MOMENTS OF MY LIFE

maanantai 27. kesäkuuta 2016

Brexit, jalkapallo ja Irlanti



Brexit ja jalkapallo ovat olleet juhannuksen jutun aiheita. Kummasti ne tupsahtivat pikkusaarenkin rauhalliseen juhannustunnelmaan ja puheisiin. Radio, tv ja älypuhelin niitä ylläpitivät. Yllättyneitä ollaan Brexitistä täälläkin, ei ihan uskottu tällaiseen tulokseen.  





Pohjois-Irlannissa äänestettiin EU:ssa pysymisen puolesta. 
Nyt liikkuu spekulaatioita, että Pohjois-Irlannissa pitäisi selvittää kansan tahto: haluaisivatko pohjoisirlantilaiset jättää Yhdistyneen kuningaskunnan ja liittyä Irlantiin. Mikä ettei? Irlantihan on EU:n jäsen ja aikoo pysyäkin jäsenenä. No, asiat eivät varmastikaan ole noin yksinkertaisia. 


Nyt minun Irlanti-rakkauteni ja kiinnostus Irlantiin nousi taasen hurjasti. Johtuu siitä, että olen nuorena aikuisena asunut Irlannissa vuoden ja silloinen aviomieheni asui siellä 2,5 vuotta. Elämä oli silloin alituista Atlantin ylittämistä. Ja vielä nykyäänkin maan asiat kiinnostavat minua. 



SHARE:

torstai 23. kesäkuuta 2016

EREMITAASI ja toivomuspatsaat




Mitä eroa on Talvipalatsilla ja Eremitaasilla? Se on ollut minulle aina mysteeri.
Mutta nyt sekin selvisi. Eremitaasi koostuu viidestä yhteen liitetystä rakennuksesta. Ensimmäiseksi rakennettiin Talvipalatsi (1754-1762), sen jälkeen Pieni Eremitaasi, Vanha Eremitaasi, Uusi Eremitaasi ja viimeiseksi Eremitaasin teatteri (1783-1787). Kaikki viisi rakennusta on suunnitellut eri arkkitehti. Ja Talvipalatsi on toiminut aikoinaan yli 150 vuotta keisariperheiden asuin- ja edustuspalatsina.



Vanhaa ja uutta maailmaa Palatsiaukiolla. 


Uuden Eremitaasin sisäänkäynnin kattoa kannattelevat viisimetriset graniittijättiläiset, mahtavat Atlantikset. Niitä on peräti kymmenen isoa miestä. Ja kun tarttuu komean viisimetrisen Atlantiksen varpaasta kiinni, saa toivoa mitä vain: terveyttä, rakkautta, rikkautta...  Jokaisen jättiläisen kohdalla voi esittää uuden toivomuksen. Ja paljon siellä meitä varpaitten hypistelijöitä olikin, minäkin yhtenä joukossa. Yleensä paikan päällä on myös morsiuspareja, ja ymmärrän kyllä miksi. Mutta nyt ei näkynyt yhtään.

SHARE:

maanantai 20. kesäkuuta 2016

VAALEANPUNAISIA TUNNELMIA



Nyt liikutaan vaaleanpunaisissa tunnelmissa, sillä tämän viikon Makrotex - haasteen teema on vaaleanpunainen eli pinkki. 



Tämä oli minulle haasteellinen juttu,  sillä vaaleanpunaista ei löydy kotoa eikä vaatteista, mutta onneksi löytyi ottamistani kuvista. Kuvat tulevat randomina, näissä ei ole punaista lankaa 
(siis vaaleanpunaista :))  ja ovat eri ikäisiä ja eri aiheisia. 




Tein keväällä postauksen Turun kirsikkapuista. Tämä kaunis kirsikkapuu kukki keväällä Naantalissa, joten nyt löysi tämäkin kirsikkapuu oman paikkansa :) 

SHARE:

lauantai 18. kesäkuuta 2016

PIETARI - välähdyksiä




Kuvaussessioita laivamatkalla. Välillä oli kolmekin kuvaajaa. 

Vielä Helsingin satamassa. 
Ja nyt Pietarissa. Hop On - Hop Off bussilla Nevski Prospektilla.  

Nevski prospekt eli Nevan valtakatu on Pietarin pääkatu 
Pietari Suuren patsas. Hevonen seisoo kahdella jalalla. 



Upean Eremitaasin pihalla mallikuvauksia


Kristuksen ylösnousemuksen katedraali eli Verikirkko. Sitä voi kuvata näinkin. 


Iloisia kiinalaisia ja "Eremitaasin väkeä" 


Monenlaisia autoja oli liikenteessä.
Pietarissa näkyi monia sellaisia automerkkejä, joita Suomessa ei ole. 

Sivukadun kissa 

 Aleksanterin puisto oli lähellä hotelliamme. Ja minäkin pääsin Tuhkimon vaunuhin. 


Yön yli risteillen Helsingistä Pietariin. 
Lähdimme kipparin kanssa pikaisella aikataululla Pietariin. St. Peter Line järjestää viisumivapaita risteilymatkoja Helsingistä sinne. Pietarissa voi viipyä 72 tuntia maksimissaan viisumitta. Sen me me vietimme siellä. Eli mennen tullen yövyimme laivalla ja kaksi yötä yövyimme hotellissa. Pietarin tutkimiseen jäi kolme päivää aikaa.

Aluksemme oli M/S Princess Maria. Lieneeköhän syynä se, että meille turkulaisille nuo risteilymatkat ovat niin tuttuja, että en oikeastaan ottanut kuvia laivasta lainkaan. Olisi pitänyt!
M/S Marian yleisilme oli erittäin siisti ja viihtyisä. Laivalta löytyy ravintoloita, yökerho, elokuvateatteri, saunaosasto ja taxfree myymälä. Lapsille pallomeri, piirustushuone ja elokuvateatterissa esitetään koko perheen elokuvia.

Olen ollut Pietarissa aikaisemmin vuonna 2003, sinä vuonna Pietari täytti 300 vuotta. Ennen suuria juhlia kaupunkia uudistettiin, restauroitiin ja rakennettiin kahden vuoden ajan. Se oli varsinainen kasvojen kohotus. Silloin keskustan kadut saivat uuden asfaltin. Nyt keskustan lähikadutkin oli korjattu ja muhkuraiset kuopat olivat menneisyyttä.

Hotellimme sijaitsi ydinkeskustassa lähellä Iisakin kirkkoa. Sieltä oli helppoa lähteä Hop On - Hop Off - bussilla nähtävyyksiä kiertämään. Ja se oli halpaa, tiketti maksoi kahdelta päivältä noin 10 euroa / henkilö. Ja kyllä hypättiinkin - bussista pois ja taas takaisin bussiin. Tällä kertaa jätettiin venematkat suosiolla pois. Tiedän, että venematkat ovat upeita, sillä ensimmäisellä reissulla olen venematkalla ollut. Nyt valittiin näin. Mutta se tietää sitä, että Pietariin mennään uudelleenkin.

Jo laivamatkalla kiinnitti huomiota kiinalaisten suuri määrä. Toiseksi eniten oli saksalaisia. Englantia ja italiaa myös kuuli sekä venäjää jonkin verran. Mutta jännä juttu oli, että suomalaisia oli laivalla todella vähän. 

Ja niinkuin arvata saattoi, kiinalaisia oli myös isot määrät Pietarissa. Iloista ja hymyilevää väkeä tämä aasialaisten joukko ja innokkaita kuvaajia. Yhden kiinalaisen pariskunnan kanssa juttelimmekin, he puhuivat hyvää englantia. Olivat lentäneet Pekingistä Helsinkiin. Ja olivat ajaneet lentokentältä suoraan satamaan ja nousseet Pietarin laivaan. Olisikohan se Guggenheimin museo saanut heidät pysähtymään Helsingissä? Toisaalta keväällä luin lehdestä, että kiinalaisten matkat Suomeen ovat lisääntyneet monta kymmentä prosenttia. Ja se on hyvä se, koska turismi Venäjältä on vähentynyt huomattavasti.

Mikä oli muuttunut kolmessatoista vuodessa?
Varmasti paljonkin, en osaa oikein eritellä. Siisteys oli kuitenkin lisääntynyt. Roskia ei Pietarin keskustassa näkynyt.  Kolmetoista vuotta sitten otettiin myös valokuvia, mutta nyt Pietarissa kulkivat kaikki kamera tai kännykkä kädessä ja kuvia otettiin paljon,  kaikkialla. Ei vain nähtävyyksien äärellä.  

Ja noita kuvissakin näkyviä muotikuvauksia kuvattiin monissa paikoissa. Minulle ei selvinnyt, ottivatko kuvia omiin blogeihinsa tai lehtiin tai minne? 


Oli monipuolinen ja kiva matka. Lisää reissupostauksia on vielä tulossa, 
sillä kuvia tuli otettua paljon. 

Näkemiin - Dasvidania! 


** Tuula 


Oletko sinä ollut Pietarissa? Millä olet matkannut? Laivalla? Allegro-junalla? Linja-autolla?  

SHARE:

perjantai 10. kesäkuuta 2016

JOUTSENLAMPI ja ikkuna ilta-aurinkoon






Tämä lahtemme on oikea joutsenlampi. Muutama päivä sitten sain ikuistettua hurjan kosiotappelun, se oli aikamoinen jännitysnäytelmä,  sen voi katsoa täältä -> http://www.tuulaslife.fi/2016/06/taistelevat-joutsenet.html?m=1 

Taistelu keräsi paljon lukijoita ja kommentteja. Kiitos teille kaikille! 

Tarkoitukseni ei ole tehdä blogistani lintublogia :) Mutta nämä tilanteet ovat nyt niin ajankohtaisia, että tänne blogiin ne haluan kirjata.

Tänään mennään rauhallisemmissa  tunnelmissa. Kuvasin kaunista perheidylliä. Lahdella lipui joutsenpariskunta neljän juuri kuoriutuneen pikkuisen kanssa. Ilma oli aika harmaa, vaikka tilanne oli valoisa. Pikkuiset linnunpoikaset saavat aina hymyn huulille, ovat ne niin suloisia. 

On täällä tehty viikolla hommiakin :) 





Vihdoin kotilaiturissa 

Näin matkasi ikkuna Bauhausista tänne saarimökille. Ja nyt se on vihdoin asennettu seinään, jonka puhkoimme. Uudesta ikkunasta näkyy ilta-aurinko. Joskus, kun tulee valmiimpaa, niin kuviakin laitan. 


Hyvää viikonloppua kaikille! 
** Tuula 

SHARE:

tiistai 7. kesäkuuta 2016

TAISTELEVAT JOUTSENET










Saimme eilen illalla katsoa huikeaa jännitysnäytelmää, kun kaksi koirasjoutsenta kävivät keskenään reviiritaistelua. Naarasjoutsen uiskenteli koko taistelun ajan tappelevien  joutsenten ympärillä. 

Valtavat siivet suhahtelivat ja höyhenet lensivät, kun joutsenet yrittivät purra toisiaan. Ja vesi pärskyi kaverien ympärillä. Sitä oli sekä pelottavaa että vangitsevaa katsella. Vanha koiras oli sitkeä, se ei millään antanut periksi nuoremmalle tunkeilijalle. Yleensä jompikumpi joutsenista lähtee lentämään karkuun, mutta nämä molemmat jatkoivat sitkeästi taisteluaan. Ja kun toinen myöhemmin yritti päästä pakoon, lähti toinen heti perään. Irtiotosta ei tullut mitään. 

Kippari, joka on pienestä pojasta asti ollut kesäisin saaristossa, sanoi ettei ole koskaan ennen nähnyt tämän kaltaista joutsenten välistä taistelua. 
Taistelu oli niin väsyttävää, että jossakin vaiheessa joutsenet uivat vähän kauemmaksi rannalle. Siellä ne vielä yrittivät nahistella. Lähtivät sitten uupuneina omille teilleen. Ja naaras jäi yksinään lahdelle. 

En tiedä, kumpi voitti, mutta kilpailija  karkotettiin. Ja tänään kauempana lahdella on uinut joutsenpariskunta - kuin kauniissa, rauhallisessa maalauksessa. 

Ihmeellinen on luonto. 

** Tuula 
SHARE:

perjantai 3. kesäkuuta 2016

LIIKKUVA KOHDE - Haahkat




Tämän viikon Pieni Lintu blogin MakroTex-haasteen teema on liikkuva kohde.







Nyt ovat pikkuiset haahkanpoikaset kuoriutuneet ja uroshaahkat lähteneet omille teilleen. Poikueet emoineen ovat liittyneet yhteen suureksi parveksi. Näin emohaahkat yhdessä pystyvät suojelemaan poikasia lokeilta ja variksilta. Eikö olekin hienoa yhteistoimintaa?

Kovin ovat haahkat arkoja. Jo pienenkin risahduksen kuullessaan rientävät heti pois rannasta. Ja nuo pikkuisetkin osaavat uida kovaa. Huolestuneena katselee haahkaemo minua.



Liikkuvien kohteitten kuvaaminen ei ole helppoa.  Mielenkiintoinen haaste.

Lisää liikkuvia kohteita voit käydä katsomassa Pieni Lintu blogista - > linkki 

** Tuula 

SHARE:

torstai 2. kesäkuuta 2016

TERVEISIÄ LAITURILTA




Ihana auringonpaiste on jatkunut jo monta päivää ja hellerajoja on rikottu. Meillä täällä saarimökillä remontti jatkuu. Nyt odotellaan hajotettuun seinään ikkunaa, ja se kun ei ole standardimitoilla, niin teettää on pitänyt. Korjausrakentaminen on aikaa vievää puuhaa. 
Välillä on kuitenkin pakko karata vilvoittelemaan laiturille rempan keskeltä. 


Yleensä kuljen mökillä vanhoissa crockseissa ja shortseissa tai verkkareissa, mutta nyt päätinkin ottaa kuvat vaatteista, jotka olivat minulla "matkavaatteina".  
Ostin nuo kesäkengät yhtenä päivänä ruokaostoksilla käydessäni Citymarketista, jalassa olivat silloin liian raskaat kengät. Kengät ovat osoittautuneet ihan käyttökelpoisiksi. Valkoisten housujen kanssa ovat jopa oikein nätit. Mutta niinkuin moni tietääkin, mökki on saaressa ja en tuota välimatkaa mantereelta saareen pikkuveneellä valkoisissa halua kulkea. Mustavalkoiset housut ovat oivat siihen reissuun. Nekin olivat pikaostos H&M:sta. Ja näyttävät nämä kengät sopivan niidenkin kanssa. 


Aurinkovoiteet, niitä tarvitaan nyt, niin laiturilla kuin muuallakin. Voitin jo alkukeväästä Beiersdorfin arvonnassa Eucerin -sarjan tuotteita. Ja paketissa olivat myös nämä aurinkovoiteet. Sun Sensitivity Creme-Gel - jos pidempiä aikoja olisi auringossa, niin tuo 25:n suojakerroin saisi olla isompikin. Mutta voide on muuten ihana, ei sisällä hajusteita eikä säilöntäaineita ja on vedenkestävä. Ja sopii herkälle iholle. Tuo pienempi Sun Fluid Mattifying 30 Spf on tarkoitettu erityisesti kasvoille. Se imeytyy nopeasti ja estää ihon kiiltämistä. 


Laiturilla on kiva pitää toimistoakin :) 
No, tosi harvoin sitä laiturinnokassa kirjoittelen, mutta talvella vastasin haasteeseen "Millaisissa paikoissa kirjoitat blogiasi?" Kerroin erilaisista kirjoituspaikoistani ja loppuun lisäsin, ja kesällä sitten laiturinnokassa - >  link
Nyt on se haaste saatettu valmiiksi.

Nyt on kesäkuu! 
Heleitä päiviä kaikille! 

** Tuula
SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig