MOMENTS OF MY LIFE

RANNEKELLO MIEHELLERannekelloon liittyy mielenkiintoisia tarinoita

Rannekello on alunperin kehitetty naisten käyttöön 1800-luvun loppupuolella. Silloin miehet käyttivät taskukelloja. Kun ensimmäinen maailmansota syttyi 1914,  niin upseereilla oli yleisesti taskukelloja. Niiden käyttö oli kuitenkin rintamalla sodan melskeessä erittäin hankalaa. Myös silloiset lentäjät kokivat konetta ohjatessaan taskukellon käytön hankalaksi. Todella tarpeeseen syntyi siis miesten rannekello. Yleistyttyään rannekello voitti taskukellon nopeasti suosiossa.Ja kun kännykät yleistyivät, niin rannekellojen myynti laski. Mutta nykyään älypuhelinten aikakaudella rannekello on kokenut uuden nousun, oikean renessanssin.

Nykyään kellot ovat muutakin kuin vain kello ja ajannäyttäjä. Monelle kello on tärkeä osa pukeutumista. Ja myös monista miehistä on tullut kellofriikkejä. Heillä on useampia kelloja ja niitä vaihdetaan, kun mennään harrastuksiin tai juhliin. Kello täydentää asukokonaisuuden. Itselläni on useampia rannekelloja ja ajattelin tätä upeaa mustaa Dane Dapper -kelloa miehelleni tulevaksi syntymäpäivälahjaksi. Mutta ihastuin itsekin tähän kevyeeseen, minimalistiseen kelloon, että ajattelin sitä jopa itselleni käyttöön. Kello on japanilainen, tarkka kvartsikidekello ja se on vedenkestävä. 

Ranneke on mustaa kevyttä metallia ja se on miellyttävä ranteessa ja on hyvännäköinen.
Kuinkahan tässä mahtaa käydä? Kumpi tämän saa? Itse suosin monessa asiassa mustavalkoista väritystä. Niin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin. Vaan en omista yhtään mustaa rannekelloa. Tämä on siitä mainio kello, että tämä käy niin miehelle kuin naisellekin. Itse pidän isoista kelloista, joten jo senkin puolesta tämä sopisi omaankin ranteeseeni. Kellon läpimitta on 4 cm ja kello on varsin litteä. 

Ja täytyy vielä tässä tunnustaa, että rannekello on minulle se korujen korvike, jota mielelläni käytän. Koruja käytän harvemmin. Ja jos kello jää minulla kotiin, niin kyllä ranteessa on tyhjä olo.  
Mutta tätä Dane Dapperin August -kelloa miehelleni ajattelin ja hän tulee tämän saamaan syntymäpäivälahjaksi. Ehkä minä saan sitä joskus lainata. Metalliranneketta voi lyhentää ja pidentää näppärän lukon ansiosta. Hihna on vielä on vaihdettavissakin. 

Ja onhan tuota tyylikästä kelloa kiva katsoa R:nkin ranteessa. 


Tämä ja monia muita hyvännäköisiä miesten kelloja löytyy verkkokauppa Trendhimin valikoimista: Miesten rannekellot. Ja kesäksi voi kelloon tosiaankin vaihtaa uuden rannekkeen. Puna-sini-valkoinen Dane Dapperin Nato-ranneke hopeanvärisellä soljella sopii mainiosti merellisiin maisemiin. 

Nyt heräsi kysymys. 

Oletko sinä kelloihmisiä? Tai onko sinun miehesi kelloihmisiä? 


- Tuula 

*yhteistyöpostaus


34 kommenttia

 1. Tyylikäs kello! Itsellä löytyy tällä hetkellä viiisi kelloa, joita vaihtelen melkein päivittäin. Tuo mesh-ranneke on tgosi mukavan tuntuinen. Itselläni on sellainen yhdessä kellossa.

  Kivaa lauantaita Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marina! Sinä olet aikamoinen kellofriikki. En löytänyt tuon rannekkeen nimeä mistään. Siis mesh -ranneke. Se on todella mukava ja vielä niin kivan näköinenkin.
   Kivaa lauantaita Marina <3

   Poista
 2. Hieno kello <3 Minulla on niin sanottu arkikello töissä ja juhliin sitten vähän hienompi...Jossain vaiheessa oli niin etten pitänyt kelloa ollenkaan mutta nyt taas sellainen kausi että ilman kelloa ei voi lähteä mihinkään :) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Elina! Minä tykästyin tuohon kelloon kovasti. Onneksi saan sitä joskus lainata :)
   Minulla on kolme kelloa, ja niistä on yksi arkikello minullakin. Minä olen aina käyttänyt rannekelloa, ja jos se unohtuu, niin ranteeseen vilkuilen kuitenkin aina välillä. Kännykkä on niin paljon hankalampi kaivaa esille.
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 3. Me ei oikein taideta olla kelloihmiä, tai mieheni ei ainakaan ole. Töissä koen kellon olevan tiellä, mutta vapaalla käytän joskus kelloa korun sijasta. Minulla on isäni kello myös välillä ranteessa.
  Ihana tuo kello, näyttää mukavan kevyeltä ihan arkikäyttöönkin.
  Kivaa viikonloppua Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän muitakin, jotka sanovat, että kello on työssä tiellä. Kuulostaa niin kivalta, kun käytät isäsi kelloa ranteessa. Eikös se niin ollutkin, että kello ennen siirtyi isältä pojalle. Nyt sinun tapauksessasi isältä tyttärelle <3
   Tämä kello on todella kevyt, sopii käyttää arjessa ja juhlassa.
   Kivaa viikonloppua myös sinulle, Outi <3

   Poista
 4. Tyylikäs kello. Voisin pitää tuota itsekin. Pidän matalista malleista. Mieheni on ihan mahdoton kellofriikki. En oikein ymmärrä miksi hän valitsee aina samantyylisiä kelloja, mutta eipä se minua haittaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ansu! Minä myös pidän matalista malleista, minä tuossa jutussa taisin korvata matalan sanalla litteä. Ja sinun miehesi on kellofriikki. Jotenkin ymmärrän tuon, että valitsee samantyylisiä kelloja. Niissä on sitä omaa tyyliä.
   Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 5. Ennen pidin aina kelloa ranteessa kun lähdin kotoa ulos. Töissä toki ei hoitoalalla rannekelloa saanut käyttää, mutta siellä käytin sellaista hoitajan kelloa. Nyt kun olen eläkkeellä, en enää ole kelloa käyttänyt. Nyt siitä on patterikin loppu.
  Kaunis kello on tuo jonka esittelit ja sopii kyllä molemmille sukupuolille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, hoitajilla kello on siinä etutaskussa.
   Oi, sinä osaat hallita elämääsi ilman kelloa, se on oiva taito. Jos lähden ilman kelloa liikkeelle, niin kyllä minulla on tyhjä olo. Vaikka kännykässäkin on kello. Jotenkin on niin helppoa vilkaista kelloa ranteessa.
   Tuo on kyllä kiva kello. Käy niin kipparille kuin minullekin :)
   Kiitos Kristiina ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 6. Hieno kello, tykkäisin itsekin, joskin noin iso on vähän turhankin suuri kapeaan ranteeseeni. Kelloa käytän todella harvoin nykyään enää. Ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mummo! Olen samaa mieltä kanssasi, että näin iso kello on liian iso kapeaan ranteeseen. Omaani tuntuu tämä isompi kello istuvan hyvin. Ja ajankin näkee paremmin :)
   Ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 7. Hieno lahjavalinta!
  Olemme molemmat kelloihmisiä. Miehellä on kello päivät ranteessa, minulla vain, kun lähden kotoa. Käytössä oleva rannekello on Easy Reader eli latautuu itsestään. Laatikosta löytyy pari vanhaa ja toimivaa rannekelloa sekä työaikojen kaulakello. Laatikosta löytyy myös miehen upea isältään saatu taskukello vitjoineen.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Marjatta!
   Sieltäpä löytyi todellisia kelloihmisiä :) Löytyy rannekelloja, kaulakelloa ja miehelläsi on isältä peritty taskukello vitjoineen. Siinä on oikeaa vanhanajan tunnelmaa - kello on siirtynyt isältä pojalle. Se on varmaan upea ajannäyttäjä.
   Mukavaa viikonloppua <3

   Poista
 8. Onpas todella tyylikäs kello! En ole kello-, enkä kylläkään koruihmisiä :D Rannekorua käytän joskus, mutta usein tulee tunne että sekin on "tiellä" ja jään siitäkin kiinni milloin mihinkäkin ( olen sen mittainen, että usein jää puserojen väljistä hihoista oven kahvoihin kiinni! ). Mutta olen kyllä miettinyt älykelloa, joka siis olisi samalla aktiivisuusranneke. Sellaisen aion jossain vaiheessa hankkia ja opetella käyttämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Salka! Vai on rannekorukin sinulla "tiellä". Tämäpä olikin mukava testi. Toiset ovat kelloihmisiä, toiset koruihmisiä ja toiset eivät käytä kumpiakaan.
   Minulla on aktiivisuusranneke, mutta alkuinnostuksen jälkeen en sitten jaksanut sen kanssa touhuta. Tavallinen kello on aina valmiina, eikä siinä ole koskaan akku tyhjä.
   Älykelloa olen katsonut myös, mutta koska aktiivisuusrannekkeenkin kanssa "väsyin", niin tuskin hankin itsellleni. Mutta sinun voisin ajatella älykelloa käyttävän.
   Mukavaa viikonloppua Salka!

   Poista
 9. Kaunis kello! Muutama vuosi on ehtinyt vierähtää, kun olen viimeksi rannekelloa pitänyt... ja koruna niitä käytin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marru! Sinä taisit siirtyä kännyköitten myötä pois rannekelloista. Koruna käytit! Rannekello on kyllä niin ihastuttava koru. Minun lempparikoruni :)
   Mukavaa viikonloppua, Marru <3

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ritva! Tämän kello on yksinkertaisen kaunis.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 11. Tunnustan etten taida olla juurikaan perinteisen kellon ystävä sillä mulla on älykello ja koruna kelloriipus joita käytän. Perinteisiä kelloja omistan mutta enää osaa käyttää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älykello on vienyt perinteisestä kellosta voiton, niin voi joskus käydä. Myönnetään, että älykellossa on enemmän ominaisuuksia :) Kelloriipus on kaunis koru.
   Kiitos kivasta kommentista. Mukavaa viikonloppua, Maiccu <3

   Poista
 12. Tyylikäs kello! Kelpaa antaa miehelle lahjaksi, ja malli sopii kivasti myös naisen ranteeseen.
  Olin aiemmin kovastikin rannekellon ystävä, mutta niin vain kännykkäkauden myötä tuli luovuttua siitä. Työ on asettanut välillä rajoitteena kellon pitämiselle, välillä sitä taas tarvitsisi. Muistelen ostaneeni miehelleni viimeksi kellon vuosia sitten Italian matkaltamme, tosin eipä hänkään kelloa vakituiseen käytä. Oma lempirannekelloni taitaa majailla autuaasti jossakin kaapin perällä...

  Suloista viikonloppua Tuula♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Kiva kun pidit lahjavalinnastani. Itseänikin siinä ajattelin :)
   Toiset voivat käyttää työssä kelloja, toiset taas eivät. Kännykkäkauden alussa kuulemma oli ihan notkahdus, kun ihmiset siirtyivät katsomaan kelloa kännykästä. Minä en koskaan sitä oppinut :)
   Ja sinun lempikellosi on jossakin kaapin perällä, voi kelloa :)
   Kiitos kivasta kommentista ja suoista viikonloppua, Hannah <3

   Poista
 13. Tyylikäs kello. Itselläni on aina rannekello, en osaa ilman ollakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisa! Siellä on taas kelloihminen. Minä en myöskään osaa olla ilman rannekelloa. Muita "koruja" en sitten niin kaipaakaan.
   Mukavaa viikonloppua sinne toiseen rannikkokaupunkiin!

   Poista
 14. Ihana kello <3 On se kivaa, ettei sentään kelloista olla luovuttu kännykän myötä. Mukavaa päivää Tuula <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Musta kello valloitti. Minä olen samaa mieltä kanssasi, ihanaa kun kelloja käytetään. Ja ne ovat kuin asusteita tänä päivänä.
   Mukavaa alkavaa viikkoa Tiia <3

   Poista
 15. Olen ehdottomasti kelloihminen. Olo on alaston, jos kello on jäänyt kotiin. Krhhmm, kelloja löytyy useampaan lähtöön. On eri väristä ja eri tyylistä. Yhdistän kellon myös rannekorun kanssa eli "romu" ranteessa ei tekemistäni hidasta : ) Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä löytyy kelloihmisiä lisää :) Minulla on ihan samanlaisia tuntemuksia, jos kello jää kotiin, on alaston olo. Minulla on usein myös kellon kanssa rannekoru. Ne sopivat kivasti yhteen.
   Kiitos paljon Tiina kivasta kommentistasi ja minä jo toivottelenkin mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 16. Molemmat mieheni kanssa ollaan oltu aina kelloihmisiä. Ja nimenomaan isojen kellojen. Muistan pitäneeni jo teininä isän kelloa hihan päällä, kun ei se muuten olisi pysynyt ranteessani (joka on edelleen onnettoman kapea ;)). Nyt löytyy useampia naisten isompia malleja ja toimivat tosiaan rannekorun sijaan.
  Vinkki teille: samanlaisten tuulipukujen sijaanhan voisitte hankkia samis-kellot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kelloihmisiä lisää. Ja isot kellot ovat just niitä oikeita. Isän kello on ollut sopivan kokoinen... ja kello sopii hihan päällekin. Kello on kuin koru ja samalla ajannäyttäjä.
   Hauska vinkki: parit tunnistaisi samanlaisista kelloista :D Mikä ettei? Paitsi silloin olisi yksi kellomalli vähemmän.
   Kiitos mainiosta kommentistasi Celia ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 17. Vastaukset
  1. Kiitos Sussi! Sitä tuo kello on.
   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig