MOMENTS OF MY LIFE

sunnuntai 25. marraskuuta 2018

IHANA NEITI N. ELI VARTIOVUOREN ARVOITUS TURUN KAUPUNGINTEATTERISSA



Olen nuoruuteni asunut Turun Vartiovuoren kupeessa. Keskikaupungille mennessäni kuljin usein Vartiovuorenpuiston poikki. Mutta silloin en tiennyt, että Vartiovuoressa on tapahtunut henkirikos vuosisadan alussa eli vuonna 1927. Turun Kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä sain tutustua tähän tarinaan ensimmäisen kerran.  Ihana neiti N.  eli Vartiovuoren arvoitus on kiehtova, tositapahtumiin perustuva esitys. Kantaesitys oli 16.11.2018. Teksti ja ohjaus on Juha Siltasen. 



Tämä tositarina kertoo nuoresta ylioppilasnaisesta, joka surmaa häntä ahdistelleen ja hänen mainettaan tahranneen tunnetun turkulaisen liikemiehen. Liikemies oli alkanut levittää ilkeitä juoruja naisesta. Puheet riittivät 1920 -luvun ilmapiirissä tuhoamaan nuoren naisen maineen. Naisen ahdistelutapaus sivuaa tämän päivän metoo -maailmaa. Huhuja ja juoruja levitettiin ennenkin, vaikka ei ollut sosiaalista mediaa.


SHARE:

lauantai 24. marraskuuta 2018

BLACK FRIDAY VIIKONLOPPU - CELLBES



Black Friday -kampanjalta on tuskin kukaan voinut tällä viikolla välttyä. Ja suurimmassa osassa kauppoja / verkkokauppoja tarjoukset jatkuvat vielä viikonloppuna. Nämä päivät ovat aikamoista kulutusjuhlaa, mutta jos vaikkapa haluaa säästää joululahjoissa, niin nyt se kannattaa. Joku viisaampi kirjoittikin, että vuodessa on ne yli 360 päivää, jolloin voi olla ostamatta. Black Fridayna kannattaa ostaa tarpeeseen alennuksien kanssa.


En ole kerännyt mitään parhaimpia Black Friday -tarjouksia teille, mutta kun kävin verkkokauppa Cellbesin sivuilla, niin siellä oli mainioita tarjouksia. Ja farkut ja uimapuku lähtivät tilaukseen alennuksien kanssa. 


SHARE:

tiistai 20. marraskuuta 2018

ON AIKA AKTIVOITUA



On aika aktivoitua! 

Täällä on ollut pieni blogihiljaisuus. Meillä on ollut syksyn aikana kolmet hautajaiset ja jotenkin ne ovat pistäneet oloni mietteliääksi. Ja olen tarvinnut pientä pysähdystä tähän some-elämään. Harmaa marraskuinen sääkään ei ole antanut virtaa. Ensimmäistä kertaa elämässäni olen huomannut, että pimeällä säällä on vaikutusta mielialaani. No, kaiketi se vain summasi mietteitäni. Ja ovathan nuo myrskyt ja syyssateet kuitenkin jääneet tulematta.



Ja jotain kuitenkin tuli tehtyä. 
Alla pieni kuvakooste. 


SHARE:

maanantai 5. marraskuuta 2018

PIRKKO MANNOLAN TÄHTIHETKIÄ



Ikinuori Pirkko Mannola täyttää tämän vuoden joulukuussa 80 vuotta. Ja tänä syksynä on ilmestynyt Pirkosta kertova Markku Veijalaisen kirjoittama kirja Elämää! Sain arvostelukappaleen kirjasta ja luin sen melkein yhdellä istumalla. 



Kirja kertoo taiteilijan uran tähtihetkistä. Tähtihetkiä on ollut Pirkolla monta elämässään. Yksi niistä on varmasti ollut Berliinin elokuvajuhlat vuonna 1960. Minua erityisesti kiinnosti tämä Pirkon Berliinin aika, sillä olen käynyt Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2002. Siellä minä olin suuren yleisömassan joukossa Potsdamer Platzilla. Pirkko puolestaan oli elokuvatähtenä Berliinissä vuonna 1960. Palaan Pirkon Berliinin aikaan jutussani myöhemmin, Berliini on isossa roolissa Elämää -kirjassa. 


SHARE:

torstai 1. marraskuuta 2018

ATENEUM JA FRANTIŠEK KUPKAN SUURNÄYTTELY



Kun aamu alkaa aamiaisella Ateneumissa, niin odotettavissa on hyvä päivä!


Tiistai -aamuna lähdin aikaisella bussilla Ateneumin taideaamuun Turusta Helsinkiin. Tästä alkaa tulla jo perinne, josta olen mielissäni. Näillä taideaamiaisilla kerrotaan tulevista näyttelyistä Ateneumissa. Nyt syvennyimme helmikuussa 2019 avattavaan näyttelyyn. Silloin Ateneumissa esitellään abstraktin taiteen pioneerin, tsekkiläisen František Kupkan (1871-1957) suurnäyttely.

Median ja lehdistön toivotti tervetulleiksi taideaamuun joulukuussa aloittava Ateneumin uusi johtaja Marja Sakari. Sakari on tehnyt pitkän uran nykytaiteen museo Kiasmassa.


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig