MOMENTS OF MY LIFE

keskiviikko 15. elokuuta 2018

HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERIN NÄYTÄNTÖVUOSI JA TEATTERIMEKKO


Sain kutsun Helsingin Kaupunginteatterin näytäntövuoden 2018-2019 avajaisiin. Ja tämä teatterifani lähti innoissaan alkuviikolla katsomaan teatteritarjontaa Helsingissä.

Tilaisuus oli kivasti järjestetty. Ensin oli ohjelmassa avoin yleisötilaisuus, jossa esitettiin katkelmia esityksistä sekä kerrottiin syyskauden ensi-illoista. Ohjelmistoesittelyn jälkeen jatkui medialle tarkoitettu tilaisuus parvekelämpiössä ja siellä oli medialla mahdollisuus taiteilijoiden haastatteluihin ja kuvauksiin.



Minua kiinnostaa erityisesti musikaali Kinky Boots. Sen ensi-ilta on 30.8. suurella näyttämöllä. Ja se mitä nyt koin ja näin, lisäsi vielä enemmän kiinnostustani. Musikaali on saanut parhaana musikaalina Tony-, Grammy- ja Olivier -palkinnot maailmalla. Ja kohta se nähdään Helsingissä! Cindy Lauper on säveltänyt siihen loistavan musiikin, josta saimme maistella jo etukäteen herkullisia pikkupaloja. Käsikirjoituksen on tehnyt Harvey Fierstein.


Lola keskellä (Lauri Mikkola)
Musikaalissa lähdetään huonosti menestyvästä kenkätehtaasta vauhdikkaasti muotimaailman huipulle. Ja matkalla huipulle on auttamassa ihana drag queen Lola. Lolaa esittää Lauri Mikkola. On hienoa nähdä Lauri Mikkola musikaalissa ja missä roolissa! Drag queen'in roolissa. Laurilla on muuten 46 numeroinen jalka. Minulle Lauri jäi mieleen Voice of Finlandista vuodelta 2011. Upeaääninen laulaja ja erinomainen tanssija.

Ja musikaalin rooleissa on myös ihastuttava Anna Victoria Eriksson. Hän on ollut mukana mm. Turun hienossa Stingin musikaalissa Viimeinen laiva. Lämpiössä juttelin Anna Victorian kanssa. Ihana, nuori nainen, joka osaa näytellä, laulaa ja tanssia. Hänen menestystään on kiva seurata. Ja minä innostuksissani unohdin ottaa valokuvan Anna Victoriasta. Tässä Helsingin Kaupunginteatterin kuva hänestä. No... Anna on nykyään vaaleatukkainen.


Näin tässä kävi, että olen nähnyt vasta makupaloja Kinky Bootseista ja jo nyt olen täpinöissäni musikaalista...



Tässä Helsingin Kaupunginteatterin muut tämän vuoden ensi-illat. Näitä käytiin läpi ohjelmistoesittelyssä. Mielenkiintoinen ohjelmapaletti, jokaiselle löytyy jotakin.

Pienen näyttämön Kekkonen ja Kremlin tanssikoulu kiinnostaa myös tätä Kekkosen aikalaista kovasti. Siinä Tuntemattoman sotilaan Rokka eli Eero Aho astuu Urho Kekkosen suuriin kenkiin. Näytelmän on kirjoittanut taitava Kari Heiskanen, joten odotettavissa on mielenkiintoinen puhenäytelmä. Näytelmä vie meidät vuoteen 1961, jolloin Urho Kekkonen on ollut voimansa tunnossa. Ja silloin oli myös noottikriisi. Uskon, että saamme nähdä mielenkiintoisen poliittisen tanssikoulun. Eero Aho sanoo, että historialliset roolit ovat haastavia ja kiinnostavia. Jännittäviä aikoja elettiin. 

"Kekkonen ei olisi Kekkonen elleivät näytelmässä olisi mukana myös Kekkosen naiset".



Tällaisen kuvan otin esittelytilaisuudessa. Kekkonen tanssii siinä todennäköisesti rakastajattarensa Anita Hallaman kanssa. Rakastajattarista huolimatta Kekkosen tärkein nainen oli Sylvi Kekkonen. Sylvi oli puoliso, ystävä ja hyvä keskustelukumppani. Kekkonen kuunteli tarkalla korvalla puolisonsa mielipiteitä.

Ja kolmanneksi poimin tarjonnasta komedian naisten ystävyydestä: Pullo Cavaa ja aurinkoa. Näytelmä kertoo neljästä ystävästä, jotka haaveilevat yhteisestä, boheemista vanhainkodista. He löytävät Portugalista unelmiensa talon. Miten sitten käykään? Rooleissa ovat upeat naiset: Heidi Herala, Sanna-June Hyde, Jaana Saarinen ja Aino Seppo.

Helsingin kaupunginteatterin ohjelmisto löytyy TÄÄLTÄ


Ja koska minulla ei ole näistä "Portugalin naisista" kuvaa, niin rohkenen laittaa tähän teatterimekkoni, joka ei rypistynyt matkalla Turusta Helsinkiin. Tämän selfien otin teatterin aulassa ja kumma kyllä kuvaan ei eksynyt muita - väenpaljoudesta huolimatta. Punainen farkkutakki on yli kymmenen vuotta vanha, mutta otin sen uudelleen käyttöön, kun löysin tämän kukkamekon verkkokauppa Cellbesiltä. Kiitos vinkeistä Tiia ja Tuulanneli !   
Ps. Kun kävelee pitkiä matkoja, niin silloin pitää olla lenkkarit jalassa. 




Tämä kesämekko on myyty loppuun Cellbesillä, mutta tässä linkki verkkokaupan muihin mekkoihin:  Cellbes  täältä (klik)* 


Kivaa viikkoa kaikille! 
- Tuula 

*adlink

Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta



SHARE:

torstai 9. elokuuta 2018

GASTON LUGA -REPPU JA MUSTAHERUKOITA



Monet tietävätkin, että käytän paljon reppua. Ehkä juuri siksi sain kivan yhteistyön ruotsalaiselta Gaston Luga  -yritykseltä. Sovimme Instan yhteistyöstä, mutta ajattelin vinkata repuista vielä täällä blogin puolellakin. Olen käyttänyt reppua alkukesän ajan ja se on osoittautunut kivaksi kaupunkirepuksi.




Minulla itselläni on repulle tosi paljon tarvetta, sillä kannan usein läppäriä mukanani. Tässä repussa on oma lokero 13 tuuman tietokoneelle ja säilytyslokero mm. passille. Repun koko on 26 x 30 cm.

Alekoodilla "LUCY" saat -15%:n alennuksen kaikista  Gaston Lugan repuista sekä muista yrityksen tarvikkeista. Mikä parasta, alekoodille ei ole päättymispäivää. Ja kotiinkuljetus on ilmainen.



Tämän repun nimi on Classy. Tykkään repun minimalistisesta muotoilusta. Tästä samaisesta repusta on olemassa myös ihastuttava musta-pinkki (pinkinvärinen läppä ja hihnat) sekä valkoinen versio. Laitan tähän myös yrityksen instalinkin, josta näitä reppuja on kiva katsoa tosi toimissa: Instagram GastonLuga .

Kun piirakka ei ole vielä valmis, niin maistuvat marjat vaniljajäätelönkin kera.


Ja repuista toiseen ajankohtaiseen aiheeseen. Olen eilen illalla kerännyt mustaherukoita pensaista. Kuuma ja kuiva kesä on vaikuttanut siihen, että marjat ovat kovin pieniä. Muutaman kerran kastelemisestakaan ei ole ollut paljoa hyötyä. Pakkaseen nuo laitan. Ovat mainioita aamupuuron kanssa. Sekä antavat kivaa pirteyttä smoothieihin. Mutta annetaan kasvaa vielä ja kerään loput ensi viikolla.

Aion viikonloppuna tehdä kuitenkin mustaherukkapiirakan, jonka olen jo koeleiponut viime kesänä. Herkullisen ja helpon ohjeen löysin silloin Laura Tonterin blogista: TÄÄLTÄ 


Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

- Tuula 

Ps. Oletko sinä reppuihmisiä? 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta

SHARE:

perjantai 3. elokuuta 2018

TERVEISIÄ SAARIMÖKILTÄ


Hei kaikille pitkästä aikaa! 

Ja terveisiä saarimökiltä. En ole hävinnyt minnekään. Saarimökin remontti ja tämä kuumuus on tainnut viedä mehut minulta, siksi tämä radiohiljaisuus. Mutta voiton puolella ollaan sekä mökkiremontin että sään suhteen. 

Tätä saarimökkiä on remontoitu kolmena kesänä "palasissa". 
Kolme vuotta sitten uusittiin mökin katto. Viime kesänä koki keittiö ison muutoksen - jopa sisustuksellisesti. Ja saunaa uusittiin osittain. 

Tänä kesänä on sekä olohuonetta että makuuhuonetta rempattu. Sisustukselliseen puoleen ei näissä huoneissa olla koskettu juuri lainkaan, vaan aikamoista peruskorjausremonttia on tehty. 


Alla keittiön uusi ilme.



Olohuoneen ja makuuhuoneen lattiat kaivettiin auki kallio- ja kivisorapintaan asti. Poistettiin vanhat villat ja kuskattiin ne veneellä pois saaresta. Saarielämän logistiikaan kuuluu: vie mennessä ja tuo tullessa. 



Ja purkamisen jälkeen lattiat ensin verkotettiin ja eristeeksi laitettiin polyuretaanieristeet. Toivotaan, että tuo verkottaminen ja polyuretaani estävät oravien ja hiirien kulkemiset. Villat poistettiin juurikin oravien ja hiirien jätöksien takia. Talvella kun ei saarimökillä olla, niin noillä pikkujyrsijöillä on vapaat oltavat täällä mökissä ja saarella. 

Myös elektroniset hiirenkarkottimet on hankittu mökille. Niistä saimme jo viime talvesta hyviä tuloksia. Keväällä ekaa kertaa mökille tultaessa täällä ei ollut hiirenpipanoita. Ja ei pelkästään lattioita korjattu, myös seinistä poistettiin villat ja tilalle tulivat  polyuretaanieristeet. 


Mutta nyt ollaan voiton puolella. Enää ei tarvitse purkaa, nyt saa jo rakentaa uutta. Hankalaksi korjausrakentamisen tekee se, kun noita levyjä ei voi käyttää määrämittaisina, jokainen levy sahataan erikseen sopivaksi. Se niistä standardimitoista täällä mökillä. 



Ja tuo tämän kesän tarpeellisin kapine, ilmalämpöpumppu, on myös hankittu saarimökille. Aluksi olin vähän kauhuissani, että miten se sopii mökille. Mutta se on nykyaikaa ja on todella osoittanut hyödyllisyytensä näissä "trooppisissa" olosuhteissa. Ja kun jossakin vaiheessa saadaan simppelit, vaaleat rullaverhot vielä ikkunoihin, niin luulenpa että tuo istuu sisustukseen ihan mainiosti. 


Laitan tähän vielä kuvan vanhasta lattiasta. Se oli näin kaunis, sitä oli sääli purkaa, mutta pakko kuitenkin.  


Tällaista tänne! Mitä sinun kesääsi kuuluu? 

Kaunista elokuuta! 

- Tuula 

SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig