MOMENTS OF MY LIFE

keskiviikko 31. elokuuta 2016

MUINAISTULIA JA LAMMASPATAA



Merellä tuulee...  

Ja tuuli puhalsi kovaa. Aallot kuitenkin jäivät mataliksi ainakin meidän rannassa. Oli Rauli-myrsky ja muinaistulien yö. 


Vähän myöhässä aiheesta kirjoittelen, mutta täällä on käynyt aikamoinen vilske... pikkutiitiäiset (mieheni pojan 3- ja 4-vuotiaat tyttäret) ovat olleet meillä tämän viikon hoidossa. Ja kuinka ollakaan, blogi ei ole ehtinyt päivittyä... 


Mutta lauantaihin... Meille piti tulla ystäväpariskuntamme viettämään Muinaistulien yötä saarimökille. WhatsApp-viestejä lensi yhtenään. Lopputulema oli, että H ja T eivät lähteneet niin kovassa tuulessa merelle purjeveneellä. Ja niinpä perinteinen saaristolaisten juhla sujui meillä sitten kahdestaan meren aaltoja ja tuulta kuunnellen. Ja myönnän - vähän televisiotakin katsellen.  


No, tuli kuitenkin mietittyä muinaistulia… Tulien perinne on vielä nuori, vaikka muinaistulia on käytetty jo viikinkiajoista saakka viestintävälineinä Itämeren alueella. Niillä voitiin osoittaa merenkulkijoille turvallinen tie satamaan tai rantaan. 


Nykyään kello 21.30 elokuun viimeisenä lauantai-iltana tuliketju kulkee yli Pohjanlahden, Ahvenanmaan kautta Ruotsiin. Ja kokkoja sytytetään myös Latvian, Liettuan, Puolan, Saksan, Tanskan ja Viron rannikoilla. 


SHARE:

perjantai 26. elokuuta 2016

TURUN LINNAN BRYGGMAN -NÄYTTELY


Erik Bryggman: Raunioista rakennettu -näyttely



Pienenä tyttönä Turun Linna kiehtoi minua kovasti. Eerik XIV:n ja Kaarina Maununtyttären tarina oli kuin satua minulle. Lapsuudessani linnan puistossa vielä kukkivat särkyneet sydämet ja minulle kerrottiin, että ne olisi istutettu Erik XIV:n ja Kaarina Maununtyttären muistoksi - heidän onnettomalle rakkaudelleen.

Linnaan mahtuu paljon tarinoita - hätkähdyttäviä tositarinoita.

Tässä yksi niistä:   

Pari viikkoa sitten kävin Turun Linnassa katsomassa hienon näyttelyn - Raunioista rakennettu link  Näyttely kertoo Erik Bryggmanin ja tyttärensä  Carin Bryggmanin entistämistyöstä Turun Linnassa sodan tuhojen jälkeen. 

Erik Bryggman syntyi 7.2.1891 Turussa. Tänä vuonna on kulunut  125 vuotta arkkitehti Erik Bryggmanin syntymästä ja tämä lähihistorian linnan näyttely liittyy osana juhlavuoteen. Näyttelyssä voi tutustua mielenkiintoisiin arkistokuviin ja arkistofilmeihin - menneiltä vuosikymmeniltä ja sota-ajalta aina 1960-luvulle saakka. 

Heti jatkosodan toisena päivänä 26. kesäkuuta 1941 Neuvostoliiton ilmavoimat pommittivat Turun linnaa. Linnaan osui useita pommeja ja se vaurioitui pahoin sekä kaikki puuosat linnassa paloivat. Linnan ympäristökään ei välttynyt tuhoilta. 


SHARE:

sunnuntai 21. elokuuta 2016

ELOKUUN KUVIA



Elokuu mennä vilistää kovaa vauhtia... on kesän viimeinen kuukausi.
 Makro-Tex-haasteen aiheena on elokuu, joten tässä esittelen omaa 
elokuun kuvasatoani. 


On sadonkorjuun aika.


Kuun alussa kuvasin nämä tähkäpäät ja ruiskaunokit Askaisissa.



Ja puolivälissä elokuuta oli tuulista ja sateista. Vesi oli korkealla ja saarimökin aallonmurtajalla kävi aikamoinen kuohunta.



Elokuun väriloistoa: syyshortensiat ja pihlajanmarjat ovat nyt kauneimmillaan.


Elokuuhun on mahtunut myös syntymäpäiviä. Tässä yhdet hauskimmista, pikku-Sagan synttärit. Keijukaiset tanssivat. 


Ja elokuuhun on kuulunut muutakin lapsellista :) Pikkutiitiäiset olivat meillä hoidossa ja se oli vauhdikasta menoa se...



Auringonlasku 20.8.2016 saarimökillä.


Tässä ripaus minun elokuutani. 
Lisää elokuisia haastevastauksia löytyy Pieni Lintu -blogista: linkki


- Tuula 

SHARE:

perjantai 19. elokuuta 2016

MINÄ VÄLITÄN JA SIKSI KÄVELEN - KÄVELE NAISELLE AMMATTI -TAPAHTUMA JA BLOGIHAASTE



Sain hienon haasteen ystävältäni Arjalta, joka kirjoittaa suosittua blogia -
Lady of the Mess Arja haastoi minut mukaan Naisten Pankin tapahtumaan - #Kävele naiselle ammatti.  

Kauan en miettinyt, lähdenkö mukaan. Tottakai lähden!  

Lähden samoilla saatesanoilla kuin Ladykin: "Minä välitän ja siksi kävelen". 


Naisten Pankin tavoite on parantaa kehitysmaiden naisten mahdollisuuksia toimeentuloon kyläpankkien, pienlainojen ja yrittäjäkoulutuksen avulla. Samalla halutaan edistää myös ihmisoikeuksia. Lisää Naisten Pankin upeasta toiminnasta löydät täältä:  linkki

Valtakunnallinen Kävele naiselle ammatti -tapahtuma on Naisten Pankin merkittävin ja näkyvin varainkeruutempaus.  

Tänä vuonna tapahtuma järjestetään 11.9.2016  samanaikaisesti yli 50 paikkakunnalla Suomessa ja ulkomailla. Tapahtuman avulla kerätään lahjoituksia naisten koulutuksen ja toimeentulon edistämiseksi ja perheiden sekä yhteisöjen vahvistamiseksi kehitysmaissa.  




Katso linkki tapahtumaan: Kävele naiselle ammatti  


SHARE:

maanantai 8. elokuuta 2016

10 FAKTAA





Pieniä ja ei niin tärkeitä faktoja elämästäni. Ja tästä kesästä. 

  • en muista kenenkään nimipäiviä
  • en pitänyt lapsena muumeista, koska niillä ei ollut suuta
  • osaan peilikirjoitusta 
  • syön joka aamu kaurapuuroa
  • olen talouspaperin suurkuluttaja 
  • olen aikamoinen penkkiurheilija… jippii Rion kisat 
  • innostun helposti uusista jutuista 
  • rakastan kirjoja, erityisesti elämäkertoja
  • moikkaan aina autoilijaa, joka päästää minut kadun yli 
  • kesä ja herkut, pari lisäkiloa on tarttunut 

SHARE:

tiistai 2. elokuuta 2016

PARASTA KESÄSSÄ


Ihana haaste - parasta kesässä.  Minulle se on saaristo. 

Olisinkohan muuten rohjennut esittääkään teille näitä mökkikuvia. Mutta haasteen kautta...

Meillä on vihdoinkin saarimökin remontti edennyt sellaiseen vaiheeseen, että ensimmäisiä vieraita on käynyt nyt heinäkuussa. Ja ne ovat niitä kesän parhaita hetkiä, kun saa ystävien kanssa turista pitkälle iltaan, joskus jopa aamuyön tunneille asti... kallioilla merta katsellen tai mökin lämmössä. 


On uusittu peltikatto ja osa sisäkatosta. Keittiö on uudistettu ja sen paikkaa muutettu; eli viemäri- ja sähkötöiltäkään  ei olla vältytty. Yleensä mökkejä suurennetaan, meillä pienennettiin. Yksi kulma hajotettiin ja tilalle tuli uusi terassi ja ikkuna. 

Nyt kaikista ikkunoista näkyy meri. Saarimökki alkaa olla kuin merivartioasema :)  Kyllä parasta kesässä on ollut, kun mökki on nyt asumiskunnossa. Toki vielä tekemistä riittää ja sisustuskin kaipaa päivitystä, mutta voiton puolella ollaan.

SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig