Tämän viikon alussa pääsin ilokseni osallistumaan
Lasillinen goes to BBQ 2016 -tapahtumaan Turun Ammatti-instituutin Ravintola Alabamaan. Tämä on Solera Finlandin järjestämä tapahtuma Alkolaisille, lehdistölle ja bloggaajille. Tapahtuma kiertää eri paikkakunnilla opetusravintoloissa ja nyt oli Turun vuoro.
Ulkona satoi vettä ja tuuli tuiversi, mutta sisällä Alabaman ravintolassa oli lämmin tunnelma - kevättä ja kesää jo juhlistettiin.
Meidät toivotettiin tervetulleeksi mysteerio-viinillä?
Saimme arvuutella, mitä viiniä maistelemme. Tyytyväisiä nyökytyksiä, mutta kukaan ei arvannut viiniä. Se oli viiniä kartonkitölkistä - raikasta chileläistä valkoviiniä Liisa -nimeltään.
En ole viinien asiantuntija, joten oli todella hienoa päästä maistelemaan viinejä ja kartuttamaan niiden tuntemusta. Soleran henkilökunta oli ammattitaitoista ja ystävällistä. Ehtivät kaikille kertoa tarinoita viineistä ja niiden käytöstä eri ruokien kanssa.
Ja omia mietteitäni illasta:
Vuoden 2016-kunniamaininnan on saanut kuohuviineissä
Pierr Sparr Crémant d'Alsace Rosé Brut.
Monipuolinen kuohuviini, joka sopii niin seurusteluviiniksi kuin ruokaviiniksikin. Tämä viini taitaa löytää tiensä meidän perheen vappupöytään.
Ja Les Dauphins hurmasi ensin etiketillään. Ja sitten se hurmasi tuoksullaan. Olin tuntevinani tuoksussa mansikkaa ja mustikkaa ja mausteisuutta. Tämä sopisi mielestäni hyvin ruokaviiniksi. Lihan kanssa tarjoilisin.
Olen aina pitänyt Riesling-viineistä, mutta olen yhdistänyt ne tänne Eurooppaan. Minulle tuli yllätyksenä, että Australiassakin näitä viinejä tehdään. Ja on tehty jo pitkään. Thomas Hardy perusti viinitalon vuonna 1853. Hän oli myös ensimmäinen australialainen viinintuottaja, joka alkoi tehdä viinejä kansainväliseen vientiin.
Nottage Hill. Tästä tulee uusi suosikki Riesling-viinini.
Ja seuraavaksi grilliruokien pariin. Ammatti-instituutin opiskelijat olivat grillanneet meille herkkuja. Ihastelin heidän huomaavaista ja sujuvaa tarjoiluaan.
Oli naudanpaistia, broileria, halloumjuustoa ja bataattiranskalaisia. Ensimmäistä kertaa elämässäni söin bataattiranskalaisia, mutta en varmasti viimeistä kertaa, niin maittavia olivat. Maistuvia herkkuja kaikki tyynni.

Saimme vielä ohjeita näihin erilaisiin kastikkeisiin ja lisukkeisiin. Näitä on kiva kokeilla kesällä mökillä.
Ja paras ruokaviini mielestäni oli Quomo organic valkoviini. Lempeä ja makeahko Quomo sopi hyvin grilliruokien kanssa.
Ja ei tässä vielä kaikki...
Jälkiruuaksi lakritsia, salmiakkia ja viinejä. Miltä kuulostaa? La Caliera ja lakritsia - uskomattoman toimiva yhdistelmä. Tykkäsin. Tätä tarjoan joskus vierailleni.
Entä mitä tästä pitäisitte La Caliera avec mansikat ja kermavaahto.
Tämä mansikkaihanuus löytyy esittelylehtisestä.
Hymyssä suin matkasin kotiin. Olin viisaampi viinien suhteen, olin saanut hyviä ruokavinkkejä ja tavannut monia kivoja ihmisiä.
Kiitos Solera Finland hienosta tilaisuudesta!
Iloista Vapun odotusta jokaiselle!
** Tuula