MOMENTS OF MY LIFE

lauantai 27. maaliskuuta 2021

Hetkiä viikolta 12/2021 - Ruissaloa, Ateneumia ja muuta

 

Ruissaloa, Ateneumia: Ilja Repinin näyttely ja  muuta 

Hei kaikille! 

Korona-ajasta huolimatta viikot kuluvat nopeasti. Ja mikä parasta, monet tilaisuudet ovat siirtyneet nettiin, joten niihinkin pääsee. Ulkoiltukin on taas jonkun verran, kevät on tullut. 

Ensin Ruissaloon


Kuva netistä. Nyt on vielä meri jäässä ja veneitä ei ole laiturissa. 

Turun Pursiseuran rannassa sijaitsee Ravintola Ruissalon Maininki. Se oli näyttävästi esillä Netflixin ravintolasarjassa: Unelmien näköalaravintolat. Ruissalon Maininki on esitetty sarjan toisella kaudella ja se on edelleen nähtävissä Netflixissä. Sarjan ideana on modernisoida ja tuoda uutta potkua ravintolan toimintaan. Ravintola-asiantuntijat uudistavat erilaisia ravintoloita ympäri maailmaa. Niin sisustus kuin ruokalistatkin uusitaan. Ruissalon Maininki oli ainoa ravintola Suomessa, joka pääsi ohjelmaan. Yhteistä kaikille ravintoloille on upea sijainti näköalapaikalla. Ruissalon Maininki on meren rannalla ja se on valmistunut vuonna 1917. Tällä hetkellä ravintola on suljettu. 

Avotakka-lehti ja vintagea


Maaliskuun Avotakka -lehdessä on artikkeli Vintagen osto-opas. Lehdessä esitellään Bruno Mathsson'in suunnittelema Karin-nojatuoli ja kerrotaan, että putkirunkoiset tuolit ovat nyt suosittuja. Ruotsalainen arkkitehti Bruno Mathsson suunnitteli tuolin Duxille vuonna 1969. Minun tuolini ovat 80-luvulta ja niihin kuuluvat myös rahit ja tarjoilupöytä. Ovat minulle rakkaat perintöhuonekalut.

Ateneum / Ilja Repin 

Sain kutsun Ilja Repinin näyttelyn tiedotustilaisuuteen ja avajaisiin. Tilaisuus järjestettiin digitaalisesti Teams -alustan kautta. Tilaisuuden avasi museonjohtaja Marja Sakari ja kuraattorina toimi intendentti Timo Huusko. 

Kuva otettu tiedotustilaisuudesta, tietokoneen näytöltä. 

Ilja Repin - oma kuva (Ateneum /media)

Ilja Repin (1844-1930) on Venäjän kuuluisin taidemaalari, jota suomalaisetkin rakastavat. Ilja Repin (1844-1930) syntyi Harkovassa nykyisen Ukrainan alueella. Hänellä oli ateljeekoti Suomen puolella Terijoen Kuokkalassa vuosina 1903-1930. Repin on maalannut historiallisia maalauksia sekä kulttuurivaikuttajien ja perheensä muotokuvia. Hän eli aikana, jolloin Venäjällä tapahtui valtavia muutoksia, joten Repinin historialliset maalaukset ovat erinomaista ajankuvaa. 


Mielenosoitus lokakuun 17. päivänä vuonna 1905 (kuva: Ateneum / media)


Nikolai II oli Venäjän keisari, Puolanmaan kuningas ja Suomen suuriruhtinas vuosina 1894-1917
(kuva: Ateneum / media)


Ilja Repin: Pyryharakka (taiteilijan tyttären Vera Repinan muotokuva 1884).  Isä nimitti tytärtään  Pyryharakaksi. Nuo mekon laskokset olisi kiva nähdä oikeassa teoksessa, sillä ne ovat taidokkaasti maalattu.  (kuva Ateneum / media) 

Ilja Repinin talo Penaty, Kuokkalassa Terijoella / kuva netistä

Taidemaalari Ilja Repin jäi Venäjän vallankumouksen jälkeen (1917) kuolemaansa asti asumaan Suomeen Terijoelle. Se oli arvovaltatappio Venäjälle ja aiheutti poliittista jännitettä molemmin puolin rajaa. Nykyisin Kuokkala kuuluu Venäjälle. Ja Repinin talo Penaty on museona.


Ilja Repinin näyttely on Ateneumissa 19.3.-29.8.2021 / tauluja on esillä iso määrä eli 130. 

Ateneum on parhaillaan suljettuna koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja näyttelyn avautumispäivämäärästä yleisölle tiedotetaan myöhemmin. 


"Jokainen päivä olisi hyvä maustaa kulttuurilla", olen samaa mieltä edelleen. 

Aurinkoisia maaliskuun viimeisiä päiviä kaikille! 

- Tuula 


Tuula's life blogia voi seurata 

SHARE:

perjantai 19. maaliskuuta 2021

Poster Store - uutta ilmettä kotiin + alennuskoodi

 Kaupallinen yhteistyö Poster Store


Uutta ilmettä kotiin 



Minulle tarjoutui kiva mahdollisuus uudistaa kotini ilmettä Poster Store 'n julisteilla ja kehyksillä.  Julisteet ovat upeita ja aiheita on paljon: luontomaisemia, kaupunkimaisemia, mustavalkoisia ja graafisia julisteita sekä värikuvajulisteita - julisteita moneen makuun. Mietin kotiin moderneja ja valoisia julisteita ja kauniit sellaiset löysinkin.  Uudet julisteet ja Hercules Poirot -sarja toivat televisioseinälle jopa Art Deco -tunnelmaa. 

Julisteet ja kehykset 

Poster Storen julisteet ja  kehykset sopivat hyvin skandinaaviseen kotiin. Ne ovat sekä kauniita että edullisia. Poster Storen sivuilta löytyy upeita tauluseiniä, niihin kannattaa uppoutua ja niistä inspiroitua. Kaikki julisteet on painettu kestävästi tuotetulle hyvälaatuiselle paperille. Valitsemani julisteet löytyvät uutuusjulisteista.



Ja Alvar Aallon tarjoilupöytäkin sai uuden ilmeen. Klassikkohuonekalu ja uusi juliste. 

Poster Storen perustivat veljekset Oskar ja Tobias Renlund keväällä 2014 periaatteenaan: "Taiteen pitäisi olla kaikkien saatavilla, eikä kauniiden asioiden tarvitse olla kalliita." Näin syntyi Poster Store, joka tarjoaa laadukkaita julisteita ja kehyksiä eri tyyleissä. Poster Store on laajentunut useaan Euroopan maahan. 


Tässä pohdintaa taulujen paikoista. Ja lisää julisteista: Julisteet painetaan kestävälle ja päällystämättömälle 240 gramman korkealuokkaiselle paperille. Kuvan jäljentäminen on ensiluokkaista. Suurin osa tuotantoprosessista tapahtuu Tukholmassa, yhdessä Ruotsin parhaimmassa painotehtaassa. 



Tämä pyörillä kulkeva pöytä on minulla välillä keittiössä ja välillä makuuhuoneessa. Nyt voin vaihdella pöydän ilmettä erilaisilla julisteilla tunnelman mukaan. 

Poster Storen valikoimiin tulee melkeinpä viikottain uusia julisteita. Minä valitsin 50x70 cm julisteet ja niihin mattamustat, metalliset kehykset. Olen näihin valintoihini todella tyytyväinen. Koti sai uuden ilmeen helposti. 


Uusi ilme julisteilla ja kehyksillä:

  • Nopea toimitus 2-4 päivää 
  • Ilmainen toimitus yli 39 euron toimituksiin
  • Laaja valikoima eriaiheisia julisteita
  • Julisteita on seitsemän eri kokoa: pienin 13x18cm ja suurin 70x100cm
  • Kehykset on pakattu kestävään kartonkipakkaukseen, joka kestää hyvin kuljetuksen
  • Kehyksissä on valmiina metalliset ripustimet
  • Kaikissa kehyksissä on särkymättömät pleksilasit
  • Kerran hankittuihin kehyksiin on helppo vaihtaa uusi juliste
  • Julisteiden valmistus kantaa Pohjoismaista Joutsenmerkkiä 


Poster Store tarjoaa nyt kaikille blogini lukijoille -35 %:n huippualennuksen. Alennus lasketaan julisteiden normaalihinnoista. Alennus ei koske kehyksiä tai Selection -kategorian tuotteita. Alennus on voimassa 19.4.2021 saakka. Alennuksen saa koodilla: tuulas35

En hyödy tilauksista enkä saa provikkaa. Mutta suosittelen ilolla tutustumaan valikoimiin.

- Tuula


SHARE:

torstai 11. maaliskuuta 2021

Mikä tuo sinulle iloa?

 

Näinä korona-aikoina sitä yrittää löytää iloa ja syytä hymyyn, mistä vain suinkin kykenee. 

Minulle tuottaa iloa jokaviikkoinen Ruissalon kävelyretki Tuula -ystäväni kanssa. Ruissalo on ollut aina suosittu kävely-  juoksu- pyöräily- sekä myös hiihtokohde isolle osallle turkulaisia. Muistan vanhan lehtiartikkelin, jossa kysyttiin, mikä on parasta Turussa ja moni haastatelluista vastasi: "Aurajoki ja Ruissalo". Olen samaa mieltä!

Kohtaamisia Ruissalon Rantapromenadilla

Ruissalon rantapromenadi meren rannalla on suosittu paikka kävellä. Siellä näkee useasti tuttuja ja myös paljon koirien ulkoiluttajia. Eilen vastaan tuli rantapromenadilla hevonen. Olivat kävellen liikkeellä sekä ratsastaja että hevonen. Hekin nauttivat Ruissalon retkestä. Meillä oli kiva kohtaaminen. 

Vaikka Ruissalon saarella on paljon eläimiä, niin harvoin näitä metsäneläimiä siellä näkee. Saarella on hirviä,  metsäkauriita ja valkohäntäpeuroja. Muutaman kerran on tupsahtanut peura samoille poluille, ihan likellekin tervehtimään.

Ei niin tavallisia kävelijöitä promenadilla. 

*****

Ja kun Ruissalossa ollaan, niin aina pitää kuvata joku huvilakin. Tällä kertaa Villa Solhem. 

Villa Solhem

Monet huvilat sijoittuvat rantapromenadin loivaan ja aurinkoiseen rinteeseen lähelle Pukinsalmen rantaa, niin myös Solhem. Villa Solhem on rakennettu vuonna 1883 ja laajennettu 1898. Nykyään Solhemissa asutaan ympäri vuoden. Ruissalon pitsihuvila-arkkitehtuuri ilahduttaa ja ihastuttaa minua.  


Ja Ruissalossa tapaa auringonpalvojia ympäri vuoden! Tämä neito nakuilukiellosta huolimatta nauttii auringosta. Jos joku tietää tämän patsaan tekijän nimen, niin laita minulle tietoa, olisin kiitollinen! 

*****

Minulle tuottavat iloa myös helpot ja nopeat ruokaohjeet. Tämä helppo ja maukas ohje löytyi Tinskun keittiöstä.  Pesto-mozzarella-kanaa: 

 https://www.tinskunkeittiossa.fi/2015/03/pesto-mozzarellakanaa-nopea-ja-helppo.html


Ohjeesta poiketen laitoin 750 g maustamattomia broilerinsuikaleita. Tämä laatikko maistuu  täysjyväriisin kanssa mainiota. Ja ruuan maku vain paranee lämmitettäessä. On kiva tulla lenkiltä kotiin, kun ruoka on valmista. 

*****

Ja vielä tähän on lisättävä yksi ilonaihe. Minä, joka jouduin jossakin vaiheessa työelämääni olemaan paljon puhelimessa, olen siksi innokas viestien kirjoittaja ja puhelut ovat jääneet vähäiseen rooliin nykyelämässäni. Mutta nyt on ollut kiva huomata, että ihmiset viestien kirjoittamisen sijaan soittavat enemmän kuin ennen. Kun ei näe, niin on ihana kuulla ääni! 

Suloinen Ella täytti 2 vuotta. Onnea ja kiitos kuvista <3 

Mikä tuo sinulle iloa näinä outoina aikoina? 

-Tuula 

Tuula's life blogia voi seurata 


SHARE:
Professional Blog Designs by pipdig