MOMENTS OF MY LIFE

tiistai 29. toukokuuta 2018

SUNDAY FEAST / BRUUKKI, TURKU


Viikonlopun aurinkoisen sunnuntaipäivän kruunasi ravintola Bruukin Sunday Feast. Kävimme kipparin kanssa herkuttelemassa mielenkiintoisessa ja erilaisessa ravintolassa. Bruukki on rakennettu vanhaan polkupyörätehtaaseen Aurajoen yläjuoksulle. Sinne pääsee autolla Helsinginkatu 15:n kohdalta kääntymällä ja pihalta löytyy parkkipaikkoja. Tai sinne voi myös mennä kävellen tai pyöräillen Aurajoenrannan kävelytietä pitkin. Onpa ollut pyörätehdas ihastuttavalla paikalla ja nyt samassa paikassa on ravintola Bruukki.

Mikä on feast? Se on kuuden ruokalajin menu Bruukissa, joka tarjoillaan jaettavina annoksina pöytään. Meille tarjoiltiin feast kahdelle jaettavaksi.


Jännittävä alkupala, punajuurta, savustettua jogurttia ja siemeniä.


Paahdettua lohta "dukkah", kurkkua ja fenkolia. Me lohiruokien ystävät tykkäsimme, lohi oli maukasta.


Hyvää ruokahalua ja iloisen kesän toivotukset kuohujuomalla. Ja juomaksi myös vettä ja erikoista sireenijuomaa. Sireenijuomassa oli lisäksi limemehua ja vettä. Ihana maku.


Tässä erilaisia levitteitä noille foccacia -leiville. Avokadokreemiä, hummusta ja baba ganoushia. 


Ja ympärillä on kivaa silmänruokaa, pyörätehtaassa kun ollaan.


Ja maukkaita perunoita myös. Tuo salaatti oli hyvää, vähän niinkuin hapankaalisalaattia. Kyllä ystävällinen tarjoilijatyttö kaikista annoksista kertoi asiantuntevasti ja yritin painaa mieleeni, mutta näin kävi...  Ja tuossa sievässä kupissa on sieniketsuppia. Sopi muuten hyvin noille perunoille.


Hernefalafeleja, "kimchiä" ja minttujogurttia kupissa. Nuo makuyhdistelmät olivat mainioita. Kokki Bruukissa taitaa hommansa. Bruukissa käytetään sesongin ruoka-aineita. Ja ottavat siellä erikoisruokavaliot myös huomioon. Niistä kannattaa ilmoittaa varauksen yhteydessä.


Ja kurkkaus pyöriin. Tämä on Le Prince -polkupyörä.


Bruukin kananugetteja, osterivinokkaita ja valkosipulimajoneesia. Nuo osterivinokkaat olivat erinomaisia ja niitä oli annoksessa reilusti, olin mielissäni. 


Bruukki on jännittävä ravintola. Se on konstailematon ja rouheinen. Siellä ei tarvitse hienostella. Tässä tilassa on ollut Pyrkijä -pyörien kokoonpanohalli. Sisustus on kivan rento ja kunnioittaa sekä paikan historiaa että tehdasmaista miljöötä. Olipa kiva vain istua pöydässä ja nauttia. Tarjoilu hoitui.


Vanha tehdasrakennus sijaitsee Aurajoen yläjuoksulla Tuomaansillan kupeessa. Tästä kulkee ohi kävely- ja pyöräilytie pitkin joenvartta. On kiva, kun Turusta löytyy tällaisia paikkoja. Fillarilla voi tulla syömään. Bruukki tarjoaa lounaan arkisin kello 11-15 ja sunnuntaisin kello 11-15 Sunday Feastin. Bruukki on avoinna vielä 17.6. asti. Sen jälkeen Bruukin väki lomailee ja ravintola avataan jälleen elokuussa. 


Jälkiruuaksi oli Snickerskakkua, vadelmaa ja suolapähkinöitä. Olipa herkullinen ja kaunis päätös maukkaalle feastille. Kyllä maistui!


Oli joka tavalla mielenkiintoinen kokemus käydä Bruukissa. Kävimme siellä ensimmäistä kertaa. Bruukki on avattu viime kesänä elokuun puolessa välissä eli paikka on varsin uusi. Minulle tuli paikasta mieleen elokuvat, leffafriikkinä tykkäsin kovasti ravintolasta sekä koko miljööstä. Ja herkullinen ruoka vielä kruunasi hienon tunnelman. 

Tuo lounas pitää tulla vielä testaamaan. Näyttää olevan kivasti kalaa tarjolla. Alueella on paljon toimistoja ja toimistoväki on ottanut paikan lounaspaikakseen. Mutta Suomi lomailee heinäkuussa, siksi myös Bruukki lomailee. Elokuussa nähdään lounaalla. Kiitos Bruukki maittavasta Sunday Feastista. 


Aurinkoista viikkkoa kaikille! 

- Tuula

Ravintola Bruukin sivut löydät täältä


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 

SHARE:

perjantai 25. toukokuuta 2018

ELOKUVISSA BOOK CLUB



Tykkään kirjoista, teatterista ja elokuvista. Niinpä olinkin mielissäni, kun Nordisk Film lähetti minulle lehdistökutsun saapua katsomaan elokuvaa Book Club - Väreileviä lukunautintoja.

Mary Steenburgen, Jane Fonda, Candice Bergen, Diane Keaton 


Tennispalatsissa tiistaiaamuna sitten treffattiin todellisen leffafriikin Tiian kanssa. Tiia kirjoittaa blogia Minäkö keski-ikäinen, ja blogissa on jo Tiian arvostelu elokuvasta.

Book Clubissa ovat pääosissa upeat, aikuiset naiset Diane Keaton, Candice Bergen, Jane Fonda ja Mary Steenburgen. Ja charmikkaasti vanhentuneet Don Johnson, Andy Garcia ja Craig T. Nelson.

Avoimin mielin lähdin leffaa katsomaan, enkä pettynyt. Book Club on neljän naisen lukupiiri. He ovat todellisia ystäviä ja kokoontuneet jo vuosikymmeniä lukupiirissään.  Ja nyt heidän elämänsä kääntää kirja Fifty Shades on Grey riemukkaasti ylösalaisin.



Book Club kertoo:
"Diane (Diane Keaton) on jäänyt neljänkymmenen avioliittovuoden jälkeen leskeksi.
Sharon (Candice Bergen) käy vielä läpi vuosikymmenten takaista eroaan.
Vivian (Jane Fonda) nauttii miehistä ilman kahleita.
Carolin (Mary Steenburgen) avioliitto on lässähtänyt 35 vuoden jälkeen."


Tällainen oli siis lähtökohta, kun lukupiirin naiset alkoivat lukea Fifty Shades of Grey -kirjaa. Luokittelisin tämän elokuvan romanttiseksi komediaksi. Eipä ollut mitään hömppää eikä pyörinyt koko ajan seksin ympärillä. Tämä elokuva antoi virtaa tällekin keski-ikäiselle naiselle. Huomasin pohtivani vielä jälkeenkin päin elämää itseni ikäisenä. Elokuvassa oli upeiden naisnäyttelijöiden kemiaa, ystävyyttä, parisuhteen ja ikääntymisen kiemuroita. Sellaista elämä on.


Olen mielissäni siitä, että elokuvia tehdään myös meille aikuisille naisille (ja miehille). Tämä leffa on kyllä parasta antia pitkään aikaan. Ja todella loistavat näyttelijät ovat lähteneet mukaan tähän mainioon elokuvaan. Ihastuttava, positiivinen elokuva. Leffa on hienosti kuvattu ja upeita maisemiakaan ei ole unohdettu.

Iki-ihana Diane Keaton ja charmikas Andy Garcia 

Positiivisesta otteestaan huolimatta leffassa käsitellään myös syvällisempiä ja kipeitäkin asioita, niitä kun jokaisen elämässä on. Elokuvan opetus on: Elämä ei lopu tiettyyn ikään. Vaan elämästä voi nauttia minkä ikäisenä vain. Jippii! Aion kyllä viedä kipparinkin katsomaan tätä elokuvaa, uskoisin hänen pitävän tästä. Ja iso suositus muillekin kivan ja hyväntuulisen elokuvan ystäville. 


Ja loppuun tunnustus, en ole lukenut Fifty Shades of Grey'tä. Pitäisiköhän?

Upeaa loppuviikkoa kaikille!

- Tuula

Elokuvan trailer: 



Kuvat ja lainaukset Filmikamari / Press
Elokuvan Suomen ensi-ilta on 8.6.2018 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 



SHARE:

sunnuntai 20. toukokuuta 2018

VIIKON PARHAAT HETKET



Viime viikko alkoi mukavalla Helsingin reissulla. Sain kutsun Specsaversin järjestämään Paremman näön puolesta -tilaisuuteen Helsingin Palace -hotelliin. Lähdin mielelläni mukaan. Specsavers käynnistää silmäterveyttä ja näkövammaistytötä tukevan kampanjan 20.5.2018. Aihe on erittäin tärkeä: näkö on meille yksi elämän perusaisteista.

Itselläni on vuonna 1995 laserleikkauksella operoidut silmät. Tajusin nyt, että siitäkin on jo  peräti 23 vuotta aikaa. Olin vahvasti likinäköinen. Leikkauksen jälkeen olin pitkään käyttämättä silmälaseja, sillä näköni oli operaation jälkeen erittäin hyvä. Mutta kymmenisen vuotta sitten silmiin alkoi tulla miinusta uudelleen. Nyt miinusta on -2 toisessa silmässä ja toisessa silmässä vähän alle kaksi. Nykyään käytän silmälaseja mielelläni. Noin pienellä miinuksella pärjään välillä ilman rillejäkin. Enkä luku- tai päätelaseja tarvitse lainkaan. Käytän silmälaseja nykyään mielelläni, ei näy ne rypyt ja eikä naururypyt niin hyvin. 


Kaisa Mäkäräinen ja Ville Klinga (Klinga juonsi tilaisuuden)

Hanna Sumari, Kaisa Mäkäräinen ja Jenni Rotonen 

Maiju Marjo Kauppila ja tämä rillipää 

Specsavers käynnistää 20.5. kampanjan, jossa halutaan muistuttaa suomalaisia pitämään huolta näöstä ja samalla kerätään varoja näkövammaistyön hyväksi. Kampanja kestää 8.7.2018 asti ja sinä aikana näöntutkimukseen pääsee Specsaversin liikkeissä veloituksetta. Specsavers luovuttaa jokaista tehtyä näöntutkimusta kohden 50 senttiä Näkövammaisten liitolle.

Kampanjan keulakuvana on suosikkiurheilija, ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen. Tässä Kaisan sanat tilaisuudessa: "Ampumahiihtäjänä hyvä näkö on minulle kaikki kaikessa ja itselleni onkin tärkeää huolehtia silmieni terveydestä säännöllisesti. Hyvää näköä tulee helposti arvostaneeksi vasta, kun sen menettää. Nyt haluan rohkaista myös muita huolehtimaan näöstään ja tekemään samalla hyvää."




Kävin samalla reissulla myös Kansallismuseossa ihailemassa upeaa Barbie -näyttelyä. Alakerran näyttelysaleissa on 450 erilaista, alkuperäistä Barbie -nukkea. Laitan tähän mukaan muutaman ottamani kuvan, mutta muuten annan "puheenvuoron" blogiystävälleni Marjolle, joka kirjoittaa Marjon matkassa -blogia. Marjo on tehnyt kattavan blogiesittelyn tästä 60 vuotiaasta nukkeikonista. En sitä paremmin osaisi kertoa. Marjon esittelyyn kannattaa tutustua, laitan linkin kuvien jälkeen.  

Minua leffafriikkinä kiinnosti Barbie -elokuvatähtenä. Tässä pienesti kuvasatoa: 

Elisabeth Taylor 

Vasemmalta oikealle: Audrey Hebpurn, Judy Garland, Julie Andrews,
Barbra Streisand 

Scarlett O'Hara / Vivien Leigh 

Ajankohtaista häähumua. Elisabeth Taylor oli naimisissa monta kertaa... Richard Burtonin kanssa peräti kaksi kertaa. 

Prinssi William ja herttuatar Catherine 

Lisää Barbie -tarinaa  löytyy Marjon postauksesta. Tässä linkki Marjon hienoon Barbie-esittelyyn: 
Marjon matkassa.
 



Ja vielä ennen lähtöä junalla Turkuun, kävimme Maijun (Pinkit korkokengät) kanssa Cafe Esplanadissa kahvilla. Maiju ehdotti, että otetaan kahvin kanssa Lennu -leivokset (gluteenittomat). Lennu -leivos on "presidentillinen" leivos. Lennu -leivos tehtiin kotimaiseksi vaihtoehdoksi prinsessakakuille, koska meillä ei ole kuninkaallisia.  Lennuhan on presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion bostonterrieri. Ja niin sai Lennu näköisleivoksen. Vadelmainen leivos, jonka nenänpää on lakritsia. Raaskin sentään syödä sen.



Ja on viikkoon mahtunut vielä kivoja hetkiä pikkuväen kanssa. Kipparin pojan lasten kanssa vietettiin hauska päivä Kupittaan puistossa. Meillä oli tarkoitus mennä Liikennepuistoon, mutta se avataan tänä kesänä 6.6. kaikille lapsille. Nyt sinne pääsee vain päiväkotiryhmiä. Mutta onneksi puistosta löytyy paljon muuta mukavaa. Seikkailupuisto monine vempeleineen on tytöille mieluinen paikka. Siellä vierähti tunti jos toinenkin. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa...
...

Saarimökkielämä on jäänyt kohdaltani vähiin viime aikoina. Kippari on siellä rakennusmiesten kanssa tehnyt hommia. Nyt on vuorossa olohuoneen lattia. Se purettiin ja sieltä otettiin villat pois. Uudet polyuretaanilevyt laitettiin paikalle ja niiden alle vielä verkot, jotta hiiret eivät enää pääsisi tekemään pahojaan. Talvi kun on hiirille otollista aikaa pahantekoon, silloin saarella ei käydä.  

Tarvikkeita olen sentään kuskannut veneellä saareen ja villoja pois. Välillä olen toivonut, että mökkiin pääsisi maantietä pitkin ja sinne voisi viedä roskalavan. Veneellä kun tuo kuskaaminen tuo omat vaikeusasteensa.

Mutta saariston luonto ja maisemat korvaavat kaikki hankaluudet. Ainakin jossakin vaiheessa... 



Heleää helluntaita! 

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 

SHARE:

maanantai 14. toukokuuta 2018

MARIA PRYMATŠENKON SATUMAINEN NÄYTTELY






Kun kuulin Maria Prymatšenkon näyttelyn tulevan Turkuun, niin ajattelin, että tämän näyttelyn haluan ehdottomasti nähdä. Olin kuullut Maria Prymantšenkosta aikaisemminkin, mutta palaan siihen tässä jutussani myöhemmin. Maria Prymatšenkon näyttely on esillä Turun Aboa Vetus & Ars Novassa 27.4. - 2.9.2018. Näyttelyn nimenä on Satumainen maailma.

Kuva: Ukrainan kansantieteen museo 

Nyt näyttelyn nähtyäni en lainkaan ihmettele nimivalintaa. Kun astuin Ars Novan tiloihin, niin siellä minua odotti iloinen ja värikäs maailma. Oli kuin satuun olisin astunut. Maria Prymatšenko on maailmalla tunnettu taiteilija, mutta hänen tuotantoaan nähdään nyt ensi kertaa Suomessa. Teokset kuuluvat Ukrainan kansantaiteen museon kokoelmaan Kiovassa. Kiovan museossa on yli 600 Prymatšenkon teosta, joista nämä näyttelyn maalaukset on valittu. 

Kuva: Ukrainan kansantieteen museo. Kuvasin kuvan museon seinältä.

Maria Prymatšenko (1908-1997) syntyi Bolotnian kylässä Ukrainassa. Hän oppi perheeltään käsityötaitoja ja oli itseoppinut taiteilija. Hänen maalauksensa ovat värikkäitä ja hyväntuulisia. Ne ammentavat vaikutteensa ukrainalaisesta kansanperinteestä. Olin heti aamupäivällä museossa, joten siellä oli silloin rauhallista katsella näitä maalauksia tarkasti. Maalauksissa on mielikuvituksellisia ja hauskoja yksityiskohtia. Hymy huulilla näitä katselin.

Kuva: Ukrainan kansantieteen museo 

Teoksissa on värikkäitä eläimiä. Karhuja, ilveksiä, hevosia, rottia...  monet eläimet tunnistin, mutta oli siellä mukana myös fantasiaeläimiä. Yksi asia yhdisti näitä eläimiä, ne olivat kaikki ystävällisen näköisiä. Maalauksissa on myös ihmisiä paimentamassa eläimiä, korjaamassa viljaa, kyläilemässä... aurinkoinen maaseutu elää ja kukoistaa.


Nämä maalaukset eivät olleet valkoisilla seinillä niinkuin yleensä taidenäyttelyissä. Ars Novan näyttelytilat oli maalattu iloisen värisiksi, oli keltaista, vihreää, punaista ja violetin väristä seinää. Seinät vielä lisäsivät tuota sadunomaisuutta. Nautin tuosta tunnelmasta.




Tässä näyttelyssä, jos missä, saa hyväntuulista väriterapiaa. Otin selfienkin muistoksi. Tuo violetin värinen seinä houkutti siihen :)


Aurinkoista maaseutua.

Kuva netistä. 

Tuossa alussa kerroin, että olin kuullut Maria Prymatšenkosta aikaisemminkin. Nimi tuli tutuksi, kun Marimekon suunnittelija plagioi hänen teoksensa. Vasemmalla on Prymatšenkon Rotta matkalla -maalaus ja oikealla Kristina Isolan Metsänväki -kuosi. Tuosta tapauksesta on kulunut jo viisi vuotta. Harmillista oli myös, että Finnairin lentokonekin ehdittiin maalata tuolla Metsänväki -kuosilla. Isola irtisanottiin ja Marimekko pyysi Suomen kansalta anteeksi.

Tuo Rotta matkalla -taulu on esillä myös Turussa, mutta se ikäänkuin häviää värikkäitten teosten joukkoon. Se ei ole niin heleä ja kirkas maalaus kuin muut Prymatšenkon työt. 



Tässä näyttelyssä MARIMEKKO on näyttelyn näkyvänä yhteistyökumppanina. Marimekon viestintäjohtaja Piia Kumpulainen  on kertonut, että he lähtivät innolla mukaan näyttelyyn: "Olimme iloisia, että tällainen tilaisuus vihdoinkin tarjoutui. Emme yhtään epäröineet asiaa. Menneet ovat menneitä. Otimme tämän mahdollisuutena." 



Viihdyin tässä satumaisessa näyttelyssä. Kävelin muutaman kerran huoneet läpi ja nautin. Imin itseeni väriterapiaa. 


Elephant Square eli Norsuaukio. Jättikokoinen Hanna Vihriälän graniittiveistos toivottaa vieraat tervetulleeksi Aboa Vetus & Ars Nova -museoon.



Satumaista ja aurinkoista viikkoa kaikille!
- Tuula


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 



SHARE:

perjantai 11. toukokuuta 2018

OI IHANA TOUKOKUU!



Toukokuu on tämän viikon Makrotex -haasteen aiheena. 

Piipahdin nopeasti Turun kaupunginkirjastossa tällä viikolla ja samalla kuvasin nämä mainiot kaupunkipyörät. Pyörät ovat ilmestyneet piristämään Turun katukuvaa toukokuun alussa.



Turku on aloittanut tänä vuonna toukokuussa kaupunkipyöräkokeilun. Järjestelmässä on peräti 300 pyörää sekä 34 kiinteää ja 3 siirrettävää pyöräasemaa. Kaupunkipyörän maksun voi suorittaa joko Föli-kortilla (julkisen liikenteen kortti) tai kännykällä. Pyörän voi ottaa käyttöön vaikkapa tältä asemalta ja palauttaa sen jollekin yli kolmestakymmenestä pyöräasemasta. 

Hienoa, että saatiin nämä mainiot kaupunkipyörät Turkuun. On ketterä ja päästötön liikkumisjärjestelmä. 


Samalla kirjastopiipahduksella tarkistin vielä, miten Miina Äkkijyrkän Keltainen Vasikka oli selvinnyt talvesta. Ja hyväkuntoisena tuo kirmaili kaupunginkirjaston pihalla nauttien auringosta. Olen itse ihastunut tuohon Äkkijyrkän patsaaseen ja kirjoitin siitä pari vuotta sitten postauksen: Keltainen vasikka .



Suihkukaivo Leijona kirjaston edessä oli myös toiminnassa. On kevät! 


Koska päivä oli kaunis ja oli ihana valo, niin kiirehdin vielä Kirjastosillan yli ottamaan kuvaa komeasta Turun Tuomiokirkosta ja vanhasta kaupungista. Nuo vanhojen talojen värit pääsevät oikeuksiinsa auringon kullassa. 

Oi, ihana toukokuu! 

Tässä minun haastevastaukseni. Lisää toukokuun haastekuvia löytyy 
Pieni Lintu -blogista: LINK.  

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 

SHARE:

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

RISTEILY UUDISTUNEELLA BALTIC PRINCESS -LAIVALLA



Olin viikonloppuna risteilyllä "testaamassa" uudistunutta Silja Linen Baltic Princess -laivaa. Laiva kulkee Turku-Tukholma-reittiä. Teistä lukijoistani varmaan joku muistaakin, että olin saattamassa samaista laivaa Gdanskin telakalle tämän vuoden alussa, siellä laiva oli telakalla mittavassa kymmenvuotishuollossa peräti kahdeksan viikkoa. Se oli erilainen ja muistorikas laivamatka. Baltic Princessin telakkamatkasta voi lukea täältä -  linkki


*Yhteistyössä Silja Line 

Uudistunut Baltic Princess on saanut tyylikkään sisustuksen, uusia ravintoloita, lapsille isomman Silja Land -leikkimaailman, jossa tuo ikuinen suosikki pallomeri on säilynyt, tottakai! Sekä isommat ostosalueet. Sisätilojen uudistuksista on vastannut sisustusarkkitehti Heikki Mattila suunnittelutoimistonsa Aprocosin kanssa. 

Meitä oli iloinen joukko vaikuttajia mukana Itämeren risteilyllä: toimittajia, bloggaajia ja tubettajia. Toimitus huom. meitä bloggaajia ja tubettajia kutsutaan nykyään myös vaikuttajiksi :) Ilolla otan tuon kunnian vastaan. 

Ilta alkoi kohottamalla malja matkalle. Sen jälkeen suunnistimmie seitemännelle kannelle Grande Buffet -ravintolaan. Se on yksi laivan suosituimmista tiloista.







On siellä herkkua monenlaista ja jokaiseen makuun. Myös Grande Buffet oli saanut uudet konseptin mukaiset värit vaaleaa puuta, beigeä ja tiukkaa oranssia. En heti alussa huomannut ottaa kuvia tilasta ja sitten buffet jo täyttyi ruokailijoista... Näissä kauniissa tiloissa kyllä maistuvat nämä suussasulavat ruuat.

Ilta jatkui kauniisti sisustetussa Piano Bar'issa pianomusiikin ja seurustelun merkeissä.


Minnan luvalla esitän tässä yhden illan kaunottarista Piano Bar'issa Kristallikimara -blogin Minna poseraa itsetehdyssä upeassa juhlamekossa. Piano Barissa on tunnelmaa. Ja kun upeaääninen laulaja vielä esitti yhden suosikkikappaleistani Stingin Shape of my heart, niin iltahan oli täydellinen... Eikä se huikea ilta vielä tuohon päättynyt... illan päätteeksi kävimme vielä yökerhossa ihastelemassa Scandinavian Hunks -showta.   


Aamu valkeni ja me aloitimme päivän brunssilla Happy Lobsterissa. Oli ihanaa nukkua pitkään ja saapua klo 10.30 brunssille. Happy Lobster tarjoaa muina aikoina mereneläviä, mutta aamupäivisin se tarjoilee herkullista brunssia. Sieltä saa tuorepuuroja, smoothieita, vastapaistettua leipää ja croissantteja. Leikkeletarjottimet tuodaan pöytään. Saa vain istua ja nauttia. Skumppalasia kilistellen toivoteltiin hyvät päivät!





Minä valitsin lämpimäksi ruuaksi sitruunarisoton. Oih, oli maittavaa.



Ja suloisia herkkuja jälkiruuaksi. Nuo suklaakirsikat veivät lopullisesti kielen mennessään.

Seuraavaksi komentosillalle:


Komentosilta on kapteenin valtakuntaa. Sinne ei pääse turvallisuussyistä nykyään enää vierailemaan. Laivan kapteeni tekee suurimman osan tehtävistään työhuoneessaan ja laivaa ohjaa kaksi perämiestä, heitä on aina kaksi ohjaamassa. Puoli tuntia ennen satamaan tuloa astuu kapteeni puikkoihin. Kapteeni on laivan päällikkö. Hänen vastuullaan on meidän turvallisuutemme laivalla.

Viestintäjohtaja Marika Nöjd mahdollisti meille tämän mielenkiintoisen käynnin komentosillalla. Miehistöä emme saaneet häiritä, mutta kapteeni Juha Rossi kertoi kiinnostavia asioita laivasta ja merenkulusta kuin myös tuosta laivan huollosta Gdanskin telakalla. 





Kun laivalla ollaan niin shoppailu kuuluu asiaan. Fashion streetiltä löytyy upeita vaatteita niin naisille, miehille kuin lapsillekin. Sieltä löytyy mm.  Tommy Hilfigerin "shop in ship" -merihenkisiä vaatteita ja asusteita. Unohtaa ei sovi myöskään kauneustuotteita, tuoksuja ja alkoholeja.



Nämä laivan käytävät ovat upeita. Telakalla Gdanskissa uudistettiin satoja metrejä kokolattiamattoja. Värimaailma on merellisen kaunis.

Ennen laivan Turun satamaan tuloa kävimme vielä syömässä italialaistyyppisessä Tavolata -ravintolassa. Pizzan sijaan otin häränfilettä. Harvoin syön lihaa, mutta nyt otin liha-annoksen ja se kannatti. Häränliha oli mureaa ja kastike maukasta. Joskus on kiva herkutella liha-aterialla.



Pieni yhteenveto vielä:
  • Grande Buffet löytyy kannelta seitsemän. Sieltä löytyy jokaiselle herkkusuulle jotakin. Niin puna- kuin valkoviini ja olut kuuluvat kattaukseen. 
  • Grill House - liharuuan ystäville. Pihvit ja hampurilaiset löytyvät tuolta. 
  • Tavolata - ravintola italialaisen ruuan ystäville
  • Happy Lobster:  kala- ja äyriäisruokaa. Ja ihana brunssi! 
  • Fastline kannella kuusi, sieltä löytyy kahvilatuotteita ja lämmintä ruokaa.
  • Lasten maailma: Silja Land on seitsemännessä kerroksessa. Sieltä löytyy ihana klassikko, pallomeri. Kiipeilypaikka, liukumäki, esiintymislava ja PlayStationeita. Sekä mainio uutuus iWall-peliseinä, jossa pääsee digitaalisesti mukaan peliin - juoksemaan ja hyppimään. 
  • Ja aikuisille viihtyisiä tiloja: Sea pub, Piano Bar, Starlight palace -yökerho, Iskelmäbaari ja disco Klubi
  • Saunaosasto on kakkoskannella. Siellä on kaksi tilaussaunaa. Yleiset saunat niin miehille kuin naisille sekä uima-altaat lapsille ja aikuisille. 
Oli hienoa nähdä laiva uudistettuna. Uudistunut Baltic Princess on tyylikäs laiva. Laivalla viihtyy. 

Varaukset voi tehdä osoitteesta:  www.tallinksilja.fi 

Meille esiintyivät huipputanssijat, Scandinavian Hunksit. Loppukeväänä ja kesän aikana laivalla nähdään muitakin huippuesiintyjiä mm. Haloo Helsinki, Pikku G, Suurlähettiläät... Kesällä on Meritango-risteily, Lasten festarit ja Summer center lapsille.


Esiintyjät löydät viihdekalenterista: TÄÄLTÄ .

Lämpimät kiitokset Marikalle ja Nooralle hienosti järjestetystä risteilystä. Ja kiitos myös muulle vaikuttajaväelle, kanssanne oli hauskaa.

- Tuula



Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta. 
SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig