MOMENTS OF MY LIFE

perjantai 31. maaliskuuta 2017

KRISTINA CRUISES - RISTEILYLOMA KANADAN SUURILLA JÄRVILLÄ


Tämän viikon Helsinki-päiväni alkoi mielenkiintoisissa merkeissä. Pääsin nauttimaan aamiaista Suomen Kanadan suurlähettilään kanssa. Ja samalla Kristina Cruises järjesti juhlallisen Löytöretki-risteilynsä vesillelaskun suurlähettiläs Andrée Noelle Cooliganin virka-asunnossa Töölössä. 

Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja Kanada 150 vuotta. Merkityksellinen vuosi kummallekin maalle. Tänä vuonna tehdään suuria: Syyskuussa Kristina Cruises tekee ensimmäinen risteilylomansa Suomesta Kanadan Suurille järville eli meille suomalaisille avautuu huikea vesireitti alkusyksyn koittaessa. Ja suuri Kanada on muutenkin kovassa nosteessa, Lonely Planet -matkaopas nimesi maan vuoden 2017 trendikkäimmäksi matkakohteeksi. 





Aloitimme aamiaistilaisuuden Kanada-henkisellä aamupalabuffetilla. Pöydällä paloivat juhlavat kynttilät ja kaunis kukka-asetelma sointui huoneen, kauniiseen värikkääseen tauluun. Oli minicroisantteja, sämpylöitä, naudan suolalihaa, kalkkunaleikettä, juustoa, vihanneksia ja ihania, pieniä pannukakkuja vaahterasiirapin kera, tottakai. Kauniit posliiniastiat oli koristeltu vaahteranlehdillä - Kanadan merkittävimmällä symbolilla. 



Olohuoneessa maukasta aamupalaa nauttiessamme suurlähettiläs Andrée Noelle Cooligan toivotti meidät kaikki tervetulleiksi hyvällä suomenkielellä. Cooligan kertoi, että hän on jo toista kertaa toimessa Suomessa. Ensimmäisen kerran hän on ollut Suomessa vuosina 2004-2008 Kanadan Suomen suurlähetystössä ja vuodesta 2013 lähtien hän on toiminut suurlähettiläänä maassamme. Varmaan kiinnititte jo huomion tuohon sympaattiseen lampaaseen lattialla, se on lahja suurlähettilään Saksan vuosilta. Cooligan kertoi olevansa hyvin allerginen eläimille, joten tuo lammas on sopiva kotieläin. Ja lampaalla oli toinenkin tehtävä. Iso kattokruunu riippui aika matalalla, joten lampaan tehtävä oli estää meitä myös lyömästä päätämme lamppuun. 


Jos joskus matkustaa Kanadaan, niin vuosi 2017 on oikea ajankohta. Juhlavuoden kunniaksi Kanadassa on lukemattomia, vaikuttavia tapahtumia. Kanadan rikas historia sekä monikulttuurinen perintö heräävät henkiin juhlavuonna. 

Suomella ja Kanadalla on monia yhtäläisyyksiä, jatkoi suurlähettiläs. 
Suomesta on muuttanut siirtolaisia Kanadaan jo 1800-luvun alussa. Ja siirtolaisuus jatkui vilkkaana aina 1900-luvun puoliväliin saakka. Suomalaisia lähti Pohjois-Amerikkaan ja Kanadaan noin 400 000. Melkein jokaisellla suomalaisella on sukulaisia Kanadassa, serkkuja ja pikkuserkkuja. Suomi ja Kanada ovatkin kuin isoveli ja pikkuveli, maantieteelliset olosuhteet muistuttavat paljon toisiaan, vaikka Kanada onkin paljon suurempi. Meitä yhdistävät mm. luonto, metsätalous, kalastus, jääkiekko, ringette ja arktiset olosuhteet. Suurlähettiläs kertoi värikkäästi Kanadasta ja esitteli meille uunituoreen Canada - Finland Celebrating 2017 juhlakirjan, jonka saimme myös lahjaksi. Kirja tarjoaa mielenkiintoista luettavaa. Siinä on monen suomalaisen tarina Kanadassa. 



Ja seuraavaksi risteilymatkalle... Kristina Cruises on yli 30 vuotta toiminut kotkalainen perheyritys. Yritys on Suomen johtava täysin kotimaisessa omistuksessa oleva risteilylomien järjestäjä. Yritys järjestää vuosittain runsaat sata risteilyä yli 50 maahan 28 eri laivalla. Merkittävä osa yrityksen asiakkaista on aikuisia kulttuurinnälkäisiä suomalaismatkustajia. Kristina Cruisesin risteilymatkoilla on mahdollista nähdä ja kokea useita kohteita saman matkan aikana. Risteilymatkat sisältävät lennot ja suomalaiset oppaat sekä majoituksen ja ruokailut laivalla. 

Ja syyskuussa Kristina Cruises tekee ensimmäisen risteilyloman Suomesta Kanadan Suurille järville.


Kuva Kristina Cruisesin nettisivuilta

Myyntijohtaja Anu Markkanen kertoi risteilystä seuraavaa: Ainutlaatuisen Löytöretki-risteilyn kohteina ovat Niagaran putoukset sekä Kanadan ja USA:n rajalla levittäytyvät Suuret järvet metropoleineen, saarineen ja luontokohteineen. Suurilla järvillä risteillään kanavia pitkin järvestä toiseen. Tässä vähän kokotietoutta. Saimaa on kooltaan 4400 km2, Suuret järvet: Ontario, Michigan, Huron ja Superior ovat pinta-alaltaan 244 106 km2.  Ne ovat maailman suurin makean veden keskittymä. Ja järvet ovat syntyneet viimeisimmän jääkauden aikana. 

Risteilyllä tutustutaan suurkaupunkeihin esim. Detroit ja Chigaco. Mutta myös pienempiin idyllisiin paikkoihin. Anu Markkanen kertoi pienestä, sympaattisesta Mackinacin lomasaaresta, jossa on vain yksi auto, paloauto. Saarella liikutaan hevosten vetämillä kärryillä. Sinnekin risteily vie. 

Antti Partanen, Anu Markkanen ja Mikko Partanen 


Kristina Cruisesin toimitusjohtaja Mikko Partanen kertoi meille, mitä suomalaiset odottavat risteilylomaltaan. Suomalaista matkanjärjestäjää pidetään erittäin tärkeänä osana onnistunutta risteilylomaa. Kun laivaa valitaan, niin suomalaiset suosivat mieluummin pienempikokoisia risteilyaluksia, suomalaisia eivät jättiristeilijät innosta. Nähtävyydet ovat tärkeämpiä asioita kuin juominen tai shoppailu. Ja suomalaiset ovat innokkaita risteililjöitä ja odottavat aina uusia kohteita risteilytarjontaan. Ja nyt syksyllä sitten tuleekin tarjontaan tämä upea risteily, Suurten järvien löytöristeily. 

Esittelen tässä vielä kesän ja alkusyksyn 2017 risteilylomien top-viitosen. 

1. Kanadan Suuret järvet 

2. Norjan vuonot & Brittein saaret / Kesän uutuusristeily Norjan upeimmat vuonomaisemat ja Britteinsaarten kuuluisat kohteet.

3. Barge-risteilyt Ranskan joilla ja kanavilla. Risteilyvieraiden käytössä ovat vuonna 2014 valmistuneet tasokkaat laivat, joissa on vain 20 matkustajaa.

4. Dourojoen risteilyt Portugalissa / Kansainvälisesti suosittu jokiristeily kulkee portviinin kotiseudulla halki Portugalin Espanjan rajalle saakka.

5. Eteläisen Tonavan risteily neljän valtion alueella. Unkarista alkava kierros vie ensin itäiseen Kroatiaan Osijekiin. Sieltä idän ja lännen leikkauspisteessä olevaan Serbiaan seka Romanian poikkeuksellisten maisemien kautta takaisin Unkariin.  

Tarkemmin Kristina Cruisesin tarjontaan voi käydä tutustumassa heidän nettisivuillaan - TÄÄLLÄ

Ja kun bloggaajat ovat matkassa, niin selfiekin pitää ottaa. Kuvassa blogikollegani Marjon matkassa, suurlähettiläs Andrée N. Cooligan ja allekirjoittanut. 


Olipa hieno tilaisuus. Kiitokseni vieraanvaraisuudesta suurlähettiläs Andrée N. Cooligan sekä kiitokseni Kristina Cruisesin Anu Markkanen, Mikko Partanen ja Antti Partanen informatiivisesta ja mielenkiintoisesta tilaisuudesta. 


Nyt nousi matkakuume :)

- Tuula

SHARE:

keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

TAIDETREFFIT ABOA VETUS & ARS NOVASSA


Blogiyhteistyö Aboa Vetus & Ars Nova -museon kanssa 


Launtaiaamuna kiirehdin koleassa kevätsäässä joenrantaa pitkin treffeille. Taidetreffeille! Turun Aboa Vetus & Ars Nova -museo (Vanha Turku ja uusi taide) oli kutsunut alueen bloggaajia viettämään inspiroivaa päivää hyvän ruuan, nykytaiteen ja historian merkeissä. Taide sai kivassa esittelyssä pääpainon. 

Kuva: Graafikko Jari Nieminen

Pitkä pöytä täyttyi meistä bloggaajista museon Factory -huoneessa. Ja oli siellä mukana yksi espoolainenkin bloggaaja sekä myös kaksi pikkuista kulttuurinharrastajaa, toinen vielä vaunuissa. Meidät toivottivat tervetulleiksi yhteistyöpäällikkö Jenny Honka ja taideohjaaja Elli Liippo sekä valokuvaaja Jari Nieminen. Me bloggaajat kerroimme aluksi vähän itsestämme ja kirjoittamistamme blogeista. Ja sitten lähdettiin hakemaan museon yhteydessä toimivan M Kitchen & Cafe n kahvila-ravintolasta  aamiaisbrunssia. 

Kuva: Jari Nieminen


Kuva: Jari Nieminen 

Maittavan brunssin jälkeen saimme osallistua minuuttitaidetreffeilleMuseon taideohjaaja Elli Liippo veti tämän kivan treffikierroksen.  Kyseessä on keskusteleva taideopastustapa. Täytimme ensin leikkimielisen treffilomakkeen, jossa oli viisi erilaista treffikumppania. Paras treffikumppani sai viisi sydäntä  ja epäsopivin yhden sydämen. Muut siltä väliltä. Ja näin treffit sujuivat...

Kuva: Jari Nieminen

Kuva: Jari Nieminen

Tutkimme kaikkiaan viisi teosta ja kutakin teosta viiden minuutin ajan. Keskustelimme teoksista niinkuin ne olisivat olleet treffikumppaneita. Ja treffikumppaneita löytyi jokaiselle - kuka koki minkäkin teoksen eniten oman treffitoiveensa mukaiseksi. Ja näin löytyi jokaiselle sydämen valittu museon taideteosten joukosta.

Kuva: Jari Nieminen

1. ensimmäinen treffiteos (yllä). Sen oli tehnyt Antoni Tápies (1923-2012) Seinäkirjoituksia 1985, sekatekniikka kankaalle. Tästä moni piti, minäkin. Mutta en ihan omalle seinälleni ottaisi.


2. treffiteoksen (näitä oli kaksi) oli maalannut Kauko Lehtinen (1925 -2012) Kylmä päivä 1975. Akryyli ja guassi paperille. (Ikkunasta tulee heijastuksia lasiin, valitettavasti).


3. treffiteos on Allen Jonesin öljymaalaus kankaalle Snap (Time out) 1988. Allen Jones on syntynyt 1937 ja maalaa edelleen. Ars Novassa on toinenkin Allen Jonesin maalaus Glide, museon rappukäytävässä (ks. kuva instagramista) Allen Jones'in Snap herätti kovasti keskustelua. Mietittiin mitä teoksessa tapahtuu (onko peräti blogitreffit kahvikuppeineen:)) Myös teoksen asettelu herätti mielenkiintoa. Ja värit ihastuttivat meistä monia. Myös minua.


4. treffiteos / Lars Gunnar Nordstöm (1924-2014) Dimensionaalinen tilanne, 1968, öljy kovalevylle 120x180 cm.
Minua kiinnosti tämä teos. Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän olen alkanut pitää abstraktista taiteesta. Tämä olisi ihana väripilkku meidän olohuoneen seinälle. Muita tauluja ei sitten sille seinälle mahtuisikaan :)


5. treffiteos / Johanna Kiivaskosken taidokkaat työt oli tehty kallionauhuksen lehteen. Näitä töitä oli useampi. Valitsin tämän työn tähän esittelyyn, Amor vuohipaimenena, 2008. Nämä työt myös herättivät ihastusta monissa. Nämä oli hienosti ja pikkutarkasti tehty, mutta itse en oikein näille töille lämmennyt.

Taideohjaaja Elli Liippo kertoi, että museovieras viettää keskimäärin noin 14 sekuntia taideteoksen edessä. Minuuttitaidetreffit haastaa katsojan viettämään aikaa taiteen kanssa hieman vähän pidempään. Minuuttitaidetreffit sopivat hyvin työyhteisöjen tiimi- tai työhyvintvointitapahtumaksi. Taideteoksista puhumalla voi löytyä ihan uusia puolia toisista, myös työroolien takana.


Kuva: Jari Nieminen

En montaa bloggaajaa joukostamme tuntenut ennen näitä treffejä, mutta tämä oli hieno idea tutustua toinen toisiimme. Tässä ne entuudestaan kaksi tuttua 40+ bloggaajaa. Marjon matkassa ja Lady of the Mess.

Lämmin kiitos Aboa Vetus & Ars Novan väelle mielenkiintoisista taidetreffeistä ja mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä kanssanne. Oli ilo olla mukana ja samalla tutustua muihin bloggaajiin. Edellisellä kerralla museossa tutustuin Päiviö Pyöttiälän mainioihin maalauksiin, niitä voit katsella TÄÄLTÄ.


Treffaillaan,

Tuula


SHARE:

lauantai 25. maaliskuuta 2017

MAINIO MATKASEURA - BOOKBEAT


* Yhteistyö BookBeatin kanssa 

Olen ollut pienestä tytöstä saakka innokas kirjojen lukija. Meillä oli lapsuuden kodissani leveät ikkunalaudat ja niillä oli kiva istua ja lukea. Joskus harvoin vilkaisin ikkunasta alas kadulle, mutta yleensä olin niin kirjan lumoissa, että en ympärilleni paljoakaan katsellut. Siellä ikkunalaudalla tuli luetuksi niin Anna-kirjat kuin Viisikotkin ja paljon muuta. Nykyään en enää ikkunalaudalla istuskele. 


Minähän olen tunnetusti se tyyppi, joka tsekkaa tuttujen kirjahyllyt. Muutoissa olen kuitenkin luopunut isosta määrästä omia kirjojani, sillä ne vievät liian paljon tilaa. Ja yleensähän luen kirjan vain kerran. Kirjasto on kuulunut elämääni tiiviisti jo vuosikymmeniä. Toki minulle tärkeimmät kirjat omistan.

Olen ollut vähän harmissani, kun tämä someharrastus vie aikaa rakastamiltani kirjoilta. Mutta kuinka ollakaan sain yhteistyöpyynnön BookBeatilta ja kiinnostuin jutusta heti. Ja tutustumiseni BookBeatiin alkoi samantien. Tässähän olisi oiva ratkaisu... äänikirjat! 


Kyseessä on e- ja äänikirjojen tilauspalvelu, jossa saa kuukausimaksulla lukea ja kuunnella määrättömästi kirjoja. BookBeat on kirjojen Spotify tai Netflix, näin sitä voisi kuvailla. Palvelussa on tuhansia kirjoja niin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kirjat voi ladata myös offline -tilaan, jolloin niitä voi lukea / kuunnella ilman nettiä - vaikkapa lentokoneessa.

Ja nyt olen hurahtanut äänikirjoihin. Käyn nykyään ainakin kerran viikossa Helsingissä, ja Bookbeatista on tullut verraton matkaseuralainen bussimatkalle. En pysty autossa lukemaan kirjoja, joten äänikirjat ovat mainio ratkaisu minulle. Viimeksi kuuntelin Kauko Röyhkän kirjoittamaa kirjaa Ville Haapasalosta Et kuitenkaan usko. Ja matka sujui todella rattoisasti. Hymyillen  kuuntelin Villen uskomattomia seikkailuja suuressa Venäjän maassa. Ja ennenkuin huomasinkaan bussi oli Helsingin Kampissa. Mielenkiintoisesta Ville Haapasalosta on ilmestynyt toinenkin kirja ja se myös kuunteluversiona. Samalla tsekkauksella huomasin tuon Arman Alizadin kirjan, sekin kiinnostaa. 


Ja vihdoin sain myös jatkettua kesken jääneen Elena Ferranten kirjan Loistava ystäväni loppuun asti. Sitä kuuntelin pölyjä pyyhkiessä. Täytyy sanoa, että kivaa tarinaa kuunnellessa kaikki tekeminenkin on mukavampaa.


Eilen illalla iltalenkillä kuuntelin Maaret Kallion viisasta kirjaa Lujasti lempeä. En ehtinyt hänen blogiluennolleen taannoin, mutta tuo äänikirja oli minulle kuin hänen luentonsa. 



BookBeatia on todella helppo käyttää. Ja kirjoja voi ladata niin paljon kuin oman puhelimen tai tabletin kapasiteetti sallii. Kirjat voi tallentaa "omalle kirjahyllylle" odottamaan sopivaa lukuaikaa. Mikä minut yllätti oli se, että valtavan monista kirjoista on olemassa sekä e- kirja että äänikirja. Kirjaa voi lukea myös vaikka ensin e-kirjana ja sitten jatkaa kuuntelemalla sitä äänikirjana. Tai toisinpäin. 

Palvelussa on kirjan kannessa joko silmälasien kuva (lukeminen)  tai kuulokkeiden (kuuntelu) kuva. Tai molemmat. Kansi siis kertoo, onko kirjasta molemmat versiot tai vain toinen versio olemassa. Ja kirjasarjat tunnistaa valkoisella kirjapino-symbolilla esim. Joe Nesbön kirjat.

BookBeat -sovellus ei ole määräaikaan sidottu, vaan sitä voi käyttää kuukausimaksulla rajattomasti ja tilauksen voi lopettaa milloin vain haluaa.

Suosittelen tätä BookBeat -sovellusta yksinkertaisesti kaikille. Kokeile sinäkin ilmaiseksi sovellusta.  Käy rekisteröitymässä TÄÄLLÄ. Saat lukijanani kuukauden mittaisen ilmaisen kokeilujakson. Jakson jälkeen voit päättää, haluatko jatkaa sovellusta normaaliin 16,90 €:n kuukausihintaan.

Lukemisiin ja kuuntelemisiin! 

- Tuula 

SHARE:

torstai 23. maaliskuuta 2017

MIELETÖN ELOKUVAN HISTORIA - LINNATEATTERISSA


Olen ollut innokas leffafriikki aikoinaan, edelleenkin tykkään elokuvista, mutta elokuvateattereissa tulee käytyä harvemmin, ehkä 3-4 kertaa vuodessa. Nykyään olen enemmänkin teatterifriikki. Ja kun Linnateatterissa tuli ensi-iltaan 16.3. komedia "Mieletön elokuvan historia", niin ajattelin, että tuohan on ihan minun juttuni - elokuvaa ja teatteria yhdessä! Ja oikeassa olin! Mikä mieletön komedia!

Tässä tunnelmiani ja ajatuksiani Mielettömästä elokuvan historiasta. 

Haluan heti alkuun esitellä Linnateatterin mahtavan tiimin tämän esityksen takana. Olen ottanut tämän kuvan pressitilaisuudessa. Sielläkin oli viihtyisä tunnelma. Vasemmalta:  ohjaaja Kalle Lamberg ja näyttelijät Linda Wiklund, Valtteri Roiha sekä Miska Kaukonen. Käsikirjoittaja Mikko Koivusalo puuttuu kuvasta.


Komedia kuljettaa katsojaa Hollywoodin kulta-ajoista tähän päivään. Eikä Suomi-filmiäkään ole unohdettu.


SHARE:

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

HERKUTTELUA JA HEMMOTTELUA ITÄMEREN AALLOILLA











Herkuttelu-  ja hemmotteluloma  Itämeren aalloilla jatkuu... 
Paluumatka Baltic Princessilla Tukholmasta Turkuun alkoi aamiaisbrunssilla laivan Happy Lobsterissa seuraavana aamuna kello 10:30. Oli ruhtiaallista nukkua pitkään ja ehti käydä vakokuvaamassa ja ostoksilla... ja sitten mennä bloggaajien kanssa yhteiselle brunssille. Ja mikä meitä odottikaan Happy Lobsterissa... kuvat jo tuossa edellä kertoivat enemmän kuin tuhat sanaa. Täydellinen brunssi! Oli kuohujuomat, smoothiet, marjat, leikkeleet, hedelmät, jogurtit, kahvit, teet ja omavalintainen pääruoka listalta (esim. punajuuririsottoannos tai nieriää) sekä suloisia pikkuherkkuja jälkiruuaksi. 
Voiko ihanammin päivän enää alkaa... 


Brunssin jälkeen suuntasimme tutustumaan laivan keittiöön. 
Kuvassa vasemmalta: Head of Restaurant Services Matti Jämsen, Tinskun keittiössäHannan soppa, keittiöpäällikko Harri Salo, Aamuset toimittaja Timo Salmesmaa, toimittaja Virpi Valtonen (Anna, Seura, Tv-maailma, Kotilääkäri, Viva), Beach House Kitchen, Tiia - Minäkö keski-ikäinen,  SouliinaLumo lifestyle

Ja alla vielä meidän 40+ bloggaajien iloinen joukko yhteiskuvassa. Jutun lopussa on Tiian video, jossa kerrotaan lisää keittiöstä ja muutakin laivatarinaa. 



Vierailimme myös komentosillalla, jossa Baltic Princessin kapteeni kertoi meille mielenkiintoisia asioita merenkulusta ja ison aluksen ohjaamisesta kapeilla saaristoväylillä. 

Ennen laivan saapumista takaisin Turkuun kävimme vielä myöhäisellä lounaalla Happy Lobsterissa. Meidän joukollemme maistuivat herkulliset kalaruuat!












Olen kalaruokien ystävä. Mutta nämä tarjottavat olivat kyllä aivan taivaallisen hyviä. Pääsimme maistelemaan äyriäisvadin herkkuja ja muita kalaruokia. Meistä rohkeimmat maistelivat (nielivät) ostereita ja monien alkuruokana oli hummeria, minullakin. Jättiläiskatkaravut tekivät hyvin kauppansa ja turskakin oli suussa sulavaa. Jos olivat kala- ja äyriäisruuat maistuvia, niin annokset olivat myös kauniita kuin taideteokset. Ja jäätelöannos sopi niin hyvin täydentämään kalapitoisen aterian.  Tänne minä palaan vielä oman kipparini kanssa herkuttelemaan. 

Sitten vielä turkulaisittain kiva uutinen. Turusta lähtevällä Baltic Princessilla  voi nauttia luksuksesta paljon edullisimmilla hyttien hinnoilla kuin lähtemällä risteilylle Helsingin päästä. Kalleimmat hytit voivat maksaa saman verran kuin Helsingin sesonkiaikaiset A-luokan hytit.  

On ollut kerrassaan uskomaton miniloma, hemmottelua ja herkuttelua iloisella Itämerellä. Ensin Tavolatan italialainen illallinen - link. Seuraavana päivänä myöhäinen aamiaisbrunssi ja lopuksi vielä yhteinen äyriäisvati kaikkine herkkuineen. 


Lämmin kiitos Tallink Silja ja Baltic Princess sekä matkakaverit! 
Tästä matkasta tuli ikimuistoinen! Ja keväisessä saaristossa  
aurinkokin hymyili. 



Oletko sinä käynyt Baltic Princessilla? Aamiainen vai myöhäinen brunssi
 - kumpi parempi? Ihanaa sunnuntaita kaikille! 

*Matka toteutettu yhdessä Tallink Siljan kanssa 

Tässä vielä Tiian video matkasta: Baltic Princess miniloma 

https://youtu.be/jbp_9DlTOPk


SHARE:

perjantai 17. maaliskuuta 2017

BALTIC PRINCESS - HERKUTTELUA MENOMATKALLA TUKHOLMAAN


Täällä hymy huulilla ajattelen mainiota herkuttelumatkaamme Baltic Prinsessillä.


Keskiviikkona lähdettiin Turun satamasta risteilylle iltalaivalla kohti Tukholmaa. Ja illallisen söimme laivan uudessa 16.2. avatussa italialaisessa Tavolata -ravintolassa. Sain kuulla, että samainen symppis italialaisravintola on myös Symphonylla ja Serenadalla. Tunnelma oli niin kiva ja leppoisa. Ja oolalaa jo alkuruuat nostivat tunnelman kattoon, olivat ne niin maittavia!

Meitä oli mukana iloinen joukko nelkytplusbloggaajiaBeach house kitchenTiia - Minäkö keski-ikäinen, Tinskun keittiössä, Lumo lifestyle ja Souliina.

Kun iso joukko bloggaajia on mukana, niin kamerat käyvät. Näitä herkkuja oli kiva kuvata, mutta vielä mukavampi maistella... 



Keittiömestarin leikkelevalikoima: italialaisia herkkuja ja tuo mozzarella -juusto... se oli suussa sulavaa.



Carpaccio. Italiasta lähtöisin oleva alkuruokalaji. Kypsentämätöntä ohueksi leikattua naudanlihaa. Maistui!


Tomaattia, mozzarellaa ja basilikaa. En ole koskaan syönyt näin hyvää mozzarella-juustoa. 


Hummeripastaa. Olen joskus kauan sitten syönyt hummeria, en edes muistanut, miltä se maistuu. Mutta tässä pastassa se oli niin maittavaa, että seuraavan päivän lounaalla söin puolikkaan hummerin. Siitä myöhemmin lisää...


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig