Olipa mielenkiintoista olla bloggaajana mukana digiluennolla
Varmasti digiajassa viime torstaina.
Tilaisuus oli Logomossa ja sen oli järjestänyt Rastor -
link. Puhujana tilaisuudessa oli Somecon toimitusjohtaja Minna Valtari. Lisää Somecosta löydät täältä -
link
Tässä ajankohtaisia poimintoja:
Yhteisöpalvelujen käyttö kasvaa edelleen kaikissa ikäryhmissä (16-75 vuotiaat)
Suosituimmat yhteisöpalvelut Suomessa ovat - luvut 1 / 2016
Facebook - Suomessa 2,6 miljoonaa käyttäjää
Youtube - 2 milj. käyttäjää
Whatsapp - 1,5 milj. käyttäjää
Instagram 1 milj. käyttäjää
Twitter - 940’000 käyttäjää
Linkedln - 843’000 käyttäjää
Snapchat ja Periscope - ei vielä lukuja. Muutama satatuhatta käyttäjää Suomessa.
Facebookin suosio on valtava. Vaikka välillä saakin lukea, että nuoret lähtevät Facebookista, niin Minna Valtari kertoi, että se ei näy luvuissa. Eli nuoret ovat edelleenkin FB:ssa, eivät kuitenkaan enää niin aktiivisesti keskustele. Ovat siirtyneet jutustelemaan WhatsApp’iin, joka tarjoaa helpon kanavan niin ryhmille kuin yksittäiselle viestittelylle.
 |
Suolaista, makeaa ja smoothieta digitietouden lisäksi |
Onko Facebook välttämättömyys? Facebookia käyttävät niin yksityiset henkilöt kuin yrityksetkin. Ja niinkuin me kaikki olemme huomanneet Facebookista on tullut varsin kaupallinen kanava. Kaupallisin kanava yhteisöpalveluissa. Jos haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi, niin pitää olla fb:ssa. Minna kertoi eräästä suuresta, kansainvälisestä televisiofirmasta, joka oli siirtänyt kaiken mainontansa facebookiin. Firmalta rohkea teko, mutta kertoo tulevista mainonnan tuulista jotakin.
Siis bloggaajankin kannattaa näkyä Facebookissa.
Suomessa Facebookissa käydään päivittäin 2,1 miljoonaa kertaa.
Mitä uutta Facebookissa?
Livestriimaus! Suorat lähetykset ovat kasvaneet sosiaalisessa mediassa, kun käyttöön on otettu Periscope ja Snapchat. Ja kohta on meillä jokaisella mahdollisuus lähettää livestreemiä omaan Facebook-uutisvirtaan. Facebook Live on nyt Suomessa, ainakin IOS -laitteilla. Somecon blogista löytyvät uusimmat jutut:
link
Minna Valtari antoi myös hyviä vinkkejä Linkedlin käytöstä, mutta yksityisenä bloggaajana jätän tuon kanavan väliin.
Ja Twitter! Minäkin hypähdin luennon innoittamana twitterkäyttäjien joukkoon. Liitin sinne blogini. Nyt Tuula’s life on myös Twitterissä. Käyttökokemukseni on siis kovin lyhytaikainen.
Twitterissä voi julkaista enintään 140 merkkiä sisältäviä viestejä. Twitter on tarkoitettu ”juuri nyt tapahtuvien” uutisten ja tapahtumien käsittelyyn. Ja twitter ei perustu FB:n tavoin tosielämän tuttavuuksille - siellä voi vapaasti seurata eri henkilöitä, organisaatioita tai uutislähteitä.
Aika näyttää miten ahkera olen twiittailemaan :)
Tähän loppuun sopiikin vielä hyvin esitellä asiantunteva kirjoitus bloggaamisesta, tämän on kirjoittanut blogikollegani Rouva Sana: ”Minustako bloggaaja? Kymmenen vinkkiä bloggaamiseen” -
link
Rentouttavaa viikonloppua kaikille!
/Tuula