MOMENTS OF MY LIFE

maanantai 26. kesäkuuta 2017

7 VUOTTA FACEBOOKIN PROFIILIKUVIA



Monessa blogissa on pyörinyt haaste facebookin kymmenen vuoden profiilikuvat. Kiitos Lady of the mess ja Tuulanneli, teiltä tämän haasten nappasin. Itse olen hypännyt mukaan facebookin maailmaan vuonna 2010 eli vuosia minulla on FB:ssa seitsemän. Aluksi ajattelin, että tämä haaste ei ole minun juttuni. Mutta aloin kuitenkin katsella profiilikuvia sillä silmällä, että voisi noista saada jotakin aikaankin. Ja yllätyin. Kuvittelin, että ei minulla montaa profiilikuvaa löydy, sillä pidän melko kauan samaa kuvaa profiilissa.


Vuonna 2010 oli kaunis kesä ja silloin olimme paljon merellä Tuulialla. Tämä on ensimmäinen Tuuliamme, nyt on jo toinen Tuulia käytössä eli Tuulia II. Sen verran ujosti tänne facebook -maailmaan tulin, että kasvokuvaa en tohtinut laittaa.


Ja jatkoin profiilikuvien sarjaa venekuvilla. Loppukesästä 2010 kuva vaihtui tällaiseksi. Säät suosivat sinä kesänä, sellainen muistikuva minulla on.


Ja 2011 oli sitten jo oikean profiilikuvan vuoro. Tämä on otettu töissä henkilökorttia varten. Minulla oli silloin (ja on vielä nykyäänkin) aika vähän kuvia itsestäni, joten kelpuutin tämän tänne profiilikuvaksi.



Ja 2012 mentiin samalla taustalla.


Kesä ja 2013. Tässä poseeran kotona. Tämä on varmaankin ensimmäinen 
kuva kodistani FB:ssa. 


Syksyllä 2013 pyöri facebookissa haaste: Vaihda nostalginen kuva profiilikuvaksesi. Löysin tällaisen 90 -luvun kuvan. En ole kukkamekko -tyyppiä, mutta tässä mekossa viihdyin, se on vieläkin minulla tallessa. Vähän pitäisi laihtua, että sen voisin pukea ylleni.


Ja sitten saapui syys 2013 . Kuva on Turun Kauppahallin kahvilasta.


Kesä 2014. Tämä kuva on Helsingin Kappelista. Tuttuja treffattiin.



Syksy 2014 ja markkinat Turussa. Leikin hevoskuiskaajaa. 
Ja hevonen kuunteli tarkasti. 



Kevät 2015 / Puerto de la Cruzin tunnelmia. 
Teneriffan vanhinta puuta olimme ihailemassa. 



Syksy 2015 / Luostarinmäen käsityöläismuseossa


Maaliskuu 2016 / Tämä kuva on otettu yhtä blogijuttua varten. Ja kuvasta tuli myös profiilikuva tänne. Blogi oli tullut kuvioihin mukaan. 


Kesäkuu 2016 / Tämä tuhkimokuva Pietarista päätyi myös profiilikuvaksi. 


Lokakuu 2016 / Roosa-nauhatunnusta kannoin profiilikuvassa. 


Ja kuinka ollakaan, nyt facebookissa pyörii seuraava juttu: "Olemme tehneet kollaasin kauneimmista kuvistasi". Kollaasi sopii hyvin päättämään tämän 
7-vuotiskuvakatsauksen.

Tätä haastetta oli hauska tehdä... oli kiva mennä pienesti muistoihin. Jos olet bloggaaja, niin tartu ihmeessä haasteeseen. 

Kesäkuun viimeistä viikkoa mennään. Mukavaa viikkoa! 

- Tuula 
SHARE:

sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

ALPPIRUUSUPUISTO KUKKII



En oikein ymmärrä, miksi en ole aikaisemmin käynyt Raision Alppiruusupuistossa. Se sijaitsee lähellä Raision keskustaa, Kirkkoväärtinkujan päässä. Ja sinne on helppo poiketa myös Turusta tullessa. Puisto on kuin satumetsä upeine kukkineen.


Alppiruusupuisto on raisiolaisten talkoilla istuttama puisto ja sitä aloitettiin tehdä vuonna 1999. Puistoa on kasvatettu useina myöhempinä vuosina lisää. Puisto siis täyttää parin vuoden kuluttua jo 20 vuotta. Puiston koko on 1,4 hehtaaria.


Puistossa on nykyään yli tuhat alppiruusua ja eri lajeja on yli 90. Enpä tiennyt, että alppiruusulajejakin on niin monta. Ja eri lajit aloittavat eri aikaan kukintansa.


Puiston läpi kulkee kävely- ja pyöräilyreittejä. Niiden varsilla on useita penkkejä istahtamiseen. Ja mikäs on tuolla kauneudessa istahtaa.  Kuvissa näyttää hiljaiselta, mutta kyllä siellä oli kukkien ihailijoita montakin. Paikka on löydetty.


Minulla on blogikollegoina puutarhaihmisiä, joten luettelen näitä alppiruusulajeja, vaikka en niitä itse erotakaan. Puistossa on lajikkeina mm. Elviira, Haaga, Hellikki, Helsinki University, Kullervo, Mikkeli, Pohjolan Tytär, P.M.A, Tigerstedt...


Ja uskomaton määrä värejä.



Metsäinen puisto on vaihtelevaa kangasmetsää. Siellä on pieniä kosteikkoja ja upeita kallioita. Alueella kasvaa luontaisesti suopursua. Puistosta löytyy myös koreantuijaa, jättituijaa, lännenhemlokkeja, köynnöshortensiaa ja pienikukallisia kärhöjä. 



Alppiruusujen kukinta-aika on kesäkuu. Ja puisto on juuri nyt kauneimmassa kukkaloistossaan. 

Siellä minä kävelin ja ihastelin kukkia kuin Liisa Ihmemaassa vai pitäisikö sanoa 
kuin Tuula Satumetsässä :) 

Kaunista kesäkuuta! 

- Tuula 

SHARE:

maanantai 12. kesäkuuta 2017

TASTE OF HELSINKI PÄÄSYLIPPUARVONNAN VOITTAJA





Kiitos kaikille osallistujille Taste of Helsinki pääsylippujen arvontaan. 
Arvontaanhan pääsi osallistumaan kommentoimalla 
Taste of Helsinki -tapahtuma kiinnostaa kovasti. Teitä oli ihan mukava joukko mukana arvonnassa.

Arvonta on nyt suoritettu.

Onnetar eli arvontageneraattori valitsi pääsylippujen voittajaksi rva Kepposen.
Rva Kepponen: "Upea illallinen, jonka kruunaa shampanjat. Tuollaiselle toivoisin mieheni vievän minut. Tai voisinpa minäkin viedä hänet. Uskomatonta, mutta en ole ikinä käynyt Taste of Helsingissä, vaikka rakastan ruokaa. 
Ehkä tänä kesänä"

Paljon onnea voittajalle! 

Lähetä minulle sähköpostiosotteesi osoitteeseen: tuulaslife1@gmail.com,  niin laitan sähköiset pääsyliput matkaan. 

Toivottelen kaikille mukavaa alkanutta viikkoa! 

Ja toivottavasti Taste of Helsingissä tavataan.

- Tuula 

Ps. Vinkkaan, Saara Kemppi -blogissa on lippujen arvonta käynnissä vielä 
14.6. saakka. Laitan tähän linkin: Ludu ja Taste of Helsinki - arvonta.  



SHARE:

sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

ROSTER TURKU JA KESÄKUUN HETKIÄ UNIKANKAREELLA


KESÄKUU on tämän viikon  Makro-tex - haasteen aiheena
Omaan postaukseeni tuon yhden ihanan päivän kesäkuussa. 
Kesäkuun hetkiä kauniissa Turun Tuomiokirkon ympäristössä.   


Minulla oli ilo saada kutsu ravintola Rosterin virallisiin avajaisiin kesäkuun 8. päivänä. Ravintola Roster sijaitsee aivan Turun Tuomiokirkon vieressä - kauniissa keltaisessa talossa - Maaherran makasiinissa. Makasiini oli vuosikaudet tyhjänpanttina varastona. Nyt makasiinissa on taas elämää. Ja miten upeassa ympäristössä ravintola sijaitseekaan. Mutta ennen kuin mennään ympäristöä tutkailemaan, maistellaan Rosterin herkkuja.



Avajaisissa oli herkkua monenlaista.  
Rangers Valley: Härkätartaria, lipstikkaa, kevätsipulia ja unagikreemiä
Kokondaa: Siikaa, korianteria ja kookosta
Jälkiruuaksi Yuzumoussea ja vadelmaa


Ja tässä Unikankareen kummun upeaa ympäristöä. Tuomiokirkon sijaintipaikkaa kutsuttiin keskiajalla ja myöhemminkin Unikankareen kummuksi, koska se toimi silloin myös hautapaikkana. En siis pelkästään herkkuja kuvannut, vaan tein pienen historiallisen kävelylenkin naapurustossa. Ja jos oikein tarkasti katsoo, niin kuvan vasemmassa laidassa näkyy jopa pienesti Maaherran makasiinia.





Näin upeaa kasvillisuutta on Unikankareen kummulla. 

Jos oli herkkuruokaa Rosterissa niin oli myös silmänruokaa ravintolan naapurustossa. Kesäkuussa luonto on kauneimmillaan. Nautin kaikilla aisteillani kauniista kesäkuisesta päivästäni Tuomiokirkon ympäristössä.

Täältä löytyy lisää Pieni Lintu blogin Makrotex -haasteeseen vastanneiden kesäkuun KUVIA

Kaunista kesäkuuta ystävät! 

- Tuula 

SHARE:

tiistai 6. kesäkuuta 2017

MIELESSÄ NYT



En muista milloin viimeksi olen tehnyt listauspostauksen. Mutta kun tämän kivan postausidean huomasin blogikollegoitteni Lumo Lifestylen ja  Tuulannelin  blogeista, niin ajattelin listata minäkin mielessä nyt -juttuja.

Vaateostos / Kenkäostos 


Berliinistä ostin siniset farkut ja silloin jo ajattelin, että niiden kanssa sopivat valkoiset citylenkkarit. Vihdoinkin sain tuon hankinnan toteutettua ja nyt minulla on nuo valkoiset, kevyet Niken lenkkarit. Olivat vielä Intersportissa tarjouksessa, joten tyytyväinen olen.

Tuoksu


Sireenien aikaan. Sireenien tuoksu on huumaava. Kumpaa nimeä sinä käytät sireeni vai syreeni?

Leffa

Jos ajatellaan leffaa elokuvateatterissa, niin helmikuussa olen nähnyt La La Landin. Ihan hävettää. Tämä leffafriikki alkaa kyllä olla entinen leffafriikki. Enkä edes muista minkä elokuvan olen televisiosta katsonut viimeksi. Toivottavasti leffalähettiläs ei tätä vastaustani huomaa. Hän tietää kyllä, jos tänne eksyy.

Musiikki

Minulla tuli tässä kohtaa mieleen Vain elämää -sarja. Olen ihaillut Laura Voutilaisen, Samu Haberin ja Robinin (kuin myös muiden laulajien) hienoja tulkintoja toistensa kappaleista. Laura Voutilainen on niin loistava tulkitsija. Ja Robin on taitava, hänestä kuulemme vielä paljon tulevaisuudessa. Ja Samu Haber, mikä ääni! Sekä laulu- että puheääni. On hienoa kuulla Samun laulavan suomeksi.
Olen siis musiikin suhteen varsin kaikkiruokainen.

Maisema


Me olemme viettäneet paljon aikaa Hirvensalon telakalla venettä kesäkuntoon laittaen. Välillä minun pitää mennä ottamaan näitä satamakuvia..., sitten jaksan taas heilua pesuharjan varressa. Tuulia -venettä ei ole vielä laskettu veteen. 

Kirja


Minä kuuntelen nykyään mielelläni äänikirjoja
BookBeatin isoista valikoimista minulla on meneillään Arman Alizadista kertova kirja Armanin maailma. Armanin tarinan kirjasi Kauko Röyhkä. Arman Alizad, äärimmäisyyksien mies sanoo: "Jos et tee mitään, unelma on pelkkä toivomus." Aivan uskomaton on myös Armanin tarina. Ja minulla onnistuu multitaskaaminenkin äänikirjan avulla :) Kuvassa jo kuunneltu Maarit Kallion kirja, Lujasti lempeä. 


Ruokaekstaasi



Tähän vuoteen on mahtunut paljon ruokaelämyksiä. Tämä Tallinnan ravintola Rataskaevu 16:n maittava annos on jäänyt mieleeni yhtenä parhaimpana lohiruoka-annoksena, jonka olen syönyt. Oi, se oli taivaallista! 


Tanssilattia

Siitä on runsas vuosi vierähtänyt, kun olen parketilla tanssinut Saturday night feverin tahtiin ystävämme syntymäpäiväjuhlissa. Meitä oli iso joukko naisia sitä tanssimassa. Miehistä ei löytynyt John Travoltaa lattialle. Tanssi on rajaton riemu. Ja tanssia pitäisi useammin.


Matka


Mieleeni nousee huhtikuinen Berliininmatka. Ei se ihan nappiin mennyt, kun kipparin kaatoi vatsatauti. Mutta ihan kelpo matkan sain itseksenikin aikaiseksi. Meillä oli hotelli loistopaikalla lähellä metroasemaa, josta pääsi joka puolelle Berliiniä. Hyödynsin kyllä metroa kiitettävästi. Kuvassa Potsdamer Platzin Sony Center.

Lempisovellus


Ykkössovellukseni on ehdottomasti Instagram. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. ja WhatsApp'ia käytän myös paljon,  se on mainio sovellus. Ja Espoon pikkumies, joka menee syksyllä kouluun, on myös innokas whatsappin käyttäjä. Videot ja kuvat seilaavat välillämme.

Arjen pelastaja

Electrolux Ergorapido varsi-imuri. Nopea ottaa esille!

TV-sarja

Minut on tempaissut mukaansa jälleen kerran ruotsalainen sarja, tällä kertaa Gåsmamman - Naarasleijona. Aivan huikea rikostrilleri, jossa kolmen lapsen äiti Sonja Ek (Alexandra Rapaport) joutuu tahtomattaan alamaailman syövereihin.

Kyyneleet

Kun oopperalaulaja Jorma Hynninen lauloi Mauno Koiviston hautajaisissa Veteraanin iltahuudon. Se avasi kyynelkanavat. Kauniit hautajaiset ja vaikuttava laulu.


Muotielämys


Lenita Airiston kirja: Elämäni ja isänmaani. Kuvassa 60-luvun muotia ja lahjaksi saamani Arabian Suomi100 - juhlavuoden muki. Muki on nimeltään Pastoraali ja se on Esteri Tolmulan käsialaa vuodelta 1965. 

Lenitan muotishowt maailmalla olivat kunnianhimoisia ja suuria tapahtumia. Suomi luo ja vie -maailmankiertue 1982-1985. Ja Success Story Finland / world tour 1986-1991. Kirjan kuvat noista muotikiertueista ovat todella hulppeita. Ja kiertueilla edistettiin myös Suomen vientiä maailmalla.


Kauneudenhoito -måste 


Kauneudenhoito - måste :) Vaikka kuvani muuta kertoo, niin minulla pitää aina olla Bellavitaa kotonani sekä päivä- että yövoiteena. En niitä rutistettuja putkiloita nyt tähän kuvannut. Vaikka muitakin voiteita käytän, niin Bellavita on ikuinen uskottuni. Bellavita on sellainen äidiltä tyttärelle tarina. Päivä- ja yövoiteen alla käytän erilaisia seerumeita. Nyt käytössä on Biothermin Blue Therapy Accelerated, sen kuvasin. Biotherm Blue Therapyn vaikutuksista en vielä osaa sanoa mitään. 

Juoma

Vesi ja Light-Cola! Ja kahvia juon noin kolme kuppia päivässä.
Vettä yritän jatkuvasti opetella juomaan enemmän. Ehkä joskus vielä opin. Runsas veden juominen tekee ihollekin hyvää. 
Ja Light-Colaa joisin vaikka joka päivä, mutta sitä en salli itselleni. Hampaitani ajattelen.



Mitkä asiat sinulla on pinnalla / mielessä juuri nyt? Ota haaste tästä mukaasi ja toteuta oma listasi näiden asioiden ympärille.


- Tuula 

Ja arvontamuistutus: Voit voittaa pääsyliput (2kpl) Taste of Helsinkiin 15.-18.6.2017, kommentoimalla postausta: 
Samppanjaillallinen Ludussa ja lippuarvonta Taste of Helsinkiin,  
 arvontaan pääset ->  TÄSTÄ



SHARE:

perjantai 2. kesäkuuta 2017

TURUN KAUPUNGINTEATTERIN JA RAVINTOLA MAMIN YHTEISTYÖ



Sain kutsun, jossa luki näin: "Turun Kaupunginteatteri yhteistyöhön ravintola Mamin kanssa." Ja niin sitten eilen riensin ravintola Mamiin kuulemaan näitä mielenkiintoisia uutisia. Illallinen Turun Kaupunginteatterissa, miltä se kuulostaa? Sehän kuulostaa kiehtovalta ja herkulliselta... 




Kun teatteritalo mittavan peruskorjauksen jälkeen avataan syyskuussa, niin talon valmistumisen myötä teatteriasiakkaita tullaan hemmottelemaan täysin uudistuneilla ravintolapalveluilla.


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig