MOMENTS OF MY LIFE

TAMMIKUUN KUVIOITA



Tammikuun Eeva-lehti kertoo, että geometriset kuviot ovat kevään hitti. Ihan otsikoksi en kuitenkaan rohjennut laittaa kevään kuvioita, kun vasta tammikuussa mennään.

Olinpa kerrankin aikaani edellä ja ostin jo syksyllä tämän puseron. Ihastuin puseron yksinkertaisen malliin ja valkoiseen väriin. Ja tuo geometrinen ruutukuvio kiehtoi. 



Kun liikkeessä pitelin puseroa kädessäni ja pohdin, että minkä kanssa tämä pusero sopii, niin ystävällinen myyjä toi minulle sovitettavaksi mustan, kapean, polvipituisen puolihameen. Ja se oli siinä - uusi asuni. 

Tässä kohtaa haluan sanoa, että arvostan suuresti muoti- / asubloggareita. He käyttävät paljon aikaa asujen sovittelemiseen ja kuvauspaikkojen etsimiseen. Hyvän valon aikana pitäisi saada kuvat kuvattua ja usein joutuu värjöttelemään kylmässä. Sen jälkeen vielä kuvien valinta ja rajaukset yms ja blogiin kiinnostavaa kerrontaa sekä tiedot asuista.

Yleensä minun käy näin: kun minulla on joku kiva asu ylläni ja tukka hyvin, niin aina tulee kiire lähteä, milloin minnekin sovittuun paikkaan. Mitähän se oikein kertoo ajankäytöstäni? 




Tämä kuva puserosta (ja minusta) on blogini profiilissa, jos se näyttää tutulta. Jonnekin lähdettiin ja vain selfien ymmärsin ottaa. No, täytyy myöntää, että kippari ei oikein ymmärrä näitten asukuvausten päälle, eikä aina näitä "heittäytymisiänikään".  Ehkä hän on oikeassa kohdallani :) 



Tämä kuva on uudesta Eeva-lehdestä ja kevään ruutukuviosta. 
Jonna Järnefelt esittelee kaunista Marimekon leninkiä. 



Pusero (Lindex), musta kynähame ja kevyet nilkkurit (Click Shoes) tai toisinaan avokkaat. 
Syksy oli pitkä ja leuto,  tuolla asukokonaisuudella oli käyttöä. 
Ja varmasti on käyttöä keväälläkin.   


Tähän pieneen 'muotikatselmukseen' sopii seuraava uutinen, vaikka onkin suru-uutinen. Minihameen keksijä André Courrèges on poissa. Hän kuoli 7. päivä tammikuuta. Courrèges sairasti Parkinsonin tautia ja oli kuollessaan 93-vuotias. Vaikka keksijä on poissa, minihameet jäivät elämään.




Vaan nyt toppahousut jalkaan ja pihalle! 
Kivaa sunnuntaita kaikille!  

Ja piti vielä kysymäni, käytätkö sinä minihameita? 

/ Tuula 

49 kommenttia

  1. Pitkän elämän eli minihameiden keksijä.
    Tuo sinun paitasi on aivan ihana ja väriensä puolesta sopii monenlaisiin alaosiin.
    Kivaa sunnuntaita ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ehti ja jäi aikakirjoihin. Mainio keksintö.
      Kiitos! Tykkään myös tuosta paidasta, hameen kanssa se on hienompi ja farkkujen kanssa rennompi. Muuttuu moneen.
      Kiitos Outi <3 ja hyvää sunnuntai-iltaa!

      Poista
  2. Kaunis on tuo puserosi. Mitä tulee minihameisiin, niin tällä hetkellä en omista yhtään ainutta hametta. Käytän aina pitkiä housuja ja kesällä capreja. Mites tässä näin on päässyt käymään? Ehkä siksi kun työni oli hoitoalalla, eikä siellä tarvinnut omia vaatteita käyttää, niin ei ole vaan tullut ostetuksi hameita. Ja muutenkin inhoan vaatteiden ostamista, joten vaatevalikoimani on tosi pieni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä innostuin ensin mekoista - legginsien aikaan. Ja nyt huomaan hankkineeni pienellä välillä kaksikin puolihametta tai hametta kai kuuluisi sanoa. Tuo toinen on mustavalkoinen (tottakai :)) Ja siitä tykkään kovasti. Jos vain saan aikaan, niin teen siitäkin asupostauksen.
      Housuihmiseksi minäkin olen aina tunnustautunut, mutta tykkään hameistakin.
      Hoitoalan hyviä puolia on kyllä se, kun ei tarvitse miettiä, mitä pistää päälle.
      Mutta odotahan Kristiina, kun olen sen mustavalkoisen hameen tuonut "kehiin", niin voit vaikka innostua vaatekauppaan menemisestä :D
      Kivaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  3. Hieno pusero ja sopii sinulle hyvin. Ihan miniä en tohdi enää oikein tässä iässä käyttää, mutta polven yläpuolella olevia hameita minulla on kyllä kaapissa. Olen vartaloltani sellainen, että ns. kynähameet eivät oikein sovi minulle. Tyylini on edelleen hieman tyttömäinen, mutta ei niin tyttömäinen, että pitäisin mitään miniä ( -hametta tai- shortsia)Arjessa käytän pääasiallisesti housuja, mutta joskus pujahdan hameeseen.
    Oikein mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Satu! Minäkin tunnustautudun housuihmiseksi. Viihdyn farkuissa. Ja housut ovat mukavammat ja lämpimämmät käyttää kuin hame. Mutta paksut sukkahousut ja hame houkuttavat ja koukuttavat nykyään. Ja polven yläpuolelle on minunkin mittani.
      Kivaa sunnuntai-iltaa myös sinne!

      Poista
  4. Kaunis ja tyylikäs pusero! Ihailin kuvassa olevaa Jonna Järnefeltin esittelemää mekkoa lukiessani tammikuun Eevaa.
    En ole pitkään aikaan käyttänyt minihametta ja yleensäkin käytän hametta harvoin. Kaapista löytyy kyllä mekkoja. Eeva-lehden mukaan ensi kevään muodikkain helman pituus on midi.

    Pakkaskausi jatkuu, toppahousut ovat parasta ulkona. Mukavaa sunnuntai-iltaa ja hyvää alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marjatta! Sielläkin on Eevaa luettu :)
      Se on kyllä kivannäköinen midihame, joka Jonnalla on siinä kuvassa. Minulle tuli siitä mieleen 50-luku.
      Nykyään on paljon housuihmisiä ja ymmärrän sen kyllä. Housuissa / farkuissa on olo rennompaa.
      Niissä minäkin viihdyn. Ja tällä kelillä toppahousuissa, kun lenkille lähden (siis pienelle lenkille)
      Mukavaa sunnuntai-iltaa! Ja uutta viikkoa!

      Poista
    2. Ei mikään ihme, että Jonnan esittelemästä mekosta tulee mieleen 50-luku. Ruutukangas on vanha kuosi, muistan omista verhoista, joskus 70-luvulla. Ruutua oli myös tapettina.
      Pitkästä aikaa tilasin Eevan ja yllättävän paljon siinä on lukemista.

      Poista
    3. Minäkin tartuin johonkin Eeva-lehden tarjoukseen. Ja lehti heti inspiroikin tähän juttuun. Ilman Eevaa oli tainnut tämä juttu jäädä tekemättä :)

      Poista
  5. Kaunis pusero ja varmasti hieno kokonaisuus!
    Minä nostan kyllä hattua kaikille asupostauksia tekeville... on se vaan vaikeeta (ainakin mulle) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marru! Helppo asukokonaisuus ja sen kanssa voi mennä minne vain. Tykkään sellaisista vaatteista. Ei voi sanoa, ettei ole mitään päällelaitettavaa.
      Samoin minä nostan hattua... asupostauksien teko ei ole helppoa. Niissä pitää nähdä paljon vaivaa.
      Kivaa sunnuntai-iltaa!

      Poista
  6. Ai että geometrisia -kuvioita vaatteeseen. Ei nyt heti kuulosta minun vaatteelta. Mutta, ei tiedä vaikka löytäisinkin jonkun sopivan. :) Ja, jos kerran muodissakin on.;) Kiva tämä muotipostaus, itse en ihan vielä ole ko aihetta blogissani käsitellyt. Mutta, ei tiedä vaikka joku päivä. ;) No, en kyllä miniä ole kovasti käyttänyt, joskus kesällä saattaa jokin lyhyempi päältäni löytyä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän muitakin, jotka eivät niin geometrisista kuvioista välitä. Ne ehkä ovat vähän kylmiä - tai mikä olisi oikea sana - kuvioita. Mutta ystäväni, vannomatta paras :)
      Ei nämä muotipostaukset niitä omimpia juttuja ole minullekaan, mutta lifestyle-lipun alla kun mennään, niin opettelen näitäkin... omalla tyylilläni :)
      Kesällä hame on niin kiva, minihamekin.
      Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  7. Hieno pusero.Kaapistani löytyy jotain geometristä mutta ei mahdu päälle;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael!
      Vai niin on käynyt. Harmillinen juttu. Joskus ne vaatteet siellä kaapissa kutistuvat :)
      Hyvää alkavaa viikkoa!

      Poista
  8. Kaunis pusero ja tuosta kuvasta kyllä saa sen käsityksen,että sopii sinulle:) Kivat nilkkurit.Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Viihdyn puserossa. Nuo nilkkurit ovat mukavat, kuitenkin niin sirot, että sopivat hameen kanssa.
      Kivaa viikkoa!

      Poista
  9. Ihana paita! Olen monesti miettinyt, olenko ruutu- vai raitaihminen. Molemmista tykkään, mutta ruutu taitaa sittenkin olla enemmän mun juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Belladonna! Kiva miete. Tykkään myös molemmista. Raitaa kyllä löytyy enemmän vaatekaapista. Vastaukseni on molempi parempi :)
      Kivaa viikkoa!

      Poista
  10. Kaunis paita ja kiva, että ehdit napata kuvan :) Kun löytää koko asun, siitä tulee hyvä mieli, sillä usein sitä on ylä- tai alaosa, mutta toinen puuttuu. Minihameen keksijä eli pitkän elämän. Hame lyhty, elämä pitkä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Tuo on niin totta, mitä sanot. Tulin tosiaan hyvälle mielelle, kun löysin kokonaisuuden. Hame lyhyt, elämä pitkä, voisi tosiaan olla mottona minihameen keksijälle. Loistava lause!
      Kivaa viikkoa!

      Poista
  11. Hei ihanainen, sinulle on haaste blogissani ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin kurkkaamassa. Olit tehnyt kivat, mutta vaikeat kysymykset. Otan haasteen vastaan. Noita pitää kyllä pähkäillä jonkun aikaan.
      Kiitos Jonna <3 ja kivaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  12. Ei voi tämäkään rouva muuta kuin kumartaa muotibloggaajia. Ei onnistuisi se homma meikeläiseltä, ei sitten millään.

    Tämä rouva kun lähtee kaikkialle saman kaavan mukaan: ensin ei ole kiire ja ehtii tehdä kaikenlaista, sitten yhtäkkiä huomaa, että puolen tunnin kuluttua olisi oltava jo ulkona, vaatekaapista löytyvät ne samat vaatteet kuin tuhat kertaa aikaisemmin, hiukan ripsiväriä silmiin ja menoksi.

    Aina, aina, aina.

    Ja sen kerran, kun olen oikeasti ehtinyt (!!) laittautua, ulkona vihmoo räntää ja kiharettu tukka on hetkessä samanlainen kuin aamulla noustessani, kynsilakasta lohkeaa paloja ja sateessa tuhrautunut ripsiväri sotkee loputkin kasvot.

    Mutta - that´s my life.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, rouva Sana, tuo kuulostaa niin tutulta. Ensin ei ole kiire mihinkään ja sitten tuleekin tulipalokiire.
      Ja noitten kynsilakkojen kanssa on kyllä omat hankaluutensa... kynsiäkään en lakkaa ajoissa, joten tietää sen, miten siinä käy, kuivumattoman lakan kanssa.
      Mutta aina on sentään ehditty. Niin varmaan sinäkin.
      Kiitos hauskasta lukutuokiosta. Näin siinä itseni :)

      Poista
  13. Tyylikäs paita ja kynähameen minäkin valitsisin pariksi.
    Muotibloggaus on todella aikaa vievää ja haastavaa!
    Munihameita käytän sillä muut ei toimi meikäläisellä. Väärä pituus hameella saattaa antaa väärän kuvan pituudestani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon ihana M! Yksiin menivät ajatukset, kynähame sopii tuon puseron kanssa.
      En ole muuten koskaan ajatellut, miten pitkä olet. Näen sinut sirona ja hoikkana naisena, mutta pituuttasi en ole ajatellut koskaan. Osaat pukeutumisellasi korostaa niitä parhaimpia puoliasi. Näin se on nähtävä.

      Poista
  14. Pidin aivan hirveästi tuosta Järnfeltin kuvasta ja runtäsin heti ostamaan uuden kesämekon. En nyt mennyt kuitenkaan rakkaaseen Marimekkooni, vaan löysin mustavalkoiseni muualta.

    Huomasithan ne Marjatta Tapiolan herkut...

    Mukavaa alkanutta vikkoa <2

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä on siis tehty myös mekko-ostoksia.
      Huomasin Marjatta Tapiolan herkut... herkullisia venäläisen keittiön reseptejä. Kävin myös videolla kurkkaamassa hänen ihanaa keittiötään ja esineitä siellä.
      Kiitos Leena ja mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle <3

      Poista
  15. kaunis pusero ja kaunis taulu taustalla.

    Minulla on kaapissa minihameita, mutta viime aikoina olen pääasiassa käyttänyt housuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi! Miten minulla onkaan muistikuva, että olet aikaisemminkin kiinnittänyt huomiota johonkin tauluuni. Sinulla on tarkka ja havannoiva silmä.
      Täällä yritetään nyt käyttää molempia. Onneksi on paksuja sukkahousuja.
      Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  16. Raikkaan näköinen pusero, tykkään :) Minihameen keksijä pois mutta minihameet elää! Moni mieskin kiittää keksijää :) Täällä lämmössä tulee tosiaan käytettyäkin niitä minejä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marre! Sinulla on blogi, en tiennytkään. Kiva kun tulit kurkkaamaan tänne. Tulen myös käymään kylässä :) Niinpä, sinä olet siellä melkein ikuisen auringon alla. Minihameet ovat siellä mainioita. Kiitos kommentista ja mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
    2. Tervetuloa kylään :) Samoin mukavaa viikkoa!

      Poista
  17. Heippa Tuula!

    Tulin kun pyysit :) Pusero sopii sinulle niin hyvin, maailmanmatkalaiselle tyylikkyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marika! Tervetuloa! Olen iloinen, kun tulit. Jos ei ihan maailmanmatkalainen, niin jonkun sortin matkalainen kuitenkin :) Kiitos kivasta kommentista!

      Poista
  18. Ihana paita ja sinä näytät niin upealta, että kuules voisit ehdottomasti olla muotibloggaaja. Ajattele, että joku loi jotain niin merkittävää, kuin minihameen ja se elää varmasti ikuisesti. <3

    Pirtsakkaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihana Tiia! Kiitos! Tämä täti ihan hämmentyy sinun kauniista sanoistasi.
      Lyhyellä hameella tulee olemaan pitkä elämä - ikuinen, niinkuin sinä sanot.
      Pirtsakkaa viikkoa myös sinulle :)

      Poista
  19. Tyylikäs pusero ja sinä näytät niin raikkaalta ja upealta!

    Oikein ihanaa jatkoa viikolle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna niin kauniista sanoistasi. Tuossa jo Tiialle sanoin, että hämmennyn..., mutta silti olen mielissäni.
      Ihanaa viikkoa sinne vuonoille!

      Poista
  20. Tulin vastavierailulle kivaan blogiisi ja liityin lukijaksesi!
    Ihana tuo puserosi, kuin tehty Sinulle!
    Mukavaa tistai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marita,
      Kiva tavata sinut täällä. Tervetuloa. Ja kaunis kiitos kommentistasi.
      Mukavaa tiistai-iltaa toivotan myös!

      Poista
  21. Pusero on todella hienostunut ja voin kuvitella, kuinka tyylikäs se on kapean mustan kynähameen kanssa. Kapeat hameet ovat minun juttuni, ja saa se helmakin nousta jonkin verran polven yläpuolelle - ei kuitenkaan liikaa. :) Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Päivi. Viihdyn tuossa puserossa ja mustassa hameessa. Minun minihameeni nousee myös vähän polven yläpuolelle. Tuo on nykyään minihameeni mitta. Nuorempana se oli lyhyempi :)
      Mukavaa viikon jatkoa myös sinne saaristoon!

      Poista
  22. Todella kivoja kuoseja! Tulin katsomaan myös sinun blogiasi, kivoja juttuja!

    Pidän kyllä minihameista. Nyt vain pienen taaperon äitinä se ei ole käytännöllisimpiä vaatteita, kun pitää juoksennella perässä, nostella, leikkiä lattialla jne.

    Ihania talvipäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun tulit kurkkaamaan myös tänne. Kiitos!
      Silloin kun on pikkuisia, niin käytännöllisyys on kaikkein tärkeintä vaatetuksessa. Se on välillä aikamoista menoa pikkuisen kanssa.
      Samoin sinulle ihania talvipäiviä taaperon kanssa!

      Poista
  23. Hei Tuula/Tuula`s life

    Olipas kiva turkulaisena löytää blogisi tänään. Vuonna 1968 pääsin ripille ja alban alla oli minihame. Niihin aikoihin oli muotia myös geometrisuus, eli vanhaksi kun elää saa nähdä nuoruuden muotia uudelleen. Minulle on vain jäänyt mieleen, että minihameen keksi Mary Quant Lontoossa. Chelseassa asuin 70-luvun loppupuolella King`s Roadin kulmilla, missä hän vaikutti 60-luvulla. No, ehkä hän oli hameen tunnetuksi tekijä. Mielenkiintoista. Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva kivasta kommentista. Ja mukavaa, että löysit tänne. Geometrisuus oli jännä juttu 60-luvulla. Kutsuttiinko niitä op- kuvioiksi?
      Se taitaa olla niin, että Mary Quant osasi kaupallistaa minihameen. Ja hän oli oiva malli itse minihameille. Nuorisokulttuuri ja nuorisomuoti oli silloin Lontoossa. Ja sinä olet asunut aikamoisessa muodin ja elämän mekassa silloin.
      Olipa mielenkiintoista pohdintaa sinulta!
      Mukavaa helmikuuta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Professional Blog Designs by pipdig