MOMENTS OF MY LIFE

OOPPERAA, PIZZAA JA JUHLAKAKKUJA TYYLIKKÄÄSTI


Hyvä ruoka on aina pienen aarian arvoinen!
Pizza on juhlaa, kakut ovat juhlaa ja ooppera se vasta juhlaa onkin.

Näin luki kutsussa, joka kutsui meitä median edustajia (lehdistöä ja bloggaajia) Oopperataloon Helsinkiin tällä viikolla. Kutsujana oli Dr. Oetker Oy, jonka Ristorante-pizzat saapuivat Suomeen 20 vuotta sitten ja valloittivat tämän maan. Hurmaavan juhlan järjesti Dr. Oetker 20-vuotiaalle ja myös uusille keväällä kauppoihin tuleville juhlakakuille. Ei paikka olisi voinut  juhlavampi olla kuin upea Oopperatalo. Eikä tilaisuus tyylikkäämpi. 




Meidät toivotti tervetulleiksi Dr. Oetkerin Suomeen perustanut ja nykyäänkin toimitusjohtajana toimiva Pirkka Peltoniemi.

Vuonna 1997 elettiin markka-aikaa ja pizza maksoi 20 markkaa. Noista ajoista pizzan hinta ei ole juurikaan noussut. Parhaissa tapauksissa Ristorantea saa nykyään kaksi viidellä eurolla.

Suomen valloitus aloitettiin aikoinaan neljällä Ristorante-pizza vaihtoehdolla: Mozzarella, Speciale, Quattro Stagioni ja Vegetale. Nykyään on tarjoilla 18 erilaista Ristorante-pizzaa, jotka sisältävät myös nuo alkuperäiset pizzat. Oma ikisuosikkini on maittava Mozzarella -pizza. Mutta nyt maistoin näitä uusia makuja ja Ristorante Vegetale taisi nousta Mozzarellan rinnalle,  Mozzarella -pizzaa löytyy nykyisin myös gluteenittomana. Myös Ristorante Salame Gluteeniton maistui mainiolle.

Tilaisuudessa La Donna è Mobilen lauloi Kansallisopperan tenori Olavi Suominen. Ja pianisti soitti hienoa taustamusiikkia koko juhlan ajan: Myrskyluodon Maija, Speak softly love... 


Olen tarinoiden ystävä, joten minua kiehtoo tuo Ristorante -pizzan markkinointi. Kaikkialla maailmassa mainostetaan näitä pizzoja samalla tavalla. Filmauspaikat vain vaihtuvat. Jokainen varmasti muistaa televisiosta tämän mainoksen: Taustalla soi ihana Rigoletton La Donna è Mobile ja rakastuneet nainen ja mies syövät Ristorante -pizzaa kauniissa ravintolassa.


Tervehdysmaljana oli Honey Bubble Tea, siis niin hyvää!



Terveys ja hyvinvointi ovat megatrendejä maailmalla. Oli mielenkiintoista kuulla, miten pizzamarkkinat ovat näihin reagoineet. Ja todella ovat. Ristorante -pizzoissa on tänä päivänä 22 prosenttia vähemmän suolaa kuin 10 vuotta sitten. Ja kasvisvaihtoehdot ja gluteenittomat pizzat ovat osoittautuneet menestyksiksi.

Tuotepäällikkö Inari Marttinen kertoi uusista jälkiruokavaihtoehdoista ja pakastekakuista. 


Tänä keväänä maailman johtava elintarvikeyritys Dr. Oetker tuo Suomeen Euroopassa erittäin suositut suklaamousse- ja vadelmapakastekakut. Me pääsimme näitä herkkuja jo nyt maistelemaan, kuvassa Vadelma Mascarpone kakkua ja Mansikkajuustokakkua. Näistä saa kyllä herkulliset kakut helposti juhlapöytään.



Tämä suklaamoussekakku on kolmen suklaan makunautinto: valkosuklaa-, tummasuklaa- ja maitosuklaamoussea. Voi, ihanuutta!


Ja tämä juustokakku vei sydämeni ja kieleni :) Cheesecake New York Style. Tässä on paksu kerros pehmeää vaniljaista tuorejuustotäytettä herkullisella rapealla keksipohjalla. Niin hyvää ettei sanotuksi saa...


Ja kotiintuliaisia! Kuvassa suloisia minimunkkeja vadelmahillolla. Olen jo niitä kotona maistellut. Lämmitin mikrossa, mutta voi lämmittää myös uunissa. 


Aamu Oopperassa! Lämmin kiitos Dr. Oetker ja Oopperatalo, olipa tyylikäs ja herkullinen tilaisuus! 



Herkutteluhetkiä kaikille! 

- Tuula

36 kommenttia

  1. Italian opena tietenkin tykkään oopperasta ja kovsti pidän pizzastakin. Hienoa kuulla että terveellisempiä vaihtoehtoja on kehitetty. Voi kun vielä saataisiin kakkujen ynnä muiden suussa sulavien jälkiruokaherkkujen joukkoon sokerittomia vaihtoehtoja ! Läheisissäni on diabetes-ihmisiä ja niitä jotka karttavat sokeria.

    Teillä on ollut ihan fantastico tilaisuus; kaunista, arvokasta, tyylikästä - mutta kuitenkin viihtyisää. Italiassa ooppera on perinteisesti ollut kansanhuvi eikä vain hienostolle. Siitä riittää kaikille 💜❤️💚 Sallittakoon tähän päälle vähemmän hienostunut vizzi: La donna è mobile eli "nainen on huonekalu". (Heh heh)

    Kiitos upeasta postauksesta ja hyvistä vinkeistä ja infosta. Buon fine settimana ! Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä olet italian ope, loistavaa! Niin olen ymmärtänyt että ooppera on Italiassa kansanhuvi, pojat haluavat joko jalkapalloilijoiksi tai oopperaan laulamaan :) Nuo sokerittomat vaihtoehdot kakkujen ja jälkiruokaherkkujen joukkoon kuulostavat hyvältä vaihtoehdolta. Olisinpa huomannut tuolla kysyä.
      Tuo tilaisuus oli kyllä kaunis, herkullinen, tyylikäs ja niinkuin sanot viihtyisä. Musiikki oli lumoavaa, saatiin kuunnella niin italialaisia kuin kansainvälisiä sävelmiäkin.
      Mainio vitsi / vizzi, sinä italian taitajana ymmärrät nuo nyanssit :D
      Kiitos Rita kivasta kommentistasi ja hienoista huomioistasi.
      Buon fine settimana! Hyvää viikonloppua!

      Poista
  2. Fantastisen kauniita kuvia & mikä tapahtuma! Pizzan ja oopperan voi yhdistää näin tyylikkäästi. Dr. Oetlerin pizzoihin turvaudutaan muutaman kerran vuodessa, kun ei itse ehdi tai jaksa itse leipoa. Hauskaa tarjota näita uutuustuotteita makuraadille muutaman viikon päästä, sitä pientä juustokakkua maisteltiin jo ja varmasti nappaan kaupasta vierasvaraksi toistekin! Ihanaa lähestyvää viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Heli-Hannele! Todella hieno tapahtuma. Kaikki oli niin viimeisen päälle harkittua ja järjestettyä. Ihanat kattaukset ja ihanat herkut! Ja kaunis musiikki. Tyylikäs kombo!
      Minä aika usein olen noita mozzarella-pizzoja ostanut, niihin ei vain kyllästy. Tuo vegepizza alkoi nyt myös kiinnostaa. Minä tuota samaa ajattelin... tuo New Yorker juustokakku lähtee heti tarjoiluun, kun sitä kaupanhyllylle ilmestyy. Noita tuotteita on ilo tarjota. Ja kun minä en ole edes jauhopeukalo, niin näihin uutuuksiin oli kiva tutustua.
      Ihanaa viikonloppua! Buon fine settimana!

      Poista
  3. Upea tilaisuus kertakaikkiaan ja niin oli vatsa täynnä suolaista, makeaa ja kulttuuriakin. Mukavaa loppuviikkoa sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upea tilaisuus, täällä toistan samaa. Ihanat herkut ja ihana musiikki ja ihana miljöö.
      Kaikki oli viimeisen päälle!
      Kiitos Sari! Ihanaa viikonloppua! Buon fine settimana!

      Poista
  4. Niin upea tilaisuus ja ooppera on vienyt sydämeni totaalisesti jo vuosia sitten. Dr Oetkerin pizzat ovat ainoita valmispizzoja, joita ostan :) Suosikkini on mozzarella-pesto pizza - nams! Nuo kakut veivät kielen mennessään....pidin kaikista yhtä paljon mutta vadelmamousse taisi sittenkin nousta ykköseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaisuus oli kaikilta osin tyylikäs! Ja sinä olet oopperafani, voi miten hauska kuulla. Minä joitain tutumpia oopperoita fanitan ja jonkun kerran olen oopperassa käynytkin. Tämä oli kyllä ensimmäinen kerta Kansallisoopperassa :) eli koko tilaisuus oli minulle merkityksellinen.
      Dr. Otkerin pizzoja täällä myös syödään, tuo vegepizza on nyt listalla! Nuo kaikki kakut olivat ihania! Omaksi suosikiksi nousi tuo juustokakku New Yorkin tapaan. Siihen kun kaataa vielä vadelmakiisseliä tai -mehua, niin...
      Kiitos Marjo ja hyvää viikonloppua! Buon fine settimana!

      Poista
  5. Jos meillä ostetaan valmispizzaa, kun harvoin ostetaan, niin aina Dr. Oetkeria, parhaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dr. Oetker on valmispizzojen aatelia. Ja nyt minäkin aion laajentaa tuota repertuaaria uusiin makuihin.
      Kiitos Jonna! Ja hyvää viikonloppua! Rita, italian opettaja opetti tämän italiaksi, joten, Buon fine settimana!

      Poista
  6. Ihania kuvia. Aamukin oli ihan paras.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maiju! Oli kyllä paras aamu ikinä Ja minäkin lähdin Turusta jo klo 5.30, mutta kyllä kannatti. Kaunista ja herkullista ja tyylikästä kaikki tyynni.
      Hyvää viikonloppua! Buon fine settimana! (Ritan opeilla :))

      Poista
  7. Upealta näyttää tilaisuus ja herkut myös😍 Hienoa,että pizzoja löytyy gluteenittomana..niitä voisin kokeilla. Mukavaa viikon jatkoa♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä upea tilaisuus. Kaikki oli niin loppuun asti ajateltua. Kattaukset ja tarjoilut!
      Minäkin aion tuota gluteenitonta seuraavaksi ostaa. Meillä kippari yrittää gluteenitonta ruokavaliota ja olen hengessä ja ruuissakin mukana :)
      Kiitos paljon Anne! Ja hyvää viikonloppua! Buon fine settimana!

      Poista
  8. Ihania herkkuja ja olisi ollut niin kiva olla mukana,taas harmitti välimatka. Ötkerin tuotteet ovatkin hyviä:)Todella hienot kuvat:) Helsingissä asuessa kävin oopperassa,kuuluin sellaiseen oopperarinkiin,jonka kautta sai liput edullisemmin,ja minustakin piti tulla oopperalaulaja;opiskelin teiniä klassista laulua Sibelius-Akatemiassa,mutta esiintymiskammo oli niin paha ettei siitä tullut mitään,mutta rakkaus oopperaan säilyi.Kaunista torstai-iltaa sinulle Tuula:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olisi ollut ihan sinun tilaisuutesi!
      Sinä olet opiskellut klassista laulua Sibelius-Akatemiassa. Olisit päässty taas tuttuihin tunnelmiin :), sinulle tuttuun taloon. Rakkaus oopperaan kuulostaa ihanalta. Ja ruuastakin paljon tiedät, joten Oetkerin tuotteet tunnet, ovat ne herkullisia. Minua niin ihastuttaa tuo televisiotarina näistä pizzoista.
      Kiitos Jael ja hyvää loppuviikkoa! Buon fine settimana!

      Poista
  9. Voi miten ihana tilaisuus. Tuo kattauskin on niin nätti. Pizzaa ja kakkuja (joka makuja)= täydellistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella uskomattoman ihana tilaisuus. Tuo kattaus oli kaunis niin astioiltaan kuin värimaailmaltaan. Ja nuo herkut niin täydellisiä. Odotan jo tuota New Yorkin juustokakkua kovasti saapuvaksi kauppoihin :)
      Kiitos paljon ihanainen Outi! Hyvää viikonloppua! Buon fine settimana! (Rita opetti :))

      Poista
  10. Täällä ihaillaan noita tarjoilua vesi kielellä, sekä makeaa että suolaista. Voiko enää muuta toivoa ja hieno musiikki taustalla!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekä makea että suolainen maistuivat mainioilta. Nyt on vain pakko sanoa , että Dr. Oetker osaa.
      Oli upea paikka, upeat herkut, hieno musiikki ja hieno tunnelma. Ei parempaa olisi voinut toivoa niinkuin kivasti sanot.
      Kiitos Kristiina ja hyvää loppuviikkoa! Buon fine settimana! :)

      Poista
  11. Upeat ja tyylikkäät puitteet tilaisuudelle. Ihania herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla oli illalla Helsingissä tapaaminen ja pähkäilin, että lähteäkö jo aamulla noin aikaisin Helsinkiin. Mutta onneksi lähdin. Kansallisooppera on niin upea paikka ja valo tulvi isoista ikkunoista. Ja kattaukset, makeat ja suolaiset tarjottavat, musiikki... Oli ihan täydellinen tilaisuus.
      Kiitos Tuire ja hyvää viikonloppua! Buon fine settimana! :)

      Poista
  12. Oo, miten fancyä! Tuollaiseen tilaisuuteen voisin kuvitella itsekin osallistuvani :D Dr Oetckerin pitsoista ei kyllä ensimmäisenä tule mieleen ooppera ja drinkit, mutta näyttää kokonaisuudessaan onnistuneelta lanseeraukselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella fancyä :) Pizzan ja oopperan voi yhdistää näinkin tyylikkäästi. Kyllä tuo kokonaisuus minutkin yllätti todella positiivisesti. Taitavat ihmiset ja herkulliset tuotteet sekä loistava paikka, niin tällainen upea lanseeraus syntyy. Nautin oopperatuokiosta todella!
      Kiitos paljon Viherjuuri ja hyvää loppuviikkoa! Buon fine settimana! :)

      Poista
  13. Suklaamoussekakku maistuisi minullekin. Tykkään kovasti myös tuosta Iittalan Tanssi- astiasarjasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaamoussekakku oli mainiota. Varmasti kaikkien suklaanystävien herkkua :)
      Tuo on Iittalan Tanssi -astiasarja. Minä sitä pohdin tänään Taikana, mutta Tanssihan se on. Se istui niin tuohon Oooperatalon kattaukseen. Juhlava astiasto!
      Kiitos paljon Ansu! Hyvää viikonloppua! Buon fine settimana! :)

      Poista
  14. Teillä on ollut aivan mahtavat herkut ja upea tilaisuus. Olisi ollut ihanaa nähdä <3 Mukavaa loppuviikkoa ihana Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Tiia! Olisitpa ehtinyt mukaan, olisi ollut kiva nähdä sinut. Tämä tilaisuus tulee jäämään mieleeni. Tässä lanseerauksessa onnistui kaikki: mahtavat herkut ja upea talo ja musiikki - ihan täydellistä. Ja ystävällinen tunnelma! Mukavaa loppuviikkoa sinulle ihana Tiia <3 Buon fine settimana! :)

      Poista
  15. Todella kivalta vaikuttava tilaisuus ja mitä herkkuja! Noita kakkuja jään kyllä odottamaan, nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tilaisuus! Paikka, herkut, musiikki, tunnelma... kaikki kohdillaan. Minäkin odottelen noita kakkuja kauppoihin. Tuo New Yorkin juustokakku valloitti minut, nam :)
      Kiitos Maiccu ihana <3 ja hyvää loppuviikkoa! Buon fine settimana! :)

      Poista
  16. Dr. Oetkerin mozzarella- ja vegepizzat on mun suosikit, voi mitä ihania muistoja niihin liittyykään! ( oli opiskeluaikoina speciaaliruokaa :D )

    VastaaPoista
  17. Pizzaa ja muistoja! :) Mozzarella kuuluu myös minun suosikkeihini. Ja tuo uusi vegepizza oli kyllä ihan huippu.
    Kiitos Salka ja hyvää viikonloppua! Buon fine settimana!

    VastaaPoista
  18. Aamu oli ihana ja vieläkin se Myrskyluodon Maija tuo kylmät väreet ❤️ Ihanaa viikonloppua 😘😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo aamu valtasi mieleni pitkäksi ajaksi. Kaikki ne herkut ja ihana musiikki! Ja Myrskyluodon Maija! Oli kiva nähdä myös sinut!
      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  19. vegetale-pizzaa onkin tullut syötyä monesti:)

    VastaaPoista
  20. Minä olen ollut jotenkin jumittunut tuohon mozarella -pizzaan. Mutta tilaisuus avasi silmäni. Muutkin pizzat olivat todella hyviä. Ja tuo uudempi vegepizza oli tosi herkullinen.
    Kiitos Sussi ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig