MOMENTS OF MY LIFE

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

WEEK 21 / 2016




Mitä yhteistä on James Bond -elokuvalla ja sähköpostiosoitteellani? 




Viikon lukijaviesti 
Sain jokin aika sitten  yhdeltä lukijaltani hauskan ja humoristisesti  kirjoitetun viestin sähköpostiini. Lukija  aloittaa viestin hauskasti vertailemalla minun sähköpostiosoitettani  tuulaslife1@gmail.com - James Bond elokuvaan ”You only leave twice”. 
Sähköpostini mukaan siis ykkösjaksoa mennään. Mainiosti havaittu. 
Osoitteeseeni ei liity mitään mystistä - vain oma "sorminäppäryyteni". Sain nimittäin lukkoon tuon pelkän elämän, joten oli pakko laittaa ykkönen elämän perään.

Viesti jatkuu asiallisella kyselyllä Tamara Lundista, josta kirjoitin aikoinaan postauksen; kerroin siinä Tamaran olleen mm. koekuvauksissa James Bond elokuvaan  ->  Tamara Lund ja punaiset lastenvaunut. Lukija kirjoitti, että hänen isänsä oli ollut samalla luokalla Tamaran kanssa ja isä sai jopa joskus laulaa, vaikka operettitähti (ei silloin vielä) olikin vieruskaveri. Viesti sai hymyn huulilleni. Nämä keräämäni valkovuokot ojennan kivalle lukijalleni.





Viikon kamerauutiset 
Ostin helmikuussa itselleni uuden kameran - Olympus Pen E-PL7 minijärkkärin.
Nyt pitää heti tunnustaa, että olen kuvannut sillä vain iAutomaattiasetuksella tähän asti. Niinpä innokkaana lähdin kameran perehdytysiltaan, kun sellainen Turussa järjestettiin. Illan vetäjänä oli taitava Veera, joka vei meidät Olympus-kameroitten saloihin. Veera sanoi, että hänen toiveensa on,  että tämän illan jälkeen kaikki ovat siirtyneet iAutomaattiasetuksesta P-asetukseen. Kurssilla käytiin läpi myös kameran valikot. Veeran kurssi oli hyvä ja lisäsi innostustani oppia kuvaamaan paremmin. Ja kurssilta saamamme materiaali on mainio lisä itseopiskeluun.
Kurssi-illan päätyttyä kuljin pitkin Aurajoen rantaa autolleni, jonka olin pysäköinyt Myllysillan kupeeseen. Aurinko hymyili ja joenvarressa oli tunnelmaa.




Viikon saarikuva
Saarimökkimme takana kohoaa korkea kallio. Joskus sinne tullaan pikkuveneellä kiipeilemään, tosin hyvin harvoin, sillä kallio on vaikea kiipeillä ilman kunnon varusteita. Lauantaina oli ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun näitä kiipeilijöitä näin. Korkealle he eivät kuitenkaan kiivenneet. Ymmärrän hyvin nuo kiipeilijät, sillä ylhäällä kalliolla on hienot näköalat pitkälle saaristoon. 
Minulle tuli näistä seikkailijoista mieleen lapsuuteni lempikirja Viisikko aarresaarella. Muistattehan Enid Blytonin jännittävän Viisikko-sarjan? Viisikko seikkaili erilaisissa paikoissa, ja heillä oli aina iso korillinen herkullisia eväitä mukanaan. 


Muuten me tiedämme helpomman reitin ylös tuonne kallion huipulle saariston hulppeita maisemia katselemaan :) 


Tässä pieniä paloja viikon varrelta. Toivotan kaikille kaunista alkavaa viikkoa! On luvattu aurinkoa. 

** Tuula

SHARE:

torstai 26. toukokuuta 2016

ÅBLOGIT - minäkin mukana




Istun viihtyisässä Smo & Fro'n kahvilassa Turun Hansakorttelissa kirjoittamassa kännykällä tätä postaustani - olen siis oppinut nuorison tavoille :)  Nyt on sopiva hetki ja sopiva paikka ja mukava aihe päivittää blogia. 













Ehkä joku tarkkasilmäinen on jo huomannutkin  että blogini sivuun on ilmestynyt uusi banneri: Åblogit / Turun seudun sisustus- ja lifestylebloggaajat. Laitoin hakemuksen ja pääsin mukaan tähän turkulaiseen blogiyhteisöön. Olen todella iloinen ja innoissani mukaan pääsystä. Täällä liikutaan tutuissa "maisemissa". Ja muutaman åblogilaisen jo tunnenkin.

Åblogit - logoa klikkaamalla blogini oikeassa laidassa pääset ryhmän kotisivuille ja sieltä löydät Turun alueen verkostoituneet blogit sekä linkit päivityksiin. Åblogeilla on myös omat facebook-sivut: https://www.facebook.com/ablogit

Edelleen jatkan Nelkytplusblogien riveissä ihanan ja tutun porukan kanssa. Mielestäni omalla kohdallani  nämä yhteisöt täydentävät toisiaan ja antavat yhdessä positiivista potkua bloggaamiseen. 

Ja vielä istun Smo&Fro'n kahvilassa. On unohtua kahvi. Tämä Toast Skagen on tosi herkullista. Kylmäsavulohi leivän sisällä on tuoretta ja maittavaa ja kahvi hyvää.  Kerran aikaisemminkin  olen käynyt täällä ja silloin maistelin Smo&Fron raikasta smoothieta. 


Kivaa ja energistä loppuviikkoa kaikille! 



**Tuula 

SHARE:

tiistai 24. toukokuuta 2016

VASTAKOHDAT - pieni ja iso



Tämän viikon Pieni Lintu blogin MakroTex-haasteen teema on vastakohdat.






Ensimmäiseksi minulle tuli mieleen värit - musta ja valkoinen. Katselin vähän kotonani ympärilleni. Mustavalkoista löytyy... raitaa ja ruutuakin. Mutta niitten kuvaaminen tuntui vähän tylsältä. Kunnes katseeni osui seeprajakkaroihin. Siinähän ne ovat - vastakohdat. Pieni ja iso seepra sulassa sovussa ja väritkin ovat niillä mustavalkoiset. On muuten jännää kun näissä kuvissa nuo värit  ja kuviot tuntuvat värähtelevän. Kotona ei näissä moista värähtelyä  ole.

Mutta eivät nämä seeprat mitään turhia koristeita ole. Niin pienillä seeproilla kuin isommallakin on ihan omat hommansa :) Nämä kuvat olen ottanut joskus aikaisemmin, mutta saavat nyt täydentää tätä postausta.



Tässä minun vastakohtiani - pientä ja isoa, mustaa ja valkoista.
Lisää vastakohdat-kuvia voit käydä katsomassa Pieni Lintu blogista -> linkki  

Heleitä toukokuun päiviä kaikille! 

** Tuula 

SHARE:

sunnuntai 22. toukokuuta 2016

VIIKKO 20 KUVINA






Heippa kaikille! Viikkokatsaussarja jatkuu. Kaunis kiitos kivoista kommenteista edellisissä viikkopostauksissa. 

Viikon raidat 
Olen varmasti montakin kertaa maininnut, että raita se on minun juttuni. Yleensä mustavalkoraidallinen, mutta kesällä suosin myös sinivalkoraitaa. Kun Intersportissa Kauppakeskus Myllyssä oli aikaisemmin keväällä muuttomyynti, ja näitä Helly Hansenin kevyitä raitatakkeja myytiin puoleen hintaan, niin pakkohan tämä oli ostaa. Kesä, meri ja raidat, siitä yhdistelmästä tykkään. Ja sainpahan tänne oikein "asukuvan", kun löysin kuvistani tämän kipparin ottaman kuvan. 



Viikon leivonnainen 
Kävin viikolla kahvikupposella Café-jätelöbaari Harmoniassa Turussa. Voi, mitä ihania herkkuja siellä onkaan. Valitsin tämän appelsiiniunelman. Kaloreita en uskaltanut ajatella. Mutta niistä viis, makunautinto oli täysi kymppi. On muuten lapsiystävällinen kahvila, siellä on tosi sympaattinen leikkinurkka lapsille. 



Viikon remonttikuva 
Niinkuin moni tietääkin, teemme saarimökillä remonttia. On kaatunut seinää; ja uutta terassia ja ikkuna-aukkoa on syntynyt. Ja keittiö on vaihtanut paikkaa ja on kokenut myös ison muodonmuutoksen. Nyt keittiö alkaa pikkuhiljaa valmistua. Uusien kaappien kanssa en halunnut kaakeleita seiniin, seinäpaneelit saivat jäädä näkyviin..., mutta pistorasian paikka kyllä siirtyy alemmaksi. Ja nyt on laskutilaa. Uutta, vanhaa ja nykytekniikkaa. 




Viikon musiikillinen huippuhetki 
Lauantaina vietettiin Euroopan meripäivää. Sen kunniaksi Turussa järjestettiin merihenkinen hyväntekeväisyyskonsertti ulkoilmassa Suomen Joutsenen edustalla. Leif Segerstam, Matti Salminen, Waltteri Torikka, Monica Groop ja Turun filharmoninen orkesteri - esiintyjäjoukko oli todella upea. Kyynel tuli silmään, kun Monica Groop ja Waltteri Torikka lauloivat Myrskyluodon Maijan. 

"Katse saattamaan jää. 
Vielä tyyni on sää, vielä tyyni on sää."



Terveisiä aurinkoisesta saaristosta. 

** Tuula 


Ps. Ensi viikolla uutta blogirintamalta. Pysy kanavalla :) 

SHARE:

tiistai 17. toukokuuta 2016

PEHMEÄ paketti


Tämän viikon Pieni Lintu blogin  MakroTex-haasteen teema on pehmeä. 


Minulla oli viikonloppuna nimpparit. Ja sain lahjaksi pehmeän paketin. Paketista löytyi kauniit pyyheliinat. Ihan ensimmäiseksi sanoin, että nämä ovat ihanan  pehmeät! 


Pyyhkeet tulevat jossakin vaiheessa veneeseen, kun veneen vain ehdimme laskea veteen. Pyyhkeet ovat raikkaat ja merihenkiset. Ja pehmeät. Sopivat mainiosti kesän veneretkiin mukaan. 


Nämä kuvat olen kuvannut saarimökillä, merellisissä maisemissa. Tännekin nämä sopisivat.  Tykkään kovasti tästä lahjasta. 

Lisää pehmeä-kuvia voit käydä katsomassa Pieni Lintu blogista ->  http://pienilintu.blogspot.fi/2016/05/pehmea-makrotex-haaste.html?m=1
ps. Postaus on tehty iPhonella, joten linkki näkyy linkkinä. 



Tässä pienesti pehmeää.

Kaunista viikkoa kaikille! 

**Tuula 

SHARE:

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

WEEK 19/2016


Naputtelen tätä viikkokatsaustani täällä saariston "sylissä" mökkimaisemissa. Sataa. 
Piti kirjoittamani ihan toisista aiheista, mutta eilinen surullinen uutinen ihailemani Lasse Mårtenssonin kuolemasta sai minut muuttamaan päivitystäni. Ja samalla tuli vaihdettua vikkokatsauksen nimikin. Viikko kuvina tulee olemaan jatkossa  lyhyesti week. Näin otsikon alle voi kuvien lisäksi kirjoittaa myös ajatuksia ja tuoda linkkejä. Ja irkku-ystäväni Iona ymmärtää otsikon :) 



Viikon remonttikuvat 
Täällä on kuulkaa mökkiä pienennetty, ja hajotettu seiniä. Kuulostaa varmaan omituiselta tämä touhu, mutta tarina juontaa vuosikymmenten taa. Kipparin isä oli pahassa auto-onnettomuudessa ja joutui pyörätuoliin. Mökkiä laajennettiin silloin niin, että isällä olisi tilaa ja helppo liikkua pyörätuolillaan täällä sisällä. Ja laajennettiin vähän liiankin kanssa. Vaan tarpeet ovat muuttuneet. Nyt hajotettiin seinä ja tehtiin / tehdään terassi. Alemmassa kuvassa näkyy vielä sisälattia, mutta eilen saatiin sekin laudoitettua asianmukaisesti terassilaudoilla. Uudelta terassilta saa ihailla saariston ihania auringonlaskuja. 



Viikon lintukuvat 
Tässä ovat tiiraystävämme. Ne ovat ihan varmasti samat tiirat kuin viime kesänä. Ne ajoivat silloin lokit pois aallonmurtajalta ja valloittivat kivet. Nämä tekivät samoin. Ja linnuthan palaavat usein samoille paikoille pesimään. Nämä tiirat olivat jo lähtökohtaisesti varsin kesyjä, ne eivät pelkää mökkiremontin ääniä eivätkä laiturilla kulkijoita. Tiirat vain jatkavat pulputustaan, niinkuin juttelisivat. Ja välillä esittelevät loistavaa lento- ja kalastustaitoaan. 



Viikon maisemakuvat 
Saaristo maisemineen, ihmisineen, lintuineen ja auringonlaskuineen inspiroi lahjakasta muusikkoa ja saariston ystävää Lasse Mårtenssonia. Eilinen suru-uutinen hänen kuolemastaan pysäytti. Lasse on nyt päässyt sateenkaarensa päähän, niinkuin hän yhdessä laulussaan laulaa. Mielessäni soi koko ajan Lasse Mårtenssonin säveltämä Myrskyluodon Maija, yksi rakastetuimmista ja kauneimmista suomalaisista sävellyksistä. 

Tässä vielä linkki iki-ihanan Myrskyluodon Maija -kappaleen tunnelmiin. Kirjoitan tätä viikkoani iPhonella, joten saan vain linkin näkyviin. 


Näkemiin sateisesta saaristosta! 

** Tuula 
 



 


SHARE:

torstai 12. toukokuuta 2016

OI IHANA TOUKOKUU



On aamu. Aurinko paistaa, ihmiset hymyilevät, kirsikkapuut kukkivat ja Aurajokiranta on kaunis!


Vein auton huoltoon ja lähdin kamerani kanssa kävelemään pitkin joenvartta. Mikä mainio tilaisuus nauttia ja  tallentaa toukokuun tunnelmia.












Turun Aurajoen rantaan istutettiin kirsikkapuita vuonna 2011. Jotkut puista eivät selvinneet talvesta, mutta suurin osa selvisi. Ja niinpä vuonna 2012 saimme ensimmäisen kerran ihailla kaunista kukkaloistoa Aurajoen rannalla. Ja niin taas tänäkin vuonna. Oi, ihana toukokuu!

Tämän viikon Pieni lintu blogin makrotex-haasteen teema on toukokuu.
Lisää kuvia toukokuusta voit käydä kurkkaamassa täältä ->  linkki


Ihania toukokuun päiviä kaikille!  

** Tuula 


SHARE:

lauantai 7. toukokuuta 2016

VIIKKO KUVINA vko 18



Blogiystäväni ja kaimani Tuula / Tuulanneli -blogista - link  tekee yhden viikottaisen postauksen (muiden postausten) lisäksi  otsikolla Viikon parhaat. Minusta tuo hänen viikkokatsauksensa on tosi kiinnostava kuvineen ja teksteineen ja odotankin tuota Tuulannelin viikkopostausta niinkuin joskus ennen  aikakauslehteä putoavaksi lehtiluukusta kerran viikossa. Viikossa ehtii tapahtua kaikkea mukavaa ja toisinaan vähemmänkin mukavaa, ja näin saa mainiosti poimittua erilaiset tuokiot, pikkutapahtumat, hetket, ideat ja  vinkit  yhteen postaukseen. 

Tykkään tuosta viikkokatsauksesta niin paljon, että aion ottaa sen nyt itsekin käyttöön, omalla käsialallani. Kerran viikossa tulen jatkossa julkaisemaan Viikko kuvina -sarjaa. Kiitos mainiosta ideasta, Tuulanneli ja kiitos,  että saan käyttää sitä. Omalla käsialalla sen teen.

Tässä kulunut viikko kuvina.  



Viikon Turku -kuva oli jo Instagramissa, mutta ansaitsee tulla myös blogissa nähdyksi. Näitä jokirantakävelyjä pitäisi tehdä useammin.  Casagrandentalo / Linnankatu 3 on historiallista Turkua ja sijaitsee Vähätorilla Aurajoen rannassa. Paikka on kuin italialainen piazza ravintoloineen. Casagranden talon seinässä lukee: 
Omnia vincit amor / Rakkaus voittaa kaiken (vuosiluvut 1588-1904) 






Viikon pizza. Ja italialainen teema jatkuu. Rakastan pizzoja. Tämän herkullisen pizzan söin Rantakertussa Aurajoen rannassa. Bengtskär on tämä pizza nimeltään ja tuo nimihän jo enteilee  kesää :) 




Viikon ostos. Pari päivää sitten hain uudet silmälasini. Kun ostat tavalliset lasit, niin saat aurinkolasit samaan hintaan - tämä mainos houkutteli minut silmälasiostoksille. Nuo aurinkolasit ovat ihan kivat, ja niissä on liukuvärjäys, joka helpottaa pimeämmässäkin kulkemista. Mutta nuo tavalliset lasit ovat minulle vähän liian rohkeat. Tulee ihan Baba Lybeck'mäinen olo. Kaikki kunnia Baballe, kauniille ja upealle naiselle, hänelle sopivat rohkeat silmälasit. Katsotaan miten minun käy, tuleeko rillejä käytettyä? Selfietä en ole uskaltanut vielä ottaa :)



Viikon kirja. Tsernobylista nousee rukous  Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuus tapahtui 26.4.1986 Ukrainassa. Tänä vuonna maailmanhistorian vakavimmasta ydinonnettomuudesta on kulunut 30 vuotta.  Prypjatin kaupunki oli vain kahden kilometrin päässä ydinvoimalasta. Mitä tapahtui niille kymmenille tuhansille ihmisille, jotka asuivat onnettomuusalueella tai heille, jotka osallistuivat pelastustöihin? Mitä tapahtui lapsille? Minua ovat aina askarruttaneet nämä kysymykset. 
Vastauksia antaa Nobel-kirjailija Svetlana Aleksijevits, joka on haastatellut valtavan joukon ihmisiä tehdäkseen tämän upean kirjan.  Luin ja itkin. Tämä oli järisyttävä lukukokemus. Ydinvoimalan räjähdys muutti  kymmenien tuhansien ihmisten elämän lopullisesti. 





Viikon lintu.  Tämä  joutsenpariskunta ihastuttaa lahdella saarimökkimme edustalla.  
Pari vuotta sitten mökkimme edessä käytiin raju reviiritaistelu urosjoutsenten kesken. Vanha joutsenpariskunta sai lähteä ja tämä uusi pariskunta otti lahden omakseen. Vanha joutsenpariskunta ei pelännyt ihmisiä, ne toivat jopa poikasensakin näytille. Mutta tämä uusi pariskunta on edelleen arka. Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan. Tulemmeko jossakin vaiheessa paremmin tutuiksi joutsenpariskunnan kanssa?   Rouva Joutsen ei tuossa ihan ujostella taida, vaikka siltä näyttääkin; ruokaa etsii. 

Tätä kuvaviikkoa oli kiva tehdä. Niinkuin monet jo tietävätkin, valokuvaan mielelläni kaikkea eteeni tulevaa. Ja nyt löysin yksittäisille kuvillekin oman 'kanavan'. 




Nautitaan kesäisestä lämmöstä! Hyvää viikonloppua! 


** Tuula 

SHARE:

tiistai 3. toukokuuta 2016

HUHTIKUUN HETKIÄ - kuvakollaasi





Nyt ollaan jo toukokuussa, mutta minä vielä hetken viipyilen huhtikuussa ja vapussa kuvakollaasin muodossa. Vappu oli niin kiireinen pikkuväen kanssa, että en koneelle ehtinyt. 

Sään puolesta huhtikuu oli vaihteleva kuukausi - alkukuussa oli kylmää, keskivaiheilla sadetta ja loppukuussa aurinko ilmestyi kuin taiottuna vapputunnelmiin. Vanha totuus - kevät keikkuen tulevi, piti paikkansa,

Huhtikuun alussa piipahdin Helsingissä - siellä olikin monen monta menoa. Bloggaajatapahtumasta elokuviin (Onnenonkija, tottakai :),  Don Corleonen italialaisessa ravintolassa käytiin syömässä ja Ateneumissa kävin ihailemassa Auguste Rodinin puhuttelevia veistoksia.

Saarimökillämme olen myös käynyt ja ahkeroinutkin jonkusen verran, siellä työt edistyvät. Seiniä uusitaan. Mökillä on kyllä kippari ollut ahkera -  paljon ahkerampi kuin minä. Vanha osa mökistä alkaa olla kunnossa eli keittiön puoli. Ja nyt hommat ovat siirtyneet talon uudempaan osaan.      

Vappuaattona kävimme vappulounaalla Aurajoen varrella Rantakertussa koko meidän sakki. Se on kuulkaa aikamoinen vilske, kun neljä 3-6 vuotiasta lasta on ravintolapöydässä, mutta vilskeestä huolimatta kaikki onnistui mainiosti; ruoka maittoi ja meillä kaikilla oli niin  mukavaa. Ja Rantakertussa on kiva leikkipaikka lapsille. Se on ihan maininnan arvoinen juttu. 

Kuplivat ja saippuakuplat kuuluivat vappuaattoiltaan. 
Kuplia kaikenikäisille :)  

Vähän välttelen muiden lasten esittämistä täällä blogissa, mutta pikku-Saga on meidän malli - ja Reima Oy:n malli, joten hänen kuvansa uskallan esitellä. Tyttö ja saippuakuplat vappuna :)   




Kaikille ihanaa toukokuuta! 

** Tuula

SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig