja lisärauha on vielä 16.6. "Rock, rauha ja rakkaus ja Turun Vanha Suurtori - siitä on kesärauha tehty." Kesärauha on uusi, urbaani vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaali, joka sijoittuu kaupungin ydinkeskustaan, historiallisen Vanhan Suurtorin miljööseen.



Ruissalossa Turun yliopiston kasvitieteellisessä museossa saimme ennakkoon tietoa Kesärauha2019 --ohjelmasta. Tilaisuus oli hienosti järjestetty. Kiertelimme kasvihuoneitten tropiikin tunnelmissa ja löysimme sieltä mielenkiintoisia jännittäviä juttuja. Ja meidätkin ikuistettiin - Polaroid -kameralla.


Maistelimme Kesärauhan antimia ja Kesärauhajuomaa. Ja kuuntelimme loistavan bändin @punomoband'in musiikkia. Kiva oli kesäinen ilta Ruissalossa, Kasvitieteellisen puutarhan lumoavassa ympäristössä.


Ja torstaina vielä Turun Kaupunginteatteriin Shakespearen Hamletia katsomaan. En olisi ikinä antanut itselleni anteeksi, jos tämän Turun Hamletin olisin missannut.  Ehdin sen nähdä toiseksi viimeisenä iltana. Kuvat esityksestä ovat Otto-Ville Väätäisen ottamia.

Paavo Westerberg on ohjannut näytelmän ja se esitetään Eeva-Liisa Mannerin upeana suomennoksena. Nimikkoroolissa on Jussi Nikkilä ja hän luo täydellisen kuvan Hamletista. Nikkilä taitaa olla paras Shakespearen tulkki Suomessa, sillä hän on opiskellut Shakespearea Lontoossa London Academy of Music and Dramatic oppilaitoksessa. Hänen monologinsa olivat soljuvia.  Ja Eero Aho petollisena kuninkaana oli loistava. Ja hienoa näyttelijätyötä tekivät myös Kirsi Tarvainen, Severi Saarinen ja Carl-Kristian Rundman. Lavastukselle ja livekuvaamiselle myös täydet pinnat.





Tästä olisi kiva kirjoittaa oma analyysi, mutta kun näytelmä 19.5. näyteltiin viimeisen kerran, niin se jääköön tekemättä. Nautin kuitenkin joka hetkestä. Näytelmä imi minut mukaansa otteellaan. Huikea Hamlet!

Ja sokerina pohjalla!

Tässä toiseksi viimeisessä näytöksessä oli myös mukana näyttelijälegenda Esko Salminen. Hänen äänensä on ollut kuultavissa kaikissa näissä Hamlet -näytelmissä, mutta nyt hän oli henkilökohtaisesti eli livenä mukana. Ja taas kerran yleisö taputti seisten!


Minulla oli ilo ja kunnia keskustella Esko Salmisen kanssa näytelmän jälkeen. Hän oli mielissään, kun oli taas Turun Kaupunginteatterissa yli 40 vuoden jälkeen. Silloin hän näytteli Juhania Seitsemässä veljeksessä. Kaikkiaan Salmisen ura on kestänyt yli viisikymmentä vuotta. Illan Hamletista hän lausui kiittäviä sanoja. Ja erityisesti Salminen on ihastunut Eeva-Liisa Mannerin tekstiin. Charmantti, vaatimaton ja upea taiteilija on Esko Salminen. Niin minun kuin monen muunkin mielestä Esko Salminen on yksi merkittävimmistä suomalaisista näyttämötaiteilijoista.




Nyt viikonloppuna olemme saarimökillä. 
Ja olen näissä merimaisemissa keräillyt vauhdikkaan viikon tunnelmia postaukseksi. 

Iloa ja aurinkoa kaikille! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


SHARE:

perjantai 3. toukokuuta 2019

Kevään asuja - Lindex



Kevät keikkuen tulevi. Tässä kevään asuja. 

Kaupallinen yhteistyö  Lindex 'in kanssa 

Lämpimästä aikaisesta keväästä siirryttiin koleampiin keleihin. Pohjoisessa tulee jopa lunta. Turussa sataa vettä. Tällaiset lämpötilan vaihtelut aiheuttavat aina pientä päänvaivaa pukeutumisessa. Niinpä  tässä postauksessani onkin kevään asuja kylmemmille ja lämpimille keleille. 





Tämä takki on miellyttävää pellavasekoitetta. Rento ja kevyt takki moneen menoon. Minulla on ollut aikanaan oikea pellavakausi, jolloin käytin pellavahousuja ja -hameita, sitten se jäi. Ihana vetäistä taas päälle pikantisti rypistyvää pellavaa.  Siinä vaan on oma juttunsa. Tätä takkia löytyy myös mustana. Takissa ei ole vuorta, joten tämä käy mainiosti villatakin asemesta kevään ja kesän viileisiin päiviin ja iltoihin. Kesän kesäteatterinäytöksiin minulla on jo siis takki valmiiksi ajateltu! Ja veneretkille tämä takki myös pääsee. Tähän takkiin on mahdollista ostaa myös samanlaiset raidalliset housut tai mustat pellavasekoitehousut.  Takki on minulla kokoa M.

Nämä omat mustat stretch -housuni eivät ole uudet, Lindexiltä olen ne syksyllä hankkinut. Tarkistin, mutta näitä samoja housuja ei ole enää ole saatavilla, mutta siellä on iso valikoima erilaisia pitkiä housuja. Itse pidän kovasti Lindexin housumalleista, ne ovat istuvia. 




Yllätin itseni tällä pitsipuserolla. Minulla ei ole paljoa pitsiä ollut elämässäni, mutta nyt on ainakin vähäsen. Tähän pitsipuseroon ihastuin kerrasta. Pitsi on pehmeää ja puserossa on ohut vuori, joka tekee puseron ryhdikkääksi ja mukavaksi päällä. Pusero on L-kokoa ja Lindexin Holly & Whyte -mallistoa. Kaapista nappasin vanhan purjehdusjumpperini ja näistähän tuli yhdessä kiva pari. Pitsiä, raitaa ja valkoiset sneakersit jalkaan, ihan oiva kesäasu. Tämän pitsipuseron ja jumpperin otan mukaan kesän veneilyihin. Ja tämän kanssa voi hyvin mennä illastamaan satamaravintolaankin. 



Tässä ovat kesähaalarini. Näissä haalareissa on leveät lahkeet ja nämä ovat kivat päällä. Nyt minulla on alla ohut poolopusero, mutta kesällä tämän kanssa voi pukea lyhythihaisen t-paidan tai vaikkapa olla ilman paitaa. Ja sandaalit, tottakai. Nämä haalarit ovat pehmeät ja tykkään tuosta graafisesta kuviosta. Oma kokoni on M näissä haalareissa. Tuoteselosteessa kerrotaan, että kangas on ympäristöystävällistä EcoVero -viskoosia. Ja mikä parasta, kangas ei rypisty, ei ole silityshuolia. Kesällä vain narukassi olalle  ja menoksi.

Tässä vielä osoite verkkokauppaan: Lindex


Ulkona oli liian kylmä, joten jouduin ottamaan kuvat sisällä. Tätä se kevät teettää.

Heleämpiä kelejä odotellessa! 

- Tuula 

*postaus sisältää mainoslinkkejä


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta



SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig