Mikä on Taste of Helsinki? Se on kesäinen picnic, jossa juhlatunnelman meille vierailijoille luovat Suomen huippuravintolat kokkeineen. Tapahtuma on 15. - 18.6.2017 Helsingissä. Tarjolla on siis upea kattaus ruokaa, viiniä ja samppanjaa keskellä kaupunkia - lisää tapahtumasta täältä.
Ja Turusta osallistuu mukaan erinomaisesta ruuastaan ja ystävällisestä palvelustaan tunnettu Ravintola Ludu. Olen siitä iloinen, sillä Ludu ansaitsee paikkansa näiden parhaimpien ravintoloitten joukossa Helsingissä.
Ja minä pääsin ilokseni samppanjaillalliselle Luduun. Seuranani minulla oli valloittava bloggaaja Saara ( saarakemppi - blogista). Pääsimme Taste of Helsingin puitteissa testaamaan Ludun taivaallisia herkkuja - lainatakseni Saaran sanoja ja itsekin nämä sanat allekirjoitan.
Mutta ennenkuin mennään tuohon menuun niin muutama sananen tyylikkäästä ja leikittelevästä Ludu -ravintolasta. Joonas Sippo, ravintolan omistaja kertoi meille monta mainiota tarinaa paikasta ja paikan kivasta sisustuksesta. Ludu rakennettiin entisen maalikaupan tiloihin Linnankadulle. Maalikaupan vanha boordi näkyy vielä seinässä flyygelin takana. Tilaa on muutenkin kunnioitettu vanhoilla kalusteilla ja lampuilla. Ja ravintolan takaseinään on kiinnitetty tapetti, joka on suurennettu maalikaupan valokuvasta vuodelta 1917.
Tässä viiden ruokalajin samppanjamenun lomassa esittelen vielä lisää ihastuttavaa ravintolaa.
Fenkolikraavattua siikaa, rapuvanukasta, fenkolikurkkusalaattia ja bouillabaissamajoneesia. Raikasta ja kevyttä, tämä sopi oivallisesti alkuruuaksi.
Ja jokaiseen annokseen kuului makuun sopiva samppanjalasillinen Champagne Palmer & Co:n huippushampanjaa. Samppanjan valinnan annoimme ravintoloitsijan tehtäväksi. Luotimme asiantuntijaan ja se toimi. Samppanjaa läpi viiden ruokalajin, suosittelen.
Ja jokaiseen annokseen kuului makuun sopiva samppanjalasillinen Champagne Palmer & Co:n huippushampanjaa. Samppanjan valinnan annoimme ravintoloitsijan tehtäväksi. Luotimme asiantuntijaan ja se toimi. Samppanjaa läpi viiden ruokalajin, suosittelen.
Toinen ruokalaji: 24h kylmäsavustettua häränfileetä, juuriselleripyreetä, pikkelöityä varsiselleriä ja viskivinaigrettea. En ole koskaan aikaisemmin syönyt kylmäsavustettua häränfileetä. Uskonpa, ettei tämä kerta jäänyt ainoaksi kerraksi, häränfilee lisukkeineen suli suussa.
Pöytämme oli lähellä baaritiskiä ja baaritiskinä toimi vanha venäläinen flyygeli 1800-luvulta. Ravintoloitsija Joonas Sippo kertoi, että flyygelin restauroiminen entiseen käyttöön ei ollut edes mahdollista, joten flyygelin sisään rakennettiin sähköpiano ja flyygeli pystyy näin palvelemaan sekä baaritiskinä että musiikillisesti. Viikonloppuisin Ludussa kuullaan musiikkia livenä. Ihan huippua!
Kolmas ruokalaji: paistettua päivän kalaa - Kylmäasavulohiwallenberg, omena-kukkakaalisalaattia, ja tummaa sitruunalientä. Siiasta kylmäsavuloheen - minä olen suuri kalaruuan ystävä. Ja kyllä tätä kalaruuan ystävää hemmoteltiinkin. Superhyvää!
Ja neljäntenä ruokalajina oli varsinainen pääruoka. Meille tarjottiin Meri-Lapin karitsanulkofileetä, karitsarilletteä, voipapupyreetä ja hapankaalikastiketta. Ehkä jokunen jo tietääkin, minä syön aina mielelläni lammasta. Irlannin vuosien perua on rakkaus lammasruokiin. Olin jo aivan täynnä, mutta kummasti vielä maistui tämä karitsanulkofilee. Se oli maukasta ja tuo hapankaalikastike oli yllättävän hyvää karitsan kanssa.
Illan aikana meille tarjottiin sekä Taste of Helsingissä olevia makuja että muita herkkuja. Pääset tutustumaan Taste of Helsingissä mukana olevien ravintoloiden menuihin täältä.
Ja vielä ennen jälkiruokaa kurkataan Ludun viihtyisään tunnelmaan.
Saavuimme paikalle heti kello 17.00, kun ravintola avattiin. Silloin oli vielä hyvä mahdollisuus kuvata Ludun mielenkiintoista sisustusta. Paikka kun alkoi täyttyä tuota pikaa. Täällä kaikilla kalusteilla ja tavaroilla on tarinansa. Vanhat upeat lamput, tuolit, pöydät... ja tuossa alimmassa kuvassa näkyykin tuo seinä, jonka tapetti on tehty vanhasta valokuvasta. Tuossa kuvassa näkyvällä paikalla on nykyään ravintola Ludu.
Illallisen kruunasi ihana jazzmusiikki ja todella herkullinen jälkiruoka. Maitosuklaapannacottaa, mokka-suklaakastiketta, pekaanipähkinää, kirsikkaa ja banaanijäätelöä. Se oli taivaallista. Ja kun vielä Johanna Rauma soitti ja lauloi Fly me to the moon, niin voiko täydellisempää tunnelmaa enää olla. Jälkiruoka ja musiikki täydensivät toisiaan.
Ja pisteenä i:n päälle. Nyt SINULLA on mahdollisuus voittaa sisäänpääsyliput
(2 kpl) Taste of Helsinkiin. Tapahtuma järjestetään Helsingin Kansalaistorin puistossa 15.-18.6.2017
Kommentoimalla tätä postausta olet mukana arvonnassa. Muista jättää myös sähköpostiosoitteesi, sillä liput toimitetaan sähköisesti.
Arvonta päättyy 11.6. kello 24.00! Taste of Helsingissä tavataan!
Arvonta päättyy 11.6. kello 24.00! Taste of Helsingissä tavataan!
Onko Taste of Helsinki sinulle tuttu tapahtuma? Entä miltä näyttivät ravintola Ludun annokset? Onko Ludu sinulle tuttu ravintola?
ISO kiitos Ravintola Ludu ja Taste of Helsinki!
ISO kiitos Ravintola Ludu ja Taste of Helsinki!
- Tuula
* Blogiyhteistyö: Ravintola Ludu ja Taste of Helsinki
* Blogiyhteistyö: Ravintola Ludu ja Taste of Helsinki