MOMENTS OF MY LIFE

KAHVIHETKI SAARIMÖKILLÄ


Yhteistyö Crema.fi

Minä olen kahvin ystävä. En kuitenkaan litki kahvia monta kupillista pitkin päivää, vaan haluan juoda juuri keitettyä tuoretta kahvia. Juon kahvia noin 2-3 kupillista (mukillista) päivässä. 

Minulla on ollut kauan aikaa sitten pressopannu, se oli lasinen. Sillä sai tehtyä ihanaa kahvia. Jossakin muutossa lasinen pannu särkyi eikä tullut hankittua uutta pressopannua. Minä onnekas sain nyt blogiyhteistyön kautta  itselleni uuden pannun. Ja millaisen pannun... 


Tämä on kaunis ja tyylikäs pressopannu (Grunwerg). Pannu on kestävä, sillä se on ruostumatonta terästä ja se on samalla myös termoskannu. Tämä minun pannuni on yhden litran pannu. Näitä löytyy myös koossa 0,6 litraa ja 0,8 litraa. Pannun voi pestä astianpesukoneessa. Osat on helppo irrottaa ja puhdistaa. Ja niin se on, että puhdas pannu takaa hyvänmakuisen kahvin. Plussaa: pressopannua voi käyttää myös teepannuna.




Olen käyttänyt pannua nyt saarimökillä, mutta kun mökkikausi päättyy, niin pressopannu tulee mukaan kaupunkikotiin. Pressopannu on niin upea, että sen voi nostaa pöydälle kahvittelun ajaksi.

Laitan tähän ohjeen, miten pressopannua käytetään:

Pannun pohjalle laitetaan jauhettu kahvi (suodatinjauhatusta hieman karkeampi jauhatus) ja päälle kaadetaan kuuma vesi (92-96 astetta) Minä käytän vedenkeitintä veden keittämiseen. Sekoita ja anna seistä 4 minuuttia. Paina tämän jälkeen purut pohjaan sihdin avulla.
Helppoa! Ja hyvää! Muuten, pressopannu kannattaa lämmittää ensin kuumalla vedellä, silloin kahvi pysyy paremmin lämpimänä.

Koodilla: TUULASLIFE18 saa -15 %:n alennuksen kaikista Crema.fi:n käsikäyttöisistä kahvivälineistä:  linkki .  Alennus on voimassa 30.9.2018 asti.


Ja pressopannu tarvitsee hyvän kahvin seurakseen. Minä halusin maistaa Crema Royalty Blend kahvia. Sitä on saatavana 250 gramman pussista jopa kolmen kilon pussiin kahvia. Enkä pettynyt. On miellyttävän pehmeää kahvia. Luinkin noita kahviarvosteluja, tämä on monien suosikkilaatu. Tässä yksi kommentti: "Capuccino tai espresso - sopii kumpanakin. Kuninkaallista makua ja hinta kuitenkin kohdallaan." Huom. Minä juon kahvini lattena. 


Crema.fi on Suomen monipuolisin kahvin erikoiskauppa verkossa. Valikoimasta löytyy yli 100 laatukahvia - italialaisista espressoista pienpaahtimokahveihin. Sekä kaikkea kahvin ja teen valmistukseen. Suosittelen uppoutumaan Crema.fi:n kahvilaatuihin, sillä kaikista normaalihintaisista kahveista saa myös -15 % alennuksen koodilla TUULASLIFE18, linkki löytyy täältä: Crema.fi - kahvit  / Alennus on voimassa 30.9. 2018 asti. 



Ja nyt kahvittelemaan! 

Kiitos Crema.fi kivasta yhteistyöstä.

- Tuula 


Tuula's life -blogia voit seurata myös Facebookin, Instagramin, Pinterestin, Twitterin ja Bloglovinin kautta


34 kommenttia

  1. Ompa tosiaan kaunis pressopannu. Tuon kehtaa tosiaankin nostaa kahvipöytään. Tämä voisi olla hyvä lahja miehelleni, joka tykkää vahvasta kahvista. Itse juon kahvini myös lattena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka olin nähnyt kuvia pressopannusta, niin silti se yllätti kauneudellaan. Pressokahvien määräkin yllätti minut. Tuo Crema.fi on oikea kahvinjuojien paratiisi :) Hieno lahjaidea.
      Latte on lempeä herättäjä :)
      Kiitos Krisse ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  2. Lasisissa pressopannuissa on just se huono puoli, että jos haluaa nautiskella vaikka vapaa-aamuna hitaasti aamupalan ja tekee sen jälkeen mieli vaikka toista kupillista, on se auttamattomasti jäähtynyt jo pannuun. :( Ihan loistava tämä termospresso. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teräksinen pressopannu on hieno keksintö. Mutta tekee yhtä hyvää kahvia kuin lasinen pressopannu.
      Ja on kaunis katsella vaikka aamiaispöydässä :)
      Kiitos Jonna ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  3. On kyllä todella kaunis pannu. Meilläkin oli ensimmäisessä kodissa sellainen lasinen pressopannu, mutta samoin kävi sille kun teidän pannulle, posahti mokoma rikki.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pressopannun muotoilu ja kiiltävä teräs tekevät pannusta kauniin ja tyylikkään. Ja pannu tekee niin raikasta ja hyvää kahvia. Ja tämä pannu kestää, ei "posahda" niinkuin lasipannut.
      Kiitos kaunis Outi ja tässä vaiheessa toivotankin sinulle jo mukavaa uutta viikkoa <3

      Poista
  4. Kaunis ja kätevän näköinen!
    Täältä löytyy kahvinkeitin, lasinen espressopannu, mutteripannu ja uusi-vanha pannu odottelee viileitä ilmoja että voi uuden kodin puu-uunin lämmittää ensimmäistä kertaa että saa keitettyä perinteiset pannukahvit. Tuollanen termospannu ei olisi ollenkaan hullumpi, usein se kahvi ehtii lasten aamupuuhien ohella jäähtyä.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä niitä erilaisia kahvinkeittimiä löytyy. Jokaisella niistä taitaa olla paikkansa ja aikansa. Puu-uuni ja perinteiset pannukahvit - se kuulostaa mainiolta yhdistelmältä. Minulle tämä teräksinen pressopannu oli ihan uusi juttu ja nyt tutustuttuani paremmin tähän pannuun, niin hyväksi olen todennut. Ja minusta on niin kiva ottaa tämä kaunis kannu aamiaispöytäään :)
      Olipa kivat terveiset Ahvenanmaalta! Kiitos kommentista!

      Poista
  5. onpa kaunis pannu!
    Olen juuri siirtynyt pressopannuun, ja kylläpä vain sillä tuleekin maukasta kahvia!
    Pannun puhdistamiseen en vielä ole keksinyt vaivatonta keinoa; siis lähinnä siihen, kuinka kosteat purut saisi parhaimmin pois pannun pohjalta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marika!
      Sinäkin olet siirtynyt pressopannuun. Se taitaa tehdä uutta tulemistaan. En ole kokenut ongelmana kosteitten purujen poistoa pannun pohjalta, ehkä tästä teräksisestä pannusta purut saa pois helpommin. Muuta en keksi.
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

      Poista
  6. Täällä myös pressokahvista tykkäävä! Rakastan tuoretta, vahvaa kahvia kuumalla maidolla (cafe au lait). Nykyisin pääasiassa kauramaidolla (Juustoportilla on gluteeniton sellainen). Antaa pikantin lisän :)
    Upea pannu - sopisi hyvin rauhallisen aamun tähtihetkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pressokahvin ystäviä näyttää olevan paljon. Pitääpä joskus kokeilla cafe au lait'ia kauramaidolla, ihan tuon pikantin lisän takia. Olen tosi tykästynyt tähän pannuun, se taitaa tulla kotiin ennen kuin mökkikausi päättyy :)
      Kiitos Celia ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  7. Kaunis pannu ja täydellinen tuo termosominaisuus!
    Eikä kyllä yhtään hitaampi kuin kahvinkeitin. Kiitos kun vinkkasit myös noista kahvivaihroehdoista. Kokonaisuus on loistava lahjaidea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä sen sanoit - pressopannu ja hyvä erikoiskahvi, siinä on loistava lahjaidea.
      Minä kun vielä tykkään metallinkiillosta, niin tuo pannu on niin kaunis omalle silmälleni :)
      Crema.fi:ssä on tosiaan kymmeniä eri kahvilaatuja, sieltä varmasti löytyy mieleinen maku jokaiselle.
      Kiitos Kati hyvästä kommentistasi ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  8. Hienosti esitelty, melkein tulee tuoreen kahvi ruudun läpi! Täydellinen lahja kahvinystävälle ja kauniskin vielä. Päädyin kuule tätä kautta toviksi Creman sivuille, olen haaveillut omasta kahvimyllystä jo pitkän aikaa, nyt pitää tutustua noihin malleihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli <3
      Tuota yritinkin - saada tuon tuoreen kahvin tuoksun linjoja pitkin :)
      Nyt kun näitä kommentteja luen, niin vasta tajuan tuon pointin, tämä pressopannuhan on todella täydellinen lahjaidea kahvinystävälle. Ja Creman sivut ovat kuin paratiisi kahvin ja teen ystäville. Sinä haaveilet kahvimyllystä, se sopii hyvin mainion kokkaajan keittiöön.
      Kiitos kivasta kommentistasi Heli ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  9. Näyttää aivan ihanalta <3 Ihmettelin, kun olen kadonnut kirjautuneista lukijoistasi johonkin. Liekkö olisi taas bloggeri temppuillut :)
    Mukavaa viikkoa Sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaan kaunis pannu. Sen muotoilu on niin sympaattinen.
      Ihanaa, kun kirjauduit takaisin. Olen mielissäni. Blogger välillä tekee temppujaan.
      Kiitos Hillevi ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  10. Onpas kaunis pannu! Itse en juo kahvia, paitsi kylmää lattea ja kahviloissa "makukahveja"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kannun muoto on sympaattinen ja kaunis. Minä muuten join tänä kesänä ensimmäistä kertaa jäälattea. Se maistui mainiolle kuumalla kelillä. Joten ymmärrän tuon kylmän latten :)
      Kiitos Mini ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  11. Hienot kuvat ja tuo pannu näyttää oikein kivalta:) Mukavaa alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivikki! Tuo pannu on tyylikäs ja sympaattinen. Aika kiva yhdistelmä. Ja kahvi maistuu siinä hyvältä.
      Mukavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  12. Tuo on kyllä tyylikkään näköinen pressopannu. Tuollaisen ottaisin mielelläni keittiöön, niiden lasisten ulkonäöstä en niin välitä. Pitääpä tutustua tähän tarkemmin, sillä tilan puutteen vuoksi olen harkinnut kahvinkeittimen siirtämistä varastoon ja siirtyväni pressopannuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle kävi niin, että ihastuin heti tähän ruostumattomaan pannuun. Lasipannut jäivät taa. Tämä on kaunis keittiössä ja pöydälläkin. Tuo Crema.fi on oikea kahvien ja kahvivälineitten taivas. Sinne kannattaa suunnata :)
      Kiitos paljon Annukka ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  13. Vastaukset
    1. Eikö vain. Ja tekee hyvää kahvia.
      Mukavaa uutta viikkoa sinulle, Sussi <3

      Poista
  14. Onpas hieno pannu. Täytyypä myöntää, että en ole espressoa kokeillut tehdä.

    Kivaa viikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä pannusta tykkään. On oiva espresson teossa :)
      Kiitos Tuulanneli ja mukavaa uutta viikkoa sinulle <3

      Poista
  15. Onpa kaunis pannu. Minäkin teen pressokeittimellä ja muttepannulla kahvia. Suodatinkahvia en juurikaan juo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun olen tehnyt pressopannulla kahvia, niin tuo suodatinkahvi ei oikein enää maistu.
      Tällä pannulla on ilo tarjoilla kahvit.
      Kiitos Pilvi ja mukavaa viikkoa sinulle <3

      Poista
  16. Pressopannu on aivan ihana. Pitääpä ostaakin kotiin lisää kahvijauhetta sitä varten. Maistuu niin hyvälle kiireettömänä lauantaiaamuna villasukat jalassa. <3 -Katta /Arki(paska)ruokaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pressopannu on kyllä silmän ilo :) Ja sen kanssa kahvin tekeminen on helppoa ja mukavaa. Kiireetön lauantaiaamu sopii hyvin pressoiluun. Ja ne villasukat :)
      Kiitos Katta ja mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Pressopannu on kerännyt paljon kehuja. Tyylikäs, kaunis ja sympaattinen ovat sanat joilla sitä on kuvattu. Lisään vielä, ja ihana pannu tehdä kahvia.
      Kiitos Maiccu ja mukavaa viikkoa <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig