MOMENTS OF MY LIFE

AAMIAISIA JA LA LA LAND'IA - HELSINGISSÄ



Minulla asuu Helsingissä ihana Tarja-ystäväni, jonka luo olen aina tervetullut, kun pääkaupungissa on erilaisia tilaisuuksia tai tapahtumia. Tarja on ollut ystäväni kymmenvuotiaasta asti. Tunnemme toisemme todella  hyvin ja kumpikin tietää toisen elämän erilaiset käänteet. Tällaisen ystävän kanssa on helppo olla.  



Aamiaisia Helsingissä: 

Kun sain kutsun Oopperataloon viettämään Aamua oopperassa, niin samalla sain kutsun yökylään Tarjan luo. Mutta ennen visiittiä ja aamiaista Tarjan luona, niin ken haluaa voi vielä käydä Oopperan aamiaistilaisuudessa - TÄÄLLÄ.  

Tarja asuu meren rannalla ja ikkunasta on hienot näköalat merelle, 
nyt jäiselle merelle.



Ja herkullinen oli aamiainen Tarjan luona. Hymyilin, että nyt tuntuvat aamiaiset olevan iso trendi maailmalla. Sinne Washingtonin kuuluisalle aamiaiselle ei kuitenkaan kutsu minulle käynyt :) 



En muista milloin olisin syönyt lämpimiä voileipiä aamiaisella. Minulla kun ei ole edes tuollaista voileipägrilliä. Kyllä maistuivat! 

Ja päivä jatkui La La Landin merkeissä Helsingin Finnkinossa:  



La La Land tanssitti meidät kesään helmikuun pakkasista. Minusta leffa on mielettömän upea ja se kannattaakin katsoa isolta valkokankaalta. La Land on moderni ja kuitenkin hurmaavasti vanhanaikainen elokuva. "Elokuva on syvä kumarrus elokuvan ja musikaalien historialle". 

Musiikki on loistavaa, jazzin ja rockin iloittelua.  Jo elokuvan alku lupasi suuria. Ja kun tanssia rakastan, niin sehän on täydellinen elokuva ainakin minulle! Heittäydyin täysillä elokuvan säkenöivään maailmaan. Ja tarina on ihana, jotenkin niin perinteinen rakkaustarina: muusikko ja näyttelijä tapaavat ja rakastuvat enkelten kaupungissa, Los Angelesissa. Ja miten sitten käykään? On pakko myöntää, että nenäliinaakin tarvitsin. Emma Stone esittää toista elokuvan pääosaa, näyttelijäksi pyrkivää Miaa, ja Ryan Gosling esittää toista pääosaa, jazzpianisti Sebastania. Ja vielä kerran: huikeita tanssijoita molemmat! 

Olen lukenut, että ohjaaja Damien Chazelle taisteli vuosikaudet saadakseen tehdä tämän elokuvan.  Ja nyt pyörii myös Suomen elokuvateattereissa tämä elokuva, joka on kahminut peräti 14 Oscar-ehdokkuutta. Oscarit jaetaan Suomen aikaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 26.-27.2.2017. Peukkuja La La Landille! 





Ja tunnelmista toisiin:  
Nyt olen jo Turussa ja parhaillaan on Rakenna ja Sisusta -messut Turun Messukeskuksessa. Perjantaina ehdin pikaisesti pyörähtää messuilla, mutta sinne vie tie vielä tänä viikonloppuna. 


Mitä viikkonloppuohjelmaa sinulla? 

Rentoa viikonloppua! 

- Tuula 

34 kommenttia

  1. Onpa kauniit näkymät ystäväsi kodin ikkunoista ja ah, mikä aamiainen.
    La la land on tämän kevään leffalistalla minullakin.
    Tämä viikonloppu menee ihastellessa siskoni uutta vauvaa ja rentoillessa.
    Mukavaa viikonloppua Tuula <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis näkymä niin kesällä kuin talvellakin. Se on totta!
      La La Land rules :)
      Vauvoja pitää ihastella. Onnea! Ja vauvat menevät kaiken muun edelle <3
      Mukavaa uutta viikkoa, Outi <3

      Poista
  2. Komppaan Outia. Upeat näkymät ja olipa herkku aamiainen. Aurinkoista viikonloppua, Tuula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu! Aamiaiset ovat nyt niin pop. Ja kyllä tuo ystäväni aamiainen kuuluu topvitoseen :)
      Minä vähän myöhässä vastailen. Tämä päivä on mennyt Turun Messukeskuksessa.
      Mutta nyt on hyvä toivotella mukavaa uutta viikkoa!

      Poista
  3. Kauniit maisemat avautuvat ystäväsi ikkunoista,ja aamainenkin näyttää niin hyvältä:) Ihanaa kun on ystävä joka on ollut mukana lähes koko elämän. La La Landiä en ole vielä nähnyt,mutta kaikki sen nähneet ovat siitä tykänneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävä, joka on kulkenut mukana kaikissa elämän käänteissä, on kyllä korvaamaton. On niin helppoa olla sellaisen ystävän kanssa. Ei tarvitse selitellä mitään. Ja kun se ystävyys on vielä hyväksyvää ja kannustavaa, niin se on sitä todellista ystävyyttä.
      Ja La La Land rules! Minusta se oli säkenöivän hyvä!
      Kiitos ihana Jael ja mukavaa tulevaa viikkoa!

      Poista
  4. Todella upeat maisemat!

    Minulla oli mahdollisuus nähdä eräässä kutsuvierastilaisuudessa ennen joulua jo La La Land elokuva ja tykkäsin todella paljon. Täytyy myöntää, että olisi varmasti jäänyt katsomatta tämä upea elokuva.

    Kivaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulanneli! Noissa maisemissa kyllä aamiainen maistuu :)
      Sinä pääsit jo joulukuussa elokuvaa katsomaan! Ihan huippua! Se on kyllä katsomisen arvoinen elokuva, upea ja tyylikäs!
      Minä nyt toivottelen jo mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  5. La La Land oli huippu. <3Ystävyys on ihanaa ja upeat on maisemat ystäväsi kodista. Täydelliset <3


    Ihanaa viikonlopun jatkoa Tuula.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin sinun arvosteluli leffasta. Ja sinäkin siitä lumouduit.
      Ystävyys on ihanaa, niinkuin sanot. Olen niin kiitollinen Tarja-ystävästäni. Ja ei noissa maisemissakaan ole vikaa. Ja kesällä meri kimmeltää sinisenä!
      Mukava alkavaa viikkoa Tiia-ihanuus <3

      Poista
  6. Viikko oli kiireinen töissä, joten tänään sitten nauttinut kotona olosta. Tein gluteenitonta mustikkapiirakkaa ja raakasuklaata.Blogiin sain arvonnan myös laitettua, käy osallistumassa. Marimekkoa palkintona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gluteeniton mustikkapiirakka, nams! Ja raakasuklaa, nams!
      Olen käynyt osallistumassa :)
      Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  7. Voi luoja miten upea merimaisema ystäväsi kodista avautuukaan! Ihailin tänään venemessuilla upeita valokuvia (mieskuvaajan nimen valitettavasti jo unohdin) ja yksi niistä oli melkein kuin tämä sinun kuvasi, paitsi että se oli ilta-aikaan otettu, jolloin laivan valot loistivat upeasti muutoin pimeällä merellä.
    Ihanaa että on tuollainen ystävä ♥ On kyllä herkullisen ja houkuttelevan näköinen aamiainen :)
    Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle Tuula ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se upea maisema! Toisesta ikkunasta näkyy "satama" ja toisesta ikkunasta on suora näymä aavalle merelle. Jos tuolla itse asuisin, niin erilaisissa valaistuksissa ottaisin noita merikuvia. Arvostan todella tuota ystävyyttä. Elämässä on mennyt moni asia "rikki", mutta ei tuo ystävyys.
      Tarja hallitsee tuon kattaamisen, se syntyy tuosta noin ja paljonkaan miettimättä. Ja tuo aamiainen oli kyllä niin herkullinen.
      Nyt minä toivottelen sinulle Ansku hyvää alkavaa viikkoa ja kiitän kauniisti! Päivä on mennyt Turun Messukeskuksessa ja nyt vasta olen koneen ääressä.

      Poista
  8. Upealla paikalla ystäväsi asunto ja hieno aamiaiskattaus!
    Tuo elokuva on katsottavien leffojen must-listalla,ehdottomasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniilla paikalla niinkuin sanot meren rannalla. Ja tuo aamiaiskattaus..., se käy ystävältäni niin helposti. Hän siinä aamusella keksi, että mitä jos hän grillaa nuo voileivät? Ja niin hän grillasi ja aamiainen oli valmis.
      Ja La La Land rules! Upea elokuva!
      Kiitos Hanne ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  9. Täytyy myöntää, että kunnon aamiainen viikonloppuisin on mukava tapa aloittaa päivä. Onpa ystävälläsi upeat kotimaisemat. Olen niin innostunut kotoiluun viikonloppuisin, ettei tule elokuvissakaan käytyä. Nyt pitää terästäytyä 😀.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mitä sanot on niin totta! Viikonloppuisin on aikaa kunnon aamiaiseen. Noita ystäväni kotimaisemia kyllä katselee mielellään. Hän ei harrasta valokuvaamista. Sanoinkin hänelle, että jos asuisin täällä, niin ottaisin noita maisemakuvia eri aikoina ja eri valoissa. Mutta minä otan silloin, kun käyn tuolla :)
      Ja La La Land rules. Suosittelen.
      Kiitos Ansu ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Sitä ystäväni on minulle.
      Mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  11. Tuollaiset ystävät ovat kullan arvoisia. Pitääpä mennä tuo elokuva katsomaan jos se tänne meille tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat. Jopa kultaakin kalliimpia :) Luulisi, että La La Land rantautuisi Maarianhaminaan! Toivotaan niin!
      Kiitos Krisse ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  12. Ihana ystävä sinulla :) Helsinki on nyt tarjoillut talvista kauneuttaan parhaimmillaan, kun jää kantaa on vähän lunta ja aurinkokin on näyttäytynyt.

    Minulla on La La Landin katsominen vähän vastatuulessa. Olin sitä säästellyt ystäväni kanssa yhdessä katsottavaksi naisten iltaamme, mutta heidän perheensä on niitannut se uusi ja ärhäkkä norovirus. Tässä tilanteessa pitää sanoa, että onneksi emme tavanneet viikolla ;)

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, ystävistä parhain :) Oli tosiaan kauniit talvipäivät siellä. Meren jäällä oli hiihtäjiä ja pilkiiäjiä ja aurinko paistoi. No, oli muuta tekemistä ja tuo ulkoilu jäi vähiin.
      No, johan on La La Land vastatuulessa, tuo norovirus kuulostaa tosi pahalta. Onneksi ette tavanneet, tuo norovirus kun on vielä niin tarttuva!
      Kiitos rva Kepponen ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  13. Upeat maisemat! Ihana ystävä sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita maisemia minä kyllä ihailen. Eri vuodenaikoina maisemat ovat niin erilaiset.
      Niin on, todella ihana ystävä.
      Kiitos Sussi ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  14. Yökyläily ystävän luona kuulostaa ihanalta. Enpä ole minäkään koskaan syönyt voileipägrillillä tehtyjä leipiä aamiaiseksi. Täytyypä laittaa korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä nuo miehen lastenlapset käyvät myös yökyläilemässä. Siitä nappasin tuon kivan sanan. Kyllä se on mukavaa yökyläillä näin aikuisenakin ystävän luona :)
      Nyt minun täytyy tunnustaa, että minun alkoi tehdä mieli tuollaista voileipägrilliä omaankin kotiini. Leipien välissä oli juustoa, ja leivät maistuivat niin herkullisilta lämpiminä.
      Kiitos Tuire ja mukavaa alkavaa viikkoa!

      Poista
  15. Nyt täytyy sanoa, että olin vähän pettynyt La La Landiin. Ehkä syynä oli ennalta kuultu hehkutus, mutta jotenkin se ei vain napannut. Ihan kivahan se oli, mutta ei mielestäni 14 Oscarin arvoinen. Mutta ehkä mä en tajuakaan sitten siitä taiteellisuudesta mitään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kun sanot oman mielipiteesi tässä La La Landin hehkutuksessa.
      Yleensäkin on mielenkiintoista, miten ihmisten maut jakautuvat. Ja hyvä että makuja on monia.
      Minuun nuo musikaali- ja tanssielokuvat uppoavat. Ja jazzistakin tykkään. Ja tämä elokuva mielestäni säkenöi. Sinä tajuat kyllä taiteellisuudesta siinä kuin jokainen muukin, se ei ole mitattavissa oleva asia, niin kuin matematiikka :)
      Kiitos kivasta mielipiteestä Tuija ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  16. Tuota La la Landia olen menossa katsomaan ystävieni kanssa. Kiva mennä kun sai sinultkin kehuja ja kiva aina tavata ystäviä! Harvoin tulee mitään tuon kaltaisia musikaaleja, jazz on myös minun makuuni joten odotan kovasti.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystävät ja La La Land, se kuulostaa mainiolta kombolta :)
      Tuossa musikaalissa oli jotakin vanhaa, mutta se oli kivasti uusissa kehyksissä. Minä viihdyin noissa LA:n tunnelmissa. Ja jazz -kohtaukset ovat hienoja!
      Mukavaa viikko myös sinulle Marre <3

      Poista
  17. No, kyllä kelpaa asustella meren rannalla! Upeat maisemat ympäri vuoden! Kauniisti katettu aamiainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin totta, tuo asuinpaikka on kyllä ihana ja kaikkina vuoden aikoina.
      Ystäväni osaa nuo kattaukset, ne tulevat häneltä niin helposti.
      Kiitos Satu ja mukavaa viikkoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig