MOMENTS OF MY LIFE

MATKA TALLINNAAN SILJA EUROPALLA


Happy me! Viime viikolla sain olla mukana upealla blogimatkalla Helsingistä Tallinnaan. Iltalaivalla Silja Europalla lähdettiin,  laivassa yövyttiin  ja seuraava päivä vietetiin kauniissa, keväisessä Tallinnassa. Tämän ihastuttavan matkan mahdollistivat TALLINK, Visit Tallinn ja 40+ blogit.

Ja sitten menoksi. Tallink Silja Linen viestintäjohtaja Marika Nöjd ja risteilypäällikkö toivottivat meidät bloggaajat tervetulleiksi shampanjan ja pienen suolaisen syötävän kera laivan kokousosaston VIP-huoneessa. Mukana oli iloinen joukko nelkytplusboggaajia, Beach house kitchen, CasamimiblogTiia - Minäkö keski-ikäinen,  Kristallikimara,  Tuulanneli,  Saaran lautasellaSutkautuksia ja  Sydämellä tehtyä  -blogit.





Ja meille oli vielä järjestetty arpajaisetkin. Neljä bloggaajaa pääsi kauneushoitolaan testaamaan erilaisia hoitoja. Manikyyriiä pääsi yksi testaamaan ja samoin pedikyyriä. Ja kaksi onnekasta pääsi selkähierontaan. Minua ei onnetar tällä kertaa suosinut. Mutta ilolla soin voitot muille. Kaikki arvonnan voittajat olivat hoitojen jälkeen todella tyytyväisiä. Ja selkähieronta keräsi suuret kiitokset. Ja kuulimme, että kampaajallakin voi käydä. Risteilymatkalla voi todella hemmotella itseään.



Meillä oli käytössä uudistetut Deluxe -hytit.  Niissä oli isot erkkeri-ikkunat ja kauniisti sisustetut, avarat tilat. Tunsin itseni prinsessaksi isossa ja viihtyisässä hytissäni. Hintatietoa: Deluxe -hytin voi saada jopa 149 eurolla kahdelle Premium -aamiaisineen. Ja minibaari on käytettävissä tuohon samaan hintaan. 

Olen kerran aikaisemmin ollut syömässä Tavolata -ravintolassa Baltic Princessilla.  Ja samainen, herkuistaan tunnettu italialaisravintola löytyy myös Silja Europalta. Sinne siis joukkomme suunnisti seuraavaksi.


Tavolata on sisustettu lämpimin värein - ferrarinpunaisella. Ja kun bloggaajat ovat paikalla, niin kamerat käyvät...


Minä valitsin alkuruuaksi paahdettua vihreää parsaa ja Bresola -härkää. Annoksessa oli myös 66 Celsiusasteinen kananmuna, ensimmäisen kerran elämässäni tutustuin molekyyligastronomiaan. Ja italialainen foccaccia -leipä kuului annokseen. Olipa onnistunut valinta!


Ei tullut annoskateutta vaikka naapuri valitsikin alkuruuaksi yhden suosikeistani eli yrteillä ja tomaatilla maustettua Buffalamozzarellaa. Kyllä maistui tuo oma annokseni yhtä hyvälle. Hyvillä mielin uskallan suositella kumpaakin.


Lammasruuat tuovat minulle aina mieleen Irlannin aikani. Siellä opin syömään lammas- ja karitsaruokia. Ja yleensä otan mielelläni lammasta, jos sitä on tarjolla. Ja Tavolatassa oli! Paahdettua lampaankareeta ja mustaa valkosipulia, jota en ollut ennen maistanut. Lampaankare oli mureaa ja suussasulavaa ja musta valkosipuli makeaa. Ja nuo maut sopivat hyvin lempeän punaviinirisoton kanssa. Kerrassaan mainio kokonaisuus!


Ja pöydässä syötiin myös paahdettua lohta, proseccokastiketta ja perunakasvissalaattia. Tämä olisi ollut valintani, jos lammasta ei olisi ollut.


Suurin osa meistä valitsi jälkiruuaksi valkosuklaasemifreddoa, raparperipaistosta ja mansikkasorbettia. Miten se Kismet -mainos menikään. On niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Pöytäseurueemme nautti hiljaisuuden vallitessa tätä ihanaa dolcia. Se kertoo paljon se :) 


Kuvassa ihanat blogikollegani Tiia (Minäkö keski-ikäinen -blogi) ja Taru (Sutkautuksia -blogi). Tämän huikean illallisen päätteeksi sopivat niin hyvin Tiian sanat: "Nyt mentiin vatsan ehdoilla." Kiitos Tavolata supermaukkaasta illallisesta! 

Ja aamulla Tallinnaan. Seuraava postaukseni onkin sitten Tallinnasta ja vanhasta kaupungista. Minusta on niin ihana astella noita mukulakivikatuja ja katsella suojaisia sisäpihoja ja käydä Toompean mäellä ihailemassa punaisia kattoja. Tulethan mukaan kierrokselle.

- Tuula 


Iso kiitos Visit Tallinn,  Tallink Suomi ja 40+ -blogit - on ollut todella upeeta! 
Matka jatkuu... 


46 kommenttia

  1. Olipa ihanan herkullisen näköisiä kuvia! Tuo parsa-annos etenkin näytti todellakin hyvältä. Ja hytti niin houkuttelevan näköinen myös. Teillä oli varmasti ihana reissu :)

    Mukavaa pääsiäisviikkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo parsa-annos oli hyvä valinta! Parsa on ihanaa kevätruokaa. Tuolla hytissä olisi enemmänkin voinut viettää aikaa, vaan ohjelmaa oli. Mutta oli siellä hyvä nukkua ja aamulla ihailla vielä hetki merta ja Tallinnan satamaa ennen Tallinnaan lähtöä.
      Kiitos paljon Tuula <3 Reissu oli ihana.
      Mukavaa pääsiäisviikkoa myös sinulle!

      Poista
  2. Onpa tyylikkäät hytit!

    Toissa päivänä juuri muuten söin Tavolatassa Silja Symphonylla tomaatti-bufalamozzarellsalaattia ja lampaankareeta. Oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa hyteissä todella viihtyi. Olisi siellä ollut pidempäänkin :)
      Herkutellut olet sinäkin ihaninen Tavolatan herkkujen parissa. Ne ovat taivaallisen hyviä.
      Kiitos Lumo ja mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle!

      Poista
  3. Yhdyn samoihin ajatuksiin että on mukava käydä toisten bloggaajien silmin ja korvin katsomassa kivoja postauksia :) Hetken olin taas tuolla ihanalla reissulla ♥ Kiitos seurasta, oli erittäin mukava tutustua, toivottavasti pian uudestaan :)
    Suklaisen makoisaa pääsiäisviikkoa!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli meillä tosiaan loistoreissu kaikkine hienoine kuvioine ja kohteineen. Ja upeine ruokineen. On tosiaan kiva käydä muitten blogeissa katsomassa "samoja" tunnelmia.
      Kiitos myös sinun seurastasi. Olit valloittava persoona.
      Näkemisiin ja suklaista pääsiäisviikkoa sinnekin <3

      Poista
  4. Ihanan näköisiä ruokia :) Nälkähän tässä tulee! Minä niin tykkään Tallinnasta, lähtisin ihan hetkenä minä hyvänsä käymään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania ruokia todellakin ja tuli syötyä enemmän kuin heikot jalat kantavat :)
      Tallinna on satumainen kaupunki. Minä myös viihdyn hyvin kaupungin tunnelmissa.
      Kiitos Anu ja mukavaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  5. Nyt tuli sitten nälkä, aamupalasta oli jo sen verran aikaa. :D :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokakuvat ovat kyllä niitä parhaita näln tuojia:)
      Kiitos Jonna ja mukavaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  6. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa - mikä ilo & riemu olikaan tällä hemmottelumatkalla! Tallinnaan on päästävä kesällä uudestaan : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana hemmottelumatka on takana. Ikimuistoinen. Meillä oli lystiä!
      Tallinna on monien tarinoitten kaupunki ja kesällä kauneimmillaan. Sinne uudelleen.
      Kiitos Heli aurinkoisesta seurastasi ja mukavaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  7. Upeita ruokia, ihana hytti ja mahtavaa seuraa. Kuulostaa onnistuneelta risteilyltä.
    Mukavaa viikkoa Tuula ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin näin. Kaikkea noita tarjosi Silja Europa. Ja tuo hytti oli hienoin laivahytti, jossa olen yöpynyt kuin pieni, tyylikäs olohuone!
      Kiitos Outi-ihana ja mukavaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  8. Mahtava postaus ja kiitos parhaimmasta reissuseurasta meillä oli niin kivaa. En vieläkään muista miten sen vatsahommelin sanoin, mutta jotain sinnepäin. ihanaa uutta viikkoa Tuula💛💖💛

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tiia! Meillä oli loistavaa seuraa ja huumorinkukkia viljeltiin! Ja mitkä puitteeet! Minäkin tuohon juttuun laitoin tuon lauseen sinne päin... vatsasta kuitenkin oli kyse :)
      Ihanaa pääsiäisviikkoa ja muis <3

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Kiva kun olen saanut kuvattua tuon niin, että näyttää hienolta. Ja sitä se oli hienoa, hauskaa ja herkullista :)
      Kiitos Sussi ja hyvä pääsiäisviikkoa!

      Poista
  10. Ihanasti olet herkut taltioinut, ja ihanat Tiia ja Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuija... nuo herkut oli helppo taltioida, ne olivat kuin taideteoksia.
      Sain luvalla laittaa Tiian ja Tarun kuvan tänne. Iloinen meininki välittyy jo heistäkin.
      Ihanaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  11. Onpa tosiaan ihanat hytit! Ihan toista kuin ne perusmallin kahdella kerrossängyllä ja ahtaalla välitilalla varustetut :). Voisin ilokseni vaikka vaan loikoilla tuolla ja tuijotella valoisan ikkunan läpi merelle.

    Ja olipahan melkoisen makoisan näköiset sapuskat myös. Mun alkupalavalinta olis ollut täsmälleen sama kuin sulla. Parsa vaan on niin kertakaikkisen parasta.

    Kivat kuvat kivasta reissusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo hytit olivat ihanat. Samaa minäkin ajattelin, että tätä risteilyäkin saisi kestää pidempään, tuolla hyteissä viihtyi. Mutta olipahan Tallinnakin ihana.
      Sapuskat olivat kyllä viimeisen päälle. Ja parsa on herkkua sielläkin. Ihana kevätruoka.
      Kiitos Annukka kivasta kommentistasi ja iloista pääsiäisen odotusta!

      Poista
  12. Todella kiva postaus :)

    Kiitos Tuula aivan loistavasta matkaseurasta! Meillä oli aivan upea hemmottelureissu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuula!
      Loistava reissu, loistava seura! Ja hemmottelu on aina ihanaa :)
      Olit valloittavaa seuraa, kiitos!

      Poista
  13. Tämä oli ihanasti kuvailtu, reissu vaikutti tosi kivalta! <3 Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Katja! Ihana reissu, ihana seura ja ihana laiva. Meillä kaikilla oli niin mukavaa :)
      Ihanaa pääsiäisviikkoa Katjalle ja perheelle!

      Poista
  14. Heissan Tuula, juuri sain oman postaukseni ulos ja piti tulla sitten vilkaisemaan matkaamme sinun silmin. Ja todellakin meitä kohdeltiin kuin kuninkaallisia, enpä ole ollut näin upealla risteilyllä aiemmin ja ne ruuat, voi mitä herkkuja. Ihan uber ihanaa oli tuo oma de lux hytti....aaah, tahtoo uudelleen reissuun. Mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttääkseni erään filosofin sanoja: "Elämä on laiffii." Niin sitä se oli ihanaa laiffii laivalla. Ja tuo Deluxe -hytti tarjosi upeaa ylellisyyttä. Ja ne kaikki herkulliset ruuat, oolalaa! Tuonne minäkin haluan palata. Kiitos kivasta seurastasi, ihanainen Sari <3
      Mukavaa pääsiäisviikkoa!


      Poista
  15. Hienonnäköistä...ruuat ja kaikki =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli loistava paketti. Ihastuttava kokonaisuus hytteineen, ruokineen kaikkineen.
      Kiitos Satu ja mukavaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  16. Oo-la-laa mitä herkkuja Tavolata on taas tarjonnut! Silmäni syövät niitä täällä ruudun toisella puolella. Joskus laivamatkalla kannattaa hemmotella itseään ja ottaa vähän parempi hytti. Selkähieronta voisi olla mukava lisä hemmotteluun...

    Odotan jo mielenkiinnolla sinun Tallinna postaukselle jatkoa.
    Mukavaa alkanutta pääsiäisviikoa Tuula :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavolatan herkut ovat parhautta! Sinne taas joskus. Tuo hytti oli ihastuttava, uusittu ja sisustettu kokonaan, siellä viihtyi. Tiia oli selkähieronnassa ja oli tosi tyytyväinen. Mietin itsekin, että sitä kannattaa joskus laivalla kokeilla.

      Tallinna -postaus vielä vähän antaa odottaa, mutta tulossa on jossakin vaiheessa.
      Kiitos Marjo <3 ja mukavaa pääsiäisviikkoa myös sinulle!

      Poista
  17. Aivan ihana matka ja kauniit kuvat olit saanut otettua:) Kyllä meillä oli niin mukavaa:) Kiitos vaan seurasta ja jutteluhetkistä!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matka oli kyllä huippu! Kaikki onnistui niin täydellisesti. Ja uusia jänniä kokemuksia tuli reppuun. Ja meillä oli niin mukavaa. Kiitos sinulle myös kivasta seurasta ja mukavista juttelutuokioista.
      Kiitos Minna ja mukavaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  18. Mums mitä herkkuja ja vielä ihan parhaassa seurassa!
    Olisipa joskus mukava päästä mukaan jollekin 40+ -retkelle,
    mutta tuntuu, että olen töissä aina kun jotain kivaa olisi
    tarjolla.

    Iloista pääsiäisen aikaa! Joko meinaatte korkata mökkikauden?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana ruoka ja valloittava seura, se tekee näistä hetkistä ikimuistoisia.
      Voi, kun joskus sinullakin työvuorot onnistuisivat niin, että pääsisit nauttimaan 40+ retkistä. Minä olen saanut olla muutamalla ja ne ovat olleet kyllä niin huippuretkiä.
      Mökkikausi on korkattu, tosin siellä ei olla oltu vielä yötä. Päiväretkiä tehty.
      Iloista pääsiäisen aikaa myös sinulle!

      Poista
  19. Sinulla vaan reissua riittää. Ihania herkkuja, nyt alkoi tehdä mieli kevätparsaa. Kiva kuulla, miltä näyttää Tallinnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä reissuja on ollut ihan kivasti, olen siitä todella iloinen.
      Ihania herkkuja tosiaan ja parsa napsasi kivasti suussa, on se niin hyvää. Nyt pitäisi kohta ottaa tuo Tallinna -moodi päälle ja lähteä sinne "mukulakivikaduille".
      Kiitos paljon Ansu ja mukavaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  20. Täällä uusi blogin pitäjä kuin Liisa Ihmemaassa :) Huikeen kivalta näyttää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten mukavaa. Uudet bloginpitäjät ovat aina tervetulleita blogiini. Kiva kun löysit tänne. Olen mielissäni. Tulen kurkkaamaan uutta blogiasi myös.
      Kiitos Kristiina ja mukavaa pääsiäisviikkoa!

      Poista
  21. Kyllä on taas teillä ollut upea reissu!
    Silmät söisi enemmän kuin vatsa vetäisi:)
    Hytti on todella viihtyisän oloinen. Tallinnassa on tullut usein käytyä ja toukokuussa lähdetään parin ystävän kanssa pariksi yöksi sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ollut! Todella upea reissu. Silmät söi! Nuo annokset olivat kuin taideteoksia. Nyt pitäisi ottaa vähän kurinpalautusta. Kilojakin kun tuli.
      Aivan ihana hytti, niin kauniit värit. Siellä viihtyi.
      Ja Tallinnan matka on sinullakin lähellä. Toukokuussa siellä on jo kaunista, luonto on puhjennut vihreyteensä.
      Jos en silloin huomaa sanoa, niin toivottelen jo nyt kivaa Tallinnan-matkaa!
      Kiitos Hanne ja ihanaa pääsiäisen odotusta!

      Poista
  22. Teillä oli kyllä taas niin hieno matka.Ja nuo hytit,upeat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana matka ollut ja niin mielenkiintoisia juttuja oli matkalla. Kirjoittelen niistä lisää pikkuhiljaa.
      Ja noissa hyteissä olisi kyllä risteillytkin pidempään :)
      Kiitos paljon Jael ja mukavaa pääsiäisen odotusta!

      Poista
  23. Saat laivamatkailun näyttämään houkuttelevalta. Hytti on huippuhieno. Te onnekkaat! 💫 Tuija

    VastaaPoista
  24. Kiitos Tuula toivotuksista! Innolla odotan meidän reissua keväiseen Tallinnaan😊

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig