MOMENTS OF MY LIFE

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

MUISTOJA 2016 / KUVAHAASTE



Tällä kuvasarjalla osallistun Pieni Lintu -blogin ajankohtaiseen kuvahaasteeseen: 

Muistoja 2016. 

TAMMIKUU:  Lumisia kotimaisemia 
HELMIKUU:  Vietin syntymäpäiviäni Arkkipiispan talossa. No. synttärit sattuivat samalle päivälle toisen tapahtuman kanssa siellä. 
MAALISKUU:  Viikko Espoossa ja Helsingissä. Helsingin rantoja kuljettiin ja Klippan tuli ikuistettua.

HUHTIKUU:  Pieniä pääsiäistipuja liikkeellä. 
TOUKOKUU:  Jäät ovat lähteneet. Saariston alkukevään värejä.
KESÄKUU:  Kesäpäivä Turussa.
HEINÄKUU:  Laiturikahvit saarimökillä 
HEINÄKUU:  Joutsenten reviiritaistelua. Seurasimme laiturilta aikamoista näytelmää. Jos haluat katsoa koko taistelun, niin klikkaa TÄSTÄ 

ELOKUU:  Vuoteen on mahtunut pikkuväen synttäreitä. Tässä Saga 4 vuotta.
SYYSKUU:  Merellä tuulee. Saarimökin aallonmurtaja on tositoimissa.
LOKAKUU:  Riika ja näkymiä kaupungin uudesta kirjastotalosta. 
MARRASKUU:  Saarimökki on laitettu talviteloille. Vielä viimeinen auringonlasku.



JOULUKUU:  Tapaninpäivä ja perinteiset fonduejuhlat Espoossa. Piparkakkutalokin syötiin.  


Vuosi 2016 oli hyvä vuosi. Vuoteen mahtui tuttuja juttuja kuin myös uusia ja ennennäkemättömiä juttuja. 


Lisää Muistoja 2016 -kuvahaastevastauksia löytyy Pieni Lintu -blogista:
 TÄÄLTÄ

Lämmin kiitos Pieni Lintu -blogille kivoista kuvahaasteista. 

Hyvää vuoden viimeistä viikkoa! 

- Tuula 
SHARE:

perjantai 23. joulukuuta 2016

ONNELLISTA JOULUNAIKAA!





Lämmin kiitos kaikille blogini lukijoille ja yhteistyökumppaneille kuluneesta blogivuodesta. Taakse jää hyvä ja mielenkiintoinen vuosi. Monta muistoa ja hetkeä on tullut blogiin tallennettua. Kiitos, että olette olleet mukana! 

Ei tullut valkeaa joulua eikä suuria hankia. Tuli vihreä joulu. Niityt viheriöivät ja linnut laulavat... Jouluntaikaa sekin. 


Onnellista joulunaikaa kaikille! 

- Tuula 

SHARE:

tiistai 20. joulukuuta 2016

TIETOKONEEN KÄYTÖN ALKEET - TIETOKONEOPAS KAIKENIKÄISILLE



Joulukuun alussa kävin tervehtimässä jo pidemmän aikaa eläkkeellä ollutta työtoveriani. Rupattelemisen ohella selvittelin työtoverilleni hänen uuden tietokoneensa saloja. Tämä ihastuttava, vanhempi rouva haaveilee kirjan kirjoittamisesta. Hänellä on ollut mielenkiintoinen elämä ja hänellä olisi paljon kerrottavaa. Rouva kirjoittaa nopeasti koneella, kymmensormijärjestelmällä, mutta tietotekniset taidot hänellä ovat hukassa.

Siksi olinkin iloisesti yllättynyt, kun minulta jokunen päivä sitten kysyttiin halukkuutta osallistua blogiyhteistyöhön Klingelin  kanssa. Klingel on julkaissut netissä ilmaisen, helppotajuisen Tietokoneen käytön alkeet - Tietokoneopas kaikenikäisille - kirjan.  Kirjan on kirjoittanut Cordet Clottey, joka toimii muun muassa Microsoft Office -asiantuntijana. Kirja on loistava tietopaketti. 


Nyt sain jotakin kättä pidempää "opetustyöhöni" sekä rouvalle itseopiskeluun. 






SHARE:

keskiviikko 14. joulukuuta 2016

KUN NÄYTTELY YLLÄTTÄÄ POSITIIVISESTI



Se on kiva tunne, kun ei odota mitään ja tapahtuma yllättää positiivisesti.
Pistäydyimme viikonloppuna kahville Aboa Vetus & Ars Novaan ja päätimme samalla käydä katsomassa sinne tullutta uutta näyttelyä,

Päiviö Pyöttiälän omaleimaisia surrealistisia ja naivistisia tauluja.


Susanna kylpee 

Esitteessä kerrotaan näin: "Päiviö Pyöttiälän maalauksille on tunnusomaista voimakas perspektiivi, kirkas valo ja jyrkkärajaiset varjot sekä asioiden arvoituksellinen rajautuminen osittain kuvapinnan ulkopuolelle". 
Katsokaahan noita uteliaita ikkunasta kurkkijoita.

SHARE:

lauantai 10. joulukuuta 2016

MARIMEKKOA, TUOREPUUROA JA KONMARIA


Joulukuun alussa Marimekko järjesti Toiveiden joulu -illan jäsenilleen kuohujuoman, suklaan ja piparkakkujen kera. Minä osallistuin jouluiseen iltaan Raision Myllyn Marimekon myymälässä. 



Olen pitkin syksyä luopunut kaikista Ruska-astioistani KonMari -menetelmän   mukaisesti, sillä astiat eivät ole enää tuottaneet minulle iloa pitkään aikaan. Tähän KonMari -menetelmään minun on ollut todella vaikea suhtautua, sillä jotenkin tuntuu pahalta luopua käyttökelpoisista tavaroista. Mutta en tiedä, onko se konmarilaisuutta, että hankkii jotain uutta tilalle? No, tässä tapauksessa se olkoon minun KonMari -systeemiäni ainakin näitten astioitten osalta. 

Keräilen nyt pikkuhiljaa Marimekon Oiva / Sadonkorjuu -sarjan astioita, mustavalkoisina. Toiveiden illassa sai kaikista Marimekon tuotteista -20 prosenttia, joten se oli ihan kiva alennus Marimekon astioista. 

SHARE:

torstai 8. joulukuuta 2016

SAITURIN JOULU LOGOMOSSA


Heipä hei! 

Olen ollut flunssan kurimuksessa ja niin blogikirjoittelu kuin joulunvalmistelutkin ovat edenneet nihkeästi. Vähän toivuttuani lähdimme katsomaan Saiturin joulua Turun Kaupunginteatterin Logomo -teatteriin. Ja hyvä että lähdimme. Siellä "karamellien tuoksussa" tunsin jo voivani paljon paremmin.



Vähän taustaa:  Charles Dickens kirjoitti kirjan Christmas Carol, suomeksi Saiturin joulu, jo vuonna 1843. Kirja on puhutellut maailmalla, Saiturin joulu on filmattu elokuvaksi peräti 22 kertaa, tähän on laskettu mukaan myös musikaalit ja piirretyt elokuvat. Ja sitä on esitetty maailman teattereissa tuhansia kertoja sekä myös televisiossa ja radiossa. 

Turun Kaupunginteatterin käsikirjoituksen ovat tehneet Charles Dickensin alkuperäistä teosta mukaellen Satu Rasila ja Urmas Poolamets. 

SHARE:

torstai 1. joulukuuta 2016

MILLA ALFTANIN SISUSTUSMAGIAA



Sisustussuunnittelija Milla Alftanilta on juuri ilmestynyt ensimmäinen sisustuskirja: Sen nimikin on kiehtova Sisustusmagiaa. 

Meille sisustusohjelmien ystäville Milla Alftan on tuttu televisiosta. Hän on toiminut tuomarina MTV3:n ohjelmassa Suomen kaunein koti. Ja aikaisemmilta vuosilta hän on tuttu sekä T.i.l.a. että Kesä T.i.l.a - ohjelmien suunnittelijana.

Päätyökseen Milla tekee sisustussuunnittelua kaikenlaisille asiakkaille ja hän käy luennoimassa sisustussuunnittelusta erilaisissa tilaisuuksissa.



Upeassa kirjassaan Milla esittelee 7 erilaista sisustusta, jotka hän on suunnitellut. Ne ovat mielenkiintoisia sisustuskohteita erilaisista asunnoista aina porraskäytävän aulatilaan. Milla myös esittelee suunnittelemansa juhla- ja kokoushuoneiston.

Millan sanoin: "Sisustamisessa pitää olla magiaa".  Ja niin on tässä kirjassakin magiaa. Kirja on ulkoasultaan todella laadukas ja kaunis. Yhdestä sisustuskohteesta on aina runsaasti kuvia. Näin pääsee paremmin sisään koko sisustuskokonaisuuteen.

SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig