MOMENTS OF MY LIFE

torstai 21. kesäkuuta 2018

THE TABLE - ILLALLISELLA TALLINNASSA


*Yhteistyö: Sokos Hotel ja Visit Tallinn    

Sain jokin aika sitten kivan kutsun saapua kesäreissulle Tallinnaan. Pääsin tutustumaan Tallinnan Sokos Hotel Virun uusittuun - Amarillo  ravintolaan ja sen yllätykselliseen  The Table  -konseptiin.

Matka oli kivasti järjestetty.  Laivamatka Megastarilla Tallinnaan kesti kaksi tuntia ja laivalla nautittiin aamiainen. Perillä majoituttiin Original Sokos Hotel Virun Suomi Finland 100 -teemahuoneisiin. Ihastuttavat huoneet - huoneet ja muu Tallinna ansaitsisivat kyllä oman postauksensa... Mutta nyt aion siirtyä Sokos Hotel Virun Amarillo -ravintolaan illalliselle tutustumaan The Table  -konseptiin. 

The Table -pöydän ääressä kohtaavat enintään kahdeksan tuttua tai vierasta herkuttelijaa. 


Ja ensiksi varoituksen sana! Tässä postauksessa on paljastuksia yllätyksellisestä The Table illallisesta. Suosittelen kuitenkin lukemaan...  


SHARE:

maanantai 11. kesäkuuta 2018

KUKKASEPPELEITÄ JA UPEITA KASVIKORUJA



Sain Kristiinalta kutsun saapua hänen After Work Floral Sessioniin, Blomma Creatives studioon. Ensin vähän kummastelin, että mikä tämä on, mutta luettuani pidemmälle se selvisi. BLOMMA CREATIVES on luova ja moderni kukkastudio. Ja Kristiina siellä studiossaan tai oikeastaan pitäisi sanoa ateljeessaan järjestää kukkasidontakursseja ja erilaisia workshopeja. Kristiina on moderni floristi, joka toimii kukka-alan eri rajapinnoilla. Vaikka minulla olikin kiireinen päivä, niin ajattelin, että tämä on niin mielenkiintoinen juttu, että haluan tähän ehdottomasti osallistua.

Blogiyhteistyö

Myöhästyin roimasti aloituksesta, arvioin nimittäin ajan väärin. Tulin mökiltä tähän tilaisuuteen ja saaristotiellä oli paljon muitakin autoilijoita. Blomma Creatives sijaitsee Turun Raunistulassa, historiallisessa rakennuksessa Barkerin vanhassa kutomossa, osoitteessa Raunistulantie 25. Jo ihan aikojen alussa talossa on ollut sokerijuurikastehdas ja myöhemmin Barkerin kutomo. Ja nyt siellä on tällaisia kivoja studioita. No, vihdoin olin perillä ihanassa kukka-ateljeessa. Taakse jäivät kiire ja autoliikenne. 



SHARE:

torstai 7. kesäkuuta 2018

VAARALLINEN PUNKKI


Punkit eli puutiaiset edustavat, pienestä koostaan huolimatta, ihmiselle suurta riskiä. Niiden puremasta voi nimittäin saada joko borrelioosin tai harvinaisemman puutiaisaivotulehduksen. Borrelioosia hoidetaan antibiooteilla ja puutiaisaivokuumeeseen on mahdollista ottaa rokote.

Me vietämme kesäisin paljon aikaa saaristossa ja niinhän se on, että mitä lähempänä merta ollaan, sitä enemmän punkkeja on. Mutta punkit ovat yleistyneet kaikkialle Suomeen, myös sisämaahan. Punkit vaanivat ulkolijoita niin havumetsissä, rantahietikoissa, lenkkipoluilla, golfkentillä, siirtolapuutarhoissa, nurmikentillä...


Olen joskus vuosia sitten irroittanut punkkia kyynärtaipeestani pinsetillä ja sen piikki jäi sisään ihoon. Onneksi tuo punkki ei ollut taudinkantaja. Sen jälkeen otinkin rokotuksen, mutta rokotuskaan ei suojaa borrelioosilta.

Kesäsaaristolaisena sain keväällä markkinoille tulleen tuotteen testiin. Ja tämä on siitä kummallinen tuote, että toivon, että minun tai kenenkään muunkaan saarimökillä kävijän ei tarvitsisi tätä koskaan käyttää. Mutta saarimökillä tämä on loisto juttu olla saatavilla. Sillä koskaan ei tiedä, milloin punkki iskee...

Kyse on Antick-punkinjäädyttäjästä, joka on myynnissä apteekeissa ja isommissa päivittäistavarakaupoissa. Antick on suihkupullo, jossa on pantentoitu suutin. Tämä Antickin patentoitu suutin auttaa jäädyttämään punkin ennen sen poistoa.




Esitteessä kerrotaan näin: "Punkin saa nopeammin ja turvallisemmin poistettua, kun sen jäädyttää ensin. Antick on ihmisille ja eläimille soveltuva tehokas ja turvallinen punkinjäähdyttäjä. Suihkepullon patentoidun suukappaleen avulla suihkeannos on helppo kohdistaa paikallisesti suoraan punkkiin, jolloin punkin jäätyminen tehostuu ilman että vaurioitetaan ihoa".

Kun punkki poistetaan vetämällä, voi siitä välittyä nesteitä, jotka voivat sisältää tauteja aiheuttavia mikro-organismeja. Punkin poistaminen kannattaa ehdottomasti aloittaa jäädyttämällä se ensin. Jäädyttäminen helpottaa punkin poistamista iholta.



Antick on ihmisille ja lemmikeille soveltuva tehokas ja turvallinen punkinjäädyttäjä. Suihkeannos on helppo kohdistaa suoraan punkkiin ja näin ehkäistään kontaminaatio ja infektio. Yhdestä pakkauksesta riittää noin sataan annokseen. 

Antickin käyttö on helppoa:
  • Sijoita suihkuttimen suukappale puutiaisen keskikohdan päälle
  • Suihkuta 1-3 kertaa puutiaisen koosta riippuen
  • Poista punkki jäädytyksen jälkeen punkkipihdeillä tai -pinseteillä vetämällä suoraan ylöspäin ihosta
  • Puhdista iho desinfiointiaineella. Hävitä punkki polttamalla.

Nykyään kehoitetaan kesäaikaan tekemään punkkitarkastus jopa kahdesti päivässä - aamuin ja illoin, jos liikut luonnossa. Ja tarkastuksessa on syytä olla huolellinen. Pikkuiset toukat ja nymfit muistuttavat usein erehdyttävästi pientä luomea. Kun tarkasti katsoo, niin jalat voi kuitenkin erottaa.



Punkkikanta on Suomessa kovassa kasvussa. Ja uusin tutkimus kertoo, että joka viides punkki kantaa Suomessa borrelioosia. Olin hyvilläni, kun sain tämän tuotteen käyttöön / testiin. Se on nyt saarimökin lääkekaapissa, jos sitä tarvitaan. 

Pakkaus: 18 ml / 100 annosta 
Hinta n. 13,90 € 



Toivotan kaikille aurinkoista ja punkitonta kesää! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 



SHARE:

lauantai 2. kesäkuuta 2018

VIIKON SUMMAUS



Minulta on aina silloin tällöin pyydetty hyvinvointipostausta. Kun en ole alan ammattilainen, niin olen vähän arastellut aihetta. Pian tulen kuitenkin vastaamaan näihin toiveisiin. Sain nimittäin testattavaksi kivan hyvinvointipaketin. Ja olen aloittanut testauksen Vivania Beauty Shot Mango-Melonilla ja Betamax -aurinkokapseleilla. Kerron tuloksista sitten, kun pääsen testauksessa pidemmälle.


Vivania Beauty Shot Mango-Meloni sisältää tehokkaan yhdistelmän kollageenia, hyaluronihappoa ja C-vitamiinia. Kollageenia on myös hiuksissa ja kynsissä. Keskimäärin 75 % nuoresta ja terveestä ihosta koostuu kollageenista. Ikääntymisen myötä elimistön oma kyky valmistaa kollageenia vähenee ja lopulta lakkaa. Myös elimistön hyaluronihapon valmistuminen vähenee. Hyaluronihappo auttaa sitomaan vettä, mikä tasoittaa juonteita lisäten myös ihon kosteutta ja kimmoisuutta. 




Nestemäinen Vivania Beauty Shot Mango-Meloni on raikkaanmakuinen ravintolisä, joka siis sisältää kollageenia, hyaluronihappoa ja C-vitamiinia. 
C-vitamiini on välttämätön kollageenin muodostumiselle elimistössä, joten tässä shotissa on aineet kohdillaan. Miksi kollageeni on meille aikuisille naisille tärkeää? Kollageeni on proteiini, ihon luonnollinen ainesosa, joka auttaa ihoa säilyttämään kiinteytensä ja kimmoisuutensa. Kun minulla on jo valmiiksi "kollageeniköyhä" iho, niin on mielenkiintoista testata tätä tuotetta. Tuleeko ihoni näyttämään raikkaammalta ja tasaisemmalta ja nuoremmaltakin? Tuote on laktoositon, hiivaton ja gluteeniton. Sisältää sokeria. 

Tähän kollageenikuuriini kuuluu kolme 500 millilitran Vivania Beauty Shot Mango-Meloni juomaa. Otan päivittäin 50 ml shotin ja tuota määrää ei saa ylittää. Kerron testauksesta myöhemmin lisää. Ja myös noista Betamax - aurinkokapseleista.

Tinder -baarissa oli vielä pressitilaisuudessa hiljaista.
Beaty Shoteista on kiva siirtyä toisenlaiseen "lähtölaukaukseen". Olin viikolla Naantalissa Turun Kaupunginteatterin ja Emma -teatterin pressitilaisuudessa. Emma -teatterin kesässä nähdään mainio treffikomedia "Love Me Tinder". 

Pressitilaisuudessa kerrottiin seuraavaa: "Treffikulttuuri kukoistaa Suomessa, josta löytyy parhaillaan yli miljoona sinkkua. Treffeillä käydään ahkerasti kaikissa ikäluokissa. Ja rakkautta etsiessä kaikki apukeinot on otettu käyttöön." Love Me Tinder vie katsojat toinen toistaan hullummille ja hauskemmille treffeille. Tässä mainiot lähtökohdat kesäkomediaan. Pääosissa Miska Kaukonen, Rinna Paatso, Maruska Verona ja Jarkko Pajunen. Ja Naantalissahan paistaa aina aurinko.




Palaan "treffeille" teidän lukijoitten kanssa, kun olen käynyt katsomassa tämän vauhdikkaan kesäteatteriesityksen. Kerron teille, miten neljältä näyttelijältä sujuvat salamannopeat vaihdot rooleista toiseen ja treffeiltä toisiin. Jo pressitilaisuus lupasi, että odotettavissa on hulvattomia treffihetkiä, esityksen ohjaaja on komediakentän moniottelija Mika Eirtovaara.

Nikon valinta: Punajuurignoccheja, parmesaania ja rucolaa 

Ja viikon heipat ja hyvän matkan toivotukset sanottiin lounaan merkeissä Turun di Trevi -ravintolassa. Veljenpoikani Niko lähtee Kreetalle töihin. Onnea ja menestystä tulevaan! Kävimme pienellä porukalla jutustelemassa ja syömässä di Trevin viihtyisässä ravintolassa.  Ehkä tapaamme seuraavan kerran vasta jouluna. Onneksi on WhatsApp. Eikä sitä koskaan tiedä, vaikka syksyn lento veisikin Kreetalle. No, annetaan pojan ensin asettua. 

Minnan valinta: Kesäinen fetajuustosalaatti ja basilikaöljyä

Oma valintani: Tomaattibroileria, yrttiriisiä, vuohenjuustomoussea ja kasviksia

Di Trevin lounaaseen voi aina luottaa. Lounastarjoiluun kuuluu salaattipöytä, lämmin ruoka ja jälkiruoka. Meistä jokainen valitsi erilaisen lounasannoksen. Eikä tullut annoskateutta. Jokaiselle maistui omansa.




Tänään menemme vielä onnittelemaan naapurintyttöä valkolakin johdosta. Ja tässä lähtevät onnittelut muillekin juhlijoille.


ONNEA lähes 27 000 uudelle ylioppilaalle ja 76 000 ammatillisen tutkinnon suorittaneelle!  
Ja 60 000 päättötodistuksen saavalle nuorelle! 

Jo joutui armas aika ja suvi suloinen...

- Tuula 




Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig